düğün kredisi hesaplama / Evlilik Kredisi Nedir? | funduszeue.info

Düğün Kredisi Hesaplama

düğün kredisi hesaplama

Evlilik kredisi nedir?

İ&#;eriğe GitAlt B&#;l&#;me Git
Evlilik Kredisi

Evlilik öncesi hazırlık masrafları ve çeyiz giderleri evlenmeyi planlayan çiftlerin bütçelerini zorlayan bir masraf kalemidir. Devlet destekli evlilik kredileri ve bankalar tarafından ihtiyaç kredisi kapsamında sunulan evlilik / düğün kredileri sayesinde evlenmek isteyen herkes bu dönemde oluşan evle veya düğünle ilgili masraflarını kolayca karşılayabilir.

bilgibankasi-ihtiyackredisi-content

Bireysel tüketici kredisi kapsamında kullanılabilecek evlilik kredileri, evlilik planı yapan müşterilerin bu dönemde oluşabilecek nakit ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmıştır. Başvurular diğer ihtiyaç kredilerinde olduğu gibi kişilerin gelir düzeylerine, kredi notlarına ve düzenli ödeme yapıp yapmadıklarına göre değerlendirilir. Söz, nişan, çeyiz, düğün, balayı vb. harcamalar için farklı vade seçenekleri ile evlilik (düğün) kredisine başvurarak bütçenizi zorlamadan, nakit ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.


Devlet destekli evlilik kredisi koşulları


Evlilik sürecinde devlet destekli krediden faydalanmak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca belirlenen şartlara uyulması gereklidir. Krediden faydalanabilmek için evlenmek isteyen çiftlerin genellikle 18 ile 24 yaş arasında olması gerekir. Devlet destekli evlilik kredisinden faydalanmak isteyen çiftlerden herhangi birinin Türk Ceza Kanunu'nda yer alan ağır suçlardan ceza almamış olması gerekir. Ayrıca çiftlerin maddi durumlarının evlenmelerine imkân vermemesi de kredinin onaylanması için gerekli koşullardan biridir. Bu şartları sağlayan herkes 1 yıl boyunca geri ödemesiz, faizsiz evlilik kredisi alabilir. Toplam geri ödeme süresi 4 yıl olan kredinin geri ödeme başlangıç tarihi, evlenilen yıl çocuk sahibi olunması durumunda 1 yıl daha ertelenebilir. Kullanılan kredi, belirlenen taksit süresi boyunca her yıl eşit taksitler halinde ödenerek devlete iade edilir. Evlilik kredisi şartları çiftlerden birinin üniversite okuması durumunda 26 yaşına kadar uzatılabilir. Hiçbir şekilde ek faiz uygulanmayan kredinin geri ödemesi, herhangi bir devlet yurdunda büyüyenler için genellikle 2 yıl ötelenebiliyor. yılında başlayan bu uygulamayı sadece kamu bankaları sunuyor. Genelde 26 yaşından önce evlenmek isteyen genç çiftler tarafından tercih ediliyor.


Evlilik kredisi şartları


Özel bankaların evlenmek isteyen çiftlere ihtiyaç kredisi kapsamında sunduğu evlilik kredisi ürünleri evlilik döneminde oluşan birçok masraf kalemini sıkıntı çekmeden karşılayabilmek için avantaj sağlar Her bankanın müşterilerine sunabileceği en yüksek kredi tutarı limiti değişiklik gösterir.. Maksimum 36 ay vade ile sunulan kredileri eşler ayrı ayrı ya da birbirlerine kefil olarak çekebilir. Çiftlerin gelirlerinin ortak değerlendirilebilmesi için evliliğin gerçekleşmiş olması şart olduğundan evlilik öncesi ayrı ayrı başvurular kabul edilmektedir. Kredi kullanırken bankalar tarafından kefil talep edilebilir. Evlilik kredisinde herhangi bir yaş veya sicil şartı aranmaz. Tek kriter kişilerin gelir düzeyleri ve kredi risk raporlarıdır.


Evlilik kredisi masrafları


Evlilik kredileri, ihtiyaç kredisi ürünü kapsamında olduğu için ihtiyaç kredilerinden alınan KKDF ve BSMV vergilerine tabidir. Kredinin belirlenen oranında tahsis ücreti ve sigorta masrafları kredi dosyasına eklenir. Kredi tutarına uygulanan faizle birlikte hesaplanan borç tutarı aylık taksitlere bölünerek geri ödenir. Evlilik kredileri bankaların dönemsel olarak sunduğu bazı özel kampanyalarla masrafsız olarak kullanılabilir. Tüketicilerin evlilik kredisi almadan önce kredi masraflarını incelemelerini tavsiye ederiz.


Çeyiz hesabı


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın evlenmek isteyenlere destek olmak için oluşturduğu projelerden biri de çeyiz hesabıdır. Henüz 27 yaşını doldurmamış ve mavi kart sahibi olan her gencin açabileceği çeyiz hesabına devlet tarafından katkı yapılır. TL cinsinden açılması gereken bu hesapta döviz cinsinden birikim yapılamaz. Kişinin yalnızca ilk evliliğinde ve tek seferde verilen bu tutar, her yıl yeniden değerlendirilerek artılabilir. Cumhurbaşkanı, bu tutarı 3 katına kadar artırmaya yetkilidir. Hak sahipliğinin tespiti, devlet katkısının hesaplanması ve hesaba aktarılması tüketicinin başvurduğu bankanın sorumluluğundadır. Devlet destekli çeyiz hesaplarıyla ilgili prosedürler devlet bankaları ve özel bankalarca düzenlenir. Mevduat hesabı veya katılım fonu içinde değerlendirilen çeyiz hesapları, kişiye özeldir ve ortak hesap olarak açılamaz. Her kişinin genellikle bir çeyiz hesabı açma hakkı bulunur ve bir bankada açılan hesap başka bankalara taşınamaz. 18 yaşından küçük kişiler çeyiz hesaplarını veli veya vasi onayıyla açabilir. Hesapların ödemesi aylık veya 3 aylık olarak düzenlenir. Çeyiz hesaplarına evlilik tarihinden önce en az 3 yıl boyunca düzenli ödeme yapılması gerekir. Devlet katkısı hesaplanırken evlilik tarihine kadar yapılan birikim üzerinden tutar belirlenir. Yapılacak katkı, birikim tutarının yüzde 20'sini geçemez. Düzenli ödeme süresi arttıkça alınacak devlet katkısı miktarı da artar. Hesaplara yapılacak aylık ödemen az ,66 TL, en çok ise ,61 TL olabilir. Çeyiz hesabı bulunan, yeni evli kişiler 6 ay içinde bankalarına evlilik cüzdanı ile başvurarak devlet katkısını alabilir. Bu katkının onaylanma süresi 10 iş günüdür.


Altın hesabı


Evli çiftler, özellikle düğün sonrası açtıkları altın hesabı ile düğünden verilen hediyeleri yatırım haline getirmek isteyebiliyor. Bilezik, kolye gibi altın takıları ve çeyrek, yarım, cumhuriyet altınlarının değerlendirilebileceği altın hesabı, bankalara yatırılmak istenen fiziki altın miktarı ve değeri karşılığında müşterinin altın hesaplarına geçer. Altın hesabı, müşterilerin altınlarının eskimesi nedeniyle değer kaybı ve çalınma riski olmadan koruma altında tutulmasını sağlar. Ayrıca banka kasasında saklayarak yıllık kasa kiralama bedeli ödenmesine de gerek kalmaz. Üstelik altının değer kazanması durumunda yapılan yatırım hızla nakde dönüşebilir. Bankalar hem vadeli hem de vadesiz olarak altın hesabı açabilme imkanı sunar. Vadeli olarak açılan Altın hesaplarından altının değer kazanmasıyla elde edilebilecek getiri olarak altınların belirlenen vade boyunca hesapta tutulması halinde faiz getirisi de sağlanır. Ayrıca fiziki altın kabul eden banka hesapları bulunduğu gibi altının güncel fiyatı üzerinden sanal olarak da altın yatırımı yapılabilir.


funduszeue.info olarak, ihtiyaç kredisi ve altın hesabı ürünlerimizle, müşterilerimizin hem evlilik sürecinde hem de evlilik sonrasında oluşabilecek tüm ihtiyaçlarında yanlarındayız. Düğün, ev eşyası, balayı vb. masraflarınız için başvurabileceğiniz masrafsız ihtiyaç kredisi ile 36 aya varan vadelerle kredinizi eşit taksitler halinde, rahatça geri ödeyebilirsiniz.. Altın hesabı ile düğün sonrası yapmak istediğiniz yatırımlarınızı fiziksel altın giriş ve çıkışı olmadan değerlendirebilir, altın alış ve satış işlemlerinizi TL veya gram altın cinsinden gerçekleştirebilirsiniz.


funduszeue.info İnternet Şubesi veya Cep Şubesi üzerinden hemen kredi başvurusu yapabilir, veya altın hesabı açarak birikimlerinizi güvenli bir yatırım aracı olan altında değerlendirebilirsiniz. Avantajlı fiyatlarla altın almak veya düşük faizli ihtiyaç kredisi ile evlilik sürecinde oluşabilecek nakit ihtiyaçlarınızı karşılamak için web sitemizden başvurunuzu gerçekleştirerek funduszeue.info müşterisi olabilirsiniz.

bilgibankasi-ihtiyackredisi-footer

İlgili &#;r&#;nler

Daha fazla bilgi

  • Evlilik kredisi masrafları

    Evlilik kredisi masrafları, kredi alacağınız bankaya göre değişiklik gösterir. Buna ek olarak evlilik kredisi şartlarını sağlamanız durumunda başvurduğunuz kredinin miktarına ve vade seçeneğine göre de ödeyeceğiniz masraflar değişir. Kredi masrafları dosya masrafı, kredi tahsis ücreti ve kredi faizi üzerinden alınan KKDF ve BSMV gibi kalemlerden oluşur.

    Nakit sıkıntısı nedeniyle kredi kullanarak evlilik masraflarını karşılamak isteyenler için uygun olan evlilik kredisinin masrafları ve kredi kullanım koşulları bankalara göre değişiklik gösterdiği için, kredi almadan önce bankaların sunduğu avantajlar ve talep ettiği masraflarla ilgili inceleme yapmakta fayda var.

    Masrafsız evlilik kredisi

    Bazı bankalar, evlilik kredisi için hiçbir masraf ya da dosya ücreti almıyor. Kredi masrafının alınmaması, krediye başvurmak isteyenler için oldukça önemli bir unsur olsa da faiz oranlarına da dikkat etmek gerekiyor. Düşük faiz avantajı sunan ve kredi masrafı olmayan, yani masrafsız evlilik kredisi sunan bankaların tercih edilmesi, evlenmeyi düşünen çiftler için büyük avantaj sağlayacaktır.

    Devlet destekli evlilik kredisi masrafları

    Devlet destekli evlilik kredileri, bankalar tarafından müşterilere sunuluyor. Devlet destekli olması nedeniyle bu kredi türünde genellikle masraf alınmıyor. Her bankanın kredi kullandırabilmek için talep ettiği belgeler değişiklik gösterebiliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın desteği ile verilen evlilik kredisi için bankalara başvururken hem bankanın talep ettiği belgeleri hem de talep edilen kredi masraflarını araştırmak önem taşıyor.

    Evlilik kredisi ve hayat sigortası

    Evlilik kredisi başvurusu yaparken kredi masraflarının yanı sıra hayat sigortası masrafları hakkında da bilgi almak gerekiyor. Hayat sigortası masrafı, krediye başvuran kişinin yaşına göre değişiklik gösterebiliyor. İhtiyaç, konut ya da taşıt kredisi alırken birçok insanın yararlandığı hayat sigortası evlilik kredisinde de uygulanabiliyor. Evlilik kredisi kullanmak için hayat sigortası yaptırmak, krediyi alan kişinin vefatı durumunda, kalan kredi borcunun sigorta tarafından karşılanmasını sağlıyor. Dolayısıyla hayat sigortası yaptırmak kredi alırken büyük önem taşıyor.

    Evlilik kredisi veren bankalar

    Birçok banka evlilik kredisi ürünü sunuyor. Evlilik kredisine başvuru yapmadan önce, hangi bankaların ne kadar faiz ve masraf talep ettiği, başvuran kişinin belirlenen başvuru koşullarına uyup uymadığına dikkat etmek gerekiyor. Bankanın sunabildiği en yüksek kredi limiti ve taksit sayısı da evlilik kredisi alırken dikkat edilmesi gereken unsurların başında yer alıyor. Evlilik kredisi için talep edilen dosya masraflarını ödemek istemeyenler için masrafsız ihtiyaç kredisi kullanmak da alternatif bir çözüm olabiliyor.

    Siz de şubeye gitmeden, masrafsız ve düşük faizli ihtiyaç kredisi kullanmak için hemen kullanmak istediğiniz tutarı üzerinden kredinizi hesaplayabilir, funduszeue.info müşterisi olmak için başvurunuzu web sitemizden gerçekleştirebilirsiniz.

funduszeue.info Bilgi Bankası’nda yer alan tüm içerikler yalnızca bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır. Burada sunulan bilgilerin kesin doğruluğu garanti edilmemekte olup funduszeue.info’un sunmakta olduğu veya sunacağı ürünlerle, servislerle veya kampanyalarla ilgili bir taahhüt içermemektedir. İçeriklerde yer alan bilgiler hakkında konunun uzmanlarına danışmanızı ve önerileri uygulamadan önce uzman görüşlerinden faydalanmanızı tavsiye ederiz.

Web sitemizi ziyaret eden kişilere mümkün olan en iyi dijital bankacılık deneyimini yaşatabilmek için çerezler (cookieler) kullanmaktayız. Çerez politikalarımızın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Evlilik Kredisi

Nedir?

Evliliğe hazırlık sürecinde bulunan müşterilerimizin; mobilya, ev tekstili, düğün, balayı gibi masraflarını karşılayabilmelerine yönelik cazip faiz oranları ve bütçelerine uygun geri ödeme seçenekleriyle oluşturulan kredi ürünümüzdür. 

 Ödeme Seçenekleri

Kredi ödemelerinizi;

  • Aylık eşit taksitli,
  • Serbest ödemeli,
  • 3 aya kadar ödemesiz olarak yapabilirsiniz.

Örnek Ödeme Tablosu

Evlilik Kredisi
Kredi Tutarı (TL)Kredi Vadesi(Ay)Aylık Faiz Oranı (%)Tahsis Ücreti (TL)Taksit Tutarı (TL)Yıllık Toplam Maliyet Oranı (%)
361,89,00         ,65 32,

Yıllık toplam maliyet oranı; faiz, tahsis ücreti ve vergileri kapsamakta olup örnek vade ve tutar üzerinden hesaplanmıştır.
Tahsis ücretine %10 Banka Sigorta Muamele Vergisi (BSMV) dahil edilmiştir. 
*Kredi faiz oranı; Bankamızdan en az kredi taksit tutarı kadar Açık Hesap açtırmayı, Bankamızdan kredi kartı almayı, en az iki adet otomatik ödeme talimatı vermeyi, Hayat Sigortası yaptırmayı ve Halkbank İnternet/Mobil/Dialog üyeliklerinden en az bir tanesini yaptırmayı talep eden müşterilerimiz için geçerlidir.
Hayat sigortası primi, müşterinin yaşı, cinsiyeti ve kredi tutarına bağlı olarak değişmekte olup, TL 36 ay vadeli kredi kullanan 35 yaşında erkek müşteri için bir yıllık sigorta primi ,77 TL’dir.
Halkbank, gerektiğinde kredi şartlarında değişiklik yapma ve krediyi durdurma hakkını saklı tutar.

Nasıl faydalanabilirim?

Evlilik kredisinden yararlanmak isteyen müşterilerin belediyeden alınan nikâh tarihli belgeyi ibraz etmeleri gerekmektedir. 

Kredi başvuru işlemleri sadece Şubelerimiz aracılığıyla yapılabilmektedir.

Size en yakın Şubemizi öğrenmek için lütfen tıklayınız.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURUSU: bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuruları ne zaman, şartları neler, kimler başvurabilir?

Evlilik kredisi ba&#;vuru tarihleri ve &#;artlar&#; ile ilgili ara&#;t&#;rmalar h&#;z kazand&#;. Cumhurba&#;kan&#; Recep Tayyip Erdo&#;an geçti&#;imiz günlerde yapt&#;&#;&#; aç&#;klamada bin TL evlilik kredisi verilece&#;ini duyurmu&#;tu. &#;&#;te, faizsiz evlilik kredisi ile ilgili ayr&#;nt&#;lar

evlilik kredisi

FA&#;ZS&#;Z EVL&#;L&#;K KRED&#;S&#; &#;ARTLARI NELERD&#;R?

Evlilik kredisi hakk&#;nda detaylar Cumhurba&#;kan&#; Recep Tayyip Erdo&#;an taraf&#;ndan aktar&#;lm&#;&#;t&#;.

Geçti&#;imiz günlerde konuya dair konu&#;an Cumhurba&#;kan&#; Erdo&#;an yapt&#;&#;&#; aç&#;klamada &#;u ifadelere yer verdi:

“Yeni evlilikleri te&#;vik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankas&#; üzerinden yeni evlenen çiftlere iki y&#;l&#; geri ödemesiz 48 ay vadeli bin lira faizsiz evlilik kredisi verece&#;iz. Ayr&#;ca, Aile ve Gençlik Bankas&#;n&#;n faaliyetleri aras&#;nda, çocuklar&#;n e&#;itimi ba&#;ta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çe&#;itli hizmetler de desteklenebilecektir.”

evlilik kredisi

FA&#;ZS&#;Z EVL&#;L&#;K KRED&#;S&#; BA&#;VURULARI NE ZAMAN BA&#;LAYACAK, HANG&#; TAR&#;HTE?

Evlilik kredisi ba&#;vurular&#; için henüz tarih aç&#;klamas&#; yap&#;lmad&#;.

Aile ve Gençlik Bankas&#; üzerinden yeni evlenen çiftlere verilecek olan bin TL evlilik kredisine ili&#;kin detaylar belli oldu&#;unda haberimiz e&#; zamanl&#; olarak güncellenecektir.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası