tansiyon ölçen telefon / Samsung'un yeni üst seviye akıllı telefonları tansiyon ölçebilir

Tansiyon Ölçen Telefon

tansiyon ölçen telefon

Akıllı telefon uygulaması ile tansiyon &#;l&#;&#;m&#;

Haberin Devamı

Tansiyon, pompa hareketiyle kalbin vücuda gönderdiği kanın damar duvarlarında yaptığı basınçtır. İdeal tansiyon aralığı kişiden kişiye değişse de ortalama olarak büyük tansiyon , küçük tansiyon ise aralığında kabul edilir. Ancak bazı kişilerde bu değerler gereğinden yüksek veya düşük olabilir. Direkt olarak atardamarlardaki dolaşımla alakalı olduğundan bu iki durum da oldukça önemlidir ve yükek olması “hipertansiyon”, düşük olması ise “hipotansiyon” olarak adlandırılır. Daha sık görülen ve vücut için zararları daha belirgin olan hipertansiyondur.
* * *
Kanın, damarlara ve damar duvarlarına fazla baskı yapması ve vücuttaki dolaşımın hızlı olması, kalbin fazla çalışmasına neden olur. Bu durum, kalp damar hastalıklarına zemin hazırlayabilir. Çoğunlukla tansiyon hastaları, hastalıklarının farkına önemli bir belirti ortaya çıktığında ya da bir operasyon geçirdiklerinde varırlar. O zamana kadar tansiyonun vücuda verdiği hasar ise fark edilmeyebilir. Bunun yanı sıra farkında olsalar bile tansiyon hastalarının devamlı tansiyon takibi yapması gerekir.

TRANSDERMAL OPTİK GÖRÜNTÜLEME

“Yalan makinesi” üzerinde çalışırken “transdermal görüntüleme” dedikleri sistemi kullanan bilim insanları, bu yöntemle selfie video çekerek tansiyon ölçmenin mümkün olduğunu fark ettiler. Teknolojinin çektiği
videodan kanın, yüzün farklı kısımlarında nasıl aktığını görebilindiğini ve bu sayede çokça bilgi edinilebildiğini söyleyen bilim insanları için iki dakikalık bir zaman aralığı yeterli.
* * *
“Transdermal görüntüleme”, yüz derisinin yarı saydam doğasından faydalanarak çalışıyor. Işık yüze ulaştığında cilde nüfuz ediyor ve deri altında kırmızı renkli hemoglobine ulaşıyor. Bir akıllı telefondaki optik sensör de hemoglobinden yansıyan kırmızı ışığı yakalayarak cilt altındaki kan akışı değişikliklerini görselleştirmesini ve ölçülmesini sağlıyor.
* * *
“Transdermal optik görüntüleme” adı verilen bir teknolojiyi kullanan araştırmacılar, akıllı telefonla iki dakikalık video çekerek bin yetişkinin tansiyonunu ölçtüler. Standart tansiyon ölçüm cihazları ile karşılaştırılan sonuçların üç tür kan basıncında yüzde 95 ila 96 oranında doğru sonuç verdiği görüldü. Telefonlara yüklenebilir bir uygulama yapılması planlanan ve böylece elinde akıllı telefon olan herkesin rahatlıkla tansiyonunu ölçebilmesini sağlayacak bu teknoloji hayatımızda kısa bir süre içinde yerini alacak.

Akıllı telefon uygulaması ile tansiyon ölçümü

ÖĞRENMEDEN GEÇMEYİN

KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞİ

Haberin Devamı

İnsanlar, özellikle yaz aylarında yeşil alanlarda çok sık ve uzun süreli vakit geçiriyor. Ancak, keyif yapalım derken hasta olmamak için oldukça dikkat edilmeli. Bunların en önemlisi de Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA).

Akıllı telefon uygulaması ile tansiyon ölçümü
* * *
“KKKA” dediğimiz hastalık, yeşil alanda bol bulunabilen kenelerden geçiyor. Hayvanların üstünde de bol miktarda bulunan kenelerdeki virüs hayvanlara bağışıklık sistemlerinden ötürü zarar vermezken, insanlarda ölümcül tablolarda seyrediyor. Her kene virüsü taşımasa dahi Türkiye’de en çok Doğu Anadolu, İç Anadolu ve Orta Karadeniz civarında görülen vakalarda bu
hastalığı taşıyan keneler bulunmuştur.
* * *
Vücuda yapıştığında sadece kafa kısmını gömüp kan emmeye çalışan keneler, uzun süre de fark edilmeyebilir. Genelde girdiği yerde ağrı yapması sonucu fark edildiğinde ise kesinlikle çıplak elle çıkarılmaya çalışılmamalı. Ele geçirilen bir eldiven veya poşet gibi temas edilmeyecek şekilde sabit bir hızla ve düz bir şekilde çekilmeli.
* * *
İçeride parçasının kalmaması ve erken fark edilmesi virüsün bulaşıp bulaşmaması açısından oldukça önemli. Çıkarıldıktan sonra sabunlu su ile yıkanıp dezenfekte edilmesi gereken yara, kırmızı ve şiş bir iz bırakabilir. Hemen bir
sağlık kuruluşuna başvurulması ve gerekli tahlillerin yapılması önemli.
* * *
Tabii ki her kene sokması bu virüsü kaptığınız anlamına gelmez. 3 ila 9 gün arasında kuluçka dönemi olan bu hastalığın verdiği ateş, bulantı, kanama, kas ağrıları gibi belirtiler de fark edilecek derecede şiddetli. Bu süreçte gözlemlenen hastanın yakınlarının da vücut sıvıları ve temas açısından dikkatli
olmasında fayda var.

#Şenol Kalyoncu#Kkka#Kene

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

Vital Labs uygulaması iPhone kamerası ile tansiyon ölçebiliyor

Bir girişimci nasıl ileri görüşlü olur merak ediyorsanız, Vital Labs örneğini model alabilirsiniz.

True Ventures ortaklarından Adam D’Augelli’nin çıkarttığı Vitality isimli uygulama giderek gelişiyor. Şirket sağlık alanında uygulamalar çıkartmaya başladıktan sonra kişisel kalp sağlığı alanında uzmanlaştı.

Yapay Zeka

Vitality uygulaması, iPhone kamerası ve veri işleme özelliğine sahip grafikler sayesinde tansiyon ölçüyor. Uygulamanın amacı tansiyon ölçen dijital cihazlar arasında en başarılı kalp sağlığı ölçüm sistemi olabilmek.

Beta test sürecinde olan uygulamanın ’da resmi olarak piyasaya çıkması planlanıyor.

Uygulamanın kullandığı teknik fotopletismografi yöntemi olarak adlandırılıyor. Telefonun flaş ışığı açılıyor ve kişinin baş parmağı kameraya gösteriliyor, ışık parmaktan geçen kan damarlarını saptıyor ve kamera da o sırada damardan geçen kanın akış hızına göre kalp atışını ölçüyor. Kan damardan ne kadar hızlı akıyorsa kalp de o kadar hızlı atıyor anlamına geliyor. Bu teknik sayesinde nabız ölçülüyor. Uygulama saniyede p kare video çekiliyor ve ilgili veriler iPhone grafikleri sayesinde yüksek çözünürlükte gerçek zamanlı olarak işleniyor

California Üniversitesi, San Francisco Sağlık Merkezi eski Direktörü Dr. Tuhin Sinha tarafından kurulan girişim şirketi hızla yoluna devam ediyor. Yıllardır uygulamanın üretilmesi için çalışan Dr. Sinha konuyla ilgili düşüncelerini şöyle ifade ediyor: “Bu projenin bu kadar çekici olmasının nedenlerinden biri de 20 yıldır bunu hayal ediyor olmam. Ailemde pek çok kişi 60 yaşından önce kalp hastalıklarından öldü.”

yılında şirketin ortaklarından biri olan Sinha yeni yeni ilerlemeye başlayan girişimin değerini tam 1 milyon dolar arttırdı. 3 yıl boyunca yoğun çalışmalar yaptıktan sonra dijital kalp sağlığı uygulamaları üretmeye başladı.

Tansiyon Uygulaması

Bu uygulama hakkında

Tansiyon Uygulaması, tansiyon bilgilerini bulmanıza, tansiyon değişimini takip etmenize yardımcı olan ve sağlığınız için faydalı iyi yaşam tarzına ait ipuçları sağlayan güvenilir, güvenli ve hızlı bir yardımcıdır.

İstediğiniz tansiyon bilgilerinin hepsini tek bir uygulamada toplamak zor olabilir. Tansiyon Uygulaması, tansiyon değerlerinin aralıkları, tansiyon değerinin değişim eğilimi ve tansiyon hakkında aradığınız diğer bilgileri öğrenmenize yardımcı olabilir.

Kullanımı kolay bu tansiyon uygulaması ile tansiyonunuzun sağlıklı aralıkta olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Tansiyonunuza yakın ilgi göstermenize ve yaşam tarzınızdaki küçük değişiklikleri tespit etmenize hızla ve kolayca yardımcı olacağına inanıyoruz.

Tansiyon Uygulamasını kullanarak tansiyonunuzun tamamen farklı şekillerdeki (yatarken, otururken, yemekten önce/sonra, vb.) durumunu öğrenebilirsiniz. Hiç kuşkusuz daha az çaba harcayarak daha iyi sonuçlar alarak sağlığınızla ilgilenebilirsiniz.

Tansiyonunuzdaki değişimleri dışa aktararak doktor randevunuzda paylaşabilirsiniz. Uygulamamız ipuçları ve yöntemler sunarak sağılığınızın uzun vadede iyileşmesini sağlar.

Dahası, tansiyonunuz hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin, biz her zaman yanınızdayız ve size yardımcı olmak için buradayız.

Güncellenme tarihi

16 Haz

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası