gitarda bare nasıl kolay basılır / Gitar Dersleri 8 - Bare Akorlar Nasıl basılır? Fa majör | Gitar dersleri, Gitar, Gi̇tar

Gitarda Bare Nasıl Kolay Basılır

gitarda bare nasıl kolay basılır

A Major Yedili

Gitarda Bare Nedir? Nasıl Basılır?

Gitarda bare basmak, üzerinde en çok durulan ve en çok çalışılması gereken konudur. Örnek olarak F akorunun (Fa Majör) sol elin işaret parmağı ile bütün tellere aynı anda basılması ile ortaya çıkar. Çok azimli bir çalışma gerektirir. Birçok hevesli öğrenci Bare öğrenmeye başlayana kadar biraz zorlansa da, gitar çalmayı öğrendiğini zanneder. Ama asıl imtihan burada başlamaktadır. Gitarda bare akorları çalışmaları ve tam anlamı ile akorların basılır hale gelmesi, çoğu zaman bir iki ay sürer. Bare akorlarını basmaya başlarsanız, bareli diğer akorları öğrenmeniz daha kısa süre alacaktır.

Bare basmaktan yamulmak üzere olan bir parmak

Bare basmaktan yamulmak üzere olan bir parmak

Gitarda bare, büyük bare ve küçük bare olarak ikiye ayrılır. Küçük barede iki veya üç telin aynı anda basılması gerekir. Büyük barede ise tüm tellere basılmalıdır. Gitarda bare öğrenmeye başlamadan arpej öğrenir iseniz, bu size motivasyon sağlayabilir ve özgüveniniz artar. Tabi ki bu bir tercih meselesidir. ‘c, em, am’ gibi akorlar, Bare öğrenmeye göre çok daha kolaydır. Esnek telli gitarlar ile çalışmak, Gitarda bare öğrenirken (en azından) gitardan soğumamanızı ve biraz daha kolay adapte olmanızı sağlayacaktır. Gitarda bare tekniğini öğrenebilirseniz artık önünüz açılmış demektir. Senkronizasyon bare basarken en çok hassasiyet gösterilmesi gereken olgudur. Tüm parmaklar ile sırasıyla çalışıp öğrenmeniz gereken barede en çok zorlanacağınız çalışma ise, serçe parmak ile yapılan büyük bare olacaktır. Gitar tuşlarını doğru öğrenmiş iseniz ve ayaklık kullanıyorsanız, omuz destekli olarak daha rahat bir konumda ve daha kısa sürede gitarda bare basmayı başarırsınız. Yine de parmaklarınızda kasılmalar ve nasır oluşmamasına dikkat etmelisiniz. İnanın ki azminiz tam ise sonunda başarı kendiliğinden gelecektir. Bir gün gelip de flamenko atarsanız, gitarda barenin kavramını o zaman anlayacaksınız.

Aynı zamanda gitar dersi 8 sayfamızdada bu konuyu işledik.

 

Yorumlar

Yorumlar

Gitar Ogreniyorum

E Major Yedili

Bare Akorları Daha İyi Basmak 

Bugün sizler için uzun süreli araştırmalarımız ve yıllardır süre gelen sanat, müzik ve gitar tecrübelerimiz ile, bareli akorların nasıl basılması gerektiğinden ve bu basım sürecinin nasıl kolaylaştırılabilineceği hakkında altın değerinde bilgileri ve yöntemleri derlediğimiz &#;Bare Akorları Daha İyi Basmak için Ne Yapmak Gerekir?&#; isimli bir yazı hazırladık.

Bare basmanın videolu anlatımı için tıklayınız.

Bu yazıda bulunan bilgileri gönül rahatlığı ile öğrenip, uygulayabilirsiniz. Eğer yazıda bulunan bilgileri ve yöntemleri, sizlere önerdiğimiz şekilde ve süreçte uygularsanız, gelişiminizi kısa bir süre içerisinde farkedeceğinizin garantisini verebiliriz.

Bare-Akorları-Daha-İyi-Basmak-için-Ne-Yapmak-Gerekir

Bare akorları

Bu yazıda bulabileceğiniz konular şunlardır;

♦ Bareli Akor Nedir?

♦ Bareli Akorlar Nasıl Basılır?

♦ Bareli Akorları Daha İyi Basmak için Neler Yapılabilir?

Dilerseniz sizler için uzun süreli araştırmalarımız ve yıllardır süre gelen sanat, müzik ve gitar tecrübelerimiz ile, bareli akorların nasıl basılması gerektiğinden ve bu basım sürecinin nasıl kolaylaştırılabilineceği hakkında altın değerinde bilgileri ve yöntemleri derlediğimiz &#;Bare Akorları Daha İyi Basmak için Ne Yapmak Gerekir?&#; isimli bir yazımıza geçiş yapalım.


Bare Akorları Nedir?

Bareli-Akor-Nedir

Bareli akorları açıklayabilmemiz için öncelikle akorların normal basılma şekillerini dee biliyor olmalısınız. Sıradan bir gitarın üzerinde 22 adet perde ve 6 adet tel bulunmaktadır.

Dolayısıyla gitarın üzerinde farklı yerlerde olmak üzere adet nota bulunmaktadır. Fakat bu notaların hepsi farklı yerlerde olduğu için gitar zor gibi gözükür ama bu durumun, sizin işinizi kolaylaştırabilecek bir durum olduğunu göstereceğiz sizlere.

Bareli akor burada devreye girmektedir, normal akoru bastığınız notalar, başka yerlerde de benzer düzenlerde olduğu için aynı akoru en az 2 farklı yerde basabilme imkanı sunar sizlere gitarın bu nota düzeni.

Dolayısıyla bareli akorları öğrenmek sizin işinizi her durumda kolaylaştırdığı gibi, parmaklarınıza da egzersiz niteliğinde olacaktır. Kısacası bareli akorlar, çoğu akorun alternatif basılma şekilleri diyebiliriz.

Bareli Akorlar Nasıl Basılır?

Bareli akorları basmak için öğrenmeniz ve uygulamanız gereken çok fazla aşama bulunmaktadır. Bu aşamaları kendi kendinize öğrenmek için uygulamanız uzun yıllar gitar çalmak ve tecrübe sahibi olmanız gerekmektedir.

Fakat bu yazıda biz, sizler için bütün bu bilgileri kısa bir süre içerisinde aktarabileceğimizi garanti ediyoruz. Dilerseniz sizler için hazırladığımız bu aşamaları ayrı ayrı maddeler halinde açıkalyalım:

  • Öncelikle gitar ile çalınabilecek bütün akorları öğrenmiş olmanız gerekmektedir. Bunun için uygulayabileceğiniz en iyi yöntem; interneti açıp sıra sıra en kolay akorlardan, en zor akorlara doğru bütün akorları açıp hepsini çalmaya çalışmak olacaktır. Eğer bu egzersizi uygulayıp bütün akorları çalabilecek konuma geldiyseniz, diğer aşamamıza geçebilirsiniz.
  • Bütün kolay akorları ayrı ayrı çalabildikten sonra uygulamanız gereken egzersiz, akor geçişlerinizi hızlandırmaktır. Bir akordan diğerine geçerken arada hiç bir ölçünün kaçmaması gerektiği için bu egzersizi de hızlıca yapmanız gerekmektedir. Dilerseniz bu konu hakkında daha detaylı hazırladığımız &#;Gitar Akor Geçişleri Nasıl Hızlandırılır?&#; isimli yazımızı okuyarak bu konu hakkında detaylı ve profesyonel bilgilere sahip olabilirsiniz.
  • Bareli akorları basmak için son aşamadasınız, bareli akorları basabilmek için bütün bareli akorlaır önünüze açmalı ve en kolayından başlamalısınız. Genellikle gitarın sağ tarafındaki bareli akorlar, tellerin baskı kuvveti sağ tarafa doğru gittikçe azaldığı için daha kolay olur, dolayısıyla bu kısımdan başlayarak bareli akorları öğrenmeye başlayabilirsiniz.

Bareli Akorları Daha İyi Basmak için Neler Yapılabilir?

Bareli-Akorları-Daha-İyi-Basmak-için-Neler-Yapılabilir

Bareli akorları daha iyi basabilmek için daha sık çalışmalı ve bareli akorları çözmüş olmalısınız. Bunun için de dediğimiz gibi &#;Gitar Akor Geçişleri Nasıl Hızlandırılır?&#;  isimli yazımızı okumanızı ve devamlı olarak çalışmanızı öneririz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası