eşek çiftliği ankara / Eşek sütü üretiminde taleplere yetişmiyor - Son Dakika Haberleri

Eşek Çiftliği Ankara

eşek çiftliği ankara

Eşek sütü satan girişimci, siparişlere yetişemiyor

ANTALYA'da, turizmi bırakıp 12 yıl önce eşek çiftliği kuran Mehmet Ali Yalçın, litresi TL'den eşek sütü satıyor.

Antalya'da, 16 yıl önce turizm sektöründe deve ve eşeklerle küçük geziler düzenleyen Mehmet Ali Yalçın, 'eşek sütü yok mu' sorularının artması üzerine 4 eşek satın aldı. Birkaç yıl bu 4 eşekten elde ettiği sütleri satan Yalçın, talebe yetişememesi üzerine turizmi bırakıp, yılında Varsak bölgesinde eşek çiftliği kurdu. Bugün 50'si yavru yaklaşık eşekten günde ortalama litreye yakın süt alan Yalçın, astım, kronik bronşit, kanser, siroz, ateş düşürücü, balgam sökme, gibi birçok hastalığa iyi geldiğine inanılan eşek sütünün litresini, ilk günkü gibi yine liradan satıyor. Antalya'nın ardından İstanbul ve Ankara'da çiftlik kurduğunu söyleyen Yalçın, Türkiye'nin dört bir yanından gelen siparişlere yetişmeye çalıştığını anlattı.

ASTIM, BOĞMACA, KOAH, BRONŞİTE İYİ GELDİĞİ SÖYLENİYOR

Yalçın, turizmle uğraşırken gelen talep üzerine eşek çiftliği kurduğunu ve süt üretimine başladığını söyledi. yılında 4 eşekle süt üretimine amatör olarak başladığını kaydeden Yalçın, "İlk zamanlar bu sütün nelere iyi geldiğini bilmiyordum. Kimisi astım, boğmaca, bronşit, bademcik rahatsızlığına iyi geldiğini söyledi. Son dönemde ise kanser hastalarının yakınları gelmeye başladı. Talep arttıkça işler büyüdü ve çiftliğe dönüştü. Eş dosta da eşek sütü veriyorum. Bir yakınım da KOAH hastası olmuştu. Eşek sütüyle hastalığını yendi" dedi.

BİR EŞEKTEN GÜNDE YARIM LİTRE SÜT

3 bin metrekare alanda bulunan eşeklerden 50'sinin sağılır durumda olduğunu dile getiren Mehmet Ali Yalçın, "50 de yavrumuz var. Günlük bir eşekten yarım litreye yakın süt alabiliyoruz. Eşek doymak nedir bilmez, sürekli yem versen sürekli yer. Masrafı çok yüksek. İşe başladığımızdan bu yana fiyat lira. Halen aynı fiyattayız. Gelenler zaten hasta kişiler, nasıl zam yapayım. 'Allah rızası için' diyorlar, dayanamıyorum" diye konuştu.

DESTEK BEKLİYOR

Gelen müşterilerinin gözleri önünde taze sütü teslim ettiğini kaydeden Yalçın, "Devletin eşek sütü üreticisine desteği yok. Oysa devlet bizi desteklese biz işletmemizi daha çok büyütürüz. Devlet inek ve mandaya verdiği desteği, eşek üreticilerine de versin. Eşek sütü araştırılsın, hem ülkemiz kazansın hem esnafımız" dedi.

KOAH HASTALIĞINI EŞEK SÜTÜ İLE YENDİ

Antalya'da yaşayan 25 yıllık astım hastası Beyan Kartal, uzun yıllar hastalığı nedeniyle ilaç tedavisi gördüğünü söyledi. Bir yıl önce hastalığının KOAH'a çevirdiğini anlatan Kartal, yakınları sayesinde eşek sütüyle tanıştığını, iki aydır da günde 3 çay bardağı eşek sütü içtiğini anlattı. Eşek sütü içmeye başlamasının ardından nefes darlığının ve sıkışmalarının kaybolduğunu, şimdilerde ise sadece kuru öksürük kaldığını belirten Kartal, "Doktoruma muayene oldum. Akciğerlerimin temizlendiğini söyledi. Çok şaşırdım. Hastalığım için artık hiç ilaç kullanmıyorum. Günde 3 çay bardağı eşek sütü içmeye devam ediyorum" dedi.

EŞEK ÇİFTLİKLERİNİ DUYDUM, AMA SÜTÜNÜ HİÇ İÇMEDİM

Antalya'da yaşayan Gülşah Baykal, her sabah bir bardak inek sütü içmeye gayret ettiğini söyledi. Eşek sütünü ve eşek çiftliklerini duyduğunu anlatan Baykal, "Akciğer hastalıklarına ve bazı kanser türlerine iyi geldiğini duymuştum. Eşek sütünü içmem sanırım. Koktuğunu düşünüyorum. İnek sütü dışında süt tüketmem" dedi.

Üniversite öğrencisi Şükran Teymur ise "İki üç günde bir çay bardağı inek sütü içiyorum. Eşek sütünü daha önce duymadım, fakat litresi TL ise sanırım faydalı bir süt" dedi.

Nadiren süt tüketen birisi olduğunu söyleyen Emre Gündoğdu da "Haftada iki veya üç defa içiyorum. Eşek sütünü duydum ama denemedim" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

In recent years, a growth interest has shown to donkeys&#; milk. It sources from its main nutritional and functional features, as well as taking part in the diet of patients affected by cow&#;s milk protein allergy. It shows similarities to human milk especially in respect to lipid and protein composition. Low levels of protein and inorganic substances bring donkeys&#; milk high digestibility and low renal load. Accordingly, when breast feeding is inadequate or after weaning, it can be a good alternative using donkeys&#; milk in nourishment of newborn babies or childrens. Its biological functions are also due to a high concentration of polyunsaturated fatty acids, low cholesterol content and high levels of vitamins A, B and C. The good balance between casein and whey proteins, rich in essential nutrients and palatability make donkeys&#; milk suitable for the nutrition of children, elderly and convalescent. Besides all of these, with high level of lysozyme and lactoferrin, it has an antimicrobial activity. It is helpful in the treatment of human immune-related diseases and in the prevention of atherosclerosis.

Son yıllarda, eşek sütüne karşı artan bir ilgi gösterilmektedir. Bu durum, besleyici ve işlevsel niteliklerinin yanı sıra, özellikle inek sütü proteini alerjisi bulunan bireylerin beslenmesinde alternatif bir kaynak olmasından ileri gelmektedir. Anne sütüne, özellikle lipit ve protein kompozisyonu bakımından benzerlik göstermektedir. Düşük düzeydeki protein ve inorganik madde içeriği eşek sütünün, böbrekleri fazla zorlamadan, yüksek düzeyde sindirilebilmesini sağlamaktadır. Dolayısıyla, emzirmenin yetersiz olduğu durumlarda, yeni doğan bebeklerin veya sütten kesilen çocukların beslenmesi açısından alternatif bir gıda olarak düşünülmektedir. Bileşiminde yüksek oranda çoklu doymamış yağ asitleri ile A, B ve C vitaminleri bulunması, kolesterol içeriğinin düşük olması, eşek sütüne farklı biyolojik fonksiyonel özellikler kazandırmaktadır. Kazein ve serum proteinlerinin dengeli oranda bulunması, esansiyel bileşenlerinin zengin bir düzey göstermesi ve lezzetli tat-aroması bu sütü çocukların, yaşlıların ve iyileşmekte olan hastaların beslenmesi için uygun hale getirmektedir. Ayrıca, yüksek düzeyde lizozim ve laktoferrin içermesi nedeniyle doğal antimikrobiyel özelliğe sahiptir. İmmün-kökenli hastalıkların tedavisinde ve damar sertliğinin önlenmesinde yardımcı olduğu bilinmektedir.

Hobi olarak başladığı eşek sütü üretiminde taleplere yetişmiyor

Ankara'da bir sürücü kursunda eğitmen olarak görev yapan Hamdi Durulmuş, eşek sütünün faydaları ile ilgili gördüğü haber sonrasında, Çubuk'a bağlı Sünlü Mahallesi'nde hobi amaçlı eşek yetiştirmeye başladı.

İlk zamanlar yetiştirdiği eşeklerden elde ettiği sütü ailesi ile tüketen Durulmuş, talep gelmeye başlayınca eşek sayısını artırdı.

Hobi olarak başladığı eşek sütü üretiminde taleplere yetişmiyor

İnsanların çiftliğe gelerek eşek sütü aldığını dile getiren 47 yaşındaki Durulmuş, il dışından da talepler olduğunu ve onlara da özel kaplarda otobüsle süt gönderdiklerini anlattı.

Hobi olarak başladığı eşek sütü üretiminde taleplere yetişmiyor

Şu anda 9 eşek ve 7 sıpasının bulunduğunu, eşinin de desteğiyle günlük sağım yaptıklarını dile getiren Durulmuş, "Eşek sütünün birçok hastalığa iyi geldiğini biliyoruz. Müşterilerimizin gözünün önünde sağım yapıyoruz. Eşekler yılda en fazla 3 ay süt veriyorlar. Eşekler büyükbaş hayvan gibi süt vermez. Sadece yavrusu olan eşek süt veriyor. En iyisinden gram süt alınıyor" diye konuştu.

Eşek sütünün litresi lira

Antalya'da turizmi bırakıp, 12 yıl önce eşek çiftliği kuran Mehmet Ali Yalçın, litresi liradan eşek sütü satıyor. Günde bir eşekten yarım litreye yakın süt alabildiklerini belirten Yalçın, "Eşek doymaz, sürekli yem versen sürekli yer. Masrafı çok" dedi.  

Yayınlanma: - 03 Mayıs Güncellenme:

Eşek sütünün litresi lira

Antalya’da, 16 yıl önce turizm sektöründe deve ve eşeklerle küçük geziler düzenleyen Mehmet Ali Yalçın, ‘Eşek sütü yok mu?’ sorularının artması üzerine 4 eşek satın aldı. Birkaç yıl bu 4 eşekten elde ettiği sütleri satan Yalçın, talebe yetişemeyince turizmi bırakıp, yılında Varsak bölgesinde eşek çiftliği kurdu. Bugün 50’si yavru yaklaşık eşekten günde ortalama litreye yakın süt alan Yalçın, astım, kronik bronşit, kanser, siroz, ateş düşürücü, balgam sökme gibi birçok hastalığa iyi geldiğine inanılan eşek sütünün litresini, ilk günkü gibi yine liradan satıyor. Antalya’nın ardından İstanbul ve Ankara’da çiftlik kurduğunu söyleyen Yalçın, Türkiye’nin dört bir yanından gelen siparişlere yetişmeye çalıştığını belirtti.

 BİR EŞEKTEN GÜNDE YARIM LİTRE SÜT

3 bin metrekare alanda bulunan eşeklerden 50’sinin sağılır durumda olduğunu dile getiren Yalçın, “50 de yavrumuz var. Günlük bir eşekten yarım litreye yakın süt alabiliyoruz. Eşek doymak nedir bilmez, sürekli yem versen sürekli yer. Masrafı çok yüksek. İşe başladığımızdan bu yana fiyat lira. Halen aynı fiyat. Gelenler zaten hasta kişiler, nasıl zam yapayım. ‘Allah rızası için’ diyorlar, dayanamıyorum” diye konuştu.(DHA)

AnkaraAntalyaEşek sütüistanbulkansersütTürkiyezam

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası