limonunun cilde faydaları / Limonun Cilde Faydaları Nelerdir? Cilt için Uygulanma Şekli | igrus

Limonunun Cilde Faydaları

limonunun cilde faydaları

Cildin aşırı yağlanmasını &#;nl&#;yor! Yağlı cilt tipinin en b&#;y&#;k dostu

monash.pw

Limon bağışıklığı güçlendirir

Yazın serinlemek için limonatada, kışın gripten kaçmak için ıhlamurla birlikte tükettiğimiz limonun C vitamini deposu olmasının dışında vücut için birçok faydası olduğunu biliyor muydunuz? Gripten korunmak için ya da vücut direncimizi artırmak için tükettiğimiz bu meyve kalp sağlığı, kilo kontrolü ve daha birçok konuda yardımcıdır.

Limonun faydaları

Limon, içeriğindeki C vitamini sayesinde immün sistemini (bağışıklık sistemi) destekleyerek cilt sağlığını korurken aynı zamanda bağırsak sağlığı için çok önemlidir. Çok güçlü bir antibakteriyal olan pektin lifi içerir. Bu sayede sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar. Pektin, iştah kontrolünü sağlayarak kilo vermeye yardım eder. Limonun sağlığa faydaları bunlarla sınırlı kalmaz.


1. Kalbi krizi riskini düşürür

Bir adedinde 31 mg C vitamini bulunur. Bu, günlük olarak alınması gereken C vitamininin yüzde 51’monash.pwılan araştırmalara göre, C vitamini sayesinde dokulara esneklik sağlayan kolajen üretimini uyararak damar sertleşmesinin önüne geçer. İçerdiği antioksidanlar sayesinde damarlarda biriken, tıkanıklığa yol açan serbest radikalleri uzaklaştırarak kalp krizi ve felç riskini azaltır. Kalbin korunmasında rolü olan bir diğer madde ise liflerdir. Limon, lif açısından da oldukça zengindir. Bu içerikleri sayesinde kalbi korumada destekçi olurken kandaki kolesterol seviyesinin dengelenmesine de yardımcı olur.

2. Asidiyle böbrek taşlarını önlemede yardımcı

Çok yaygın olarak görülen tekrar tekrar karşılaşılabilen bir sağlık sorunu olan böbrek taşı vücuttaki sitrik asit seviyesinin artmasıyla önlenebilir. Sitrik asit, idrar hacmini ve idrar pH’ını artırarak vücutta böbrek taşının oluşmayacağı bir ortam yaratabilir.

3. Kansızlık sorununuz varsa&#x;

Bağırsaklar demiri et, tavuk ve balık gibi hayvansal besinlerden bitkisel besinlere göre daha kolay alır. Yeterli demir emilimi olmadığında vücuttaki demir seviyesi düşerek kansızlığa neden olabilir. İçeriğindeki demirin yanı sıra bitkisel besinlerin demir emilimini artırması sayesinde kansızlığı önler.

4. Limonun suyu değil, kendisini tüketin

Sıklıkla kilo verme üzerindeki etkisinden bahsedilen limonun bunu nasıl sağladığı ile ilgili birçok farklı görüş var. Ancak bunlardan en yaygın olanı limonun içinde çözünen pektin lifinin midede genişleyerek daha uzun süre tokluk hissi vermesidir. Birçok kişi limonun kendisini yemek yerine suyunu tüketmeyi tercih eder. Fakat limon suyunda pektin bulunmadığı için sadece suyunu tüketmek tokluk hissini sağlamaz. Limonu tüketmek kilo vermek üzerinde etkili olsa da aşırı tüketiminden kaçınmakta fayda var. Yeterli miktarda C vitamininden zengin limon tüketimi ile vücut kitle endeksi arasında bir bağlantı olduğunu, yeterli miktarda limon tüketenlerde daha düşük vücut kitle endeksi olduğu görülmüştür. Ancak C vitamini içeren limonu tüketmek tek başına zayıflatıcı ve yağ yakıcı etkisi olan bir şey değildir.

5. Limon vücudu alkali yapar

Gün içinde limon tüketmek vücudu alkali yaparak vücutta biriken asitleri uzaklaştırır ve pH seviyesini dengeler.

6. Eklem iltihaplarına iyi gelir

Limonda bulunan antioksidanlar, eklemlerde iltihap birikmesi olan artritin neden olduğu eklem iltihaplanması ve eklem bölgelerindeki şişliği azaltmak için kullanılabilir.

7. Skorbüt tedavisinde etkilidir

Günümüzde daha çok yaşlılarda görülen, diş eti kanaması ve geriye çekilen diş etlerinin sebebi olan skorbüt tedavisinde C vitamini deposu olan limon tüketmek etkili bir çözüm olabilir.

8. Sindirime yardımcı olur

Limon, sindirim sistemindeki toksinleri gevşeterek sağlıklı sindirimi teşvik eder ve mide ekşimesi, gaz ve şişkinlik gibi semptomların hafiflemesine yardımcı olur.

*Bu içeriğin geliştirilmesinde Tıbbi Direktörlük katkı sağlamıştır.
*Web sitemizdeki bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız. İçeriklerde Acıbadem Sağlık Grubu'nun tedavi edici sağlık hizmetlerine yönelik bilgiler yer almamaktadır.

RANDEVU AL  
Limon ılıman iklimde yetişir. Sağlıkta, beslenmede, temizlikte ve cilt bakımı gibi birçok alanda limon kullanılır. Hoş kokusu ve ferahlatıcı tadı ile herkes tarafından severek tüketilir.

Limon içerisinde bol miktarda C vitamini barındırır. İçerisindeki C vitamini hem sağlığa iyi gelir hem de cildinizi korumanıza yardımcı olur. Limondan ciddi anlamda verim alabilmek için cildinize doğru bir şekilde uygulamanız gerekir.

Limon her cilt problemi için farklı bir biçimde kullanılabilir. Limonu cildinize uygulamadan önce mutlaka cilt tipinizi iyi belirlemeniz gerekir. Limon asitli bir yapıda olduğu için cildi kurutur.

Eğer hassas bir cildiniz var limon cildinizi tahriş edebilir, kızarıklık ve kaşıntı gibi çeşitli alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bu sebeple limonu cildinize uygularken dikkatli davranmanız önerilir.

SİVİLCELERE, LEKELERE VE YAĞLANMAYA KESİN ÇÖZÜM!

Genellikle yağlı ciltlerde meydana gelen ancak kuru, karma ve yağlı cilt tiplerinin de zaman zaman karşılaştığı sivilce sorununu limon kullanarak çözebilirsiniz.

Limon asitli yapısı sayesinde iltihaplı sivilceleri kurutur. Cilt yüzeyindeki bakterileri yok eder. Cildi dış etkenlere karşı güçlü hale getirerek birçok mikroba karşı korur. Gözeneklerin açarak yağ, kir ve makyaj kalıntılarından arınmasını sağlar. Temiz cildinize haftada kez bir parça pamuk yardımıyla süreceğiniz limon suyu sivilceleri kurutarak kısa süre içerisinde geçmesini sağlar.

Limon sadece iltihaplı sivilceler üzerinde etkili değildir. Sivilceler sonrası oluşan lekeler ve güneş lekeleri üzerinde de limonun faydasını görebilirsiniz.

Cildinizde güneş sonrası, sivilce sonrası ya da ağda sonra koyu lekeler oluşabilir. Bu koyu lekelerin görünümünden şikayetçiyseniz cildinize limon sürmeye başlayabilirsiniz.

Düzenli olarak cildinize limon suyu sürerek cilt lekelerinin görünümünü hafifletebilirsiniz. Ancak limonun asidik etkisini unutarak çok sık cildinize limon sürmemeye özen göstermeniz gerekir. Cilt lekelerini açmak için limonu haftada 1 ya da 2 kez cildinize sürmeniz yeterli olur.

Özellikle yağlı cilt tipleri cildin sebum dengesini kontrol altına almakta zorlanır. Yağ oranını dengede tutan birçok profesyonel ürünü kullanmak zorunda kalırlar. Ancak cildin yağ dengesini kontrol altında tutmak çok kolay değildir.

Evde cildinize limon sürerek sebum dengesini kontrol altına alabilirsiniz. Limon yüzdeki fazla yağı emer. Cildin aşırı yağlanmasının önüne geçer. Limonu biraz gül suyu ile karıştırarak bir tonik elde edebilirsiniz. Cildinizi temizledikten sonra bu karışımı sürerek cildinizdeki yağlanmayı kontrol altına alabilirsiniz.

Limon içerisindeki C vitamini sayesinde cildi aydınlatır ve canlandırır. Limon cilde doğal bir ışıltı kazandırırken cildi ölü hücrelerden de arındırır.

Cilt yüzeyinde biriken ölü deriler cildin erken yaşlanmasına neden olur. Ayrıca gözenekleri tıkar ve cildin nefes almasını engeller. Limon ile cildiniz için doğal bir peeling oluşturabilirsiniz.

Limonun üzerine biraz toz şeker sürüp cildinize masaj yaparak uyguladığınızda ölü hücrelerden arınabilirsiniz. Ancak bu işlemi haftada en fazla 2 kez yapmanız önerilir. Çünkü limonlu ve şekerli peeling fazla yapıldığında cildinizi tahriş edebilir.,

LİMONU HANGİ CİLT TİPİ KULLANIR?

Limon vitamin ve mineral deposudur. İçerisinde B1, B2, B6 ve C vitaminlerini barındırır.

Oldukça eski zamanlardan beri cilt bakımında kullanılan limonu her cilt tipinin uygulaması önerilmez. Çünkü limon asitli bir yapıya sahiptir. Limon ciltte hassasiyet ver gerginlik hissi yaratabilir. Özellikle burun ve dudak kenarlarında pullanma oluşabilir. Bu sebeple eğer kuru ya da hassas bir cildiniz varsa limon sürmemeniz gerekir.

Limonu genellikle yağlı cilt tipine sahip olanların, sivilce ve akne gibi cilt sorunlarıyla mücadele edenlerin kullanmaları önerilir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır