rakılık peynir / Rakı modernleşse de en yakın dostları hâlâ beyaz peynir ve kavun - Pazar

Rakılık Peynir

rakılık peynir

Rak&#;n&#;n Yan&#;nda Ne Yenir?

Beyaz örtülerle bezenmi&#;, üzerinde meyvelerinden, tuzlusuna, tatl&#;s&#;na birkaç meze çe&#;idi ile birlikte bu topraklarda ayr&#; bir kültüre sahip olan: Rak&#; masas&#;. Gelelim rak&#; masas&#;n&#;n içeri&#;ine! Rak&#;n&#;n yan&#;nda ne iyi gider, rak&#;n&#;n yan&#;na ne yemek gider, rak&#;n&#;n yan&#;na meze olarak ne gider, ne yapmal&#;y&#;m gibi sorular&#;n&#;z&#;n cevaplar&#;n&#; bulaca&#;&#;n&#;z bölümümüz sizlerle.

Alkol tüketimi sa&#;l&#;&#;a zararl&#;d&#;r. Alkol dostunuz de&#;ildir…

Rak&#;n&#;n Yan&#;nda Ne &#;yi Gider?

  • Haydari
  • Ye&#;il Zeytin Salatas&#;
  • Kereviz Mezesi
  • Enginar Salatas&#;
  • Cac&#;k
  • So&#;an Mezesi
  • Yufkal&#; Tavuklu Semizotu
  • &#;ak&#;uka
  • Deniz Börülcesi
  • Havuçlu Kabakl&#; Meze
  • Atom
  • Köpo&#;lu
  • Fava
  • Girit Ezme
  • Yo&#;urtlu Cevizli Mantar
  • Humus
  • Kalamar Tava
  • Karides
  • Ci&#;er
  • Ka&#;arl&#; Mantar
  • Lakerda
  • Ahtapot
  • Roka Salatas&#;
  • Beyaz Peynir
  • Kavun

Tarif için: En Pratik 5 Nefis Meze Tarifi

Rak&#;n&#;n Yan&#;nda Ne Gider? En &#;yi 25 Çe&#;it Meze

1) Haydari

Rak&#;n&#;n yan&#;na en güzel ne gider dendi&#;inde &#;üphesiz ço&#;u ki&#;inin akl&#;na yo&#;urt ve yo&#;urtlu mezeler gelir. Rak&#; masalar&#;n&#;n olmazsa olmazlar&#;ndan haydariyi bilmeyeniniz varsa yap&#;l&#;&#;&#;yla beraber mutlaka ö&#;rensin. Çünkü hem kolay hem de pratik bir mezedir ve rak&#;yla beraber mükemmel bir ikili olur bu yiyecek.

Yo&#;urt hem lezzetiyle rak&#; sofras&#;n&#; &#;enlendirir hem de mideyi rahatlatan içeri&#;iyle sindirimi rahatlat&#;r. Rak&#;n&#;n yan&#;na gidecek mezeler aras&#;nda tek ba&#;&#;na bile rak&#; sofras&#;na yeten haydari tam bir joker mezedir. Verece&#;imiz tarif ile beraber de meyhanelerde bulamayaca&#;&#;n&#;z hem de kendi el eme&#;inizle yapaca&#;&#;n&#;z &#;ahane bir haydari mezesini neden yapmayas&#;n&#;z?

Tarif için:Haydari Mezesi (Videolu)

2) Ye&#;il Zeytin Salatas&#;

Rak&#; sofras&#;na de&#;i&#;ik meze salata tarifi arayanlar için nefis fikir: Ye&#;il zeytin salatas&#;! Yo&#;urtlu klasik mezelerden s&#;k&#;ld&#;ysan&#;z, rak&#; masan&#;zda hem renkli hem i&#;tah aç&#;c&#; salata fikrimizi mutlaka denemelisiniz. Yapmas&#; kolay, malzemeleri de diledi&#;iniz gibi &#;ekillendirebilirsiniz.

Tarif için: Ye&#;il Zeytin Salatas&#; Tarifi (Videolu)

3) Kereviz Mezesi

&#;lgi çekici kereviz mezesi tarifi, farkl&#; ve lezzetli bir seçenek sunuyor. Kerevizin kendine özgü taze ve hafif ac&#;ms&#; tad&#;, bu mezeyi özel k&#;l&#;yor. Yo&#;urt, sar&#;msak, tuz ve zeytinya&#;&#; gibi lezzetli malzemelerle haz&#;rlanan sos, blenderdan geçirilen kerevizin üzerine dökülerek tatl&#; bir denge olu&#;turuyor. Bu meze, hem sa&#;l&#;kl&#; hem de ferahlat&#;c&#; bir seçenek olarak sofralar&#; süslüyor. Kereviz sevenler için kesinlikle denemeye de&#;er bir tarif!

Tarif için: Kereviz Mezesi (Videolu)

4) Enginar Salatas&#;

Enginarlar tezgahlarda yerini alm&#;&#;ken ondan her &#;ekilde faydalanmak gerekir. Biz onu daha çok zeytinya&#;l&#; halde tan&#;d&#;k ve itiraf edelim çok da sevdik. Ancak birde enginar salatas&#; var ki gerçekten denemeye de&#;er. Yemeklerinizin yan&#;nda, gün sofralar&#;nda kendini gösterecek enginar salatas&#;n&#; sizler de mutlaka denemelisiniz.

Besin de&#;eri yüksek enginar içerisindeki köz k&#;rm&#;z&#; biber, m&#;s&#;r taneleri, tur&#;u gibi malzemeler ile hem görüntüsünü hem de lezzetini &#;enlendiriyor. Damaklar&#;n&#;zda lezzetinin izlerini b&#;rakacak enginar salatas&#; yap&#;m&#; çok fazla zaman&#;n&#;z&#; almayacak ve sizi yormayacakt&#;r.

Tarif için: Enginar Salatas&#; (Videolu)

5) Cac&#;k

Türk Mutfa&#;&#;nda, daha do&#;rusu kültürümüzde bütün yemeklerin yan&#;nda gidebilen milli yiyeceklerimizden: Cac&#;k. K&#;vam&#;n&#; iste&#;inize göre daha sulu veya daha koyu k&#;vamda yapabiliyorsunuz. Koyu k&#;vaml&#; olan&#; rak&#; masalar&#;na meze olarak daha çok yak&#;&#;an&#; tabii ki.

Rak&#; masan&#;zdan eksik etmek istemeyece&#;iniz bu mezeyi henüz denemediyseniz, mutlaka denemelisiniz. Rak&#;n&#;n yan&#;na basit mezeler neler olabilir diyorsan&#;z biraz yo&#;urt ve salatal&#;kla mis gibi cac&#;k an&#;nda sofran&#;zda!

Özellikle evde rak&#;n&#;n yan&#;na ne gider, &#;öyle basit bir e&#;likçi meze ne yapabilirim diyorsan&#;z koyu k&#;vaml&#;, naneli, zeytinya&#;l&#; bir cac&#;kla içinizi ferahlatabilirsiniz.

Tarif için: Cac&#;k Nas&#;l Yap&#;l&#;r? (Videolu)

6) Karamelize So&#;an Mezesi

Bu etkileyici karamelize so&#;an mezesi tarifi, klasik lezzeti modern bir dokunu&#;la sunuyor. So&#;an dilimleri, k&#;s&#;k ate&#;te karamel rengini al&#;ncaya kadar özenle pi&#;iriliyor ve bu süreçte tatl&#; bir aroma ve karamelize bir dokuya dönü&#;üyor.

Ard&#;ndan üzerine nar ek&#;isi ve zeytinya&#;&#; gibi lezzetli malzemeler eklenerek zengin bir lezzet profili olu&#;turuluyor. Karamelize so&#;an&#;n yumu&#;ak ve tatl&#; lezzeti, mezeler aras&#;nda fark yarat&#;yor ve her lokmada damaklar&#; &#;&#;mart&#;yor. Bu meze, rak&#; sofras&#;na farkl&#; bir tat katmak için ideal bir seçenek.

Tarif için: Karamelize So&#;an Mezesi (Videolu)

7) Ç&#;t&#;r Yufkal&#; Tavuklu Yo&#;urtlu Semizotu

Hem çok lezzetli hem de bir o kadar da doyurucu bir tarif ile geldik. Semizotunun bitmeyen faydalar&#;n&#; biliyorsunuz özellikle yaz aylar&#;ndan evimizden hiç eksik etmiyoruz. Bu tarifi ister salata olarak isterseniz de yaz aylar&#;nda nefis bir ö&#;ün olarak servis edebilirsiniz.

Tavuk, semizotu, domates, salatal&#;k, m&#;s&#;r ve maydanoz gibi renkli ve besleyici malzemeler, salatan&#;n temelini olu&#;turuyor. Üzerine eklenen ç&#;t&#;r ç&#;t&#;r yufka parçalar&#;, salatan&#;n dokusunu ve lezzetini tamaml&#;yor. Bu salata, hem göze hitap eden hem de sa&#;l&#;kl&#; bir seçenek olmas&#;yla öne ç&#;k&#;yor.

Tarif için: Ç&#;t&#;r Yufkal&#; Tavuklu Semizotu Salatas&#; (Videolu)

8) &#;ak&#;uka

Rak&#; yan&#;nda meze isteyenler için özellikle de patl&#;can seviyorsan&#;z tam yerinde bir seçenek: &#;ak&#;uka. Ba&#;rolde olmazsa olmaz patl&#;can ve yan&#;nda domates, biber gibi sebzelerle lezzetlendirilen &#;ak&#;uka mezesini rak&#;n&#;n yan&#;nda denemeden yazd&#;klar&#;m&#;z&#; anlaman&#;z mümkün de&#;il.

Rak&#;n&#;n yan&#;na yemek yapmaya enerjiniz yoksa ama &#;öyle zeytinya&#;l&#; hafif bir yemek tad&#;nda, h&#;zl&#;ca bir meze yapsam ne iyi olur diyorsan&#;z &#;ak&#;ukay&#; deneyebilirsiniz.

Tarif için: &#;ak&#;uka Tarifi (Videolu)

9) Deniz Börülcesi

Rak&#;n&#;n yan&#;na ne gider do&#;al malzemelerle haz&#;rlanacak bir meze ar&#;yorum mu diyorsan&#;z? Deniz börülcesini tercih edebilirsiniz. Deniz börülcesi de özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde rak&#; sofralar&#;nda s&#;kça görülen mezelerden. Siz de dilerseniz evinize, kuraca&#;&#;n&#;z masan&#;za Akdeniz esintilerini getirebilirsiniz.

Yaln&#;z burada ha&#;lama i&#;leminde unutmaman&#;z gereken bir detay; bu bitkiler kendilerinden tuzlu oldu&#;u için tuz atmaman&#;z&#; tavsiye ediyoruz aksi halde yiyemeyecek k&#;vama gelebilir mezeniz. Sade olarak da tüketilebilen bu mezeyi tavsiye ediyor, tercihinize göre yan&#;nda yo&#;urt veya sar&#;msakl&#; mayonezde ekleyerek deneyebilirsiniz. Rak&#;n&#;n yan&#;na ne iyi gelir &#;öyle ferahlat&#;c&#; bir meze ne olabilir diyorsan&#;z deniz börülcesi haz&#;rlayabilirsiniz.

Tarif için: Deniz Börülcesi Salatas&#; (Videolu)

10) Havuçlu Kabakl&#; Meze

Havuç ve kabaklar&#; kal&#;n boyutta rendeledikten sonra hafifçe kavurup so&#;uduktan sonra süzme yo&#;urtla birle&#;tirebilirsiniz. Ceviz, sar&#;msak ve çe&#;itli baharatlarla harmanlay&#;p rak&#; sofran&#;zda hafif bir detay olarak servis edebilirsiniz.

Tarif için: Havuçlu Kabakl&#; Meze (Videolu)

11) Atom

Bal&#;k restoranlar&#;nda rak&#; sofralar&#;n&#;n aranan mezesi: Atom! Süzme yo&#;urt üzerinde ya&#;da ç&#;t&#;rdam&#;&#; Arnavut biberi, sar&#;msak, susam ve tercihe göre pul biber ile tam bir i&#;tah aç&#;c&#; lezzet patlamas&#;na dönü&#;en atom, rak&#;n&#;n yan&#;na meze arayanlara ideal fikir. K&#;zarm&#;&#; ekmek dilimleriyle bol bol tüketilecek orijinal tarif sizlerle!

Tarif için: Atom

12) Köpo&#;lu

Rak&#;n&#;n yan&#;na ne yapsam diye merak eden okurlar&#;m&#;z için her damak zevkine hitap edebilecek bir önerimiz var: Köpo&#;lu! Asl&#;nda ismi spesifik olsa da bildi&#;imiz kar&#;&#;&#;k k&#;zartman&#;n yo&#;urt ve domates sosuyla servis edilmesinden olu&#;uyor. Tavada k&#;zartma tercih etmeyenler f&#;r&#;nda ya da airfryerda da kolayl&#;kla haz&#;rlabilir. Afiyet olsun!

Tarif için: Köpo&#;lu Mezesi (Videolu)

13) Fava (Bakla Ezmesi)

Bakla seven sevmeyen pek çok ki&#;inin be&#;enisini kazanan bakla ezmesi: Fava! Kendine has kare dilimli sunumu, pürüzsüz k&#;vam&#; ve serinleten aromas&#;yla yaz k&#;&#; bal&#;k restoranlar&#;n&#;n meze vitrininden eksik olmayan bir güzellik. Dilerseniz k&#;rm&#;z&#; küp so&#;an, zeytinya&#;&#;, limon ve dereotu ile servis edebilirsiniz.

Tarif için:Fava (Bakla Ezmesi)

14) Girit Ezmesi

Ferah, hafif ve serinleten lezzetleri sevenlerin rak&#; sofras&#;ndan eksik olmayan bir detay: Girit etmesi! Girit mezesi ismiyle de bilinen bu güzel e&#;likçimiz; ceviz, peynir, maydanoz, dereotu, sar&#;msak, kekik gibi enfes malzemelerden haz&#;rlan&#;yor.

Dilerseniz küçük bir kay&#;k tabakta zeytinya&#;&#; ile dilerseniz &#;ekil vererek t&#;pk&#; tarif görselindeki gibi farkl&#; servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Tarif için: Girit Ezmesi Tarifi (Videolu)

15) Yo&#;urtlu Cevizli Mantar

Rak&#;yla birlikte ne servis edilir? Ekonomik, yapmas&#; kolay mantar bu a&#;amada en ideal fikirlerden biri. Klasik tariflerden s&#;k&#;ld&#;ysan&#;z sotelenmi&#; mantar üzerinde dereotlu süzme yo&#;urt ve servis ederken ya&#;da kavrulmu&#; ceviz ilavesi yapabilirsiniz. &#;&#;tah aç&#;c&#;, pratik ve ekonomik bir tarif, kaç&#;rmay&#;n!

Tarif için:Yo&#;urtlu Cevizli Mantar Salatas&#; (Videolu)

16) Humus

Nohut ezme ve benzeri mezelerin aromas&#;n&#; seviyorsan&#;z tam k&#;vam&#;nda ipeksi humus mutlaka damak tad&#;n&#;za hitap edecek! Ha&#;lanm&#;&#; nohut, maydanoz, tahin, limon, kimyon ve baharatl&#; ya&#; sosuyla tam bir rak&#; e&#;likçisi! Dilerseniz üzerine past&#;rma ekleyip servis edebilirsiniz.

Tarif için:Humus Tarifi (Videolu)

17) Kalamar Tava

Rak&#;n&#;n yan&#;na gidecek deniz ürünlerinden bir tanesi olan ve hem doyurucu özelli&#;i hem de lezzetiyle vazgeçilmez bir meze önerisi: Kalamar Tava. D&#;&#;&#; ç&#;t&#;r, içi yumu&#;ac&#;k bu lezzeti haydari, tarator tarz&#; mezelerinizin yan&#;na eklemeyi unutmay&#;n.

Üstelik evde yap&#;m&#;nda da birkaç önemli noktas&#;na dikkat ederseniz hiç de zor bir &#;ey olmad&#;&#;&#;n&#; anlayacaks&#;n&#;z. Rak&#; bal&#;&#;&#;n yan&#;na ne gider, tam bir deniz ürünleri sofras&#; nas&#;l kurulur diyorsan&#;z kalamar ile lezzet zenginli&#;i ya&#;ayabilirsiniz. Rak&#;n&#;n yan&#;na ne yap&#;l&#;r diye dü&#;ünüyor ve mutfakta biraz ter dökmeye de var&#;m diyorsan&#;z kalamar tava yapt&#;&#;&#;n&#;z için kendinizi tebrik edeceksiniz.

kalamar tava

18) Karides

Rak&#;n&#;n yan&#;nda ne yenir, yo&#;urtlu, sebzeli meze d&#;&#;&#;nda neler yapabilirim? Yan&#;t çok basit: Deniz ürünleri! Karides, kalamar, ahtapot gibi deniz ürünleri rak&#;n&#;n yan&#;nda en çok tercih edilen at&#;&#;t&#;rmal&#;klar aras&#;nda. Karidesleri bal&#;kç&#; ya da marketlerden temin edebilir, tavada ya&#; ve baharat e&#;li&#;inde çok k&#;sa bir sürede haz&#;rlayabilirsiniz. Tavsiyemiz en son servis etmeniz yönünde; s&#;cak tüketilmesi önemlidir.

karides

19) Ci&#;er

Davetliler için bir rak&#; sofras&#; haz&#;rl&#;yor; masada göz al&#;c&#; sunumlar bulunsun istiyorsan&#;z ci&#;er enfes bir fikir! Arnavut ci&#;eri, yaprak ci&#;er ya da ci&#;er sote tariflerinden damak zevkinize en uygun olan&#; tercih edebilirsiniz. Rak&#; ile birlikte sakatat tüketmekten ho&#;lananlar bu tarifi mutlaka denemeli.

Tarif için: Arnavut Ci&#;eri Nas&#;l Yap&#;l&#;r? (Videolu)

20) F&#;r&#;nda Ka&#;arl&#; Mantar

Sizi fazla yormadan, zaman&#;n&#;z&#; çok almadan pratik bir &#;ekilde haz&#;rlayabilece&#;iniz kolay bir tarif. Fazlas&#;yla da lezzetli olan f&#;r&#;nda ka&#;arl&#; mantar ilgi oda&#;&#; olacak. Genellikle mangalda yap&#;lan bu tarifi f&#;r&#;nda denedi&#;inizde de tad&#;nda bir eksiklik olmad&#;&#;&#;n&#;z göreceksiniz. Üstelik bu tarifi yaparken çok fazla malzemeye de ihtiyac&#;n&#;z yok.

Mantar&#;n vitamininden faydalanmak için onu farkl&#; farkl&#; &#;ekillerde yapabiliriz. F&#;r&#;nda ka&#;arl&#; mantar tarifi de mantar&#; tüketme &#;ekillerinden bir tanesidir. F&#;r&#;nda ka&#;arl&#; mantar tarifini rak&#; sofran&#;zda denemeyi unutmay&#;n. &#;imdiden afiyet olsun.

Tarif için: F&#;r&#;nda Ka&#;arl&#; Mantar (Videolu)

21) Lakerda

Rak&#; masalar&#;n&#;n sevilen bir di&#;er mezesi: Lakerda. Bölgeden bölgeye yap&#;l&#;&#;&#;nda birçok farkl&#; seçenek olan lakerdan&#;n en be&#;enilenleri Bal&#;kç&#; Lakerdas&#; veya &#;stanbul Lakerdas&#; olarak bilinen çe&#;itleri. Siz de damak zevkinize göre bir tarif seçerek masan&#;z&#; Lakerda mezesi ile zenginle&#;tirebilirsiniz.

Rak&#;n&#;n yan&#;nda ne gider deniz ürünleri aras&#;ndan hangi meze rak&#;yla çok yak&#;&#;&#;r diyorsan&#;z lakerdan&#;n popüler tercihler aras&#;nda oldu&#;unu söyleyebiliriz.

lakerda

22) Ahtapot

Rak&#;n&#;n yan&#;nda de&#;i&#;ik meze, at&#;&#;t&#;rmal&#;k fikri arayanlara bu kez tavsiyemiz ahtapottan yana! Pi&#;irmeye haz&#;r halde market ya da bal&#;kç&#;lardan sat&#;n alabilece&#;iniz ahtapotlar&#; düdüklüde ha&#;lay&#;p tavada ya&#; ile k&#;zartabilirsiniz. Dilerseniz küp küp do&#;rayabilir dilerseniz bacaklar&#; bütün servis edebilirsiniz.

ahtapot

23) Roka Salatas&#;

Rak&#;n&#;n yan&#;na ye&#;il salata sevenler için enfes bir seçim: Roka salatas&#;! Küp küp beyaz peynir, taze roka, domates, nane, ceviz ile haz&#;rlayabilir hatta dilerseniz çilek, nar, elma, portakal gibi taze meyvelerle süsleyebilirsiniz. Masan&#;zda ferahlat&#;c&#; bir seçenek olsun isterseniz mutlaka deneyin.

Tarif için: Roka Salatas&#;

24) Beyaz Peynir / S&#;cak Peynir

Ak&#;am yeme&#;inizi yediniz ve ard&#;ndan arkada&#;lar&#;n&#;zla topland&#;n&#;z ve bir rak&#; masas&#; kuracaks&#;n&#;z. Öyleyse o masan&#;n bir ba&#;ka olmazsa olmazlar&#;ndan beyaz peyniri meze olarak mutlaka masan&#;zda bulundurmal&#;s&#;n&#;z.

Rak&#;n&#;n yan&#;na meze ne yap&#;l&#;r diye dü&#;ünüyor bir yandan da asl&#;nda çok da u&#;ra&#; gerektirmeyecek bir e&#;lik at&#;&#;t&#;rmal&#;&#;&#; ar&#;yorsan&#;z beyaz peynir tam size göre olacakt&#;r. Rak&#;n&#;n yan&#;na ne iyi gider diye dü&#;ünerek rak&#; sofras&#; haz&#;rl&#;&#;&#;na giri&#;tiyseniz masaya ilk konacak &#;eylerden biri elbette bellidir ve o beyaz peynirdir. Tabii ki dilerseniz farkl&#; peynir çe&#;itleriyle de deneyebilirsiniz.

Dilerseniz hellim peyniri, Ezine peyniri gibi farkl&#; peynir seçeneklerini az ya&#;da susam, çörekotu kaplamas&#; e&#;li&#;inde k&#;zartabilir, baharatlarla servis edebilirsiniz.

k&#;zarm&#;&#; peynir

25) Kavun

Rak&#;n&#;n yan&#;na meyve ne konur?Rak&#;n&#;n yan&#;na hangi meyveler gider? Diye soracak olursan&#;z rak&#; masalar&#;n&#;n tatl&#; lezzetlerinden biri olan kavunu rahatl&#;kla söyleyebiliriz.

Kavun, rak&#;n&#;n içeri&#;indeki anason kokusunu hafifleten ve hatta tatland&#;ran mezelerden bir tanesidir. Hele bir de mevsimindeyse kavun, bir duble rak&#; ile beraber damaklar&#;n&#;zda harika bir tat b&#;rakacak. Rak&#;yla tuzlu, ek&#;i, ac&#; mezeler güzel de rak&#;n&#;n yan&#;na tatl&#; ne gider diyenler için kavun do&#;ru seçim!

kavun peynir

Bal&#;&#;&#;n Yan&#;nda Ne Yenir? Bal&#;kla &#;yi Giden 11 Enfes Meze

Kolay Meze Tarifleri Az Malzemeli Çok Pratik 10 Leziz Tarif

Farkl&#; Meze Tarifleri Sofralar&#;n&#;z&#; Süsleyecek 10 De&#;i&#;ik Tarif

Rak&#; Kaç Kalori? Çe&#;itlerine Göre Tek, Duble Rak&#; Kalori De&#;erleri

Çilingir Sofras&#; Ne Demek? Bu Sofran&#;n Olmazsa Olmaz&#; 15 Ba&#;rol Tarif

Rakı ile hangi peynir yenir?

İçindekiler:

  1. Rakı ile hangi peynir yenir?
  2. Haydarinin içine ne konur?
  3. Rakı masasına ne hazırlanır?
  4. Kaç çeşit peynir var isimleri?
  5. Haydaride peynir olur mu?
  6. Haydariye sarımsak girer mi?
  7. Elma suyu hangi içki için kullanılır?

Rakı ile hangi peynir yenir?

İsmini devlet elinde yapılan ilk rakıdanalan Yeni Rakı, ezine peynirile harika bir uyum yakalıyor. Ezine daha çok keçi, koyun ve inek sütündan yapılıyor. Klasik rakınınsert ve acı bir bitişi bulunuyor. Ezine peynirigibi yağlı bir peynirtercih edilmesi halinde bu acı tat siliniyor.

Haydarinin içine ne konur?

Haydari için malzemeler:
  • gram süzme yoğurt.
  • Yarım çay bardağı ince çekilmiş ceviz.
  • 2 diş sarımsak.
  • 50 gram beyaz peynir.
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı nane.
  • 1 çay kaşığı tuz.

Rakı masasına ne hazırlanır?

Rakının Yanına Ne Gider?Masanızı Taçlandıracak 10 Çeşit Lezzet
  • Haydari.
  • Beyaz Peynir.
  • Kavun.
  • Lakerda.
  • Cacık.
  • Kalamar Tava.
  • Muhammara.
  • Şakşuka.
Daha fazla öğe

Kaç çeşit peynir var isimleri?

Ülkemizdeki Peynir Çeşitleri
  • Edirne Ezine Peyniri. Edirne ve Trakya'ya özgü peynir, tam yağlı ve doğal olması özelliği ile tanınır.
  • 2. Konya Küflü Peynir.
  • 3. Berendi ve Divle Tulum Peyniri.
  • Kayseri Çömlek Peyniri.
  • Kars Gravyeri.
  • Karın Kaymağı Peyniri.
  • 7. Varto Keçi Peyniri.
  • 8. Erzurum Civil Peyniri.
Daha fazla öğe

Haydaride peynir olur mu?

Haydariyekoyduğunuz beyaz peynirinEzine peynirigibi yağlı bir çeşit olması, peynirinkolayca ezilmesini ve yoğurdun içinde daha homojen bir biçimde karışmasını sağlar. Haydariyeekleyeceğiniz yeşillik genellikle dereotu ve kuru nane olur.

Haydariye sarımsak girer mi?

Sarımsağınkabuklarını soyup ezin. Bir kaseye yoğurdu ekleyin. Üzerine de peynir,dereotu, tereyağlı naneli sos, sarımsakve tuzu ilave edip karıştırın. Haydariyibir tabağa alın ve üzerine dereotu serpip servis edin.

Elma suyu hangi içki için kullanılır?

Elmaşarabı, elma suyununfermantasyonu ile elde edilen alkollü içecek. Pek çok dilde şarapolarak anılmasına rağmen rengi ve kıvamı biraya daha yakındır. Soğuk içilir ve içine buz atılabilir. Alkol oranı %2 ile %8,5 arasında değişir.

İçindekiler

Rakı Peyniri Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Rakı peyniri seçimi iyi yapıldığı zaman rakı keyfinizi 2’ye katlarsınız. Rakı sofralarının klişesi halinde gelen rakı peyniri, eşleşmeler halinde dile getiriliyor. Yani her bir rakı için eşleşen bir peynir bulunuyor. Yeni Rakı ile Marmara Bölgesi’nde üretilen ezine peyniri eşleşmektedir. İsmini devlet elinde yapılan ilk rakıdan alan Yeni Rakı, ezine peynir ile harika bir uyum yakalıyor. Ezine daha çok keçi, koyun ve inek sütündan yapılıyor. Klasik rakının sert ve acı bir bitişi bulunuyor. Ezine peyniri gibi yağlı bir peynir tercih edilmesi halinde bu acı tat siliniyor. Gövdeli ve yağlı bir peynir ağızda harika bir tat bırakıyor. Rakı peyniri severler mutlaka Yeni Rakı ile Ezine peyniri eşleşmesini denemeliler.

Tekirdağ Rakısı ile Toros Keçi Peyniri &#; Rakı Peyniri

Tekirdağ rakısı Toros keçi peyniri ile mükemmel bir uyumu yakalıyor. Tekirdağ rakısı üretiminde yüzde yüz yaş üzümler tercih ediliyor. İlk olarak Fransızlar tarafından kurulan fabrika, o dönemlerde şarap üretiyordu. Tekirdağ tarafında bol miktar anason olduğu için fabrika rakı üretimine başlamış. Tekirdağ rakılarında o günden bu yana hala bol anason bulunuyor. Yumuşak içimli bir rakıdır. Balık ve deniz ürünleri ile tüketmek için idealdir. Toros keçi peynirinin hafif bir yapısı bulunuyor. Tekirdağ rakısı ile bu aromatik yapı birlikte harika bir lezzet veriyor. Rakıyı hafif ve lezzetli bir şekilde içmek isteyenler mutlaka bu eşleşmeyi denemeliler.

rakı peyniri

Tekirdağ Trakya Serisi ile Trakya Kaşarı &#; Rakı Peyniri

Tekirdağ Trakya Serisi ancak Trakya üzümlerinin kupajından oluşmaktadır. Bu rakıda anason seviyesi diğer serilere göre biraz daha yüksektir. Trakya kaşarının hafif mayamsı bir tadı bulunuyor. Burunda peynir hafif bir koku da bırakıyor. Rakının yüksek aroması ile bu koku birlikte harika gidiyor. Artık paspas karası üzümünün daha çok şarapta tercih edilmesinden dolayı bu serinin değişmesi bekleniyor.

Tekirdağ Kavrulmuş Anason Rakısı ile Diyarbakır Örgü Peyniri

Tekirdağ kavrulmuş anason rakısının en önemli özelliği bu rakının içinde yer alan anasonun yüzde 30’unun kavrulmuş olmasıdır. Anason tadı bu sayede bozulmadan korunmuş oluyor. Anason eğer bu orandan daha yüksek oranda kavrulursa bu durumda karamalizeler başlar. Bu rakıda buruna buram buram bir çiçek kokusu gelir. Anason miktarı nedeni ile burunda hafif bir yanma olabilir. İçerken de boğazda yanma hissi oluşabilir. Diyarbakır örgü peyniri, yalnızca burada üretilmektedir. İstanbul ve diğer şehirlerde bu peynirden bulmak ne yazık ki mümkün değil. Peynir hem tuzlu hem de diri bir yapıya sahiptir. Kavruk bir yudum ile peynirin bu yapısı harika bir uyum yakalıyor.

Tekirdağ No 10 Serisi ile Divle Oruk Peyniri

Tekirdağ No 10 Serisi en üst kalitedeki içeceklerden bir tanesidir. Bu rakı senesinde Fransa’dan alınan imbikler ile üretilmektedir. Anason miktarı yüksek olmakla birlikte, üç kere distile edilmektedir. Diğer rakılar ile kıyaslandığında bu serinin alkol oranı biraz daha yüksektir. Bu kadar yoğun bir rakının yanında peynirin de bu yoğunluğa ayak uydurması şarttır. İç Anadolu bölgesinin yerel peyniri olan Divle Obruk peyniri, birlikte harika eşleşiyor. Çok uyumlu bir tat bütünlüğünü yakalamanız mümkündür.
Rakı peyniri severler Kars Gravyeri, Erzincan Tulum peyniri gibi daha nice farklı peynirler ile birlikte rakılarını yudumlayabilirler. Kars Gravyeri ile Altınbaş Rakı uyum içindeyken, Erzincan tulumu ile birlikte Tekirdağ Altın Seri yüksek uyum yakalıyor. İyi bir rakı deneyimi için peynir- rakı harmonisini yakalamanız gerekiyor.

Kategoriler RakıEtiketler Divle Oruk, Diyarbakır Örgü Peyniri, rakı yanında peynir, Toros Keçi Peyniri, Trakya Kaşarı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası