baş parmağın ağrıması / Sol El Baş Parmak Ağrısı Neden Olur Ve Nasıl Geçer? - Sağlık Haberleri

Baş Parmağın Ağrıması

baş parmağın ağrıması

Ayak Baş Parmağı Ağrısı Neden Olur? Sağ Ve Sol Baş Parmağı Neden Ağrı Yapar, Uyuşukluk Neden Olur?

Sağ ve Sol Ayak Başparmağında Ağrının ve Uyuşmanın Nedenleri Nelerdir?

Sağ ve sol ayak parmağındaki uyuşmanın ve ağrının pek çok sebebi bulunmaktadır. Bu sebeplerden birkaç tanesi şu şekilde sıralanmaktadır

Osteoartrit (yaygın olan kıkırdak aşınması rahatsızlığı)

Eklemi ilgilendirmekte olan parmak kırıkları ve ciddi şekildeki yaralanmalar

Romatizmal nitelikteki hastalıklar

Kötü ve rahatsız bir ayakkabı seçimi

Gut hastalığı (kan içerisindeki ürik asit yüksekliğine bağlı olan yumuşak doku kireçlenmesi)

Yapısal anormalliklerin ortaya çıkması (ayak arkında azalma ya da artma, yayvan ayak vb.)

Şeklinde ifade edilmektedir.

Sağ ve Sol Ayak Başparmak Ağrısı Nasıl Teşhis Edilir?

Halluks rigidus ilerleyebilen bir hastalık türünü oluşturmaktadır. İlerleyen dönemler içerisinde ağrı dayanılmaz şekilde artmaktadır. Eklem hareketi yok denilebilecek kadar azalmaktadır. Hastalığın erken teşhisi ise kolay tedavi edilebilmesini önemli kılmaktadır. Hastalığın erken dönemi içinde; ağrı, esasen eklem hareketlerinde azalma şeklinde bilinen sertlik, koşma ya da çömelme gibi faaliyetlerde zorlanma, atak zamanlarında şişme ve kızarıklık görülmesi durumunda doktora görünmek gerekmektedir. Ayak başparmağında, sertlik, ağrı ve hareket kısıtlılığı hissedildiğinde Ortopedi bölümüne başvurmak gerekmektedir. Ortopedi uzmanı gerekli olan muayene ve film neticesine bakarak tedavi yöntemini belirlemektedir

Sağ ve Sol Ayak Başparmağında Ağrı ve Uyuşma Nasıl Tedavi Edilir?

Sağ ve sol ayak başparmağının tedavisi erken teşhise bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Hastalığın erken teşhisinde şu tedaviler uygulanmaktadır.

Ayakkabı değişikliğinin yapılması ve geniş uçlu olan ayakkabıların seçilmesi

Metatarsal pad kullanımının sağlanması

Aktivite düzenlemelerinin yapılması

İlaç tedavisinin uygulanması (Non-steroidal anti-enflamataur olan ilaçlar)

Ağrılı ve kızarıklık olan dönemlerde buzlu fizik tedavi uygulanmaktadır. Ağrının arttığı atak zamanlarında kortizon enjeksiyonu da uygulanabilmektedir. Hastalığın aşamasına bağlı şekilde cerrahi yöntem tavsiye edilmektedir. Erken dönem içerisinde eklem tıraşlanması (çeylektomi) gerçekleştirilmektedir. Geç dönemdeyse protez cerrahisi ya da daha sık olarak uygulanmakta olan eklem dondurma (artrodez) şeklindeki cerrahi yöntem de uygulanabilmektedir.

Eklem dondurma pek çok hasta için korkutucu görünebilmektedir. Bu tedavi, esas olarak eklem kıkırdağının bütünüyle aşındığı ya da parmak hareketlerinin oldukça kısıtlandığı durumlarda uygulanmaktadır. Kemiklerin birbirlerine sürtmemesi, parmağın ideal pozisyonda kalabilmesi için eklem kıkırdakları temizlenerek kemikler birbirlerine sabitlenmektedir.

False

Sol El Baş Parmak Ağrısı Neden Olur Ve Nasıl Ge&#;er?

Ellerde ve parmaklarda oluşan ağrılara sıklıkla rastlanılmaktadır. El ve parmak ağrılarının ise birçok sebebi bulunabilmektedir. Genel olarak ise parmak ağrısının tıbbi bir durum veya kaza sonucunda ortaya çıktığını söylemek de mümkündür. Tedavisi için ise tercih edilen yöntemler genellikle basit yöntemler olarak ifade edilebilir. Çoğu zaman ise parmak ağrısının geçmesi zamana bağlı olarak düzelebilir. 

Sol El Baş Parmak Ağrısı Neden Olur?

 Sol el başparmak ağrısına sebep olan birçok faktörün olduğunu söylemek mümkündür. El yaralanması sonrasında parmaklarda ağrı sıklıkla görülmektedir. Çoğu zaman parmak ağrısının ciddi bir sorun teşkil etmediği de bilinmektedir. Parmak ağrısının nedeni eğer açıklanamazsa doktora danışılmasında fayda vardır. 

Sol El Baş Parmak Ağrısı Nasıl Geçer?

 Sol el başparmak ağrısının geçmesi için öncelikli olarak ağrının sebebini bilmek gerekmektedir. Doktorunuz muayene ettikten sonra parmağınızda meydana gelen ağrı için ağrı kesici yazabilir. Aynı zamanda bazı el egzersizleri yapmanız da parmağınız da meydana gelen ağrılar için iyileştirici bir etkiye sahiptir. Özel dişli atellerin kullanılması da ağrıyı azaltıcı bir etkiye sahiptir. 

Ürünler

PROTEZLER

PROTEZLER

- Üst düzey teknolojik protezler, - Mükemmel sonuç, - SGK anlaşmalı, - TSE belgeli,

Ürünü Gör
ORTEZLER

ORTEZLER

- İleri teknolojik skolyoz korseleri, - Silikon ayak bileği ortezleri, - Siparişe dayalı

Ürünü Gör
AYAK SAĞLIĞI &#;R&#;NLERİ

AYAK SAĞLIĞI &#;R&#;NLERİ

- Yürüme analizi ile teşhis, - Yüksek kalite standartlarında malzeme kullanımı, - Kişiye

Ürünü Gör
TEKERLEKLİ SANDALYELER

TEKERLEKLİ SANDALYELER

- İthal akülü tekerlekli sandalyeler, - Çocuk tekerlekli sandalyeleri, - Özel spor sandal

Ürünü Gör

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası