gümrük telefon satın al / Gümrük Deposu | En Ucuz Değil! Ondan da Ucuz. | Keşfet - Gümrük Deposu

Gümrük Telefon Satın Al

gümrük telefon satın al

Gümrükte tabletler, telefonlar yok pahasına satılıyor! İşte ucuz alışveriş yöntemleri

Gümrük ürünleri ya da halk dilindeki tabiriyle gümrük mallar; mevzuata uygun &#;ekilde gümrük i&#;lemleri yap&#;lmayan, kaçakç&#;l&#;kla mücadele kapsam&#;nda ele geçirilen ya da havalimanlar&#;nda unutulan ürünlerin genel ad&#;d&#;r. Bu mallar kâr amac&#; gütmeden ihale yöntemi ile sat&#;labiliyor. Ürünlerin piyasadaki fiyatlar&#;n&#;n alt&#;nda ve kaliteli olmas&#; ise gümrük ürünlerini daha cazip k&#;l&#;yor.

 

Gümrük Ürünleri Nerede Sat&#;l&#;yor?

Gümrük ürünleri belirli bir süre depolarda bekletiliyor. Fakat depolar&#;n bo&#;alt&#;l&#;p yerine yeni ürünlerin gelebilmesi için bir süre sonra bu ürünler tasfiye edilerek sat&#;&#;a sunuluyor. Yak&#;n bir zamana kadar özellikle metropol &#;ehirlerde ma&#;azalar arac&#;l&#;&#;&#; ile gümrük ürünlerinin sat&#;&#;&#; gerçekle&#;tiriliyordu. Art&#;k bu ürünlerin sat&#;&#;&#;, ça&#;a ayak uydurularak e-ticaret siteleri arac&#;l&#;&#;&#;yla da gerçekle&#;tirilmeye ba&#;land&#;. Hatta bunun için online ihalelere kat&#;labilece&#;iniz web siteleri de mevcut. Hâliyle bu &#;ekilde daha çok al&#;c&#;ya ula&#;mak da mümkün oluyor.

Gümrü&#;e Tak&#;lan Ürünlerin Sat&#;&#;&#; Nas&#;l Gerçekle&#;tiriliyor?

Depolarda bekleyen gümrük ürünlerinin tasfiyesi ihale, perakende, yeniden ihraç, imha ya da özel yolla gerçekle&#;tiriliyor. Ayr&#;ca gümrük ürünleri özel kanunla kurulmu&#; vak&#;f ve derneklere ya da kamu kurulu&#;lar&#;na tahsis edilerek de tasfiyesi sa&#;lanabiliyor. &#;hale yoluyla gerçekle&#;tirilen sat&#;&#;lar herkese aç&#;kt&#;r. Bu i&#;lem internet üzerinden yap&#;l&#;r ve ki&#;iler ihaleye girmeden önce belli bir teminat bedeli yat&#;r&#;r. Bunun yan&#; s&#;ra Ticaret Bakanl&#;&#;&#;na ba&#;l&#; perakende sat&#;&#; ma&#;azalar&#;ndan da al&#;&#;veri&#; yapmak mümkün.

Gümrük Ürünleri Neden Ucuz?

Ticaret Bakanl&#;&#;&#; (Risk Yönetimi, Tasfiye ve Döner Sermaye Genel Müdürlü&#;ü) taraf&#;ndan yürütülen gümrük ürünlerinin ihale ya da perakende sat&#;&#;lar&#;nda hiçbir &#;ekilde kâr amac&#; yoktur. Bu sebeple ürünlere kâr pay&#; eklenmez ve piyasan&#;n alt&#;nda rakamlarla sat&#;&#;&#; gerçekle&#;tirilir. Örne&#;in bir parfüm, mevzuata ayk&#;r&#; bir &#;ekilde ülkeye getirildiyse sadece elden ç&#;karma amac&#;yla uygun bir fiyatla al&#;c&#;ya sunulur.

Gümrük Ürünleri Ne Kadar Kalitelidir?

Gümrükte tak&#;l&#; kalan ürünler genel olarak kaliteli ve pahal&#; ürünlerden olu&#;urlar ve çe&#;itlilik bak&#;m&#;ndan oldukça geni&#; bir yelpazeye sahiptirler. Bahçe malzemelerinden elektronik e&#;yalara, ev tekstil ürünlerinden k&#;rtasiye malzemelerine kadar her alanda ürün bulanabilir. Ayr&#;ca ürünler tasfiye i&#;lemlerinde sa&#;laml&#;k ve kullan&#;labilirlik aç&#;s&#;ndan kontrollerden geçirilir.

Yurtdışı alışverişleriyle alakalı sıkça sorulan sorular

Gümrük işlemleri hakkında sıkça sorulan sorular


1. Yurtdışı siparişimin şahıslar adına basitleştirilmiş gümrük işlemleri kapsamına girmesi ve sorunsuz bir teslimat süreci için nelere dikkat etmeliyim?

• TC kimlik numaranız, gümrük işlemlerinin tamamlanabilmesi için gereklidir. Bu nedenle kargo firmaları, teslimat öncesinde veya teslimat sırasında TC kimlik numaranızı isteyebilir.

• Hızlı kargo ithalat kanalı üzerinden son 30 gün içerisinde en fazla 5 adet gönderi (gönderi içerisinde birden fazla ürün bulunabilir) ithalatı yapabilirsiniz. 5 adetlik gönderi limitini aştığınızda, gönderiniz kargo firmaları tarafından gümrükte bekletilecektir. Bu durumda ilgili kargo firmasıyla iletişime geçmeniz gerekir.

• Ticari nitelikte ve/veya aynı üründen birden fazla miktar içeren siparişleriniz gümrük mercileri tarafından incelenebilir ve gümrükte bekletilebilir. Bu durumda ilgili kargo firmasıyla iletişime geçmeniz gerekir.

• Şirket adresi gibi tüzel kişilik adreslerine gönderilen mallar ticari nitelikli olarak nitelendirilebilir ve miktardan bağımsız olarak hızlı kargo ithalat kanalından ithalatı engellenebilir.

• Değeri Euro’nun üzerinde olan veya 30 kilo ağırlığı geçen gönderiler hızlı kargo ithalat kanalı üzerinden getirilemez.

• Kozmetik, tütün ve tütün ürünleri, e-sigara, alkollü içecekler, cep telefonları, ilaçlar, gıda takviyeleri, sporcu gıdaları ve yurt içi tedariği yasak olan her türlü ürün hızlı kargo ithalat kanalı üzerinden getirilememektedir.

2. Yurtdışından yapılan alışverişlerde, tahsil edilen ithalat ücreti depozitosundan farklı olarak ekstra bir gümrük vergisi tutarı ödeyecek miyim?

Eğer gönderiniz şahıslar adına basitleştirilmiş gümrük işlemleri kapsamında değerlendirilip, hızlı kargo ithalat kanalı üzerinden ithal edilirse herhangi bir ek ücret ödemezsiniz. Herhangi bir sebepten ötürü (Örneğin, 30 gün içerisinde 5’ten fazla gönderi ithalatı yapılması) gönderinizin gümrük işlemlerinin ticari ithalat kanalı üzerinden yapılması gerekirse, ithalatçı olarak ek gümrük vergilerini ve depolama gibi ilave gümrük masraflarını ödemeniz gerekir. Ayrıca, bir gümrük müşavirlik firmasından da destek almanız gerekebilir. Bu durumda gönderinize ait kargo takibi durumu “Gümrükte Gecikme” olarak gözükecektir. Gönderiniz hakkında daha fazla bilgi almak için kargo firmasıyla iletişime geçebilirsiniz. Ticari ithalat kanalı üzerinden gümrük işlemlerini gerçekleştirmek istemezseniz, kargo firmasıyla iletişime geçerek ürünlerinizin iade sürecini başlatabilirsiniz.

3. Yurtdışı siparişim gümrükte bekletiliyor, ne yapmalıyım?

Gönderinizi taşıyan kargo firmasını ve kargo takip numarasını “Siparişlerim” sayfası altındaki “Kargo takibi” alanından kontrol ediniz. İlgili kargo firmasına ulaşarak (kargo şirketlerine ait telefon numaraları için tıklayınız ) gönderinizin gümrükteki durumunu, neden bekletildiğini ve yapmanız gereken işlemleri öğrenebilirsiniz

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir