1 kuruşun değeri / CHP'li Yalım: 50 kuruşun metal maliyeti TL, 5 liranın maliyeti 6 TL

1 Kuruşun Değeri

1 kuruşun değeri

Cumhuriyet · 1 Kuruş · () · İstanbul · Pirinç

1 Kuruş Ön Yüz
1 Kuruş Arka Yüz

1 Kuruş HAKKINDA BİLGİLER

yılında basılan 1 Kuruş; Türkiye Cumhuriyeti para kataloğu içerisinde bulunan Cumhuriyet () dönemine ait paralardandır. İstanbul darphanesinde adet basılmıştır. Paranın nadirlik derecesi BULUNABİLİR olarak sınıflandırılmıştır.
Paranın ön yüzünde Buğday başağı motifi, Tedavül değeri 1 kuruş, arka yüzünde ise Türkiye Cumhuriyeti yazısı, Basım Yılı () bulunmaktadır. Para; Pirinç madeninden/bileşiminden imal edilmiştir.
Bu paralar ortalama gram ağırlığa ve 18 milimetre genişliğe sahiptir.

SON SATIŞ FİYATLARI

Kayıtlarımıza göre bu paranın son satışa çıktığı tarih 11/04/ tarihidir. Satış rakamı, satış anındaki dolar kuruna göre çevrilmiştir.

ÇİL
• 1. SEVİYE ÜYELİK GEREKLİ
ÇA
• 1. SEVİYE ÜYELİK GEREKLİ
ÇÇT
16 • 04/02/
ÇT
10 • 25/02/
T
Kayıt bulunamadı
H
Kayıt bulunamadı
Kayıt bulunamadı
Delik
Kayıt bulunamadı

ÇİL (Uncirculated UNC), ÇİL ALTI - ÇA (About Uncirculated AU), ÇOK ÇOK TEMİZÇÇT (Extremely Fine XF), ÇOK TEMİZ - ÇT (Very Fine VF), TEMİZ - T (Fine F), HALİYLE - H (Very Good VG)

TEKNİK BİLGİLER

ÜLKETürkiye Cumhuriyeti
DÖNEMCumhuriyet • ()
PARA ADI1 Kuruş
MADENPirinç •
BASIM YILI (Miladi)
ÖN YÜZBuğday başağı motifi, Tedavül değeri 1 kuruş
ARKA YÜZTürkiye Cumhuriyeti yazısı, Basım Yılı ()
AĞIRLIK (GR)
ÇAP (MM)18
KALINLIK

İstanbul DARPHANESİNDE BASILAN 1 KuruşLAR

TL eridi ‘1 Kuruş’ basımı durdu

Toplumun verdiği adla “bozuk para” resmi adıyla “madeni ufaklık para”lar, Türk Lirası’nın yıllar içinde yaşadığı değer değişimini ve yurttaşın bu paralarla ilgili kullanım algısını en iyi ortaya koyan göstergelerinden biri. Ülkenin ekonomi politikaları, enflasyon seviyesi, değişen ödeme sistemleri bozuk paraları da doğrudan etkiliyor. Hatırlanacağı gibi Türkiye, krizi sonrası özellikle emekçilerin ağır bedeller ödediği yeni bir ekonomik sisteme geçerken, ’te de parasından “altı sıfır” atıp “bozuk para”sına yeniden itibar kazandırmak istedi. Ancak bugünlerde TL yine zor günler geçiriyor. 

Bu nedenle bugün bir kez daha yüksek enflasyonla boğuşan Türkiye’de, ekonominin içinde bulunduğu krizi yine bozuk paralar üzerinden okumak mümkün. Örneğin Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Şubat sonu itibarıyla son üç ay (aralık, ocak, şubat) Darphane’de “1 Kuruş” basımı yapılmadı. Ayrıca Ocak ’de de “5 kuruş” üretimi yoktu. Şubat sonu itibarıyla tedavülde sadece milyon adet 1 kuruş, 2 milyar milyon adet 5 kuruş var. 

MİLYAR ADET

Üstelik sonuna göre, bu tür paraların tedavüldeki miktarı da daha çok yıpranma, geri çekme gibi gerekçelerle 1 kuruşta milyon adet, 5 kuruşta milyon adet azaldı. Tedavüldeki toplam bozuk para miktarı da milyon azalarak 9 milyar milyon adede indi. Bu kapsamda bozuk para miktarları 1 lirada milyon, 50 kuruşta milyon, 25 kuruşta milyon ve 10 kuruşta milyon adet azaldı.


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası