laptopa görüntü aktarma / Bilgisayar Televizyona Nasıl Bağlanır?

Laptopa Görüntü Aktarma

laptopa görüntü aktarma

Dizüstü Bilgisayar Televizyona Nasıl Bağlanır?

Intel İşlemcili Cihazları Keşfedin

Intel® teknolojisiyle donatılan ve bu teknolojiler için optimize edilen cihazlarla yaratıcılığınızı serbest bırakın ve dijital yaşamınızda daha iyi bir deneyim elde edin.

2'si 1 Arada cihazlar

2'si 1 Arada Cihazlar: Intel teknolojili 2'si 1 arada bilgisayarlarda çalışma ve oyun oynama şeklinize uyacak şekilde dönüştürebileceğiniz, hem güçlü dokunmatik ekranlı bir dizüstü bilgisayar hem de çok ince, ayrılabilir bir tablet elde edin.

All-in-One bilgisayarlar

Intel® Core™ işlemcili en yeni All-in-One bilgisayarların dokunmatik ekran özellikleriyle mükemmel performans sunan ve az yer kaplayan tasarımlarını keşfedin.

Masaüstü bilgisayarlar

Cep boyu cihazlardan yüksek performanslı kasalı bilgisayarlara kadar çok çeşitli, Intel işlemcili masaüstü bilgisayarlarla daha az beklerken, daha fazlasını yapabilirsiniz.

Dizüstü bilgisayarlar

En yeni nesil Intel® Core™ işlemcili laptoplar ile üretkenliğinizi, yaratıcılığınızı ve eğlenceyi üst düzeye taşıyın.

Mini bilgisayarlar

Kasasız gücün keyfini çıkarın. Intel® Mini Bilgisayar, masaüstü gücünü en küçük alanlara taşıyarak yeni olanaklardan faydalanmanızı sağlıyor.

Bilgisayar Televizyona Nasıl Bağlanır?

Teknoloji ilerledikçe, kullandığımız televizyonlar da birer bilgisayar olabiliyor. Bilgisayarlardan nasıl tarayıcı açılarak, internete bağlanıyor ya da film izleniyorsa, aynı işlemleri bilgisayarı televizyona bağlamak suretiyle de yapabilirsiniz. Bilgisayarı tv ye yansıtma konusunda birkaç yöntem mevcut. Siz de bilgisayar televizyona nasıl bağlanır diye merak ediyorsanız, rehberimiz tam size göre!

Laptopu Televizyona Bağlamak

Laptopu tv ye bağlamak için en güvenli yol, HDMI kablo kullanımıdır. Bu sayede iyi performans, görüntü kalitesi ve en düşük gecikme süresi elde edilebilir. Üstelik HDMI kablosu kullanmanın bir diğer avantajı da ek bir kabloya ya da hoparlöre gerek kalmadan bilgisayar sesini televizyona aktarabilmektir. Gecikme süresinin çok az seviyede olmasının nedeni kablolu bir bağlantı yapılmasıdır. Bu sayede laptoptan tv ye görüntü aktarma sırasında internet bağlantısına ihtiyaç duyulmaz.

Laptoptaki görüntüyü televizyona aktarmak için bilgisayarda ve uydu alıcısı olan televizyonda HDMI portlarının olması gereklidir. Bunlar varsa, HDMI kablosunun bir girişini kendi bilgisayarınıza, diğer girişi ise televizyonun arka kısmında yer alan HDMI girişine takınız. Ekran görüntüsü direkt olarak televizyona iletilecektir.

Bilgisayar ekranı televizyona direkt aktarılmadıysa, birden fazla giriş var demektir. Dolayısıyla HDMI kablosunu hangi girişe bağladığınızı aklınızda tutun. TV kumandasını alın ve düğmelerden "Giriş" yazana basın. Burada HDMI numaraları çıkacaktır. Bilgisayarınızı bağladığınız HDMI numarasına ait girişi seçtiğinizde bilgisayar ekranı televizyona aktarılacaktır. Şayet görüntü ekrana sığmıyorsa şu adımları izleyin:

  • Masaüstünde sağ tıklayın ve "Görüntü ayarlarını" seçin.
  • Görüntü ayarları penceresinde "Algıla (detect)" seçeneğine tıklayın. Bu seçenek TV'yi arayacaktır. Açılan pencerede 1 ve 2 etiketli iki kare çıkacaktır.
  • 1 olanı tıkladıktan sonra "Tanıla (Identify)"yı tıklayın.

Böylece bilgisayar ekranı, tam olarak TV ekranına aktarılmış olacaktır. Dilerseniz "Gelişmiş ekran ayarları"nı seçerek de ekran özelleştirmesi yapabilirsiniz. Laptopu televizyona bağlamak işte bu kadar basit!

Bilgisayardan TV’ye Görüntü Aktarma

Masaüstü bilgisayardan TV'ye görüntü aktarma için kullanılacak yöntemlerden biri de DVI ya da VGA kablo kullanmaktır. Bilgisayar ve TV üzerindeki DVI ve VGA girişlerinin ikisinin de aynı olması ve kablonun iki ucunun da aynı girişe sahip olması gereklidir. Bazı TV'lerde VGA girişi "PC IN" ya da Computer IN" olarak etiketlenir.

  • VGA kabloların iki ucunda kulaklık uçları gibi mm erkek uç bulunur ve stereo ses kablosuna benzer.
  • Kablonun bir ucu masaüstü bilgisayara ait kasada bulunan yeşil renkli girişe, diğer ucu da TV'de yer alan ses girişine takılır.
  • Daha sonra TV kumandasından "Giriş" düğmesine basılarak TV kaynağı, DVI ya da VGA olarak ayarlanır. Bazı televizyonlarda bu giriş "PC" veya "Bilgisayar" şeklinde de belirtilebilir. Uygun seçim yapıldığı taktirde bilgisayar ekranı TV'ye aktarılacaktır.
  • Şayet ekran görüntüsü sığmıyorsa, masaüstünde sağ tıklanır ve "Görüntü Ayarları (Display Setting)" seçilir.
  • Açılan yeni menüden "Algıla (detect)" bölümü tıklanır. Bu komut ile bilgisayara TV'yi araması komutu verilmiş olacaktır. Görüntü ayarları penceresinde 1 ve 2 şeklinde etiketli iki farklı kare görülecektir.
  • 1 seçeneğini tıklayarak "Identify (tanıla)" seçeneğine tıkladığınızda, bilgisayar monitörüne ve TV'ye hangi sayıların atandığını görebileceksiniz.
  • Daha sonra "Birden çok ekran (multiple displays)" menüsüne tıkladığınızda ekran görüntüsünü özelleştirebilirsiniz. Bu aşamada yinele menüsünde bilgisayar ekranı aynı şekilde TV'ye aktarılır; uzat seçeneğinde TV ekranı, masaüstünün devamı olarak gösterilir; sadece bilgisayar ekranı seçerseniz; ikinci ekran kapatılır ve sadece ikinci ekran tıkladığınızda da birinci ekran kapatılacaktır.
  • Size uygun olan seçeneğe tıkladıktan sonra "Uygula (apply)"ya tıklamanız yeterli. Böylece görüntü istediğiniz gibi kişiselleştirilmiş olacak ve bilgisayardan televizyona görüntü aktarma işi tamamlanmış olacaktır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası