maske yüzde kaç dakika kalmalı / Gratis | Türkiye'nin Kişisel Bakım Marketi

Maske Yüzde Kaç Dakika Kalmalı

maske yüzde kaç dakika kalmalı

Daha Sağlıklı Bir Cilt için Kil Maskesi Nasıl Yapılır?

yüzüne kil maskesi süren genç ve güzel bir kadın

Kil maskesi nasıl yapılır sorusu, cildi derinlemesine temizleyecek ve sivilce oluşumunu engelleyecek bir maske tarifi düşünüldüğünde akla ilk gelen sorulardan. Konu, yağlı, sivilceye yatkın ve karma bir cilt ise kil maskesi gerçekten de birçok cilt problemine çözüm olabilir.

Kil maskeleri cildi yatıştırır ve fazla yağdan arındırır. Bu özelliği de yağlı cilt tipleri için eşsiz bir doğal maske seçeneği oluşunu açıklıyor. Ancak kil maskeleri, fazla sebumu aldığı gibi cildi de kurutabilir. Dolayısıyla uzmanlar, kuru cilt tipine sahip olanların, maske karışımı içerisine esans yağ veya nemlendirici eklemeden kil maskesi uygulamasını tavsiye etmiyor.

Peki, hem doğal, hem uygun maliyetli ve cilde faydalı olan kil maskesi nasıl yapılır? Dinlendirici ve konforlu tatilin adresi Çam Otel olarak, bu içeriğimizde, “kil maskesi nasıl yapılır?” sorusunu yanıtlıyor ve doğal kil maskesi tarifleri vererek kil maskesinin faydaları hakkında da kısa bir bilgilendirme yapıyoruz. 

Kil Maskesi Nasıl Yapılır?

Kil maskesi nasıl yapılır sorusuna cevap olabilecek nitelikte pek çok tariften söz etmek mümkün. Aşağıda vermiş olduğumuz kil maskesi tariflerini evinizde kolayca hazırlayarak yüzünüze uygulayabilirsiniz.

Daha fazla doğal cilt bakımı önerisi için Doğal Yöntemlerle Cilt Bakımı Nasıl Yapılır başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Doğal Kil Maskesi Tarifleri

bir zeminde duran doğal taşlar ve içerisinde kaşık olan bir tabak kil

1. Nane Yağlı Kil Maskesi Tarifi

Kil maskesi nasıl yapılır diye düşünenler, özellikle sivilce gibi cilt sorunları bulunuyorsa nane yağlı kil maskesini deneyebilirler. Nane yağlı kil maskesi hazırlama işlemi için 2 yemek kaşığı kili, yemek kaşığı suda eritmekle başlayın. Kıvam aldıktan sonra içerisine damla nane yağı ilave edin. 

Kıvamı koyulaşıncaya kadar hafifçe karıştırın. Hazırladığınız maskeyi yüzünüze uyguladıktan sonra kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra ılık su ile yıkayarak temizleyebilirsiniz.

2. Ballı Kil Maskesi Tarifi

Ballı kil maskesi nasıl yapılır? Öncelikle 2 yemek kaşığı kili, yemek kaşığı suda eritin. Üzerine bir çay kaşığı bal ekleyerek karıştırın. Yüzünüzden akmayacak bir kıvamda olması önem taşıyor. Karışımı yüzünüze uygulayarak kurumasını bekleyin. Daha sonra durulayabilirsiniz. 

Bal iltihap önleyici özelliği sayesinde sivilcelere ve cilt problemlerine iyi gelir. Ek olarak içeriğindeki C vitamini ile cildi besler ve nem kazandırır. Kaşıntı, kızarıklık gibi sorunlarında önüne geçmede yardımcı olur.

3. Siyah Noktalar İçin Kil Maskesi

Cildi derinlemesine temizleme özelliği sayesinde kil maskesi, siyah noktaları azaltabilir ve düzenli uygulamada bu probleme çözüm oluşturabilir. Peki, siyah noktalar için kil maskesi nasıl yapılır? Bu kil maskesi tarifini hazırlamak için ihtiyacınız olanlar;

  • Papatya suyu (1 yemek kaşığı)
  • Kil (1 tatlı kaşığı yeşil kil)

Siyah noktalar için kil maskesi hazırlamaya ilk olarak papatya suyunu hazır etmekle başlayabilirsiniz. Papatya suyunu, kurutulmuş papatyaları suda kaynatarak hazırlayabileceğiniz gibi, çayını demleyip soğuduktan sonra kullanabilir veya hazır olarak satın alabilirsiniz.

Kil ve papatya suyunu kıvam alıncaya kadar karıştırın. Önceden temizlenmiş cilde kil maskesini uygulayarak kurumasını bekleyin ve durulayın. Bu kil maskesi tarifini haftada bir kez uygulayarak düzenli kullanımda siyah noktalarınızdan kurtulabilirsiniz.

4. Sivilceler İçin Kil Maskesi

Kil maskesi faydalarından biri yağlı ciltlere ve özellikle bu cilt tipinde oluşan sivilce problemlerine iyi gelmesidir. Üstelik sivilceler ile baş etmek için kil maskesi kullananlar da oldukça fazla. Peki, sivilceler için kil maskesi nasıl yapılır? İşte bu kil maskesi tarifi için ihtiyacınız olanlar:

  • 50g maden suyu
  • 1 dilim limon suyu
  • 30g gül suyu
  • 3 tatlı kaşığı kil

Malzemeleri krem kıvamı alıncaya kadar karıştırdıktan sonra yüzünüze sürerek kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra yüzünüzü ılık suyla durulayabilirsiniz. Sivilceler için kil maskesini 3 günde bir uygulayabilirsiniz. Eğer cildiniz hassas ise bu maskeyi ve limon suyu içeren diğer maske tariflerini kullanmanızı önermiyoruz. 

5. Yağlı Ciltler İçin Maske

Yağlı cilt tipi için de doğal kil maskesi kullanımı oldukça tavsiye ediliyor. Yağlı ciltler için kil maskesi tarifinde kullanılacak malzemeler:

  • Kırmızı kil (1,5 yemek kaşığı)
  • Limon suyu (1 yemek kaşığı)
  • Elma sirkesi veya elma suyu (1 tatlı kaşığı)
  • Vazelin (1 çay kaşığı)
  • Portakal suyu (1 tatlı kaşığı)

bir masanın üzerinde bulunan portakal dilimleri, üzerinde bahar çiçekleri olan küçük bir dal ve bir tabak dolusu kil

Yağlı ciltler için kil maskesi nasıl yapılır? Yukarıda sıraladığımız malzemeleri metal olmayan bir kapta, yüzünüzden akmayacak kadar kıvam alıncaya kadar karıştırın. Daha sonra maskeyi yüzünüze uygulayın. Kuruduktan sonra ılık suyla durulayabilirsiniz. Eğer kırmızı kil bulamazsanız, onun yerine beyaz kil de kullanabilirsiniz.

6. Limonlu Kil Maskesi 

Sadece kil ve limon suyundan oluşan bu kil maskesi tarifini hazırlamak çok kolay. 2 yemek kaşığı kili, 4 yemek kaşığı suda erittikten sonra içerisine birkaç damla limon suyu ekleyin. Limon suyunun yapay olmaması önem taşıyor. Kil maskesini yüzünüze uyguladıktan sonra kurumasını bekleyin ve ılık suyla yıkayın. 

7. Canlılık Kazandıran Kil Maskesi

Canlılık verici bir kil maskesi nasıl yapılır? Bu maskede en önemli iki ana malzeme pirinç ve kil. Tarif için ihtiyacınız olan malzemeler:

  • 1 çay kaşığı un haline getirilmiş pirinç
  • 2 yemek kaşığı su
  • Yarım çay kaşığı nemlendirici krem
  • 1 tatlı kaşığı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı kil

1 çay kaşığı pirinci metal ile temas etmemesine özen göstererek un haline getirin. Sonrasında kalan malzemeleri ve 1 tatlı kaşığı kili öğütülmüş pirinç unu ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı yüzünüze uygulayarak 10 dakika bekledikten sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Bu kil maskesinin haftada 1 kereden fazla uygulanması önerilmez.

8. Derinlemesine Temizleyen Kil Maskesi

Yüzünü hem derinlemesine temizleyecek hem de nemlendirecek bir maske tarifi arıyorsanız, bu tarif sizin için en iyi kil maskesi tariflerinden biri. Bu doğal kil maskesi tarifi, içerisindeki kil ile cildi arındırırken yumurta akı ile gözenekleri sıkılaştırmaya yardımcı olur. Tarifi hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler:

  • 1 yumurtanın akı
  • 2 çay kaşığı beyaz kil
  • 1 çay kaşığı mısır unu
  • 1 damla tercihinize göre esansiyel yağ

Tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın. Maskeyi yüzünüze eşit dağılacak şekilde uygulayın ve kurumasını bekleyin. Ilık su ile nemlendirdiğiniz bir havlu ile yüzünüzü temizleyebilirsiniz.

Kil Maskesi Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

yüzüne kil maskesi sürmüş genç ve güzel kadın

Elbette her işte olduğu gibi kil maskesi yapımı sırasında da dikkat etmeniz gereken birkaç detay bulunuyor. Aşağıdaki maddeleri dikkate alarak kil maskesi yaptığınızda hem cildinize vereceğiniz zararı önlemiş hem de daha etkili bir sonuç elde etmiş olursunuz. 

  • Çeşme sularında bulunan klor cilde zarar verebilir. Bu durumda içme suyu ile maskenizi hazırlayabilirsiniz.
  • Kil maskesi hazırlarken doğru kıvama ulaşması için suyu azar azar eklemeye öz gösterin.
  • Kil maskesi yüzde kaç dakika kalmalı diye soracak olursanız, bu sorunun cevabı genellikle dakika olmakla birlikte, tarif içerisindeki malzemelere göre değişiklik gösterebilmektedir.
  • Kil maskesi hazırlarken tahta bir kap ve kaşık kullanmanız daha iyi olacaktır. Metal, kil ile temas ettiğinde kilin yapısını bozabilir.
  • Kil maskesi cildi kurutma özelliği olan bir maske olduğu için uygulama sonrası cildi nemlendirmeniz tavsiye edilir.
  • Kili, yüzünüzden temizlemek için ılık su kullanırsanız daha rahat temizlenecektir. 

Kil Maskesi Faydaları Nelerdir?

kil maskesi nasıl yapılır sorusuna cevap niteliğinde yüzüne kil maskesi sürmüş bir kadın

Doğal maskeleri yüzünüze uygulamadan önce, ne için uyguladığınızı bilmeniz önem taşır. Cilt kusurlarınızı tanırsanız, bu problemlere yönelik doğru maskeleri de bulmanız kolaylaşır. Dolayısıyla, kil maskesi faydaları nedir, ne gibi sorunlara yönelik çözüm olur gibi soruların cevabı için kil maskesinin faydalarına yakından bakmakta fayda var.

  • Kil maskesi faydaları arasında en önemlisi cildi sıkılaştırmasıdır. 
  • Bunun yanı sıra kil maskesi, cildinizde oluşmuş lekeleri gidermeye yardımcı olur.
  • Ciltteki fazla sebum oranını düşürür ve gözenekleri açar. 
  • Yazımızdan da edindiğiniz bilgiye göre kil doğal yapıdadır. Bu doğrultuda da doğallığı ile cildi pek çok yönden beslediği bilinmektedir. 
  • Sivilce ve akne oluşumunu engeller.

Artık hem kil maskesi nasıl yapılır sorusunun yanıtını hem de bu doğal maskenin cildinize sağladığı faydaları biliyorsunuz. Şunu hatırlatmak isteriz ki ışıltılı, sağlıklı ve canlı bir cildin en büyük sırrı dinlenmiş, sağlıklı bir vücuttur. Eğer siz de günlük hayatın stresinden uzaklaşarak, sağlıkla ve dinginlikle dolu bir tatil yapmak isterseniz, Türkiye’deki sağlık turizminin öncülerinden olan Çam Otel’de yerinizi hemen ayırtabilirsiniz.

Yüz Bakım Maskesi

YÜZ KİL MASKESİ

Cildinizde gün boyu kir, yağ, makyaj ve toz kalıntıları birikir.

Etkili bir cilt bakımı rutini eşliğinde cildinizden söz konusu kalıntıları düzenli olarak arındırmadığınız takdirde, kirler cildinizin nefes almasını ve yenilenmesini sağlayan gözeneklere dolmaya başlar.

Tıkanan ve genişleyen gözenekler ise olası cilt sorunlarına davetiye çıkarır.

Kil maskeleri, gözenekleri derinlemesine arındırmak ve beslemek için kullanılan doğal yöntemler arasındadır.

Ancak yüz maskelerinde kullanılan kilin saf olması çok büyük önem taşır.

Bu nokta da Gello yüz kil maskesi en saf ve doğal ürünü sizler için en uygun fiyatla satışa sunmuştur.

Kil maskelerinin yağ emici yapısı, cildin sebum dengesini sağlamak ve parlama görünümünü azaltmak açısından oldukça etkilidir.

Özellikle karma ve yağlı ciltlere sahip kişiler, ciltlerinin normalden fazla yağ üretmesi nedeniyle parlama görünümü sorunuyla sıklıkla karşılaşabilir.

Keza bu nedenle, kil maskesi çeşitleri her cilt tipi açısından kullanıma uygundur.

Yüz kil maskesinin genel özellikleri bunlarken ; Gello Yüz Kil maskesinin özelliği bunlarla sınırlı değildir.

İçeriğindeki vitaminler sayesinde cildinizin gerekli E ve B vitaminini de sağlar. Ve bu saye de daha parlak ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur.

Günlük olarak maruz kaldıgımız kirli hava birikintilerinden arınmamızı sağlar.

Sivilcelerinize derinlemesine temizlik yapar, siyah noktalarınızı yok denecek kadar aza indirger.

Aynı zaman da bebeksi bir cilde sahip olmamızı sağlar. Cildimiz en değerli funduszeue.info cosmetic ile cildine sahip çık.

Kâğıt Maske Ne Sıklıkta Kullanılmalıdır?

Kâğıt maskeyi ne kadar sıklıkla kullanacağınız kâğıt maske nasıl kullanılır gibi detaylar cildinizin ihtiyacına bağlıdır. Her paketin içerisinde bir adet maske bulunmaktadır. Bu sebeple paketinizin içerisinden bir adet kullanabilirsiniz. Normalde kuru bir cilde sahipseniz, düzenli olarak nemlendirici bazlı ürünler kullanmanızda fayda var. Ancak kış aylarında sadece nemlendirici kullanmak kuru cilt için yeterli olamayabilir. Kâğıt maskeler, cilt bakımı konusunda kendi başlarına tek kullanımda bile yoğun bir etki sağlayabilmektedir.

Kâğıt maske kullanımı için ideal sayı haftada 2 ya da 3’tür. Yüz bakımY konusunda cildi arındırmak amaçlı kullanılan kâğıt maskeler de en fazla haftada 2 kez kullanılmalıdır. Aynı maskeyi her gün yapmanın kısa vadede olumsuz bir etkisini görmeyebilirsiniz ama cildiniz için en doğrusu çok fazla kullanmak değildir. Hafta içerisinde az ve öz şekilde cildinize ihtiyacı olan bakımı sağlamak uzun vade de olumlu sonuçlar doğurabilir. Maskeyi düzenli bir şekilde kullandıkça sizin için uygun olan bakım rutinini oluşturabilirsiniz.

Kâğıt Maske Hangi Cilt Tipleri İçin Uygundur?

Yüz maskesi çeşitleri, birçok farklı cilt problemine özel üretilmektedir. Arındırmak, sıkılaştırmak, nemlendirmek, yorgun görünümü azaltmak gibi birbirinden farklı maske çeşidini bulabilirsiniz. Kâğıt maskeler ciltlerin ihtiyacına ayrı ayrı üretilmesinin yanında her cilt tipine uygun üretilmektedir. Bu nedenle, her cilt tipi kendi ihtiyacına uygun olan maskeyi tercih ederek kullanılabilir. Kullanım esnasında; burun, göz ve dudak hizanıza göre ayarlayarak kolaylıkla kullanabilirsiniz. Cildinizin ihtiyacı olan içerikteki kâğıt maskeyi paketinden çıkardıktan sonra yüzünüze uygun bir şekilde takarak belirtilen süre kadar bekletmelisiniz.

Kâğıt maskeyi düzenli bir şekilde kullandığınızda pek çok faydasını görebilirsiniz. Kâğıt maske faydaları içerisinde en çok bilineni; cildi yararlı içeriklerle buluşturup yeterli miktarda neme doymasını sağlamasıdır. Neme doymasını sağlarken de maske içeriğinin cilde daha iyi daha iyi işlemesi için cilt bariyeri oluşturuyor. Kâğıt maskelerinin bir diğer faydası ise cildi makyaja hazırlayarak bir baz görevi görmesidir. Kâğıt maskeyi kullandıktan sonra kalan fazlalığı yüzünüze yedirip makyaj yapmaya başlayabilirsiniz

Kâğıt Maske Yüzde Ne Kadar Durmalıdır?

Kâğıt maskelerin yüzde bekletilme süresi genellikle paket üzerinde yazmaktadır. Bu süre her yüz maskesi çeşidine göre değişebilmektedir. Örneğin sıkıştırılmış kâğıt maske nasıl kullanılır diye baktığınızda diğer kâğıt maskelere göre süresinin değiştiğini görebilirsiniz. Sıkıştırılmış maske, sıvı bakım ürünün içerisine maskenin yerleştirilmesi şeklinde olması ve kullanımının da farklılık göstermesinden dolayı bekleme süresi de değişmektedir.

Kâğıt maskeler için ideal bekleme süresi 15 dakikadır. Kâğıt maskenin türüne göre bu süre dakika arasında da değişebilmektedir. Genellikle sıkıştırılmış maskelerin yüzde beklemek için ideal süresi de 10 dakikadır. Maskeyi beklettikten sonra yüzünüzden çıkardığınızda direkt olarak yüzünüzü yıkamamalısınız. Maskeyi yüzünüzden çıkardıktan sonra üzerine ekstra olarak nemlendirici kullanırsanız, maske içeriği yüzünüzün altına hapsolarak bakım yapmaya edecektir. Yüz maskesi artı nemlendirici kullanmak cilt yüzeyinde pürüzsüz bir görünüm olmasını sağlayacaktır. Siz de ihtiyacınız olan tüm cilt bakımı ürünlerine Trendyol’dan erişebilirsiniz.

Kağıt Maske Nasıl Kullanılır?

Hangi Kağıt Maskeyi Seçmelisin?

Simple Pollution Protect Hava Kirliliğine Karşı Kağıt Maske:

Şehir hayatından etkilenen cildiniz için harika bir seçim. Çünkü kirlilik gibi dış faktörler de ciltteki serbest radikalleri hareket geçirdiği için cilt yaşlanmasında etkili. Bu yüzden cildi düzenli olarak hava kirliliğinin etkisinden arındırmak gerekiyor. Asya güzellik ritüellerinden esinlenen maske, doğal liflerden oluşuyor. Yumuşak ve hafif yapısı ile cildinizi ikinci bir cilt gibi sararak nemlendiriyor. Multivitamin (E ve B3), bitki özleri ve iyi kalpli içerikler (Agave Americana özü) cildinizi besleryerek hava kirliliğinin sebep olduğu kuruluğu azaltmaya yardımcı oluyor.

Simple Water Boost Hydrating Nemlendirici Kağıt Maske:

Ciltteki kuruluğun ve nemsizliğin 5 işareti olan kuruluk, matlık, kuruluğa bağlı kırışıklıklar ve gerginliği önlemek için ideal. Yumuşak ve hafif yapısı ile cildinizi ikinci bir cilt gibi sarararak nemlendiriyor.

Simple De-Stress Rahatlatıcı Kağıt Maske:

Şehir hayatından etkilenen cildiniz için doğal liflerden yapılmıştır. Cildinizin aşık olacağı multivitamin (E ve B5), bitki özleri ve iyi kalpli aloe vera içeren formülü ile cildinizi nemlendirerek yatıştırıyor.

Simple Rich Moisture Yoğun Nemlendirici Kağıt Maske:

Bitki özleri ve iyi kalpli nemlendiriciler içeren formülü ile cildinizi besleyerek, kuruluğu gidermeye yardımcı oluyor ve cildinizi anında nemlendiriyor.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası