başımı kaldıramıyorum / Paparazzi - UZI (lyrics) - Cifra Club

Başımı Kaldıramıyorum

başımı kaldıramıyorum

10“Yaşamımdan usandım,
Özgürce yakınacak,
İçimdeki acıyla konuşacağım.
Tanrı’ya: Beni suçlama diyeceğim,
Ama söyle, niçin benimle çekişiyorsun.
Hoşuna mı gidiyor gaddarlık etmek,
Kendi ellerinin emeğini reddedip
Kötülerin tasarılarını onaylamak?
Sende insan gözü mü var?
İnsanın gördüğü gibi mi görüyorsun?
Günlerin ölümlü birinin günleri gibi,
Yılların insanın yılları gibi mi ki,
Suçumu arıyor,
Günahımı araştırıyorsun?
Kötü olmadığımı,
Senin elinden beni kimsenin kurtaramayacağını biliyorsun.
“Senin ellerin bana biçim verdi, beni yarattı,
Şimdi dönüp beni yok mu edeceksin?
Lütfen anımsa, balçık gibi bana sen biçim verdin,
Beni yine toprağa mı döndüreceksin?
10 Beni süt gibi dökmedin mi,
Peynir gibi katılaştırmadın mı?
11 Bana et ve deri giydirdin,
Beni kemiklerle, sinirlerle ördün.
12 Bana yaşam verdin, sevgi gösterdin,
İlgin ruhumu korudu.
13 “Ama bunları yüreğinde gizledin,
Biliyorum aklındakini:
14 Günah işleseydim, beni gözlerdin,
Suçumu cezasız bırakmazdın.
15 Suçluysam, vay başıma!
Suçsuzken bile başımı kaldıramıyorum,
Çünkü utanç doluyum, çaresizim.
16 Başımı kaldırsam, aslan gibi beni avlar,
Şaşılası gücünü yine gösterirsin üstümde.
17 Bana karşı yeni tanıklar çıkarır,
Öfkeni artırırsın.
Orduların dalga dalga üzerime geliyor.
18 “Niçin doğmama izin verdin?
Keşke ölseydim, hiçbir göz beni görmeden!
19 Hiç var olmamış olurdum,
Rahimden mezara taşınırdım.
20 Birkaç günlük ömrüm kalmadı mı?
Beni rahat bırak da biraz yüzüm gülsün;
21 Dönüşü olmayan yere gitmeden önce,
Karanlık ve ölüm gölgesi diyarına,
22 Zifiri karanlık diyarına,
Ölüm gölgesi, kargaşa diyarına,
Aydınlığın karanlığı andırdığı yere.”

İncil — Yeni Çeviri

Kafada ağırlık ve basınç hissi neden olur? Kafada ağırlık hissine ne iyi gelir, nasıl geçer?

Kafada ağırlık ve basınç hissi, gerilim tipi baş ağrısı olarak tanımlanmaktadır. Genel olarak strese bağlı olduğu düşünülse de baş ağrılarının altında yatan farklı nedenler de mevcuttur. Basınç hissi, kişiyi başının etrafında bant varmışçasına rahatsızlık verir. Kafada ağırlık hissi neden olur ve nasıl geçer konusunu ayrıntılı bir şekilde ele aldık.

KAFADA PSİKOLOJİK AĞIRLIK HİSSİ

Günlük yaşantımızda birçok işle meşgulüz. Günlük yaşantımızda herkes bir işle meşgul olmaya çalışırken bir yandan da stresi kafamızda topluyoruz. Gün sonunda kafada sersemlik ve ağırlık gibi bir his meydana gelebiliyor. Tıp dilinde gerilim tipi baş ağrısı olarak tanımlanan bu durumun genellikle stres kaynaklı olduğu düşünülmektedir. Kafada ağırlık ve uyuşma hissi yaşayanlarda genellikle şu belirtiler görülmektedir:

  • Kafada doluluk hissi
  • Baş ağrısı
  • Alın ve şakaklarda basınç hissi
  • Kafa derisinde hassasiyet
  • Omuz kaslarında ağrı

KAFADA AĞIRLIK HİSSİ NASIL GEÇER?

Gerilim tipi baş ağrısı günlük yaşantımızı olumsuz etkilediği için bu probleme maruz kaldığımızda mutlaka bir nöroloji uzmanına görünmemizde fayda vardır. Eğer baş ağrısı için sürekli ilaç kullanıyorsak ilaç kullanımını bırakıp uzman doktordan yardım istememiz gerekiyor. Kafada ağırlık hissinin kaynağını tespit etmek için yapılan testler şu şekildedir:

  • Manyetik rezonans görüntüleme (MRG)
  • Bilgisayarlı tomografi (BT)
  • Elektroensefalografi (EEG)
  • Kan biyokimyası

Gerilim tipi baş ağrısının nedeni kesin olarak bilinmemektedir. Duygusal yoğunluk, gerginlik, stres, psikolojik problemler, yüz ve deri kaslarının kasılması gibi etkenlerden kaynaklandığı düşünülmektedir. Kafada basınç ve ağırlık hissine iyi gelen öneriler:

  • Sıcak bir duş alın ve duştan sonra dinlenin.
  • Buz paketleri ile soğuk kompres uygulayın.
  • Stresi azaltın.
  • Duruşunuzu düzeltin. Ayakta iken, omuzlarınızı geride ve baş seviyenizde tutun.
  • Bilişsel davranışçı terapi uygulayın.
  • Kendinize zaman ayırmayı ihmal etmeyin.
  • Gün içerisinde dinlenmeye özen gösterin.

Siyatik Nedir? Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Vücudun önemli sinirlerinden biri olan ve belden topuğa kadar uzanan siyatik sinirinde oluşan baskı ya da hasar ağrıya neden olur. Bu ağrılar belde, kalçada ya da bacaklarda hissedilebilir. Genellikle tek taraflı başlayan siyatik ağrısı, hafif semptomlar ile kendini belli eder ancak tedavi edilmediğinde ilerleyen ve dayanılmaz bir ağrıya dönüşebilir. Hareketsiz yaşam, duruş bozukluğu, sürekli ağır eşyalar kaldırmak, obezite ve ileri yaş gibi çeşitli faktörlerin yanı sıra fıtık veya omurdaki hasarlar siyatik ağrısına neden olabilir.

Siyatik Nedir?

Belin alt tarafındaki 4 ve 5. omurlardan çıkarak, kalçanın orta noktasından topuğa kadar inen siyatik sinir, vücuttaki en önemli sinirlerden biridir. Vücudun en uzun ve en geniş siniri olan siyatik sinir, bacağın kuvvetini ve hareketini sağlayan liflere sinyal göndermekle görevlidir. Siyatik sinirin gerilmesi, sıkışması ya da zarar görmesi sonucu ortaya çıkan bacak ve bel bölgesindeki ağrı ise siyatik ağrısıdır. Siyatik hastalığı olarak da bilinen bu rahatsızlık halk arasında kısaca “siyatik” olarak adlandırılır.

Genellikle tek taraflı başlayan siyatik ağrısı, başta hafif belirtilerle kendini gösterir fakat zamanla şiddetlenir. Siyatik ağrısı, yaş arasında olup spor yapmayan ya da ağır işlerde çalışan kadın ve erkeklerde aynı sıklıkta görülür.

Siyatik Belirtileri

Siyatiğin en yaygın belirtisi bel ve arka kalçadan alt bacağa uzanan ağrıdır. Bu bölgelerde hissedilen ağrı, siyatik hastalığına işaret edebilir. Kalkma ve oturma pozisyonlarında da kişiyi zorlayan siyatiğin diğer belirtileri şöyledir:

•Bacağın alt kısmında ve ayakta karıncalanma

•Ayak parmaklarında ve topuk bölgesinde iğne batma hissi

•Siyatik sinirin olduğu bölgelerdeki ağrıdan kaynaklı hissizlik ve hareket güçlüğü

•Hareket edildiği zaman giderek artan ağrı

•İlerleyen siyatik hastalığında duyu ve hareket kaybı, idrar ve gaz kaçırma

Siyatik Nedenleri

Siyatik genellikle fıtıklaşan bir disk sebebiyle ortaya çıkar. Omurgada bulunan kemiklerin farklı sebepler ile siyatik sinirine baskı yapması sonucunda oluşabilen siyatik ağrıları üç grup altında toplanır. Bel, kalça ve dizin arka kısmı ya da ayak bölgesindeki ağrılara göre gruplandırılan siyatiğin oluşmasında başka nedenler de bulunur. Bu nedenler:

•Hareketsizlik: Uzun süre oturmak veya sürekli hareketsiz kalmak siyatik ağrısına neden olur.

•Ağır kaldırmak: Ağırlık kaldırılan sporlar yapmak ya da çalışırken sıklıkla yük kaldırmak siyatik oluşmasında etkendir.

•Obezite: Omurgaya binen aşırı yük ile vücudun zorlanması, siyatik ağrısının sebeplerinden biridir.

•Yaş: İleriki yaşlarda kemik ve kemik çevresindeki dokularda görülen zayıflık siyatik ağrısına neden olabilir.

•Diyabet: Şeker hastası olan kişilerin siyatik sinirleri daha kolay zarar görebilir.

•Travma: Bir yerden düşmek ya da siyatik sinirin olduğu bölgelere çarpan bir cisim sinire zarar verebilir, bu da siyatik ağrısına yol açar.

•Gebelik: Uterus genişlemesi ve kilo alımı siyatik sinirlere baskı uygulayarak ağrıya neden olabilir. Ayrıca, hamilelik döneminde salgılanan hormonların omur çevresindeki ligament bağları genişletmesi disklerin kaymasına ve dolayısıyla siyatik ağrının oluşmasına sebep olabilir.

Siyatik Tanısı

Yeni başlayan siyatik ağrısı bir süre sonra kendiliğinden yok olabilir. Bununla beraber, uzun süre devam eden ve ciddi derecede rahatsız edici hale gelen ağrı şikayetiyle başvuran hastalara, kas gücü ve refleksler için fiziki muayene yapılır. Hastadan istenen birtakım egzersizler, ağrıya hangi hareketlerin neden olduğunun anlaşılmasında etkilidir. Fiziki muayenenin yanı sıra siyatik tanısı için bazı tetkitler mevcuttur. Hastalığının nedeninin öğrenilmesi için yaygın olarak röntgen, MR (manyetik rezonans) ve BT (bilgisayarlı tomografi) gibi görüntüleme yöntemleri uygulanır.

Siyatik Tedavisi

Siyatik ağrısının şiddeti kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bu farklılık siyatik tedavisine de yön verir. Ağrı kesici veya antienflamatuar ilaçlar siyatik tedavisinde bazı hastalarda yeterli olabilirken, ilerleyen siyatik hastalığı için epidural steroid enjeksiyonu gerekli görülebilir.

Siyatik hastalığında fizik tedavi de tercih edilen tedavi yöntemleri arasındadır. Duruşu düzeltmek ve kasları güçlendirmek için fizyoterapistler tarafından uygulanan egzersizler, siyatik egzersizler olarak da tanımlanır. Cerrahi operasyon ise ancak ilerleyen siyatik rahatsızlıklarında tercih edilir.

Mesane ya da bağırsak kontrolünün kaybolduğu, bacak kaslarında zayıflığın oluştuğu, nörolojik bozuklukların ortaya çıktığı, diğer tedavi yöntemlerinin ağrıyı azaltmakta etkili olmadığı durumlarda yapılacak olan cerrahi operasyonda, fıtıklaşarak sinire baskı yapan kısım çıkarılabilir.

Diğer Tedavi Yöntemleri

•Yoga ve pilates gibi bazı egzersiz programları siyatik tedavisinde önerilir. Esneme hareketleri, hastanın rahatlamasına ve sinir kökü sıkışmalarının azalmasına yardımcı olur. Düzenli egzersiz yapmak vücudun endorfin salgılamasını sağlar; salgılanan endorfin de ağrı kesici görevi görür.

•Rahatlığı sağlamak için ağrılı bölgeye sıcak kompres uygulanabilir. Bu uygulamanın dikkatle yapılması gerekir; aksi takdirde deride yanık oluşabilir.

•Ağrıya neden olacak aktivitelerden uzak durmak, ağır kaldırmamak ve uzun süre oturmamak siyatik ağrılarının azalmasını sağlar.

•Akupunktur ve masaj terapisi de siyatik tedavisinde alternatif yöntemler olarak tavsiye edilir.

Siyatik Hastalığına Hangi Bölüm Bakar?

Siyatik ağrıları bulunan kişilerin öncelikle bir ortopedi uzmanına muayene olması gerekir. Yapılan testler ve fiziki muayene sonrasında ise ortopedi uzmanı, hastayı beyin ve sinir cerrahisi, nöroloji ya da romatoloji bölümlerine yönlendirebilir.

Sürekli Yorgun Olmanızın 5 Suçlusu

İsteksiz bir ruh hali, sürekli bitkin ve yorgun hissetme, yataktan bile çıkmaya hali olmamak… Tüm bunlar size tanıdık geliyorsa bilin k, bunun altında sağlık problemleri yatıyor. Avrasya Hastanesi’nden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedat Işık, yorgunluğa neden olabilecek 5 sebep konusunda bilgiler veriyor.

Yorgunluğa sebep olan problemlerde lider, kansızlık

Bu konuda liderliği kimseye bırakmayan kansızlık, sürekli yorgun hissetmenizde başrolü oynuyor olabilir. Çünkü hemoglobinin en önemli görevi, akciğerlerden alınan oksijeni vücuttaki hücrelere taşımaktır. Alyuvarlarla taşınan hemoglobin miktarı azalınca hücrelere gereken oranda oksijen gidemez. Haliyle yorgunluk ve halsiz hissetmeler başlar.

Kişi daha önce aynı eforla yaptığı işte çabuk yorulur. Güçsüzlük, çarpıntı, efor kapasitesinde azalma ve nefes darlığı problemleri ortaya çıkar. Üstelik hemoglobin miktarı azaldıkça bu belirtiler daha şiddetli bir hal alır. Kansızlık daha ileri safhalara geldiğinde ise kişi dinlenirken bile yorulmaya başlar. Ayrıca göz kararması, baş dönmesi ve kulak çınlaması gibi yaşam kalitesini düşüren semptomların sayısı artar. Tüm bu sorunları aşmak içinse mutlaka bir doktora gidilmelidir. Eğer yorgunluğun sebebi kansızlık ise gerekli tedavi yöntemleriyle bu durumu ortadan kaldırmak mümkündür.

Tiroid hastalıklarına dikkat!

Tiroid bezinin az çalışmasına ve tiroid hormonlarının az salgılanması sonucu kandaki hormon seviyesinin düşük olmasına hipotiroidi denir. Bu durumun vücudumuza yansıması ise metabolik yavaşlama şeklinde olur. Metabolizma yavaşladıkça vücudun genel dengesi bozulmaya başlar. Bu bozulmalar yorgunluk, halsizlik, isteksizlik, unutkanlık ve konsantrasyon eksikliğe yol açar.
Hipotiroidi hastalarının çevrelerince tembel olarak yorumlanmalarının sebebi aslında hastalıklarıdır. Çünkü iş yapmak istemez, yerinden kalkmakta bile zorlanırlar. Genel ruh halleri sürekli yorgun olmalarıdır.

Yorgunluğun en iyi dostları; depresyon ve stres

Psikomatik hastalıklar söz konusu olduğunda birçok insan yemek yeme noktasında bile kendinde o gücü bulamaz. Bu hastalıkların başında ise stres ve depresyon yer alır. Çünkü depresyon ve stres kişinin günlük rutinin bir parçası olan aktiviteleri yapacak isteği engeller. Depresyon ve stres başlı başına yorucudur. Bir de üstüne depresyonun getirdiği uyku bozukluğu eklenirse yorgunluk iki katına çıkıyor. Eğer sizin de unutkanlık, uyku sorunları, anlamsız sinirlenmeler, lüzumsuz alınganlıklar, aşırı tepki vermeler, kolay ağlamalar, uyku eğilimi, uykudan erken kalkmalar, sabahları yorgun uyanmalar gibi problemler peşinizi bırakmıyorsa yorgunluk sorununuzun depresyonla ilişkili olma ihtimali artıyor.

Kalp hastalıkları yorgunlukta önemli bir rol oynuyor

Çoğu zaman kalp hastalıklarının ilk belirtisi geçmeyen yorgunluk oluyor. Üstelik yorgunluğun sebebini kansızlık olarak sayıp doktora gitmeyen birçok kişi, şikâyetler arttığında kalp hastalığıyla ilgili bir durumla karşılaşıyor. Bu sebeple özellikle de kalp krizi riski olan hastaların geçmeyen yorgunluk şikâyetiyle karşılaşmaları durumunda doktora başvurması hayati önem taşıyor.

Kalp rahatsızlıklarının yorgunluk yaratmasının altında yatan sebebi ise şu şekilde açıklamak mümkündür. İster kapak lezyonu olsun, ister kalp damar hastalıkları olsun, bunlar kalbin oksijen ihtiyacını karşılamasına engel oldukları için yorgunluk yaratırlar. Haliyle merdiven çıktıktan sonra bile nefes nefese kalır, bacakları kesilir, bir adım atacak hali bile kalmaz.

Yorgunluğun azılı suçlusu; uyku apnesi

Uyku doğrudan kendini enerjik ve dingin hissetmekle bağlantılıdır. Çünkü yeterli ve kaliteli uyuyamayan kişi, gün içinde kendini yorgun ve halsiz hisseder. Bunun en önemli sebebi günün dinlenme evresi olan uykunun vücut için gerekli oranda alınmamasıdır. Üstelik uyuyamayan kişi, agresif ruh hali, çabuk sinirlenme, depresyona girme gibi belirtiler ile karşımıza çıkabiliyor. Uykunun yorgunluk üzerindeki etkisi yadsınamayacağından böyle bir problemi olan kişinin mutlaka doktora gitmesi gerekmektedir.

ETİKETLER: avrasya hastanesi, dahiliye, iç hastalıkları, kalp hastalıkları, psikomatik hastalıklar, uyku apnesi, yorgunluk

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası