bademcik şişkinliği / Bademcik İltihabı Belirtileri, Tanı ve Tedavisi | Özel Başarı Hastanesi

Bademcik Şişkinliği

bademcik şişkinliği

Bademcik şişmesi neden olur, nasıl geçer? Bademcik şişmesine ne iyi gelir?

Mevsim geçişleri, soğuk havalar çoğunlukla bademcik şişmesi için tehlikeli dönemler olsa da yaz aylarında bile hastalık ortaya çıkabilir. Çünkü hastalığın bakteri ve mikrop kökenli olduğu düşünülmektedir. Hastalığa neden olan bakteri ve mikropların bademciklere ulaşmasıyla bademcik şişerek bu duruma tepki gösterir. Bir bakıma bu bir savunma mekanizmasıdır ve bademciğin şişmesi vücudun diğer organlarına bakterilerin ulaşmasını engellemektedir. Boğazda yanma, ağrı ve yutkunma zorluğu bademcik şişmesinin en belirgin semptomlarıdır. Bunlar hissedildiğinde vakit kaybetmeden bir kulak burun boğaz uzmanıyla görüşmek gerekmektedir. Çünkü bademciklerin şişmesine neden olan temel sorun ancak doktorlar tarafından bulunabilmektedir. Nedeni belli olduktan sonra bademcik şişmesinin tedavi edilmesi kolaydır. Bazen hastalık ilerlemez ve böyle durumlarda evde alınabilecek önlemlerle de hastalık iyileşebilir. Özellikle geceleri ortaya çıkan bademcik şişmesi kişiyi rahatsız eder. Ilık tüketilen bitki çayları ve çorbalarla da evde geçirebileceğiniz bademcik şişmesini kronik hale gelmeden önlemeniz çok önemlidir. Bu içeriğimizde bademcik şişmesi neden olur, nasıl geçer? Bademcik şişmesine ne iyi gelir? Konularında ayrıntılı bilgileri bir araya getirdik. İşte bademcik şişmesi hakkında merak edilenler…

Bademcik Şişmesi Neden Olur?

Bademcik şişmesi rahatsız edici bir durumdur ve önlenmezse kronik hale gelebilir. Peki bademcik şişmesi neden olur? Öncelikle bademcik şişmesinin bir hastalıktan öte belirti olarak görmek gerekmektedir. Çünkü aslında bademcik şişmesi bir enfeksiyonun ya da bakterinin sonucu olarak ortaya çıkar. Aslında bademcik şişerek bir tepki gösterir ve vücudun kalanının hastalanmasını önler. Tıpta bademcik iltihabının nedeni olarak “tonsilit” görülmektedir. Genellikle bademciğe ağız ya da burun yoluyla ulaşan mikroplar bademciklerin şişmesine neden olurlar.

Bademcik Şişmesi Nasıl Geçer?

Bademcik şişmesi her yaştan kişide görülebilen bir hastalıktır. Ancak genellikle bebek ve çocuklarda ortaya çıkar. Peki bademcik şişmesi nasıl geçer? Öncelikle bölgenin temizlenmesi için gargaralardan destek alınabilir. Tuzlu su da doğal gargaradır ve kullanılabilir. Diğer yandan ılık ballı ve limonlu bitki çayları da bademcikleri rahatlatacaktır. Bazı kişiler dondurma ya da buzlu suyun da bademcik şişmesine iyi geldiğini söylerler. Bunların ötesinde bademcik şişmesi ilerlediğinde ve doğru bir şekilde tedavi edilmediğinde kronik hale gelebileceği için vakit kaybetmeden doktora görünmekte fayda vardır. Medikal ilaçlar, gargaralar, ağız spreyleri ve gerektiğinde antibiyotikler sayesinde bademcik şişmesi kolaylıkla geçecektir.

Bademcik Şişmesine Ne İyi Gelir?

Bademcik şişmesi özellikle küçük çocuklarda yaşandığında aileleri korkutan bir durumdur. Bu yüzden hepsi bademcik şişmesine ne iyi gelir? Diye sorgularla. Öncelikle bölgenin steril kalmasının sağlanması için düzenli gargara yapılması gerekir. Ayrıca ağız spreyleri de rahatlatıcıdır. Ilık çorba, bal-limon ve karabiber karışımı gibi bitkisel ve doğal yollarda mutlaka faydalı olacaktır. Ancak yine de önlem amaçlı bir doktorla görüşmek de fayda vardır. Böylece bademcik şişmesinin asıl nedeni ortaya çıkar ve tekrarlaması önlenir.

Bademcik Şişmesi Kaç Gün Sürer?

Pek çok kişi bademcik şişmesi kaç gün sürer? Diye merak eder. Öncelikle bu durum kişiden kişiye değişmektedir. Ancak tedavi edilmezse ya da bir çözüm bulunmazsa 15 ya da 20 gün devam edebilen bademcik şişmesi doğru tedavi yöntemiyle 1 hafta ya da 10 gün içinde geçebilir.

Bademcik Şişmesi Bulaşıcı mı?

Bademcik iltihabı bulaşıcı mı sorusu önlem amaçlı devamlı sorulmaktadır. Hastalığa dışarıdan gelen virüs ve bakteriler neden olduğundan bademcik şişmesi bulaşıcıdır. Eller, ağız ve burun yoluyla havada bulunan damlacıklar hastalığın bulaşmasın yol açar.

Bademcik şişmesine ne iyi gelir? Evde yapılacak y&#;ntemler

Bademcik şişmesi için evde yapılacak bitkisel yöntemler vardır. Pek çok etkiye bağlı olarak bademcik şişmesi kişide meydana gelebilmektedir. Bademcik şişmesi yapılacak bitkisel kürler ile birlikte kısa süre içerisinde geçmektedir. Bademcik şişmesinin tipik olarak belirtileri bulunmaktadır. Boğazda tahribata ve solunum yolu enfeksiyonuna sebep olur.

Bademcik Şişmesine Ne İyi Gelir?

Gargara: Gargara yapmak bademcik şişmesine son derecede iyi gelmektedir. Tuzlu su ile birlikte evde gargara yaparak bademcik şişmesini engelleyebilirsiniz. Bademcik şişmesinin sebep olduğu boğaz enfeksiyonu ve boğaz iltihabı da tuzlu su ile birlikte geçmektedir. Tuzlu su ile gargara yapmak boğazda yer alan zararlı mikropların da ölmesine sebep olur. Hastalığa sebep olan ve boğazın şişmesini sağlayan mikropların vücuttan atılmasını sağlar. Böylece kısa süre içerisinde bademcik şişmesi geçer. Tuzlu su ile gargarayı günde 2 defa olmak üzere uygulayabilirsiniz.

Sarımsak: Her derde deva olarak bilinen sarımsak bademcik şişmesi tedavisinde de kullanılan doğal tedavi yöntemleri arasındadır. Sarımsağı çiğ olarak günde 1 kez olmak üzere bir diş tüketebilirsiniz. Sarımsak çok iyi bir mikrop öldürücüdür. Boğazda şişmeye neden olan zararlı mikroplardan arınmanızı sağlar. Böylece boğazı yumuşatır ve eski sağlığına kavuşmasını sağlar.

Ada Çayı: Bademcik şişmesine iyi gelen bitkisel çaylar bulunmaktadır. Ada çayı tam anlamı ile bademcik şişmesine en iyi gele bitki çayları arasında yer almaktadır. Ada çayını günde 2 kez tüketebileceğiniz en faydalı bitkisel çaylardandır. Eğer sürekli olarak bir bademcik şişmesi problemi ile karşı karşıyaysanız boğazı yumuşatmak ve kötü toksinlerden arınmak amacı ile ada çayı tüketebilirsiniz.

Portakal Suyu: Bol bol c vitamini içeren portakal suyu vücudun direncini sağlar ve soğuk algınlığına bağlı olarak gelişen bademcik şişmesinin de iyileşmesini sağlamaktadır. Portakal suyu son derecede faydalı ve bir o kadar da lezzetlidir. İstediğiniz kadar portakal suyu tüketerek bademcik şişmesi tedavisini kısaltabilirsiniz. Böylece iyileşmeyi hızlandıran portakal suyu bademcik şişmesinde en etkili bitkisel çözüm metotları arasındadır.

Tarçın Çayı: Bitkisel çayların boğaz şişmesine ve bademcik şişmesine son derece iyi geldiğini söylemiştik. Bir diğer iyi gelen bitkisel çay ise tarçın çayıdır. Tarçın çayı tam anlamı ile bir iltihap sökücü ve boğazda ki tahrişi önleyen bir bitkisel tedavi yöntemidir. Tarçın çayının aynı zamanda anti bakteriyel özelliği bulunmaktadır. Bademcikte yer alan bademciğin şişmesine sebep olan bakterileri öldürür ve yeni bakterilerin oluşmasını engeller. Tarçın çayını günde iki kez olmak üzere yapabilirsiniz. Son derecede faydalı olan bu bitkisel çay bademciklerinizi hızlıca iyileştirecektir.

Evde Yapılacak Yöntemler

Ihlamur: Evde ıhlamur kaynatarak bademcik şişmesini önleyebilirsiniz. Bademcik şişmesine son derecede iyi gelen ıhlamur bademciğin tahrişini önler ve şişkinliği de giderir. 1 bardak kaynar suyun içerisine 1 tatlı kaşığı ıhlamur ilave ederek içebilirsiniz. Ihlamuru günde bir kez olmak üzere içtikten sonra boğaz tahribatının da önüne geçtiğinizi ve hızlı bir iyileşme olduğunu göreceksiniz.

Taze Meyve Suyu: Soğuk algınlığından mütevellit boğaz ağrısı ortaya çıkabilmektedir. Bu durumda kişi konuşamayacak kadar bademcikleri şişer. Evde taze meyve sularını sıkarak bu tarz şikayetlerinizin önüne geçebilirsiniz. Taze meyve suyu vücut direncini toparlayan ve bademciklerin iyileşmesini hızlandırır.

Sıcak Kompres: Evde uygulayacağınız bir diğer yöntem ise sıcak komprestir. Sıcak su torbası veya bir kapta ısıttığınız bezi bademciklerinizin bölgesine tutun. Bu şekilde bademcik bölgesinde kan akışı hızlanacak ve daha hızlı iyileşmenizi sağlayacaktır. Sıcak kompresi günde 2 defa uygulayarak bademcik şişmesini engelleyebilirsiniz.

Bademcik Şişmesi Neden Olur?

Soğuk Algınlığı: Bademcik şişmesinin en önemli nedenleri arasında soğuk algınlığı yatmaktadır. Soğuk algınlığı bademciklerin şişmesine sebep olur ve boğazda tahribata yol açar.

Sinüzit: Sinüzit hastalığının yan etkisi olarak da bademcik şişmesi ortaya çıkabilmektedir. Sinüzit boğazda aynı zamanda tahrişe neden olduğu bilinmektedir.

&#;ocuklarda Bademcik İltihabı

Toplum içinde “bademcik iltihaplanması” olarak adlandırılan anjin, genel olarak değerlendirildiğinde tedavisi kolay bir hastalık türü olarak sınıflandırılıyor. Fakat ihmal edilen ve tedavisi aksatılan anjin, çocukların ciddi sağlık sorunları yaşamalarına neden olabiliyor. Zamanında müdahale edilmeyen anjin, uzun vadede çocukların ateşli romatizmal hastalıklar gibi önemli rahatsızlıklar yaşamalarına yol açabiliyor.

 

Anjin bademciklerin iltihaplanmasıyla oluşuyor

Tıpta tonsillit olarak adlandırılan anjin, dış çevreden alınan bakteri ve virüslerin bademciklerde oluşturduğu bulaşıcı bir hastalıktır. Vücuda alınan enfeksiyonlar, boğazda konumlanan bademciklerin kızarmasına, şişmesine ve üst kısımlarının beyaz lezyonlarla kaplanmasına neden olur. Bademciklerin iltihaplanması sonucu da anjin ortaya çıkar. Sonrasında ise hastalığa boğaz ağrısı ve yüksek ateş eşlik eder. Ancak genellikle ateş, hastalığın 3. veya 4. gününde normale döner. Anjin hastalığı, çoğunlukla 5 ile 15 yaş aralığındaki çocuklarda görülür.

 

Bademcik şişmesi ve ses değişikliğinde anjinden şüphelenilmeli

Boğazda acı ve ağrının karakterize olduğu anjin hastalığının en belirgin özelliği, bademcikler üzerinde oluşan beyaz lezyonlar, bademciklerin şişmesi ve kızarmasıdır. Anjin hastalığında nadiren boyun tutulabilirken, boyundaki lenf bezleri şişebilir. Bunların yanı sıra yutkunurken acı hissedilebileceği gibi ateş, baş ağrısı ve ses değişikliği gibi belirtiler de görülebilir. Ayrıca, kulaklarda ağrıyla da karşılaşılabilir.

 

Bakteri sebepli anjinler daha ciddi seyrediyor

Anjin hastalığı akut, subakut ve kronik olmak üzere 3 farklı şekilde oluşabilir. Akut anjinler, bakteri ve virüslerle bulaşarak kendini gösterirken, bu anjinler daha ciddi seyreder. Genellikle çocuklarda görülen bakteri sebepli anjinlerin, halsizlik, iştahsızlık, huzursuzluk gibi etkileri vardır. Bu anjin ayrıca, sıklıkla yüksek ateş, baş ağrısı, eklem ağrıları ve öksürüğe neden olur. Çocukları olumsuz etkileyen anjin için mutlaka gerekli tedaviye başlanmalıdır. Anjin hastalığı yaşayan çocuklar ayrıca, istirahat ve iyi beslenmeye teşvik edilmelidir.

 

Anjin, ateşli romatizmal hastalıklara zemin hazırlayabilir

Anjin, beta hemolitik streptokok enfeksiyonlar sonucu oluşmuş ise ekstra bir özen gerektirir.

Tedavi edilmediğinde ateşli romatizmal hastalık şeklinde ağır bir form alabilir. Bu nedenle uygun tedavi ve yöntemler acilen tespit edilmeli ve en kısa sürede tedaviye başlanmalıdır.

 

Anjin bulaşıcıdır, dikkat!

Anjin tedavisinde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Yatak istirahati, yumuşak ve sulu gıdalarla beslenme ve bol sıvı tüketiminin sağlanması bunların başında gelir. Bakteriyel anjinde ise hızlıca uygun antibiyotik tedavisine başlanmalı, bu tedavi gün devam ettirilmelidir. Anjin tedavi edilmediği durumlarda, okulda diğer çocuklar arasında ve aile içinde bulaşarak yayılabilir. Uygun antibiyotik tedavisi 24 saat içinde bulaşıcılığı engelleyecektir.

 

Anjini bulunan çocukların başkalarıyla teması önlenmeli

Bazı unsurlara dikkat edildiğinde anjinin yayılma riskini azaltmak mümkün olabiliyor. Bunlardan en önemlileri, gerekli hijyen önlemlerinin alınması, anjini bulunan çocukların başkalarıyla yakın temasının önlenmesi ve okul döneminde yaşanan anjinlerde çocuğun okula gönderilmemesidir. Ayrıca anjin hastalığı yaşayan çocukların bardak ve biberon gibi kişisel eşyalarının ve oyuncaklarının sağlıklı çocuklarla temas ettirilmemesi alınacak diğer önlemler arasındadır.


Bademcik şişmesine ne iyi gelir, nasıl ge&#;er? Bademcik şişmesine evde doğal ve bitkisel &#;&#;z&#;m

Soğuk algınlığı ve grip hastalıkları ile ortaya çıkan bademcik şişmesi evde tedavi edilebilir. Boğazda ağrı, yutkunamama, kaşıntı gibi belirtilerle kendini gösteren bademcik şişmesi insanın yaşam kalitesini düşürür. Yemek yeme ve içme, yutkunurken boğaz bölgesinde ağrıya neden olan bademcik şişmesi evde doğal ve bitkisel kürlerle de tedavi edilebilir.

Bademcik boğazın iki yanında bulunan oval şekle sahip yumuşak dokulu kitlelerdir. Bademcikler çoğunlukla enfeksiyon kaynaklı oluyor. Bademcikler şiştiğinde mutlaka doktora gidilmelidir.

Bademcik şişmesi neden olur?

Bazı bakteri ve virüsler: Bademcik şişmesinin en önemli sebebi enfeksiyondur. Enfeksiyona sebep olan faktörlerin başında ise bakteri ve virüsler gelir. Bakteri ve virüsler bademcik şişmesine neden olur. Bu sağlık problemleri şu şekilde sıralamak mümkündür: Grip, soğuk algınlığı, diş apsesi, üst solunum yolu enfeksiyonları, kızamık, kulak enfeksiyonları, faranjit

Sinüzit: Özellikle kış aylarında varlık gösteren sinüzit hastalığı, geniz akıntısına sebep olur. Geniz akıntısının içeriye doğru akıntıya sebep olması boğazlarda mikrop birikmesine, bu da bademciklerin şişmesine yol açar.

Sigara ve alkol tüketimi: Sigara ve alkol tüketimi, bademciklerin iltihaplanarak şişmesine neden olur.

Çevresel faktörler: Çamaşır suyu, tuz ruhu gibi boğazın tahriş olmasına sebep olan kimyasallara maruz kalmak, düzensiz beslenme, düzensiz uyku

Bademcik şişmesi belirtileri nelerdir?

Bademcik şişmesinin pek çok farklı belirtisi görülebilir. Bademcik iltihabı ile oluşan şişme boğaz ağrısı, tahriş olan kırmızı bademcikler ve yorgunluk gibi belirtiler gösterir. Boğazında ağrı hisseden ve bademciği şişen kişilerde boynun yanlarında ağrı meydana gelir. Ayrıca yoğun bir ağız kokusu da görülür. Bazı kişilerde ise bademciklerin üzerinde beyaz ve ya sarı lekeler görülür.

Bademcik şişliği yaşayan kişilerde yutma güçlüğü de meydana gelir. Şiddetli baş ağrıları gözlenir. Bu ağrıların hepsini ve ya bazılarını yaşayan kişiler mutlaka bir doktora görünmeliler. Bu sayede hastalığın önüne geçilebilir. Bademcik şişmesinde bazı durumlarda kan testi de istenir.

- Mide bulantısı ve kusma
- Boğaz ağrısı
- Seste değişiklik
- Yüksek ateş
- Halsizlik ve yorgunluk
- Süreklilik arz eden ağız kokusu problemi
- Yutkunma esnasında boğaza bir şey takılıyormuş hissi
- Yutkunmada zorlanma

Bademcik şişmesine ne iyi gelir?

Bakteriyel enfeksiyonlardan kaynaklanan bademcik rahatsızlıkları hayat kalitesini düşürüyor. Çeşitli sebepler ile şişen bademciklerin doğru şekilde tedavi edilmesi de son derece önem taşıyor. Bademciklerin şişmesi yaklaşık bir hafta içinde yavaşlamaya ve geçmeye başlıyor. Bu süreçte hastanın yeterli miktarda sıvı alması gerekiyor. Bademcikler şiştiği takdirde bakım ve hijyene de dikkat etmek gerekiyor.

Özellikle bu süreçte ağız bakımı ve temizliği dikkatli yapılmalı. Antiseptik gargara ile ağız bakımı yapmak çok önemli. Bademcik şişmesi belirtilerinin görüldüğü andan itibaren mutlaka bir hekime gidilmelidir. Gerekli muayene yapıldıktan sonra ilaç verilir. Özellikle bademciklerin şişerek yemeyi zorlaştırması halinde mutlaka ilaç kullanımına başvurulmalıdır.

Bademciği şişen kişiler odalarını nemlendirerek buharlı alanlarda olmalılar. Çünkü kuru hava ağrıları daha da şiddetlendirir. Hastalık sürecinde bol ve sürekli sıvı alınmalıdır. Ağızda ılık adaçayı ile gargara yapılmalı. Propolis ve C vitamini alınmalı. Papatya çayını düzenli olarak tüketmek sakinleştirir ve rahatlatır. Elma ile gargara yapılmalıdır.

Bademcik şişmesine iyi gelen yöntemler

Gargara

Bademcik şişmesine ne iyi gelir, nasıl geçer Bademcik şişmesine evde doğal ve bitkisel çözüm

Gargara yapmak bademcik şişmesine son derecede iyi gelmektedir. Tuzlu su ile birlikte evde gargara yaparak bademcik şişmesini engelleyebilirsiniz. Bademcik şişmesinin sebep olduğu boğaz enfeksiyonu ve boğaz iltihabı da tuzlu su ile birlikte geçmektedir. Tuzlu su ile gargara yapmak boğazda yer alan zararlı mikropların da ölmesine sebep olur. Hastalığa sebep olan ve boğazın şişmesini sağlayan mikropların vücuttan atılmasını sağlar. Böylece kısa süre içerisinde bademcik şişmesi geçer. Tuzlu su ile gargarayı günde 2 defa olmak üzere uygulayabilirsiniz.

Sarımsak

Bademcik şişmesine ne iyi gelir, nasıl geçer Bademcik şişmesine evde doğal ve bitkisel çözüm

Her derde deva olarak bilinen sarımsak bademcik şişmesi tedavisinde de kullanılan doğal tedavi yöntemleri arasındadır. Sarımsağı çiğ olarak günde 1 kez olmak üzere bir diş tüketebilirsiniz. Sarımsak çok iyi bir mikrop öldürücüdür. Boğazda şişmeye neden olan zararlı mikroplardan arınmanızı sağlar. Böylece boğazı yumuşatır ve eski sağlığına kavuşmasını sağlar.

Ada Çayı

Bademcik şişmesine ne iyi gelir, nasıl geçer Bademcik şişmesine evde doğal ve bitkisel çözüm

Bademcik şişmesine iyi gelen bitkisel çaylar bulunmaktadır. Ada çayı tam anlamı ile bademcik şişmesine en iyi gele bitki çayları arasında yer almaktadır. Ada çayını günde 2 kez tüketebileceğiniz en faydalı bitkisel çaylardandır. Eğer sürekli olarak bir bademcik şişmesi problemi ile karşı karşıyaysanız boğazı yumuşatmak ve kötü toksinlerden arınmak amacı ile ada çayı tüketebilirsiniz.

Portakal Suyu

Bademcik şişmesine ne iyi gelir, nasıl geçer Bademcik şişmesine evde doğal ve bitkisel çözüm

Bol bol c vitamini içeren portakal suyu vücudun direncini sağlar ve soğuk algınlığına bağlı olarak gelişen bademcik şişmesinin de iyileşmesini sağlamaktadır. Portakal suyu son derecede faydalı ve bir o kadar da lezzetlidir. İstediğiniz kadar portakal suyu tüketerek bademcik şişmesi tedavisini kısaltabilirsiniz. Böylece iyileşmeyi hızlandıran portakal suyu bademcik şişmesinde en etkili bitkisel çözüm metotları arasındadır.

Tarçın Çayı

Bademcik şişmesine ne iyi gelir, nasıl geçer Bademcik şişmesine evde doğal ve bitkisel çözüm

Bitkisel çayların boğaz şişmesine ve bademcik şişmesine son derece iyi geldiğini söylemiştik. Bir diğer iyi gelen bitkisel çay ise tarçın çayıdır. Tarçın çayı tam anlamı ile bir iltihap sökücü ve boğazda ki tahrişi önleyen bir bitkisel tedavi yöntemidir. Tarçın çayının aynı zamanda anti bakteriyel özelliği bulunmaktadır. Bademcikte yer alan bademciğin şişmesine sebep olan bakterileri öldürür ve yeni bakterilerin oluşmasını engeller. Tarçın çayını günde iki kez olmak üzere yapabilirsiniz. Son derecede faydalı olan bu bitkisel çay bademciklerinizi hızlıca iyileştirecektir.

Ihlamur

Bademcik şişmesine ne iyi gelir, nasıl geçer Bademcik şişmesine evde doğal ve bitkisel çözüm

Evde ıhlamur kaynatarak bademcik şişmesini önleyebilirsiniz. Bademcik şişmesine son derecede iyi gelen ıhlamur bademciğin tahrişini önler ve şişkinliği de giderir. 1 bardak kaynar suyun içerisine 1 tatlı kaşığı ıhlamur ilave ederek içebilirsiniz. Ihlamuru günde bir kez olmak üzere içtikten sonra boğaz tahribatının da önüne geçtiğinizi ve hızlı bir iyileşme olduğunu göreceksiniz.

Taze Meyve Suyu

Bademcik şişmesine ne iyi gelir, nasıl geçer Bademcik şişmesine evde doğal ve bitkisel çözüm

Soğuk algınlığından mütevellit boğaz ağrısı ortaya çıkabilmektedir. Bu durumda kişi konuşamayacak kadar bademcikleri şişer. Evde taze meyve sularını sıkarak bu tarz şikayetlerinizin önüne geçebilirsiniz. Taze meyve suyu vücut direncini toparlayan ve bademciklerin iyileşmesini hızlandırır.

Sıcak Kompres

Bademcik şişmesine ne iyi gelir, nasıl geçer Bademcik şişmesine evde doğal ve bitkisel çözüm

Evde uygulayacağınız bir diğer yöntem ise sıcak komprestir. Sıcak su torbası veya bir kapta ısıttığınız bezi bademciklerinizin bölgesine tutun. Bu şekilde bademcik bölgesinde kan akışı hızlanacak ve daha hızlı iyileşmenizi sağlayacaktır. Sıcak kompresi günde 2 defa uygulayarak bademcik şişmesini engelleyebilirsiniz.

Bademciklerin şişmesi nasıl geçer, nasıl engellenir?

Bademcikler soğuk havalarda oluşan grip, nezle ve buna benzer hastalıklar ile öne çıkar. Herkeste bademcik şişmesi meydana gelebilir. Ayrıca bademciğe ne iyi gelir diye soruluyor. Bunun için ilaçların yanı sıra doğal çözümler de etkili olabilir. Bitkisel kürler yapılarak bademcik şişmesine çözümler üretilebilir. Bademciklerin şişmesi ve erken önlem alınmaması sonucu solunum yolu enfeksiyonlarında tahribat meydana gelebilir. O nedenle bazı önlemler alınmalıdır.

Bademciği şişen kişiler tuzlu su ile gargara yapmalılar. Bu şekilde boğaz enfeksiyonu hafifletilir ve mikropların ölmesi sağlanır. Bademciklerin şişmesi sonucu oluşan ağrıları azaltmak için ada çayı tüketilmelidir. Adaçayı boğazı yumuşatarak rahatlama sağlar. Hastalık döneminde C vitamini tüketimi arttırılmalı. Özellikle portakal, limon ve greyfurt gibi C vitamini oranı yüksek besinler daha çok tüketilmelidir.

Bademcik şişmesi korona belirtisi mi? 

Koronavirüs belirtileri arasında boğaz ağrısı yer almaktadır. Ancak sadece boğaz ağrısı koronavirüs olunduğu anlamına gelmez. Boğaz ağrısına koronavirüsün diğer belirtileri eşlik ediyorsa en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalı ve boğaz ağrısının altta yatan sebebi araştırılmalıdır. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası