kurban bayramının 4 günü adak kesilir mi / Adak kurbanı ne zaman kesilmelidir? : Din İşleri Yüksek Kurulu : Dini Bilgilendirme Platformu

Kurban Bayramının 4 Günü Adak Kesilir Mi

kurban bayramının 4 günü adak kesilir mi

kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir
Her Kurban L&#;semili &#;ocuklara Can

1-LÖSEV kurban kesiyor mu?

15 yıldır et entegre tesislerine gidiyor, vekâleten Türkiye’de kurban kesimi yaptırıyor, etini Lösemili ve Kanserli Çocuklarımıza ve yetişkin kanser hastalarına dağıtıyoruz. Kurbanlık vasfına haiz küçükbaş veya büyükbaş hayvanlar en modern kesimhanelerde dini esaslara uygun şekilde Kurban Bayramı’nın 1, 2 ve 3. günlerinde kesilip, eti, derisi ve tüm organları değerlendiriliyor.

2-Adak kurbanı kesiyor musunuz?  

Bayramdan bir gün önce, Arife günü, adak kurbanları kesilirken tüm yıl içinde de adak bağışlarınızı kabul ediyor, etini dağıtıyoruz.

3-Vekâleten kurban ibadeti olur mu? 

Diyanet İşleri Başkanlığı Allah’a yakınlaşmak için gerçekleşen kurban ibadetlerinin mali bir ibadet olduğu için vekâleten yapılabileceğine dair cevaz verir ve “Dinimiz gereğince kurbanın rüknü; kurban kesilerek kanın akıtılmasıdır” der.

4-Dini vecibelere uyuluyor mu?

Vasıflarına uygun kurbanlıkları din görevlisi, veteriner hekim, noter yetkilisi, kalite güvence sorumlusu ve kasaptan oluşan bir ekip huzurunda dini vecibelere uyarak, isimlerinizi tek tek okuyarak ve kan akıtarak kesiyoruz.

5-Kurban eti hemen dağıtılıyor mu?  

Kurban etlerinin bir kısmını dinlendirerek bayramdan hemen sonra, kalanı ise kesen kurumlara emanet ederek 12 ay boyunca taze etleri vakumlanmış ambalajlarda dağıtıyoruz.

6-Dışarıdan kurban eti ve derisi kabul ediyor musunuz?  

Yalnız Ankara, İncek’te bulunan LÖSANTE Hastanemiz, Ankara Tulumtaş, Koparan’da bulunan Lösemili Çocuklar Köyümüz ile Ataşehir LÖSEV binamızdaki soğuk hava depolarımızın kapasitesi kadar et kabul ediyor, canlı hayvan, konserve et ve kurban derisi bağışlarınızı almıyoruz.

7-Kesilen kurbanımın etinden bir parça alabilir miyim?  

Kurbanlarımız büyük et entegre tesislerinde kesildiği için bu mümkün olmamaktadır. Kurbanınızın tamamını Lösemili ve Kanserli Çocuklar için bağış olarak kesiyor ve değerlendiriyoruz.

8-Kurban kestirmeden Lösemili Çocuklara bağış yapabilir miyim?  

Kurbanın rüknü kanın akıtılmasıdır. Ancak kurban ibadeti mali bir ibadettir. Dilerseniz ‘Kurban Bayramı Bağışı’ ile ilaç, kan, ilik bulamayan; hastanede yatacak ve tedavi olacak maddi gücü olmayan; eğitim ve öğrenimlerine devam edemeyen hastalarımıza destek olabilirsiniz. 

9-Bağışım sonrası bilgilendirme yapacak mısınız?  

Bağışınız tarafımıza ulaştıktan sonra ve eğer vekâleten Türkiye’de kurban kesimi bağışı ise kesimden sonra olmak üzere en az iki kere iletişime geçiyoruz. Bu sebeple bağış sırasında telefon/adres/email gibi iletişim bilgilerinizi doldurmanızı/güncellemenizi önemle rica ediyoruz. Bilgilendirme: Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) nedeniyle hesap sahiplerince bankalara verilen bilgilerin 3. şahıs ve kurumlara akışı ile alakalı olarak hesap sahipleri bilgilerinin paylaşılmasını istememiş olabilirler. Bankalardan vakfımıza ulaşan bilgilerinizde eksikler olması halinde geri bildirim yapılamayabileceğini hatırlatır, Vakfımızla iletişime geçmenizi rica ederiz.

*Vekaleten kesilen kurbanlar kesilir kesilmez çocuklarımıza ulaştırıldığı gibi 12 ay boyunca taze et ve et ürünleri şeklinde dağıtılmaya devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın icazeti ile kalan et, deri vb. kıymetler rayiç bedel üzerinden ekonomik değerlendirilerek gelir elde edilip hastaların ücretsiz tedavileri, bu tedaviler için merkezlerin yapımı, eğitim ve sosyal ihtiyaçları ile hastalarımıza ve ailelerimize maddi destekler için vakıf amaçlarımız doğrultusunda sarf edilecektir.

Vekaleten Kurban Bağışı Sayfası

 


kaynağı değiştir]

Ana madde: İslamda kurban

İslam'da kurban, Kurban Bayramı'nda fıkıhçılar tarafından tespit edilen belirli nitelikleri taşıyan hayvanlardan birini, uygun koşullar dahilinde mümkünse kesim için, hayvanı keserek yapılan bir ibadettir. Kurban kesmek Hanefi mezhebinde vacip, diğer sünni mezheplere göre sünnettir.

Kurban bayramında kesilen kurban üçe taksim edilir. En az üçte biri yoksullara, diğer üçte biri ziyarete gelen komşu, dost, akrabaya ikram edilir, geriye kalan kısmı kişinin ailesi yiyebilir. Kesilen bölgede çok yoksul varsa tamamı fakirlere dağıtılmalıdır.

Hanefi mezhebinde kurban ibadetinin vakti kurban bayramının birinci günü bayram namazı kılındıktan sonra başlar ve bayramın üçüncü günü güneş batıncaya kadar devam eder. Şafii mezhebinde ise bayramın dördüncü gününde de bu ibadet ifa edilebilir. Bu ibadet için en faziletli vakit ise bayramın ilk günüdür.

Kurban yalnızca Kurban Bayramı'nda kesilmez. Adak veya şükretmek için de kurban kesilebilir. Adak kurbanının eti fıkıhta usul diye tabir edilen kişinin annesi, babası, dedeleri ve onların eşleri tarafından yenilemediği gibi kişinin füru diye tabir edilen çocuğu ve torunları tarafından da yenilemez, bunların dışında kalan fakirler ve yoksullar tüketebilir.

Ayrıca bakınız[değiştir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir