cennet hurmasi ingilizce / Okyanus İngilizce-Türkçe Sözlük

Cennet Hurmasi Ingilizce

cennet hurmasi ingilizce

İngilizce Meyveler – Meyvelerin İngilizcesi

İngilizce Öğren

İngilizce Öğren/ İpuçları/ Kelime Bilgisi

Alper Onur
Şubat 23,

4 dakikalık okuma

İngilizce kelimelerin gücünü bugüne kadar elimizden geldiğince anlatmaya çalıştık; İngilizce kelime hazneni genişletmene yardımcı olacak onlarca içeriği seninle buluşturduk ve buluşturmaya da devam edeceğiz. Bu düşüncemizle senin için İngilizce meyveler listesi hazırladık ve Türkçeleriyle birlikte sana sunuyoruz.

Bu İngilizce meyveleri öğrenmek ne işime yarayacak diye düşünebilirsin. Böyle bir düşünceye yönelmen çok doğal ama her zaman söylediğimiz gibi İngilizce yeni kelimeler öğrenmek senin için son derece önemli.

Ayrıca İngilizce meyveler gibi yaygın konular, günlük hayatta sıklıkla kullanılan kelimelerdir. Onun için günlük İngilizce konuşmalarda ya da hobinle alakalı metin okumalarında karşına çıkabilecek İngilizce kelimeleri öğrenmen gerekmektedir.

Meyvelerin İngilizcesini öğrenirken İngilizceni geliştirebileceğin ve dilediğin zaman İngilizce çalışmalar yapabileceğin online İngilizce kursumuz hakkında detaylı bilgi almak istiyorsan, tek yapman gereken yan tarafta yer alan formu doldurmak… Seni kısa süre içerisinde arayıp İngilizce eğitimimize dair tüm detayları ileteceğiz.

Artık İngilizce meyveler listemize geçiş yapabiliriz.

ingilizce meyveler ve türkçe karşılıkları

İngilizce Meyveler ve Türkçe Karşılıkları

İngilizce meyveleri, İngilizce meyvelerin okunuşlarını ve Türkçe karşılıklarını senin için bir liste haline getirdik. Aşağıdaki listeye göz atarak meyvelerin İngilizcesini öğrenebilir, okunuşları ve Türkçe karşılıkları ile de İngilizce bilgini geliştirebilirsin.

İşte İngilizce meyveler, okunuşları ve Türkçe karşılıkları:

İngilizce Meyvelerİngilizce Meyvelerin OkunuşlarıTürkçe Karşılıkları
AlmondAlmındBadem
AppleEpıl   Elma   
ApricotEprikot   Kayısı   
Asian PersimmonEyjın PörsimınCennet Hurması
AvocadoAvıkadoAvokado
BananaBanana   Muz   
BerryBeriDut
Black MulberryBlek MalberiKaradut
BlackberryBlekberiBöğürtlen
BlueberryBluberiYaban Mersini
CherryÇeri   Kiraz   
ChestnutÇestnatKestane
CoconutKokınatHindistan Cevizi
CranberryKrenberiTurna Yemişi
Dragon FruitDragın FrutEjder Meyvesi
FigFigİncir
GrapeGreyp   Üzüm   
GrapefruitGreypfrutGreyfurt
HazelnatHeyzılnatFındık
KiwiKiiviKivi
LemonLemınLimon
LimeLaymMisket Limonu
MangoMengoMango
MedlarMedlırMuşmula
MelonMelın   Kavun   
MulberryMalbriDut
NectarineNektırinNektarin
OliveOlivZeytin
OrangeOrınç   Portakal   
PaspberryRasberiAhududu
PeachPiiçŞeftali   
PeanutPinatFıstık
PearPeırArmut   
PineapplePaynepılAnanas
PlumPlam   Erik   
PomegranatePomagranıtNar
QuinceKvinsAyva
Sour CherrySaur ÇeriVişne
StrawberryStrovberi Çilek   
TangerineTancirinMandalina
WalnutVulnatCeviz
Water MelonVotır MelınKarpuz   

 

meyvelerin ingilizcesiyle alakalı örnek cümleler

İngilizce Meyvelerle Alakalı Örnek Cümleler

İngilizce meyveleri öğrendiğine göre örnek cümlelerle ile meyvelerin İngilizcelerinin cümle içinde nasıl kullanıldığını öğrenebilirsin. Bunun için de aşağıdaki örnek cümlelere göz atabilirsin.

İşte İngilizce meyvelerle alakalı örnek cümleler:

World-famous watermelons are grown in Diyarbakır.

Diyarbakır’da dünyaca ünlü karpuzlar yetiştirilmektedir.

Mediterranean region is suitable for growing pineapple in Turkey.

Türkiye’de ananas yetiştirmek için Akdeniz Bölgesi uygundur.

Strawberry is one of the children&#;s favorite fruits.

Çilek, çocukların en sevdiği meyvelerden biridir.

Oranges and lemons contain intense vitamin C.

Portakal ve limon, yoğun C vitamini içermektedir.

Cherry is a delicious fruit that grows in summer.

Kiraz, yaz aylarında yetişen lezzetli bir meyvedir.

Quince is a fruit that you can have difficulty in eating because it is hard.

Ayva, sert olduğu için yemekte zorlanabileceğin bir meyvedir.

It’s great to eat a cold melon in the summer.

Yaz aylarında soğuk kavun yemek muhteşemdir.

Plum heralds the coming of the summer season.

Erik, yaz mevsiminin geldiğini müjdeler.

Pomegranate has a sour taste.

Nar, mayhoş bir tada sahiptir.

Monkey love to eat bananas.

Maymunlar muz yemeyi çok sever.

I bought a kilo of apples on the way home

Eve giderken bir kilo elma aldım.

İngilizce meyvelerle alakalı bu cümleleri daha da uzatabiliriz ama senin kafanda cümlede kullanımlarına dair bir fikir oluştuğunu düşünüyoruz. Burada meyvelerin İngilizcesi konusuna nokta koyuyoruz ama yazıyı bitirmeden alt başlıkta sana online İngilizce kursumuzdan bahsetmek istiyoruz.

meyvelerin ingilizcesi - ingilizce meyveler ve daha fazlası open englishte

Meyvelerin İngilizcesi ve Daha Fazlası

İngilizce meyveleri öğrendiğinde İngilizce öğrenme yolculuğunda çok ufak bir adım atmış oluyorsun ama tabii bunun için İngilizce merakından vazgeçmemelisin. Sonuçta olsa hedefine doğru ilerlerken yol almanı sağlayan şeyler, ufak adımlardır. Ufak adımlar atmak, en azından yerinde durmaktan iyidir. Bunun için İngilizce öğrenme isteğini kaybetmeden çalışmalarına devam etmelisin.

Her zaman olduğu gibi İngilizce konuşma, okuma, yazma ve dinleme becerilerini geliştirmek için profesyonel bir desteğe ihtiyaç vardır. Open English olarak 15 yılı aşkın süredir online İngilizce kursu alanında hizmet vermekteyiz. Seni de milyon öğrencimizin arasında görerek İngilizce öğrenme hedefine ulaşmanı sağlamak istiyoruz.

Ana dili İngilizce olan eğitmenler, gramer dersleri, yarım saatte bir başlayan İngilizce dersler, yapay zeka destekli telaffuz aracı ve daha binlerce İngilizce öğrenme materyali, platformumuzda seni bekliyor.

Tüm bu ayrıcalıklardan yararlanmak için bir adım atmak istiyorsan, hemen yan tarafta yer alan formu doldur. Seni kısa sürede arayalım ve online İngilizce kursumuza dair detayları seninle paylaşıp üyeliğini hızlıca başlatalım. Hadi hemen formu doldur.

Share

İlginizi çekebilecek diğer yazılar


35'imde sevmeye başladığım bir meyve var; cennet hurması (İngilizcesi Persimmon ya da Sharon fruit, Almancası Kaki olarak geçiyor, daha fazla bilgi için buraya tıklayın lütfen). Eskiden ağzıma sürmezdim, şimdi nerde görsem üçer beşer alıyorum hemen. Üstelik annemlerin Bursa'daki evlerinin bahçesinde ağacı var ve üzerinde gani gani meyve olur her sene, bizimkiler herkese dağıtır yine de bitiremezler. Ben onca sene ağzıma sürmedim, nedeni de aşırı tatlı ve vıcık vıcık oluşu. Görsel ve tadsal açıdan bana hitap etmiyor çünkü ben meyveleri ham ve çok az şekerli severim. Ama burada tanesine euro vererek (yani neredeyse tanesine 2,5TL veriyorum) enayi gibi senelerdir beleşe bahçeden yemediğim kadar cennet hurması yiyorum. Birkaç tane daha yersem içimde ağacı bile çıkabilir yakında..

Annemlerin bahçedeki ağacı öyle güzeldir ki.. Kar yağınca, bahçedeki meyve ağaçları artık hep çıplak kalmıştır, bir bu cennet hurması yapraksız ama üstü meyve dolu durur. Bembeyaz karların içinde kıpkırmızı turuncu yuvarlak toplar, çok güzeldir, bakmaya doyamam. Ama onca sene böyle bakıp bakıp da yemedim! İki ay önce ilk cennet hurmaları piyasaya çıkınca kayınvalidem almış "bu nedir bilmiyorum ama aldım" dedi, getirdi bize. "Aaa cennet hurması, eşeğin sevmediği ot, burnunun dibinde" dedim tabii. Sonra baktım eşimin yiyeceği yok, yazık atılmasın diye kestiysem.. Aman Allahım o nasıl bir tat. Şekeri çok az, sert. Benim sevdiğim gibi ham ham ve az şekerli ama kokusu tadı muhteşem. Üstelik C vitamini deposu. Yıllarca bizimkiler ne diye bu meyveleri illa şekerlendirmiş yumuşatmış ki?! Türkiye'de insanların ağız tadı böyle aşırı şekerli, tatlılarımız falan insanı şeker komasına sokacak derecede hep. Ama şu meyveleri ham ham, az şekerliyken yemeyi nedense akıl edemiyoruz. Bak Avrupalı yapmış, ne güzel olmuş. Ben de yıllardır beleşe yemediğim kaç ağaç dolusu cennet hurmasını kazık yiye yiye mideye indiriyorum şimdi.

Bizimkiler ham toplanan cennet hurmaları tatlansın diye aralarına elma koyup buzdolabında hafta bekletirler bu arada, illa ki aşırı olgun yiyeceğim derseniz..

Yalnız bir soru da aklıma takılmadı değil, bu cennet hurmaları anladığım kadarıyla iki cins. Benim sevdiklerim ham ve az şekerli, içinde çekirdek yok. Direkt soyup dilimleyip yiyorsunuz. Biraz daha basık ve daha açık renk. Sanırım diğer türün içinde çekirdek oluyor ve onlar daha olgun yeniyor, ayrıca reçel ve pasta falan yapılıyormuş. Tam emin değilim bizim bahçedekiler hangi tür, çünkü hiç ilgimi çekip de soyup dilimlemedim bile.. O derece uzaktım yani bu cennet hurması denen meretten. Ama artık değilim :) Herkese (ha bir de özellikle sütüm artsın diyen annelere) tavsiye olunur.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası