avokado püresi nasıl saklanır / Avokado püresi 6 ay ve sonrası bebekler için

Avokado Püresi Nasıl Saklanır

avokado püresi nasıl saklanır

Avokado Nasıl Saklanır: Avokadoyu Uzun S&#;re Saklama Y&#;ntemleri

Diyet listelerinde sık sık yer verilen avokado, eski zamanlara göre daha çok tüketiliyor. Özellikle sağlıklı beslenmek isteyenler tarafından mutfaklara konuk olan avokadoyu, kararmadan tüketmek için bazı saklama koşulları var. Avokado gün geçtikçe kararmasın ve yumuşamasın diyorsanız, doğru saklama yöntemlerini bilmenizde fayda var. Peki, avokado nasıl saklanır, avokado kesildikten sonra kaç günde tüketilmelidir? İşte, avokadoyu doğru saklama yöntemleri:

Not: Avokado ile yapabileceğiniz farklı tatlar arıyorsanız, avokadolu tarifler sayfamıza mutlaka göz atın.

Avokado Nasıl Saklanır?

Avokadoyu saklarken dikkat edilmesi gereken nokta, olgunluk seviyesidir. Ham avokado ile olgun avokadolar aynı şekilde saklanmamalıdır. 

  1. Ham Avokado Nasıl Saklanır:

Avokadoyu aldınız, ancak henüz yenmeyecek kadar sertse, bu avokadonun ham olduğunu gösterir. Ham avokadoları oda sıcaklığında saklayabilirsiniz. Ancak birbirlerine değmeyecek şekilde yerleştirin. Aksi takdirde avokadolar daha kısa sürede olgunlaşır ve yumuşamaya başlar. Ham avokadoyu hemen tüketmeyecekseniz, streç film ile sararak buzdolabına kaldırabilirsiniz. Avokadoyu tüketmeden 2 gün önce buzdolabından çıkartarak olgunlaşmasını sağlayabilirsiniz.

  1. Olgun Avokado Nasıl Saklanır:

olgun avokadolar mümkün olan en kısa sürede tüketilmelidir. Ancak eğer çok fazla aldıysanız veya hemen tüketemeyecekseniz, bütün bir halde buzdolabına koyabilirsiniz. Avokado, soğuğa alışık bir meyve olmadığı için buzdolabında bekletseniz de gün içinde tüketmenizde fayda var. 

  1. Kesilmiş Avokado Nasıl Saklanır:

Kesilmiş avokadoyu saklarken dikkat edilmesi gereken nokta; Çekirdeği çıkartmamaktır. Avokadoyu ikiye böldükten sonra çekirdeksiz kısmını tüketin. Çekirdekli kısmı saklamak için daha uygundur. Kesilmiş avokadoyu saklamak için, avokadonun iç kısmına (çekirdeğin yanlarına) limon suyu sürün. Ardından streç film ile hava almayacak şekilde sarın ve buzdolabına kaldırın.

Kesilmiş avokadoyu saklamak için bir diğer yöntem de saklama kaplarıdır. Ancak yine çekirdekli kısmı saklamanız gerekir. Saklama kabına kabın yarısını geçecek şekilde su doldurun. Avokadonun çekirdeği suya bakacak şekilde saklama kabına yerleştirin. (Avokado kabın tabanına değmemeli.) Saklama kabının kapağını kapatarak buzdolabına kaldırın. Bu şekilde gün boyunca avokadoyu kararmadan saklayabilirsiniz.

Avokado nasıl saklanır? Buzdolabında ve buzlukta ham, olgun, dilimlenmiş ve p&#;re haline getirilmiş avokado saklamanın p&#;f noktaları

Avokado, tok tutucu ve sindirimi düzenleyici özelliği ile uzmanlar tarafından da öneriliyor. Bu faydalı meyvenin kısa sürede bozulmasını ve kararmasını önlemek için dikkatli bir şekilde saklamak gerekiyor. Peki avokado nasıl saklanır? İşte konuyla ilgili detaylar

HAM VE OLGUN AVOKADO NASIL SAKLANIR?

Yeni alınan ham avokado henüz yenebilecek kadar yumuşak değilse oda sıcaklığında tutulabilir. Ayrıca streç filme sarılıp buzdolabında da muhafaza edilebilir. Tüketmeden 2 gün önce çıkarıp olgunlaşması beklenir.

Eğer avokado olgunlaşmış ise bütün bir halde buzdolabında saklayabilirsiniz. Ancak buzdolabında tutulsa bir gün içinde tüketilmeli.

Avokado nasıl saklanır Buzdolabında ve buzlukta ham, olgun, dilimlenmiş ve püre haline getirilmiş avokado saklamanın püf noktaları

YARIM VEYA DİLİMLENMİŞ AVOKADO NASIL SAKLANIR?

Yarım avokadonun çekirdekli kısmını saklayıp, çekirdeksiz kısmını tüketmek daha uygundur. Çekirdekli kısmını saklamak için açık kısımlarına limon sürüp streç film ile sarın ve buzdolabında muhafaza edin.

Dilimlenmiş veya kesilmiş avokadoyu ise saklamak kabında muhafaza edilebilir. Uygun bir kaba su ekleyip avokadoları yerletiştin. Ancak bu şekilde gün içinde tüketmeniz gerekmektedir.

Avokado nasıl saklanır Buzdolabında ve buzlukta ham, olgun, dilimlenmiş ve püre haline getirilmiş avokado saklamanın püf noktaları

PÜRE avokado nasıl saklanır?

Avokado iyice olgunlaştıysa püre haline getirilerek de saklanabilir. Bunun için avokadoyu püre haline getirin ve dondurucuya yerleştirin. Daha sonra dondurucudan çıkarıp sos gibi tariflerde kullanabilirsiniz.

Avokado nasıl saklanır Buzdolabında ve buzlukta ham, olgun, dilimlenmiş ve püre haline getirilmiş avokado saklamanın püf noktaları

AVOKADONUN KARARMAMASI İÇİN

Kesilen avokadonun çekirdek kısmına öncelikle limon suyu sürmek gerekir. Daha sonra meyveyi tekrar bir araya getirerek bir folyoya sarın. Bu şekilde gün buzdolabında bekletebilirsiniz.

False

Avokado Nasıl Saklanmalı? Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Avokado aylarca saklanması tavsiye edilen bir meyve değildir. Elbette uygun koşullar sağlanarak 4 5 ay avokadonuzu saklayabilirsiniz. Fakat bu lezzetini büyük oranda azaltacak bir faktördür. Ham, olgunlaşmış veya kesilmiş avokadolar için farklı saklama teknikleri uygulanarak avokadonun ömrü uzatılabilmektedir.

Ham avokadolar nasıl saklanmalı?

Hemen tüketmeyi düşünmediğiniz ya da stok yaparak daha sonra tüketmeyi düşündüğünüz avokadolar, plastik bir poşet içerisine konup havası alınarak buzdolabında saklanmalıdır. Vakumlama şansınız varsa bu avokadonun ömrünü uzatacaktır. Avokadolar birbirlerine temas halinde saklanırsa değen yerlerinde kararma ve çürüme görülebilir. Uzun süre saklamak istediğiniz avokadoları birbirlerine temas etmeden, havası alınarak poşetlemeniz ve buzdolabında saklamanız gerekmektedir.

Olgunlaşmış avokadolar nasıl saklanmalı?

Avokadolarınız olgunlaştı fakat hemen tüketmeyi düşünmüyorsunuz ya da elinizde olgunlaşmış avokado sayısı tüketemeyeceğiniz kadar fazla. Bu durumda avokadonuz oda sıcaklığında değil mutlaka buzdolabına konarak saklanmalıdır. Dilerseniz avokadonuzu püre yaparak, biraz limon ve zeytinyağı ilavesi ile kapalı bir kaba koyabilir, aşırı kararmasını engelleyip ve lezzet kaybını minimuma indirebilirsiniz. Eğer elinizde tüketemeyeceğiniz sayıda olgun avokado var ise kendinize avokadodan saç, cilt maskesi, peelling, ya da krem yapabilirsiniz. Avokado besin olarak tüketildiğinde besleyiciliği zengin bir meyve olduğu kadar cilt ve saç için de kozmetik amaçlı kullanımı oldukça yaygın bir hammaddedir.

Kesilmiş avokadolar nasıl saklanmalı?

Kesilmiş avokadolarınızı çekirdekli kısmı ile birlikte saklamanız ve açıkta kalan yerlere limon suyu sürmeniz gerekmektedir. Bu işlemden sonra avokadonuzu streç film ile sararak hava almasını engellemelisiniz. Bu şekilde hazırladığınız avokadoları buzdolabına koyarak saklamaya devam edebilirsiniz. Elbette ham avokadolar daha uzun süre dayanırken olgunlaşmış avokadoların bir iki gün içinde tüketilmesi tavsiye edilir.

Avokado buzlukta saklanabilir mi?

Avokadoyu evinizdeki buzluğa koyarak dondurma işlemine maruz bırakmak tavsiye edilmez çünkü daha sonrasında buzu çözülen meyvede hızlı bir çürüme görülebilir. Hemen tüketilecek bile olsa lezzetinde ve besleyici özelliğinde büyük bir kayıp olacaktır. Ayrıca avokado soğuğa dayanıklı bir meyve değildir. Buzdolabında bile aşırı soğuğa maruz kalmaması için poşetlenmesi ya da peçeteye sararak saklanması tavsiye edilir. Aşırı soğuk avokadolarda kararmaya ve çürümeye sebep olmaktadır. Buzlukta saklama avokado ve avokadolu tarifleriniz için asla uygun bir seçim olmayacaktır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir