kararan gümüş nasıl temizlenir / Gümüş nasıl parlatılır? Evde karbonat, sirke ve diş macunu ile gümüş parlatmanın püf noktaları

Kararan Gümüş Nasıl Temizlenir

kararan gümüş nasıl temizlenir

Gümüş Takıların Parlatılması: Gümüş Kolye ve Yüzüklerinizi Nasıl Parlatabilirsiniz?

Gümüş Takıların Parlatılması: Gümüş Kolye ve Yüzüklerinizi Nasıl Parlatabilirsiniz?

Gümüş takılar sade bir şıklık sunan hoş aksesuarlardır. Yüzük, kolye, bileklik ve birçok ürünün dizaynında bu malzemeye yer verilir. Bu aksesuarların bakımının nasıl yapıldığını, nasıl parlatılabileceğini öğrenmek isteyebilirsiniz. Düzenli bakım ve temizlik yaparak bu ürünlerin görünümünü korumak mümkündür.

Gümüş, dayanıklı bir malzemedir. Yine de yıllar içinde yüzey kısmında kararmaların olması doğaldır. Bu oluşum, metalin çeşitli etkenler ile temas etmesinden kaynaklanır. Böyle bir durumda gümüş yüzük parlatma konusunda bilgi edinmek ve düzenli bakım yapmak faydalı olur.

Bu yazıda gümüş kolye parlatma ve diğer takıların bakımından bahsettik. İçeriğimizi okuyarak, gümüş takı temizlemenin püf noktalarını öğrenebilirsiniz.

Gümüş Takılar Neden Kararır?

Gümüş Takılar Neden Kararır?

Gümüş, esas olarak metal kategorisinde yer alan bir maddedir. Bu materyal, kükürt ile etkileşime geçtiğinde renk değişimine uğrar. Böyle bir durumda yüzey kısmında kararma görülür. Gümüş kararması, esasen metalin yapısının bozulduğunu göstermez. Bu oluşumu önlemek ya da temizlemek mümkündür.

Nemlenme de gümüş takının yüzeyinde kararmaya sebep olabilir. Aksesuarın nemli ve rutubetli alanlarda saklanması bu açıdan sakıncalıdır. Kararmayı önlemek için öncelikle “Gümüş nasıl muhafaza edilir?” sorusunu yanıtlamak gerekir. Bu materyalden imal edilen takılar kapalı bir kutuda saklanmalıdır. Ürünlerin hava ile temasının minimuma indirilmesi de önemlidir.

Gümüş kolye ve yüzüklerin yaz aylarında kış mevsimine nazaran daha çok deforme olduğu görülebilir. Bunun sebebi, kolye ve yüzük gibi aksesuarların vücuttan salınan terden etkilenmesidir. Bu durumda, gümüş kararmasını önlemek için takıları kullanımdan hemen sonra temizlemek gerekir.

Kararan Gümüş Kolye ve Gümüş Yüzük Nasıl Parlatılır?

Kararan Gümüş Kolye ve Gümüş Yüzük Nasıl Parlatılır?

Sirke-karbonat ve tuz-limon ikilisi gümüş yüzük parlatmak için kullanılabilir. 2’şer yemek kaşığı sirke-karbonat ya da tuz-limon karışımıyla işe başlayabilirsiniz. Gümüş takıyı bu karışımda yarım saat beklettikten sonra yumuşak bir bezle silmeniz yeterli olur. Yüzeydeki kararma bu şekilde giderilir..

“Gümüş yüzük nasıl parlatılır?” sorusuna cevap olarak farklı seçenekler de arıyor olabilirsiniz. Bu işlem sırasında özel sıvılar ve diğer ev temizlik gereçleri de tercih edilebilir. Özel cila malzemesi, parlatma işlemi için uygundur. Bu cilayı kararma görülmeden önce kullanarak deformasyonu önlemek de mümkündür.

Parlatma işlemi, henüz kararma meydana gelmeden yapılabilir. Bunun için özel solüsyon ile birlikte gümüş temizleme bezi kullanabilirsiniz. Elinizde gümüş temizleme bezi yoksa gözlük silme mendili de tercih edebilirsiniz. Düzenli bir temizlik rutini oluşturarak “Gümüş kolye nasıl parlatılır?” sorusuna kolayca yanıt bulabilirsiniz.

Gümüş Takılarınızı Parlatmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Gümüş Takılarınızı Parlatmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Gümüş takıların parlatılması için bezi ileri geri hareket ettirmek faydalı olur. Kısa ve hızlı bir biçimde hareket etmek, yüzeyin zarar görmesini önler. Takılara zarar vermemek için silerken fazla bastırmamaya ve yumuşak, dairesel hareketler yapmaya dikkat edebilirsiniz.

“Gümüş yüzükleri nasıl parlatılır?” sorusunu yanıtlarken malzeme seçimine değinmek gerekir. Bu işlem için yiv bırakmayan bezler seçilmelidir. Mikrofiber temizlik malzemeleri bu işlem için uygun yapıdadır. Gümüş yüzük parlatma yöntemleri arasında bulaşık makinesi kullanımı yer almaz. Bu malzemeden imal edilen çatal ve kaşıklar elde temizlenmelidir. Bulaşık makinesi, ürünlerin yüzeyine ve yapısına zarar verebilir.

Tarzınıza şıklık katacak gümüş yüzük çeşitlerini ve takılarınızı parlatmanızı sağlayan malzemeleri Trendyol üzerinden bulabilirsiniz. Bu malzemelerle gümüşten yapılan aksesuarlarınızın parlak bir görünüme kavuşmalarını sağlayabilirsiniz. Gerçek kullanıcı deneyimlerini ise yorum ve puanlamaları okuyarak öğrenebilirsiniz.

Gümüşler Nasıl Parlatılır

Gümüş Nasıl Temizlenir? Gümüş Temizleme Yöntemleri Nelerdir? 

Gümüş takılar; tozdan, kirden, terden ve daha birçok dış etkenlerden dolayı zamanla kirlenebilir ve kararabilir. Gümüş takıların kullanım sıklığı, kirlenmesini ve kararmasını hızlandırabilir. Bu yüzden gümüş takı tercih eden kişilerin; gümüş takılar nasıl temizlenir ve nasıl parlatılır sorularının cevaplarını bilmesi önemlidir.


Gümüş Temizleme Yöntemleri Nelerdir? 


Gümüş takılar zamanla kirlenerek ve karararak; renk değiştirebilir, parıltısını kaybedebilir. Evde bulunan karbonat, amonyak, bulaşık deterjanı, diş macunu, tuz, sabun, sirkeli su, limon gibi malzemelerle bu takılar pratik bir şekilde temizlenebilir ve parlatılabilir. Hızlı bir şekilde etkili sonuçlar alınabilir.


Kararan Gümüş Evde Nasıl Temizlenir? 


Gümüş takıları temizlemede diş macunu oldukça etkilidir. İlk olarak bir diş fırçasının ya da bezin üzerine bir miktar diş macunu sürülür. Ardından gümüş takılar hafifçe ovulur ve su dolu bir kabın içerisinde 30 dakika bekletilir. Süre dolduktan sonra takılar sudan çıkarılır, durulanır ve bir bez ile kurulanır. 


Karbonat ve sirkeli su, gümüş takıları temizler ve ilk günkü parlaklığına kavuşmasına yardımcı olur. Gümüş takıyı temizlemek için su dolu bir kabın içine, 2 yemek kaşığı sirke ve 2 yemek kaşığı karbonat eklenir. Gümüşler bu kabın içinde 30 dakika bekletilir. Sonrasında takılar durulanır ve bir bez ile kurulanır. 


Asidik bir yapıya sahip olan limon da gümüş takıları temizlemek için sıklıkla tercih edilir. Ayrıca limon, takıları temizlemenin yanı sıra parlatma işlevi de gösterir. 2 yemek kaşığı limon suyu ile 1 yemek kaşığı tuz, su dolu bir kabın içine eklenir. Gümüş takılar limon ve tuz ile oluşturulan bu karışımın içinde 30 dakika bekletildikten sonra durulanır ve kurulanır.


Renk açma ve temizleme özelliklerine sahip olan amonyak, gümüş takıları da temizlemede ve parlatmada kullanılır. Takının sığacağı su dolu bir kabın içine 1 yemek kaşığı kadar amonyak eklenir ve 30 dakika kadar beklenir. Daha sonrasında gümüş takı, sudan geçirilir ve nemli bir bez ile kurulanır.  


Gümüş Temizlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? 


Gümüş takıların zarar görmemesi için nazik hareket edilmelidir. Alyans, kolye, küpe, yüzük, bileklik gibi tüm gümüş aksesuarlar temizlenebilir ancak kullanılan malzemelerin ölçülerine dikkat etmek gerekir. Aksi takdirde değerli takılar, önemli zararlar görebilir ya da yağ ve kirden arınmayarak temizlenmeyebilir. Eski parlaklığına kavuşamayabilir.  


Gümüş takılar kullanım sıklığına ve kullanım şekline bağlı olarak zamanla aşınabilirler. Bu durumda takıları temizlemeye çalışmak daha çok zarar verir. Bu nedenle eğer gümüş takılarda bir aşınma varsa temizlemeye çalışmak yerine gümüş kaplatılması gerekir. 


Birçok kişi gümüş takıları temizlemede diş macunu yöntemini tercih etmektedir fakat bu yöntem takılara temizlik ve parlaklık sunsa da uzun vadede gümüşlere zarar verebilir. 


Gümüşleri temizlerken kullanılan bez, sünger ya da fırçalar da oldukça önemlidir. Bu malzemelerin gümüş takılara zarar vermemesi için yumuşak formlara sahip olması gerekir.

Evdeki Gümü&#; Ürünleri Nas&#;l Parlatabilirim?

Gümü&#; nas&#;l parlat&#;l&#;r evde gümü&#; ürünleri olan ki&#;ilerin merak etti&#;i bir sorudur. Tak&#; ve aksesuarlarda, ev dekor ürünlerinde ya da gümü&#; mutfak malzemelerinde bir zamandan sonra kararma meydana gelir. Bu kararma ise gümü&#; ürünlerin içinde yer alan kükürtten kaynaklanmaktad&#;r. Belirli zaman dilimleri içinde gümü&#; e&#;yalar&#;n bak&#;m&#;n&#;n yap&#;lmas&#; önerilir. Bak&#;m&#; ve temizli&#;i yap&#;lmayan gümü&#; cisimler, sarar&#;p kararmaya ba&#;lar.

Bu yaz&#;y&#; okumay&#; bitirdi&#;inizde gümü&#; ürünlerinizi tertemiz görebilirsiniz. Eskiyen ve kararan gümü&#; nas&#;l parlat&#;l&#;r diyorsan&#;z, çözümleri bu sat&#;rlarda bulabilirsiniz. Evinizde bulunan malzemeler ile rengini kaybeden ve sararan gümü&#; nas&#;l parlat&#;l&#;r diye dü&#;ünüyorsan&#;z, &#;imdi pratik yöntemlere göz atma vakti!

evde kararan gümü&#;leri parlatma

Kararan, Paslanan Gümü&#; Nas&#;l Parlat&#;l&#;r? Evde Uygulayabilece&#;iniz 7 Basit Yöntem

1) Di&#; Macunu

  • Kolye, küpe ya da akl&#;n&#;za gelen tüm gümü&#; ürünleri evinizdeki di&#; macunu ile parlatman&#;z mümkündür. Nas&#;l m&#;?
  • Öncelikle temizlemek ve yenilemek istedi&#;iniz gümü&#; ürünü haz&#;rlay&#;n.
  • Di&#; macunu ve bir bez de yan&#;n&#;zda olsun.
  • Daha sonra çukur bir kasenin içine su doldurun.
  • Parlatmak istedi&#;iniz ürünün tamam&#;na di&#; macunu sürün.
  • Kararan tüm bölgelere di&#; macunu gelmesini sa&#;lay&#;n.
  • Di&#; macunu ürünün üzerinde kalacak &#;ekilde, bir su dolu kab&#;n içine e&#;yan&#;z&#; koyun.
  • Yakla&#;&#;k 30 dakika boyunca suyun içinde kalan gümü&#; e&#;yan&#;z&#; sudan ç&#;kar&#;n ve &#;l&#;k sudan geçirin.
  • Il&#;k sudan geçen e&#;ya, nemli bir bez ile silindikten sonra yeni al&#;nm&#;&#; hissi olu&#;turacakt&#;r.
di&#; macunu

2) Tuz & Limon Suyu

  • Tuz ve limon suyunun renk açma etkisini kullanarak gümü&#; ürünleri parlatabilirsiniz.
  • Öncelikle derin bir kase içine bir tatl&#; ka&#;&#;&#;&#; kadar tuz ve bir fincan limon suyu ekleyin.
  • Son ekleyece&#;iniz malzeme su olmal&#;d&#;r. Suyu da bu kab&#;n içine ilave edin.
  • Parlamas&#;n&#; istedi&#;iniz gümü&#; ürünü bu kab&#;n içinde 30 dakika boyunca bekletin.
  • E&#;er boyutu büyük gümü&#; ürünler için kullanacaksan&#;z, bu suyu bez ile al&#;p dekorlar&#; silebilirsiniz.
  • Bekleme süresi dolunca e&#;yay&#; sudan geçirin ve kurumas&#;n&#; sa&#;lay&#;n.
  • &#;imdi tüm ürünleriniz daha parlak!
limon tuz

3) Karbonat & Sirkeli Su

  • Gümü&#; nas&#;l parlat&#;l&#;r sirke ile yapabilir miyim diyorsan&#;z; evet sirkeli su ile bu i&#;i kolayca halledebilirsiniz.
  • Sirke ve karbonat ile haz&#;rlayaca&#;&#;n&#;z deterjan, tam da gümü&#; nas&#;l parlat&#;l&#;r karbonat etkili midir sorunuzun yan&#;t&#; olacak.
  • Bir tabak içine 2 ya da 3 ka&#;&#;k sirke dökün ve sirkenin üzerine bir paket karbonat ekleyin.
  • Olu&#;an kar&#;&#;&#;m&#;n içinde gümü&#; ürünü bekletin.
  • 30 dakika içinde gümü&#; e&#;ya parlamaya ba&#;layacakt&#;r.
  • Son ad&#;mda sudan geçirin ve kurumas&#;n&#; sa&#;lay&#;n.
karbonat

4) Alüminyum Folyo

  • Mutfakta pek çok i&#;e yarayan alüminyum folyo, bu defa gümü&#;leri parlatmak için görev ba&#;&#;nda.
  • Derin bir kase içine su doldurun ve bu suyun üzerine 1 ka&#;&#;k kabartma tozu dökün.
  • Bir avuç büyüklü&#;ünde folyo da keserek suyun içine ekleyin.
  • Gümü&#; kolye ya da minik dekorlar&#;n&#;z&#; bu suyun içine bat&#;r&#;n ve ç&#;kar&#;n. Birkaç defa ayn&#; i&#;lemi uygulay&#;n.
  • Bu yöntem ile gümü&#; e&#;yalar&#;n bak&#;m&#;n&#; kolayca yapabilirsiniz.
alüminyum folyo

5) Çama&#;&#;r Deterjan&#;

  • Çama&#;&#;r deterjan&#; ile gümü&#; parlataca&#;&#;n&#;z&#; hiç dü&#;ünür müydünüz?
  • &#;imdi çama&#;&#;r deterjan&#;n&#; kullanarak sarar&#;p kararmaya ba&#;layan gümü&#; e&#;yalar&#; yenileyelim.
  • Bir kab&#;n içine 1 ka&#;&#;k çama&#;&#;r deterjan&#; ve 3 bardak su ekleyin.
  • Bu malzemeleri güzelce kar&#;&#;t&#;r&#;n ve ard&#;ndan gümü&#; ürünü içine at&#;n.
  • En az 20 dakika kadar e&#;yay&#; suyun içinde bekletin.
  • Rengini yenileyen gümü&#; malzemeleri sudan geçirin ve bir bez ile silerek kullanmaya devam edin.
çama&#;&#;r deterjan&#;

6) Amonyak

  • Amonyak renk açan ve temizleyen bir maddedir. &#;imdi de gümü&#;lerin rengini açarak yenileyecektir.
  • Hangi ürünü parlatmak istiyorsan&#;z, o e&#;yan&#;n s&#;&#;aca&#;&#; bir kap seçin.
  • Seçilen kab&#;n içine 1 yemek ka&#;&#;&#;&#; kadar amonyak dökün ve e&#;yay&#; kab&#;n içine at&#;n.
  • Gümü&#; malzemenin üzerini geçecek kadar da &#;l&#;k su ekleyerek temizlik i&#;lemine ba&#;lay&#;n.
  • Yar&#;m saat geçtikten sonra, gümü&#; e&#;yan&#;z&#; sudan geçirerek nemli bez ile kurulay&#;n.
  • Fark&#; denedi&#;inizde göreceksiniz.
amonyak

7) Limon Suyu & Süt

  • Gümü&#; e&#;yalar&#; parlatmak için ihtiyac&#;n&#;z olan malzemeler 1 bardak &#;l&#;k su, yar&#;m bardak süt ve 1 ka&#;&#;k limon suyudur.
  • Tüm malzemeleri bir çukur kasede kar&#;&#;t&#;r&#;n.
  • E&#;er büyük gümü&#; dekor parlatmak istiyorsan&#;z, bu önerilerdeki suyu kullanarak bez yard&#;m&#; ile e&#;yalar&#; silebilirsiniz.
  • Daha ufak e&#;yalar ve aksesuarlar&#;n kar&#;&#;&#;m içinde bekletilmesi önerilir.
  • Limon suyu ve süt ile haz&#;rlanan gümü&#; parlatma deterjan&#;n&#; diledi&#;iniz an kullanabilirsiniz.
limon suyu

Bonus: Muz Kabu&#;u

  • Yedikten sonra genellikle herkesin çöpe att&#;&#;&#; muz kabuklar&#;yla gümü&#; parlatabilece&#;inizi biliyor muydunuz?
  • Kolye, ka&#;&#;k çatal tak&#;m&#;, aksesuar, biblo gibi gümü&#; objeleri tek malzemeyle kolayca temizleyebilirsiniz.
  • Yapman&#;z gereken parlatmak istedi&#;iniz gümü&#; e&#;yan&#;z&#; muz kabu&#;u ile güzelce ovmak.
  • Muzun yap&#;s&#;ndaki jel k&#;vaml&#; s&#;v&#;yla kaplanan gümü&#;leri yar&#;m saat ila 1 saat kadar bir süre bekletin.
  • Son olarak nemli bir bezle etraf&#;n&#; silin.
  • Bu i&#;lemi birkaç seferde yaparak gümü&#;lerinizin çabuk kararma olas&#;l&#;&#;&#;n&#; da ertelemi&#; olacaks&#;n&#;z. Muz kabu&#;u

Küf Lekesi Nas&#;l Ç&#;kar? En Basit 7 Formül – Duvar, Kuma&#;, Hali Temizli&#;i

Tahta Ka&#;&#;k Temizli&#;i: Kirden Ar&#;nd&#;racak Çok Kolay 5 Sihirli Yöntem

Ütünün Alt&#; Nas&#;l Temizlenir? En Kolay 7 Yöntemle Yepyeni Görünüm!

Hal&#;dan Çay Lekesi Nas&#;l Ç&#;kar? 7 Pratik Ad&#;mda Lekeleri Yok Edin!

Mutfak Tezgah&#; Nas&#;l Temizlenir? &#;htiyac&#;n&#;z Olan 7 Pratik Yöntem

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası