doğa yürüyüşü yaz eğitici eğitimi kursu / Öğretmenlere "Oryantiring" ve "Doğa Yürüyüşü" Eğitimi 1 - Dailymotion Video

Doğa Yürüyüşü Yaz Eğitici Eğitimi Kursu

doğa yürüyüşü yaz eğitici eğitimi kursu

&#;ğretmenlere ‘oryantiring’ ve ‘doğa y&#;r&#;y&#;ş&#;’ eğitimi

Güncelleme Tarihi:

AA

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, Türkiye Oryantiring Federasyonu ve Türkiye Dağcılık Federasyonu arasında imzalanan protokol kapsamında, gelecek aydan itibaren iki yıl içinde toplam bin öğretmene ‘oryantiring’ ve ‘doğa yürüyüşü’ eğitici eğitimleri verilecek.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ersan Başar, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz ile öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla MEB Başöğretmen Salonu'nda iş birliği protokolü imza töreni gerçekleştirildi. Boyacı, "Eğitimi öğretimin sınırlarının dışında, yaşamın içerisinde yeniden tarifleme konusunda gayret göstermeye çalıştık. Temel amacımız aslında okullarımızı bir yaşam alanı olarak yeniden inşa etmek, yapılandırmak" dedi.

Bu doğrultuda ilk adımı Gençlik ve Spor Bakanlığı ile atarak, Türkiye Dağcılık Federasyonu ve Türkiye Oryantiring Federasyonu ile bir yola çıktıklarını belirten Boyacı,"Oryantiring aslında başlı başına çocuklarda soyut düşünme, yön bulma, analitik düşünme, problem çözme becerileri gibi temel becerileri geliştirme açısından etkili bir spor alanı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Oryantiring sporunun rota, yön bulma, keşfetme, keşfettiğini öğrenme süreçleri açısından eğitimin amaçlarıyla da örtüştüğünü anlatan Boyacı, şunları söyledi:
"Oryantiringi bir anlamıyla başlı başına çocuklarımızın bireysel, kişilik, sosyal gelişimleri için bir fırsat olarak görürken öbür taraftan da öğretim programlarındaki biyolojiyle, coğrafyayla, fen bilgisiyle, fizikle, kimyayla ilgili kazanımları doğada yaparak, yaşayarak, izleyerek ve keşfederek öğrenmeleri için de bir fırsat olarak gördük ve değerlendirdik.

Bu süreçte akademisyenler ve öğretmenlerle birlikte hareket ettik. Türkiye Dağcılık Federasyonu ile de benzer bir çalışmanın yapıldı. Öğretmenlerimizle birlikte çocuklarımızı doğaya taşımak, bir taraftan onların doğayla ilgili farkındalıklarını artırmak öbür taraftan da bunun bir fiziksel etkinlik olarak, çocuklarımızın daha sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için bir fırsat olarak görmek bizim bu işe başlamamızdaki temel rotaydı."

20 BİN ÖĞRETMEN İÇİN EĞİTİMLER HAZİRANDA BAŞLIYOR
Boyacı, bu çerçevede içerik ve etkinlik kitaplarının hazırlandığını, aynı zamanda online olarak da tüm öğretmenlerin hizmetine açılacağını, İOS ve Android işletim sistemine sahip cep telefonlarından erişebilir olacağını söyledi. Boyacı şöyle devam etti:
"Öğretmenlerimizle ilgili mesleki gelişim programlarımıza bu protokolle beraber yeni iki tane etkinliğimizi katıyoruz. Bu çerçevede eğitici eğitimleri düzenleyeceğiz. Eğitimlerin tamamı uygulamalı, etkinlik temelli olacak. Pilot uygulama olarak başladığımız bu süreç içerisinde haziran döneminden itibaren yaklaşık 10 bin öğretmenimizi oryantiring, 10 bin öğretmenimizi de doğa yürüyüşü için yetiştireceğiz.

Haberin Devamı

Kısa videolar da çekildi. Haziran döneminde başlayıp eylül dönemine kadar devam edecek bu eğitim etkinlikleri içerisinde izleme-değerlendirme modülleri oluşturduk. Bu modüllerle dört farklı süreci izleyip değerlendireceğiz. Eylül ayından itibaren de bu etkinliklerin tamamının iyileştirilmesine ilişkin bir çalışmayı sürdüreceğiz."

‘ERKEN YAŞLARDA SPORU UYGULAMALI OLARAK TANITACAĞIZ’
Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz de öğrencilere ulaşmak için sürecin öğretmenlerden geçtiğini, çalışmanın özellikle ekrana, cep telefonuna bağlı olan çocukların telefonlardan koparak doğaya, sahaya çıkmaları açısından önemli olduğunu söyledi. Akyüz, çocuklarda oyunla eğitim olması gerektiğini, protokolün de bu amaca hizmet ettiğini belirtti.

Haberin Devamı

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ersan Başar ise çalışmada öncelikle akademisyen ve öğretmenlerle birlikte sağlam bir altyapının oluşturulduğunu söyledi. Geleceğin başarılı sporcularını yetiştirmek için sporun alt tabana yayılması gerektiğini anlatan Başar, "Erken yaşlarda sporu uygulamalı olarak tanıtacağız. Yani sınıflardan çıkarak doğada öğreneceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Boyacı, Akyüz ve Başar, iş birliği protokolünü imzaladı. Törende çalışmada emeği geçen öğretmen ve akademisyenlere teşekkür amacıyla belge takdim edildi.

Öğretmenlere ‘oryantiring’ ve ‘doğa yürüyüşü’ eğitimi


BAKAN SELÇUK'TAN ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE SÜRPRİZ
Protokolün imzalanmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nın bahçesinde öğrenciler, Adnan Boyacı'nın da katılımıyla mini oryantiring etkinliği düzenledi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da etkinliğin sonunda bahçeye çıkarak, öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Çalışmada emeği geçenlere teşekkür eden Selçuk, şunları söyledi:
"Fiziksel aktivite bu tür zihinsel işlemlerle birleşince gerçekten çocuklarımızın gelişimi açısından çok işlevsel oluyor. Fiziksel aktivitesi zayıf, az olan çocuklarımızın ne tür problemler yaşadığını gerek çocuk hastalıkları uzmanları, gerek psikologlarımız, pedagoglarımız çok net olarak ifade ediyor. Bundan dolayı çocuklarımızın daha fazla hareket etmesi, hareket ederken de organize bir biçimde, belirli stratejileri kurarak çalışmalar yapmasının ayrı bir değeri var. O açıdan hem Oryantiring hem Dağcılık Federasyonumuzla yaptığımız bu çalışmayı çok değerli buluyoruz. Bunun bütün Türkiye'de yaygınlaşması için de gereken her türlü hazırlık çalışmalarını sürdürüyoruz."

Haberin Devamı

2 YILDA BİN ÖĞRETMENE ULAŞILACAK
Protokol kapsamında MEB'e bağlı resmi okullarda görev yapan öğretmenlerin, Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sağlanması, sosyal ve sportif becerilerinin artırılması, çocukların problem çözme becerileri ile karar verme becerilerinin geliştirilmesine yönelik olarak ‘doğa yürüyüşü’ ve ‘oryantiring’ eğitici eğitimleri düzenlenecek. Bakanlık, bu sertifika programlarıyla okullardaki öğrenme etkinliklerinin yaşamla ilişkilendirilmesini ve öğrenmeyi okul dışı ortamlara taşıyarak çocukların hem akademik hem de kişisel gelişimlerinin sağlanmasını amaçlıyor.

Çalışmada öncelikle sınıf öğretmenleri, fen bilimleri, sosyal bilgiler, beden eğitimi, coğrafya ve biyoloji branşlarındaki öğretmenler başta olmak üzere tüm öğretmenlere yönelik olarak eğitimler gerçekleştirilecek. Öğretmenlerin talepleri doğrultusunda tasarlanan eğitimlere haziran ayında başlanılacak. 10 bin oryantiring, 10 bin de doğa yürüyüşü olmak üzere toplam 20 bin Öğretmen bu yıl eğitimlere katılacak, iki yıl içerisinde eğitimler bin öğretmene ulaşacak.

SADECE AC&#;L TIP AS&#;STANI VE UZMANLARI KURSA KAYIT YAPTIRAB&#;LMEKTED&#;R. D&#;&#;ER BRAN&#; HEK&#;MLER&#;N&#;N KAYIT ÖNCES&#;NDE ONAY ALMALARI GEREKMEKTED&#;R.

Bilgi: [email&#;protected] Ferudun Çelikmen (TATD Do&#;a T&#;bb&#; ÇG Ba&#;kan&#;)

Kurs Plan&#;:

  1. Kursun teorik ve pratik e&#;itimlerden olu&#;mas&#; planlanm&#;&#;t&#;r.
  2. Tahmini kursiyer say&#;s&#; 25 ki&#;idir. Kursiyerlerde öncelik olarak acil t&#;p asistan&#; ve uzmanlar&#;na verilecektir. Di&#;er bran&#;lardaki hekimlerin öncesinde TATDO&#;A ÇG Ba&#;kan&#; Ferudun Çelikmen’den onay almas&#; gerekmektedir.
  3. Kursun teorik e&#;itimi Haziran ’de canl&#; yay&#;nda online olarak kursiyerlere ders olarak anlat&#;lacak ve kay&#;t alt&#;na al&#;nacakt&#;r.
  4. Kursun pratik e&#;itimleri Haziran ’de Kemaliye do&#;as&#;nda yap&#;lacakt&#;r. E&#;itimler 29 Haziran sabah&#;nda ba&#;layaca&#;&#;ndan 28 Haziran itibariyle otele giri&#; yap&#;lmas&#; planlanm&#;&#;t&#;r.
  5. Kurs kapsam&#;nda Haziran gecesi Vadi Kemaliye Otel ‘de çift ki&#;ilik odalarda konaklama sa&#;lanacakt&#;r. Dileyen e&#;itici veya kursiyerler e&#;li konaklayabilirler.
  6. Kurs kapsam&#;nda 28 Haziran ak&#;am yeme&#;i; 29 ve 30 Haziran günlerinde sabah kahvalt&#;s&#;, ö&#;len kumanya, ak&#;am yeme&#;i ve 1 Temmuz’da sabah kahvalt&#;s&#; &#;eklinde planlama yap&#;lm&#;&#;t&#;r.
  7. TATDO&#;A YAZ Kursunun Paket ücreti, kurs kay&#;t ücreti, dökümanlar, 3 gece konaklama, 3 sabah kahvalt&#;s&#;, 3 ak&#;am yeme&#;i ve arazideki uygulamalar esnas&#;nda 3 ö&#;len kumanyas&#; dahil ki&#;i ba&#;&#; TL’dir.
  8. Kemaliye’yi ziyaret edecek ancak kursa kat&#;lmayacak beraberinizdeki misafirleriniz için günlük oda+kahvalt&#;+ak&#;am yeme&#;i toplam TL’dir.
  9. Kursiyerlerin Kemaliye’ye ula&#;&#;m masraflar&#; kendileri taraf&#;ndan kar&#;&#;lanacakt&#;r.
  10. Kemaliye &#;enlikleri Temmuz de yap&#;lacak olup, TATDO&#;A Kemaliye Kursu’ndan ba&#;&#;ms&#;z bir etkinliktir.
  11. Kemaliye &#;enlikleri için otelde konaklamaya devam edecek kursiyerlerimizin Ferudun Çelikmen ile ileti&#;ime geçip rezervasyon yapmas&#; gerekmektedir. ([email&#;protected])
  12. 1 haziran  tarihine kadar yap&#;lan kay&#;t iptallerinde, konaklama ücreti olan TL haricindeki ödemelerin ücret iadesi yap&#;lacakt&#;r. 1 Haziran ve sonras&#;ndaki iptallerde ücret iadesi mümkün de&#;ildir. 
  13. Kay&#;t sonras&#; beraber kalmak istedi&#;iniz kursiyer var ise çal&#;&#;ma grubu sekreterine bildirilmesi rica olunur.
  14. TATD 1. Do&#;a T&#;bb&#; Yaz Kamp&#; bitmesi akabinde ba&#;layacak olan Kemaliye Kültür ve Do&#;a Sporlar&#; &#;enli&#;ine kat&#;lmak isteyen kursiyerlerimizin mutlaka belirtmesi ve otel rezervasyonlar&#;n&#;n önceden ayarlanmas&#; gerekmektedir. Aksi takdirde festival dönemi otellerde ciddi yo&#;unluk ya&#;anmaktad&#;r.
  15. &#;enlikler esnas&#;nda TATDO&#;A kursiyer ve e&#;itmenlerine özel, tüm akarsu sporlar&#; (sea kayak ve malzemeleri dahil), via ferrata t&#;rman&#;&#; ekipman kiralamas&#; ve rehberlik hizmetleri e&#;li&#;inde güvenli t&#;rman&#;&#; ,yürüyü&#;lere kat&#;l&#;m “ ücretsiz” olacakt&#;r. Dileyen yine e&#;siz Wing Suit ve BASE Jump etkinliklerini izleyebilecektir.
  16. Di&#;er bran&#;lardaki hekimlerin öncesinde TATDO&#;A ÇG Ba&#;kan&#; Ferudun Çelikmen’den onay almas&#; gerekmektedir. Di&#;er bran&#;lardaki hekimlerin kat&#;l&#;m&#;n&#;n Kurs Düzenleme Kurulundan onay almalar&#; gerekmektedir ([email&#;protected])

 

TATD 1. Do&#;a T&#;bb&#; Yaz Kamp&#; / Haziran Erzincan/Kemaliye
Teorik E&#;itim 1. Gün WEBINAR

( Cumartesi)

SAATKONUSUNUMU YAPAN
-S&#;cak &#;li&#;kili Hastal&#;klar&#;n Patofizyolojisi

-Yan&#;k Hastas&#;n&#;n Acil Yönetimi

-Güne&#;ten Gelen Radyasyona Maruziyet

Dr &#;smail Alt&#;ntop
-Do&#;a’da &#;mprovize Acil T&#;pDr. M. Ferudun Çelikmen
-Sarg&#; Teknikleri

-Atel ve Ask&#; Teknikleri

-Ta&#;&#;ma teknikleri

Dr Kubilay Vural
-Teknik Kurtarma, Kendi Kendini Kurtarma ve Tahliye

-Dünya’da ve Türkiye’de Zehirli ve Zehirsiz Sürüngenlerin Is&#;r&#;klar&#;

Dr. Mustafa Ç&#;ÇEK
Teorik E&#;itim 2. Gün WEBINAR

( Cumartesi)

SAATKONUSUNUMU YAPAN
Tatl&#;suda Hayat Kurtarma

Örümcek Is&#;r&#;klar&#;

Akrep Sokmas&#; Zehirlenmeleri

Dr Fatih Be&#;er
-Bo&#;ulma ve Batma Yaralanmalar&#;

-Do&#;a’da Acil Durum Kiti

Dr Gülçim Saraço&#;lu
Ay&#; Davran&#;&#;&#; ve Sald&#;r&#;lar&#;

Kuduz

Kanla Beslenen Eklembacakl&#;lardan Korunma

Kene Kaynakl&#; Hastal&#;klar

Sivrisinekler ve Sivrisinek Kaynakl&#; Hastal&#;klar

Dr Mehmet Tatl&#;
Yaz aylar&#;nda kamp yapmak

Türkiye’nin Yenilebilir Bitkileri

Dr Faruk Dan&#;&#;
1. Gün Kemaliye

Pazartesi

OTELE YERLE&#;ME- TANI&#;MA
AK&#;AM YEME&#;&#;
Pratik E&#;itim 2. Gün Kemaliye

Sal&#;

SAATKONUSUNUMU YAPAN
OTELDE KAHVALTI
-Teknik Kurtarma, Kendi Kendini Kurtarma ve Tahliye

-Sarg&#; Teknikleri

-Atel ve Ask&#; Teknikleri

-Ta&#;&#;ma teknikleri

Dr. Mustafa Ç&#;ÇEK

Dr. Kubilay Vural

Ö&#;LE YEME&#;&#;
-Do&#;a’da &#;mprovize Acil T&#;pDr. M. Ferudun Çelikmen
Yaz aylar&#;nda kamp yapmakDr. Faruk Dan&#;&#;
AK&#;AM YEME&#;&#;
Pratik E&#;itim 3. Gün Kemaliye

Çar&#;amba

SAATKONUSUNUMU YAPAN
OTELDE KAHVALTI
Tatl&#;su’da Hayat Kurtarma

Bo&#;ulma ve Batma Yaralanmalar&#;

Dr. Gülçim Saraço&#;lu

Dr. Fatih Be&#;er

Ö&#;LE YEME&#;&#;
Ay&#; Davran&#;&#;&#; ve Sald&#;r&#;lar&#;Dr Mehmet Tatl&#;
Yan&#;k Hastas&#;n&#;n Acil YönetimiDr &#;smail Alt&#;ntop
Otele dönü&#;
Kat&#;l&#;m Belgesi Da&#;&#;t&#;m&#;
AK&#;AM YEME&#;&#;
Pratik E&#;itim 4. Gün Kemaliye

Per&#;embe

OTELDE KAHVALTI
AYRILI&#; veya DO&#;A SPORLARI FEST&#;VAL&#;NE DEVAMMM!! 

Gerekli Di&#;er Bilgiler:

 

 

KEMAL&#;YE’YE NASIL ULA&#;ILIR:

*Karayolu
*Havayolu

 

KARAYOLU

Kemaliye’ye ula&#;&#;m genellikle Malatya, Elaz&#;&#; ve Erzincan &#;lleri üzerinden sa&#;lanmaktad&#;r.

Kemaliye, Malatya’ya km, Elaz&#;&#;’a km ve Erzincan’a ise km uzakl&#;ktad&#;r. Bu yolculuklar seyir h&#;z&#;na ve yol durumuna ba&#;l&#; olarak özel araçlar ile ortalama saat; günlük servis araçlar&#; ile ortalama 3 saat sürmektedir.

Kendi imkanlar&#; ile Kemaliye’ye gelecek olan kat&#;l&#;mc&#;lar&#;m&#;z; Erzincan istikametinden gelecek ise Kemah-&#;liç-Kemaliye güzergah&#;n&#; kullanarak; Elaz&#;&#; istikametinden gelecek ise Keban-Arapgir-Kemaliye güzergah&#;n&#; kullanarak; Malatya istikametinden gelecek olanlar ise Arapgir-Kemaliye güzergah&#;n&#; kullanarak Kemaliye’ye ula&#;abilirler.

Bu üç ilimizden (Erzincan-Elaz&#;&#;-Malatya) Kemaliye’ye her gün servis imkan&#; mevcuttur.

 

Havayolu

Malatya, Erzincan ve Elaz&#;&#;’a bir çok havayolunun seferleri bulunmaktad&#;r. Bu illerden Kemaliye’ye her gün servis imkan&#; mevcuttur.

 

Servisler için numaralar:

Elaz&#;&#; ve Malatya Servisleri:

E&#;intur

TEL   21 08
Latif YALÇINER              GSM 15 56
Mustafa BAYRAK            GSM 46 70

Kemaliye Seyahat Minibüs &#;&#;letmesi

TEL  28 51
Dursun ERDEM&#;R     GSM 11 22
Hüseyin ERDEM&#;R    GSM 67 30
Erbil ERDEM&#;R      GSM 29 43
Ahmet ERDEM&#;R     GSM 30 16

Erzincan Servisleri:

Bedir BOYN&#;KO&#;LU     GSM 89 18
Metin ERDAL       GSM 68 76
Mustafa B&#;LEN         GSM 20 43
Ferhat BOYN&#;KO&#;LU  GSM 89 18

 

  • Geleceğin Haf&#x;zlar&#x;n&#x;n Bisikletleri Uğur Başkan'dan

    Daha Fazla Bilgi

  • Ayd&#x;nl&#x;kevler Mahallesi&#x;nde Sultan Alparslan Bilgehane Aç&#x;ld&#x;!

    Daha Fazla Bilgi

  • Oruç Neşesi Bilgehaneler YouTube Kanal&#x;nda!

    Daha Fazla Bilgi

  • Amac&#x;m&#x;z S&#x;navda da Oyunda da Hedefi Tutturmak

    Daha Fazla Bilgi

Etkinlikler

Tüm Etkinlikler

Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise sayılı kelebek uçuş alanlarından bir tanesi olan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, şehrimizin en yoğun ilgi gören mekânlarından bir tanesidir. 45 farklı türdeki yaklaşı

Detaylar&#x; Gör

Yaz etkinlikleri kapsamında Bilgehanelerimizde öğrenim gören kız ve erkek öğrencilerine yönelik eğitim ve gelişim kampları gerçekleştirilmektedir. Beyşehir Atabey Gençlik Kampı ve Taşkent Kamp Alanı o

Detaylar&#x; Gör

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir