gmsi istisna dilekçe örneği / TAPU HARCI PİŞMANLIK DİLEKÇESİ | Oğuzhan GÜNGÖR funduszeue.info Müşavir

Gmsi Istisna Dilekçe Örneği

gmsi istisna dilekçe örneği

VERGİ DOSYASI

Sadece konut kira geliri şeklinde gayrimenkul sermaye iradı (GMSİ) elde edenlerin istisna tutarının altında konut kira geliri elde etmesi halinde bildirimde bulunması gerekir mi?

Konut kira geliri elde eden kişilerin, yıllık olarak tespit edilen istisna tutarının altında kira geliri (gayrimenkul sermaye iradı, GMSİ) elde etmesi halinde vergi dairesinde mükellefiyet kaydı açtırmasına ve beyanname vermesine gerek bulunmamaktadır.

Gayrimenkul sermaye iradında istisnaya ilişkin Gelir Vergisi Kanununda yer alan düzenleme aşağıdaki gibidir:

&#;Gayrimenkuller ve Haklarda
Madde 21
( sayılı Kanunun 27&#;nci maddesiyle değişen fıkra Geçerlilik; Yürürlük: ) Binaların mesken olarak kiraya verilmesinden bir takvim yılı içinde elde edilen hasılatın (*) ( sayılı Kanunun 16&#;ncı maddesiyle Kanuni had olarak belirlenmiştir. Yürürlük; ; Geçerlilik; ) lirası gelir vergisinden müstesnadır.(**) ( Seri No&#;lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile yılı için TL. ) İstisna haddi üzerinde hasılat elde edilip beyan edilmemesi veya eksik beyan edilmesi halinde, bu istisnadan yararlanılamaz.(***)

Ticari, zirai veya mesleki kazancını yıllık beyanname ile bildirmek mecburiyetinde olanlar ile ( sayılı kanunun funduszeue.infoiyle değişen ibare; tarihinden itibaren elde edilen hasılatlara uygulanmak üzere Yürürlük )istisna haddinin üzerinde hasılat elde edenlerden, beyanı gerekip gerekmediğine bakılmaksızın ayrı ayrı veya birlikte elde ettiği ücret, menkul sermaye iradı, gayrimenkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratlarının gayri safi tutarları toplamı üncü maddede yazılı tarifenin üçüncü diliminde ücret gelirleri için yer alan tutarı aşanlar(****) bu istisnadan faydalanamazlar.&#;

NOTLAR:

(*)(Değişmeden önceki şekli) 

(**) (Değişmeden önceki şekli) (/ sayılı B.K.K. ile takvim yılı için YTL. Geçerlilik; , / sayılı B.K.K. ile yılı için YTL Geçerlik; )(+) ( Seri No&#;lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile yılı için YTL. )( Seri No&#;lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile yılı için YTL. )( Seri No&#;lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile yılı için TL. )( Seri No&#;lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile yılı için TL. )( Seri No&#;lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile yılı için TL. )( Seri No&#;lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile yılı için TL. )( Seri No&#;lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile yılı için TL. )( Seri No&#;lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile yılı için TL. )( Seri No&#;lu Gelir Vergisi Tebliği ile yılı için TL)( Seri No&#;lu Gelir Vergisi Tebliği ile yılı için TL)

(+) / sayılı B.K.K. ile yılı için , Seri funduszeue.info G.V.G.T. ile yılı için , sayılı B.K.K. ile yılı için ; / sayılı B.K.K. ile yılı için ; Seri funduszeue.info G.V.G.T. ile açıklanan miktarlar ( yılı için ; yılı için )

(***)(Değişmeden önceki şekli) Madde  ( sayılı Kanunun 2&#;nci maddesiyle değişen fıkra) Binaların mesken olarak kiraya verilmesinden bir takvim yılı içinde elde edilen hasılatın ( sayılı Kanunun 26&#;ncı maddesiyle belirlenen miktar Yürürlük : Geçerlilik; )  lirası Gelir Vergisinden müstesnadır.(x)
(x) İstisna tutarı yılı gelirlerine uygulanmak üzere TL&#;na yükseltilmiştir. TL&#;lik istisna tutarı yeniden değerleme oranına göre tespit edilmiş ve seri nolu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile açıklanmıştır. Önceki hadler için 95/, 94/ ile 93/ sayılı B.K.K.&#;larına bakınız.

(****)( sayılı kanunla değişmeden önceki şekli)gelirleri bunlar tarafından bildirilecek olanlar

KONUYLA İLGİLİ YAZILAR

Gayrimenkul sermaye iradı istisnası (Konutlarda)

İstisna haddi üzerinden hasılat elde edilip beyan edilmemesi veya eksik beyan edilmesi halinde, bu istisnadan yararlanılamaz.

Ticari, zirai veya mesleki kazancını yıllık beyanname ile bildirmek mecburiyetinde olanlar ile gelirleri bunlar tarafından bildirilecek olanlar bu istisnadan faydalanamazlar. (GVK Mad. 21)

Mükellefler (hakları kiraya verenler hariç) diledikleri takdirde gerçek giderlere karşılık olmak üzere hasılatlarından %25'ini götürü olarak indirebilirler.
Götürü gider usulünü kabul edenler iki yıl geçmedikçe bu usulden dönemezler.

 

YILLAR

BKK/GENEL TEBLİĞ

MAKTU HAD

SAYILI GVK GT

YTL

SAYILI GVK GT

YTL

19/12/ - / Sayılı BKK

YTL

20/12/ - / Sayılı BKK

YTL

SAYILI GVK GT

SAYILI GVK GT

SAYILI GVK GT

/ Sayılı BKK

Yeniden Değerleme Oranı




Mali Rehber Fihrist

Önceki konu - Fatura Düzenleme Sınırı    Sonraki konu - Gecikme faizi ve zammı oranları

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası