inci steinbeck özet / İnci - John Steinbeck Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Inci Steinbeck Özet

inci steinbeck özet

Not: İçerik, internetten alıntılanarak derlenmiştir…

İnci

İnci &#; John Steinbeck

Karakterler

Kino: Son derece dürüst bir adamdır. Ancak fakir ve devamlı ezilmiş biridir. Tüm bunlara rağmen umutlarını hala kaybetmemiştir. Ailesine oldukça düşkün bir yapıdadır. Onları tehlikeye atmandan kaçınmaktadır. Ancak ailesi için kendisini tehlikeye atmaktadır.

Kino’nun Eşi: Oldukça fedakar bir yapıya sahiptir. Kocası ona hayatı boyunca bir defa vurur ancak o bı durumdan gücenmez. İncinin uğursuz olduğuna inanmaktadır ve ona göre inciden kurtulmak gerekmektedir.

Doktor: Her zaman insanları küçümseyen bir karakteri vardır. Paraya oldukça düşkündür ve para için her türlü kötülüğü yapmaya hazırdır.

Konusu

İnci kitabı, yoksul bir denizcinin bebeğini bir akrebin sokması ve bunun ardından son derece büyük bir inci bulması ile gelişen olayları konu edinmektedir.

İnci Özeti

Kino, deniz kıyısında, saz evlerin içerisinde yaşayan yoksul denizcilerden bir tanesidir. Evleneni henüz çok olmamıştır. Ancak ilk çocuklarını maalesef tedavi edemedikleri bir hastalıktan dolayı kaybetmişlerdir. Bu olay üzerine umutlarını ikinci çocuklarına yöneltmişlerdir. Bir sabah bebeği bir akrebin sokması büyün gidişatı değiştirecektir. Kino son derece hızlı bir şekilde davranarak akrebi öldürür. Ardından eşi ile birlikte bebeği alarak şehirdeki doktora giderler. Doktor ise son derece zengin ve acımasız bir karaktere sahiptir. Paraları olmadığını bildiği için çifti başından savar ve müdahale etmez.

Bu olayın ardından Kino bambudan yapılmış olan kayınını alır ve inci avına çıkmaya karar verir. Kıyıdan açıldıktan biraz sonra dalar. Dipte yaptığı aramalar sonucunda o güne kadar görülmüş olan en büyük incilerden bir tanesini bularak çıkarır. Evine döner dönmez inciyi eşine gösterir. Birlikte inciyi satarak para kazanmayı ve kazandıkları para ile çocuklarını tedavi ettirip, onu okutmayı, çocuklarını bu yaşamdan kurtarmayı planlarlar. İncinin bulunduğu gün Kino’nun kardeşi ve onun karısı da evlerine gelirler.

Zaman geçtikçe büyük incinin haberi tüm şehre ulaşmıştır. Doktor ise inciye sahip olarak bu şehirden kurtulmak, Paris’e yerleşmek istemektedir. Ertesi gün doktor ve uşağı tedavi için Kino’nun saz evine gelirler. Bebek iki gündür iyi durumda olduğu için Kino doktoru reddeder. Doktor ise bu sırada boş durmayarak çocuğa bir ilaç içirir ve ateşlenmesini sağlar. Ardından bunu aileye göstererek çocuğun ateşini geçirir. Doktorun asıl amacı incinin nerede saklandığını öğrenmektir. Konuşurlarken Kino’nun gözü inciyi sakladığı yere kayar ve doktor incinin nerede olduğunu öğrenir. Kino gece uyurken birinin geldiğini hisseder ve boğuşma başlar. Boğuşma sırasında Kino adamı bıçaklayarak öldürür. Hırsızlar ise bu sırada bir yangın çıkartmıştır. Kino ve eşi kaçmaya karar verirler. Ancak bu sırada kayıklarının delindiğini görürler. Kino’nun karısı ona devamlı olarak incinin uğursuz olduğunu söylemektedir. Bu sırada yürüyerek kaçmaya karar verirler.

Uzunca bir süre yürüdükten sonra bir kayalık arazide mola verirler. Burada dinlenirken yoldan birilerinin geçtiğini fark ederler. Sessizce dinlerler ve bunların peşlerinde olan adamlar olduklarını anlarlar. Artık arazide hareket ederken daha dikkatli davranmalıdırlar. O geceyi bir kayanın kovuğunda geçirme kararı alırlar.

Kısa Bilgiler

İnci &#; Kitap Açıklaması

Pulitzer ve Nobel Edebiyat Ödülü&#;ne layık görülen John Steinbeck&#;in çağımızın toplumsal ve insani meselelerini ustalıkla resmettiği eserleri modern dünya edebiyatının başyapıtları arasında yer alır. Tomris Uyar&#;ın sunuş yazısında belirttiği gibi, &#;İnsanoğlunun umudunun, var olma direncinin seyreldiği bir tarih anında olanca görkemiyle gerçek umudun türküsünü söylemiştir. Tozpembe olmayan gerçekçi bir umudun.&#; Bu nedenle eserleri edebi değerleri kadar güncelliklerini de hiç yitirmemiştir.

Bir Meksika halk hikâyesinden esinlenmiş İnci, bir zamanlar İspanya Kralı&#;na büyük zenginlikler getiren bir koyda yaşayan fakir bir inci avcısının, Kino&#;nun ve ailesinin hikâyesini anlatır. Kino&#;nun çocuğunu kurtarmak umuduyla daldığı denizden çıkardığı eşi benzeri görülmemiş inci, yalnızca umut değil yıkım da getirecektir. İncinin özü insanların özüne; Kino&#;nun kulaklarında çınlayan ve kasabaya yayılan İncinin Türküsü, ailenin, kötülüğün, umudun ve düşmanlığın türküsüne karışacaktır.

Steinbeck, Kino&#;nun derinliklerden söküp çıkardığı inci ile içinde yaşadığımız dünyaya ve insanın dramına ışık tutuyor.

(Tanıtım Bülteninden)

» Roman Özetleri Sayfasına Dön! «

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası