yalan ile ilgili hikaye kısa / Yalan konulu kısa bir hikaye yazınız.

Yalan Ile Ilgili Hikaye Kısa

yalan ile ilgili hikaye kısa

Yalan söylemek neden zararlı? &#;Bir yalan Yüzünden&#; isimli iki arkadaşın hikayesinin anlatıldığı yalan ile ilgili yalanın kötülüğü hakkındaki hikayemiz.

Yalan

Yalan İle İlgili Hikaye

BİR YALAN YÜZÜNDEN

Vaktiyle büyük bir şehirde çok zengin bir aile vardı. Bu ailenin Recep adında bir çocukları vardı. Bu çocuk henüz yedi yaşındaydı ve ilkokulun birinci sınıfına gidiyordu. Recep&#;in Bülent adında bir arkadaşı vardı. Bülent, orta halli bir ailenin tek evladıdır. Bu iki arkadaş, ilkokulu, ortaokulu, liseyi ve üniversiteyi beraber bitirdiler. Her ikisi de büyümüş ve yakışıklı birer delikanlı olmuşlardı.

Bülent bir inşaat şirketinde mühendis olarak çalışmaya başladı. Recep ise bir inşaat şirketi kurdu ve büyük bir taahhüt işi aldı. Bu iş büyük bir otel inşaatı idi. İnşaatı yaptıranlar; ölen babasının zengin ve doğru sözlü olduğunu bildikleri için, hiç mukavele yapmağa lüzum görmeden işi ona verdiler. Yalnız bir sözlü anlaşma yaptılar. Bu sözlü anlaşmaya göre: Bina en iyi malzeme ile yapılacak. Sağlam ve güzel olması için hiçbir şey esirgenmeyecekti ve bir yıl sonra teslim edilecekti. Recep bunları kabul etti ve binanın, istedikleri gibi olacağına söz verdi.

İnşaat iki yıl sonra bitti. Dışarıdan güzel gözüküyordu; fakat gerçekte en fena malzeme ile yapılmıştı. Binayı yaptıranlar bunu fark etmediler. Binanın yapılışından üç dört ay sonra binanın bazı yerlerinde çatlaklar görülmeye başladı ve nihayet bina çöktü. Recep&#;in yalan söylediği ve sözünü tutmadığı böylece meydana çıktı. Binanın sahipleri Recep&#;i dava ettiler. Recep yalan söylediği meydana çıktığından davayı kaybetti. Parasız kaldı ve sefil oldu.

Bülent ise, çalıştığı şirkette gittikçe derecesi yükseldi ve şirkete ortak oldu. Yaptığı işlerde doğruluğu sayesinde tanındı ve zengin oldu. Bir gün, eve dönerken, yolda bir dilenci gördü ve para vermek istedi ve vermek üzere eğildi. Dilenci ile gözgöze gelince, dilenciyi tanır gibi oldu ve Recep olduğunu anladı.

Sordu:

— Ne arıyorsun burada?

Recep ağlayarak başından geçenleri anlattı. Bülent onu evine götürmek istedi. Fakat Recep gelmedi ve koşar adımlarla Bülent&#;in yanından uzaklaştı. Bülent, şaşırmış ve dona kalmıştı. Üzgün, üzgün evine döndü.

Bir kaç gün sonra gazeteler, bir parkta bir dilencinin ölü olarak bulunduğunu yazıyorlardı. Bülent bunun kim olduğunu anladı ve o an yalan yüzünden arkadaşının ne kadar sefil olduğunu ve ne hale geldiğini düşünerek gözleri yaşardı.

Yalan ve pişmanlık konulu hikaye. &#;Basit yalanlar bile sonunda pişman olunabilecek sorunlara yol açar.&#; ana fikrine göre yazılmış bir hikaye örneği.

Yalan ve Pişmanlık Konulu Hikaye (Sınav)

Yalan ve Pişmanlık Konulu Hikaye (Sınav)

SINAV

Melih o sene liselere giriş sınavına girecekti. Dersleri iyiydi. Fakat iyi bir okula girmek için çok çalışması gerekiyordu. Yazılım mühendisi olmak istiyordu. Bunun için de mutlaka iyi bir okulu kazanması şarttı.

Ailesi de Melih&#;i destekliyordu. Maddi durumları pek iyi değildi. Fakat babası çalıştığı tekstil fabrikasında fazla mesaiye kalıp Melih&#;e gerekli olan tüm test kitaplarını almaya çalışıyordu. Hatta Melih daha iyi çalışsın diye ona bir bilgisayar bile almıştı.

Melih&#;e bilgisayarda oyun oynamak, ders çalışmaktan daha keyifli geliyordu. Bu nedenle tüm gün ders çalışmak yerine bilgisayarda oyun oynuyordu. Anne ve babası şüphelenmesin diye yanına test kitabı açıyor, bilgisayarda arka planda da bir eğitim sitesi açıyordu. Anne babası geldiğinde hemen oyunu kapatıyor, ders çalışıyor gibi görünüyordu.

Babası ise internet parasını ödeyebilmek, test kitaplarını alabilmek için hem fazla mesai yapıyor hem de hiç dinlenmiyordu. İşten gelir gelmez hemen yatıyor, altı saatlik uykudan sonra kalkıp yine işe gidiyordu. Melih babasını doğru düzgün görmüyordu bile&#;

Sonunda sınav zamanı geldi çattı. Melih sınavının çok iyi geçtiğini söylüyordu fakat aslında hiç de iyi geçmemişti.

Sınavdan bir kaç gün sonra babası hastalandı. Her gün fazla mesai yaptığı ve hiç dinlenmeden çalıştığı için vücudu yorgun düşmüştü. Fabrikada kimyasal malzemelerle uğraştığından mıdır bilinmez, kanser teşhisi konmuştu.

Melih bu duruma çok üzüldü. Babası onun sınava iyi hazırlanması için gecesini gündüzüne katmıştı fakat Melih bu süreyi ders çalışmak yerine oyun oynayarak geçirmişti. Melih bundan pişman oldu. Söylediği yalanlar onu rahat bırakmıyordu.

Babasına her şeyi itiraf edip özür dilemek istedi. Fakat babası daha fenalaşınca acilen başka bir ildeki hastaneye kaldırmışlardı. Melih babasına yetişemedi. Babası o hastaneden bir daha dönmedi. Melih aslında sınavdan değil, insanlıktan kalmıştı&#;

*** Yalan ve Pişmanlık Konulu Hikaye (Sınav) hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

4. Sınıf Türkçe Koza Yayınları &#;Yalan&#; konulu bir hikâye yazınız. konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


&#;Yalan&#; konulu bir hikâye yazınız. konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;

Yalancının mumu, yatsıya kadar yanar.


Cevap: Berk&#; in hiç sevmediği bir okul arkadaşı vardı. Ondan hoşlanmadığı ve aralarında kavga bulunduğu için onun her hareketinden rahatsız olurdu . Bir gün ikisinin yalnız bulunduğu bir anda tahtaya çıktı, resim çiziyordu ki tahta silgisi elinden düşerek kırıldı. Öğretmenleri sorunca korkudan yalan söyledi ve arkadaşının yaptığını söyledir. Ancak kameralardan bu durumun Berk&#; in yaptığı ortaya çıktı. Zaten Berk bu durumdan rahatsızdı ve pişmandı. Böylece hem arkadaşından özür diledi hemde yalanın kötülüğünü anladı. Arkadaşı onu afetti ve daha önceki kaba davranışlarından dolayı özür diledi. Neticede çok samimi arkadaş olmaya başladılar.


&#;Yalan&#; konulu bir hikâye yazınız. konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;

Yalancının evi yanmış, kimse inanmamış.


Cevap: Şehirlerden birinde yalanı huy edinmiş bir kadın vardı. Artık insanlar ona doğru söylese de inanmazlar ama kafalarını karıştırmayı başarırmış. Bir şeyler hakkında yalan söyler insanlar yardıma koşunca katıla katıla gülermiş. Bir gün yemek yaparken ateş perdeye sıçramış, ev başlamış yanmaya. Kadın ağlaya ağlaya yardım istemiş , ama herkes bıkkınlıktan yerinden kalkmamış. Böylece alevler çok yükselince inanmışlar ki o zamanda iş işten geçmiş ev kullanılmaz hale gelmiş. Kadın pişman olmuş ve tövbe etmiş . İnsanlar yine de ona sahip çıkmış ve ona küçük bir ev yapmış, yardımda bulunmuş. Oda bundan sonra asla yaşan söylememiş ki o yerin en doğru sözlüsü olmuş.


 

Yalan söyleme ile ilgili kısa hikayeler hakkında bilgi, Yalan söylemek ile ilgili kısa hikayeler

Ayşe annesine yardım etmeyi çok seviyordu. Ev işleri de çok ilgisini çekiyordu. Annesinin vitrindeki tabaklarını çıkarıp siliyor sonra tekrar yerine koyuyordu. Yine bir gün annesinin gözünden sakındığı tabaklarını çıkartıp silmeye başladı. Kendince vakit geçiriyor, bir çeşit oyun oynuyordu. Kardeşi Elif de Ayşe&#;nin yanına geldi ve beraber oyun oynamaya, tabakları silmeye devam ettiler.

Oyuna iyice dalan iki kardeşten Ayşe yanlışlıkla annesinin tabaklarından birini silerken elinden düşürdü. Elif de bunu görmüştü. Ayşe annesinden çok koktuğu için hiç sesini çıkarmadı. Ancak annesi patırtıyı çoktan duymuştu ve telaşla iki kız kardeşin yanına geldi.

Annesi yemek tabağının kırıldığını görünce çok kızdı çünkü o takımı çok seviyordu. Ayşe&#;ye tabağı kimin kırdığını sordu ancak Ayşe korkusundan yalan söyledi, suçu kardeşi Elif&#;in üstüne attı. Annesi de Elif&#;e ceza verdi ve odasından çıkmasını yasakladı.

Elif ise bu iftiraya hiç sesini çıkarmamıştı. Ablasının ceza almasını engellemek için suçu kabullense de içten içe çok üzüldü. Ayşe de bu duruma duygusuz yaklaşmadı ve suçu kardeşine attığı için çok üzüldü. Annesine gidip tabağı kendisinin kırdığını anlattı. Annesi de Ayşe&#;ye yalan söylediği için çok kızdı ve kardeşinden özür dilemesini istedi. Tabi ki Ayşe ceza almaktan da kurtulamadı.

Bu hikayede de gördüğümüz gibi yalan söylemek son derece kötü bir davranıştır ve her zaman dürüstlük seçilmelidir. Çünkü yalan insanların başına farklı işler açabilir, daha kötü bir duruma düşürebilir.

Yalan Söylemek İle İlgili Kısa Hikayeler Hakkında Yorumlarınızı Hemen Paylaşabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası