sabancı vakfı online burs başvurusu / Öğretim Yılı Sabancı Vakfı Burs Duyurusu

Sabancı Vakfı Online Burs Başvurusu

sabancı vakfı online burs başvurusu

Burslar

Her yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) üstün başarı gösteren öğrencilere sağlanan "Üniversiteye Giriş Bursu" dışında yine YKS'de üstün başarı gösteren ve Sabancı Vakfı tarafından belirlenen "Kalkınmada Öncelikli İllerdeki Liselerden Mezun Öğrenciler" ile "Engelli Öğrencilere" de burs sağlanmaktadır. Ayrıca, VİSTA Turizm ve Seyahat A.Ş.'nin şartlı bağışı ile "Sabancı Vakfı-Vista Bursu" uygulanmaktadır. Şartlı bağışçılar tarafından belirlenen kriterlere göre verilen burslar için "Diğer Burslar" sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Kuruluş yılı 'ten bugüne kadar 'den fazla burs veren Sabancı Vakfı burs programına her yıl 'ün üzerinde yeni öğrenci eklemekte, eski bursiyerler ile birlikte yıllık bursiyer sayısı 'e yakın olmaktadır.

Sabancı Vakfı Bursları üniversiteye yeni giren öğrencilere belirtilen koşullarda verilmektedir. Ara sınıf öğrencilerine, ikinci öğretim öğrencilerine ve lisansüstü öğrencilerine burs verilmemektedir.

Üniversiteye Giriş Bursu

YKS'de Sabancı Vakfı tarafından belirlenen taban puanları sağlayarak yine Sabancı Vakfı tarafından burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelere yerleştirilen başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verilir.

Burs başvurusu yapmak isteyen öğrenciler öğrenim gördükleri üniversitelerin belirlediği tarihe kadar Öğrenci İşlerine / Burs Ofisine başvuru yaparlar. Öğrenci İşleri / Burs Ofisi tarafından farklı bir tarih belirlenmediği durumda son başvuru tarihi 21 Ekim 'dir. Üniversite tarafından bursiyerlerin değerlendirilmesi adayların yüksek başarı ve maddi gereksinimi dikkate alınarak yapılır, mülakatlar neticesinde seçilen bursiyerler üniversitesi ya da Sabancı Vakfı tarafından bilgilendirilir.

Üniversiteye Giriş Bursu (Başvuru Üniversitelere) için tıklayınız

Marmara Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'da öğrenim gören öğrencilerin burs başvuruları ise seafoodplus.info web sitesi üzerinden kabul edilmektedir. seafoodplus.info web sitesi üzerinden 21 Ekim tarihine kadar yapılacak başvurular arasından bursiyer seçimi üniversitelerin burs komiteleri ile değerlendirilerek yürütülecektir. 

Üniversiteye Giriş Bursu (Başvuru seafoodplus.info web sitesine) için tıklayınız

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir