prostata iyi gelen meyveler / Prostat sağlığı için mutlaka yenmesi gerekenler - Son dakika sağlık haberleri – Sözcü

Prostata Iyi Gelen Meyveler

prostata iyi gelen meyveler

Prostat sağlığı genel sağlık durumunu ve hayat kalitesini doğrudan etkileyen bir durumdur. Prostatın yaş ilerledikçe büyümesi veya sağlıksız bir yaşam tarzı nedeniyle prostatın hastalanması çoğu zaman rastlanan durumlardır. Prostatta iyi huylu yada kötü huylu tümör oluşumları görülebilir. Kötü huylu tümörlere prostat kanseri diyoruz. Prostat sağlığını bazı besinler ile desteklemek mümkündür. 

Prostat sağlığını korumanıza yardımcı olmak amacıyla prostata iyi gelen besinler listesi hazırladık.

Prostata İyi Gelen Besinler

Su: Aslında her şeyin başı sudur. Günde ya da 2 litre su tüketimine özen gösterilmelidir.

Isırgan Otu: Prostat bezi büyümesinin semptomlarını azalmaya götürür. Hatta doğal idrar söktürücüdür. Bir bardak sıcak suya 1 çay kaşığı kurutulmuş ısırgan yaprağı katın. 10 dakika boyunca demlenmesini bekleyin ve süzün. Bu yaptığınız çaydan günde iki ya da üç defa için. Isırgan otu takviyesi alabilirsiniz. Isırgan takviyesinin uygun dozu mg’dır. Fakat size en doğru dozu belirlemek için doktorunuza danışmanız gerekir.

Mısır Püskülü: Tıpkı ısırgan otu gibi doğal bir idrar söktürücüdür. Prostat büyümesinin belirtilerini yok eder. 4 bardak suyun içerisine 6 adet taze mısır püskülü koyabilirsiniz. Yaptığınız bu karışımı on dakika boyunca ısıtıp günde 3 öğün içebilirsiniz. Bir başka seçenek ise 1 bardak suya 15 damla mısır püskülü suyu damlatmak. Bu suyu günlük olarak içebilirsiniz.

Elma Sirkesi: Elma sirkesi şişmiş prostat bezlerini küçültmeye ve sıkılaştırmaya hizmet eder. İdrar yolu enfeksiyonu gibi hastalıkların önüne geçmeyi sağlar. Ayrıca kilo vermeyi de hızlandırır. Bir bardak ılık suya 1 çorba kaşığı elma sirkesi ve bir çorba kaşığı da bal katıp bu sudan günde 2 defa içebilir ya da küvetinizi sıcak su ile doldurduktan sonra içerisine bir fincan elma sirkesi katabilirsiniz. Haftada birkaç kez 15 dakika kadar o suyun içerisinde dinlenebilirsiniz.

Kabak Çekirdeği: Kabak çekirdeği prostatın boyutunu küçülterek büyümeyi engeller. Günde 1 avuç kabak çekirdeği tüketerek bu hastalıktan korunabilirsiniz. Başka bir seçenek olarak büyük bir fincana bir avuç ezilmiş taze kabak çekirdeği koyun. Ardından üzerine kaynamış su dökün. Karışım soğuduktan sonra süzün. Bu çayı haftada bir kez içebilirsiniz.

Prostat Savaşçısı Besinler

Havuç, Domates ve Greyfurt: Bu besinlerin kanserli hücreleri, yüzde 18 oranında azalttığı gözlemlenmiştir. Ayrıca domateste bolca bulunan likopen kanseri önleyici özelliği ile bilinir.

Tam Tahıllar: Protein içeren kepekli tahıllar prostat kanserine yakalanmış hastalarda tümörün büyümesine etki ediyor. Tahıllı besinler hastayı kabızlıktan da korur. Kabızlık özellikle bu dönemde korunulması gereken bir durumdur. Çünkü idrar çıkışını zorlar.

Selenyum: Meyve, sebze, yumurta, sarımsak ve deniz ürünleri gibi besinlerde selenyum düzeyi yüksektir. Bir araştırmanın sonucuna göre bu besinler prostat kanserini yüzde 50 oranında azaltmaktadır.

Fındık, Badem ve Ceviz Gibi Yağlı Tohumlar: Günlük beslenme sürecinde bu tohumların yaklaşık 30 gram kadar tüketilmesinde fayda vardır.

Meyveler: Antioksidanlar açısından zengin meyveler prostat kanseri için önemlidir. Bu meyveler; çilek, kiraz, portakal, greyfurt, mango, papaya, kavun, kivi, erik, üzüm ve karpuzdur.

Prostat Tedavisinde Bitkisel Destekleyiciler

Bunların yanı sıra dengeli ve düzenli beslenme de önemlidir. Dengeli ve düzenli beslenen bireyin bağışıklık sistemi de güçlü olur. Prostat kanseri hastanın vücudu idrar yolları enfeksiyonu gibi birçok hastalığa daha meyillidir. Bağışıklık sistemi kuvvetlendikçe bu risk azalır.

Bunlara ek olarak prostat kanseri hastalarının şunlara da dikkat etmesi gerekir;

  • İdrarınız geldiği zaman hemen tuvalete gidin.
  • Düzenli tuvalete gitmeyi bir alışkanlık haline getirin.
  • Tek seferde çok fazla sıvı tüketmeyin.
  • Doktorunuza danışmadan reçetesiz ilaç kullanmayın.
  • Soğuk havalarda kendinize dikkat edin. Sizi sıcak tutacak kıyafetler tercih edin.

Domates prostat kanseri riskini azaltmaya yardımcı oluyor!

Domates likopen açısından zengin bir besin kaynağıdır ve sarı, turuncu ve kırmızı sebze ve meyvelerde doğal alarak bulunan karoten familyasına ait bir pigment. Yapılan bilimsel araştırmalarla prostat sağlığını destekleyici özelliklere sahip olduğunu kanıtlamış güçlü bir antioksidan ve vücudumuz tarafından üretilmeyip çeşitli besinlerle vücuda alınıyor.

Taze domates besleyici olsa da işlemden geçirildikçe likopenin antioksidan gücü artıyor. Domates, salça, ketçap, çorba, domates sosu yapımı aşamalarında işlemden geçerken hücre duvarı parçalanıyor ve likopen vücut için daha erişilebilir hale geliyor.

Brezilya’da yapılan bir araştırmada iyi huylu prostat büyümesinden  müzdarip erkeker değerlendirilmiş ve 10 hafta boyunca günlük 50 gr domates tüketenlerin PSA değerlerinde %10’dan fazla düşüş olduğu tespit edildi.

Yine erkek üzerinde yapılan başka bir araştırmada domates ve domates içeren ürünleri yoğun olarak tüketen erkeklerde prostat kanseri gelişme riskinin %35 oranında azaldığı, agresif prostat kanseri gelişme riskinin %53 oranında düştüğü sonucuna varıldı.

Almanya Bonn Üniversitesi’nden araştırmacılar günlük düzenli domates ve domates ürünlerinin tüketilmesinin DNA hasarını ve dolayısıyla prostat kanserini önlediğini vurguluyorlar.

Başlıca likopen kaynağı domates olup ayrıca tropikal meyveler, karpuz ve greyfurt gibi meyve ve sebzelerde de bol miktarda bulunuyor.

Zerdeçal kansere karşı mücadelde 1 numaralı besin!

Hint safranı olarak da bilinen zerdeçal, zencefilgiller ailesinden sarı çiçekli, büyük yapraklı, çok yıllık otsu bir bitki cinsi.

Geleneksel olarak enflamasyon, soğuk algınlığı ve astım ile mücadele etmek için kullanılsa da yapılan bilimsel araştırmalarda prostat kanseri de dahil olmak üzere kanser önleyici özellikleri keşfedildi.

New Jersey Eyalet Üniversitesi'nden bir grup bilim insanı, prostat kanserinin önlenmesinde ve tedavisinde etkili olabileceğini ve tümör büyümesini önemli ölçüde azaldığını keşfettiler.

Oregon Sağlık ve Bilim Üniversitesi’nin yayınladığı raporda prostat kanserinin kemik yayılımını önlediği bildirildi. Kolombiya Üniversitesi’nin bir araştırmasında ise prostat kanser hücrelerinde apopitozis adı verilen programlı hücre ölümünü arttırdığı keşfedildi.

Somon kanserle savaşta güçlü bir antioksidan kaynağı!

Omega-3 yağ asitleri, prostat sağlığını destekleyen önemli bir besin maddesi. Omega-3'ü almanın en lezzetli ve besleyici yolu ise somon balığı tüketmek. Etli dokusu ve hafif tadı ile somon, genellikle balıktan hoşlanmayan insanlar için bile, tüketmesi keyifli bir besin olarak biliniyor.

Somonda bulunan omega-3 yağ asitlerinin prostat kanser gelişimini önlemede, mevcut prostat kanserinin büyümesini ve ilerlemesini yavaşlatmada önemli bir rolü bilinen bir gerçek.

Nisan ’da yayınlanan “Klinik Kanser Araştırması” raporunda haftada 1 somon gibi balıkları tüketmenin, genetik olarak yatkınlığı bulunan erkeklerde dahi, ileri evre kanser gelişim riskini azalttığı üzerinde vurgu yapılıyor.

İngiltere’de yapılan bir araştırmada somon gibi yağlı balıklarda bulunan özellikle EPA ve DHA gibi omega-3 yağ asitlerinin tümörlü dokuyu besleyen damarların gelişimini önleyici etkileri olduğu rapor edildi.

Somon ile ilgili en önemli endişe doğal somon ya da çiftlik somonu tüketilmesi konusundaki belirsizlik. Bu konuda yapılan araştırmalarda ve raporlarda çiftlik somonu üretiminde rengini arttırmak için boya ve hastalıkları önleyici antibiyotik kullanıldığı, bu nedenle toksin birikiminin doğal somona göre daha fazla olduğu belirtiliyor.

Kabak çekirdeği büyümüş prostatı küçültücü etkiye sahip!

Kabak çekirdeğinin, iyi huylu prostat büyümesi başta olmak üzere, prostat sağlına bazı benzersiz faydaları olduğu biliniyor. Kabak çekirdeği içindeki yağ, hormonların prostat hücrelerinin çoğalmasını tetiklemesine engel oluyor. Kabak çekirdeği ayrıca karotenoidler ve omega-3 yağ asitleri içeriyor. Araştırmalar, diyetlerinde daha yüksek karotenoid bulunan erkeklerin iyi huylu prostat büyümesi riskinde azalma olduğuna işaret ediyor.

Kabak çekirdeğinde bulunan başka bir besin çinko. Çinkonun prostat sağlığını destekleyici etkisi var. Bazı araştırmalarda çinkonun prostat kanseri gelişimine karşı koruyucu etkisi olduğu vurgulanıyor.

Nar prostat kanserinin büyümesini yavaşlatmada yardımcı olabilir!

Nar,  bu olağandışı meyvenin tüketilmesinin sağladığı sayısız yararının keşfedilmesiyle, son zamanlarda çok araştırma ve tartışma konusu haline geldi. Antioksidanlar ve ellagitannin adı verilen bitkisel besinler bakımından zengin olan nar prostat sağlığı üzerine yararlı etkilere sahip. Yapılan laboratuvar çalışmaları, nar özlerinin prostat kanser hücrelerinin çoğalmasını yavaşlattığını ve apopitozis adı verilen programlı hücre ölümünü hızlandırdığını ortaya koydu. Nar suyu içerisinde bulunan ellagitanninlerin prostat kanser hücrelerini besleyen yeni damar oluşumunu durdurduğu tespit edildi.

Mantar prostat tümörünü küçültebilir!

Mantar L-ergothioneine adı verilen güçlü bir antioksidan içeriyor. Bu besinlerin, özellikle Asya çeşitleri, kanserle mücadelede yardımcı olma özellikleri de dahil olmak üzere, büyük yararları olduğu biliniyor.

Johns Hopkins Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapılan bir araştırmada ergotoeininin hücreleri toksinler ve diğer maddelerle ilişkili hasarlardan koruduğu bulundu.

Yeşil çay PSA’yı düşürmeye yardımcı oluyor!

Yeşil çayın sağlık üzerine olan faydaları, bazı bakteri ve virüsleri yok ettiği, bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve prostat kanseri de dahil olmak üzere çeşitli kanser türleriyle mücadele ettiği gösterilen bir tür polifenol olan kateşinler olarak adlandırılan antioksidan içeriğinden geliyor.

Yapılan araştırmalar neticesinde, yeşil çay içerisinde bulunan polifenollerin, PSA düzeylerini önemli derecede azaltabileceğini gösterildi. Yeşil çay içerisinden bulunan kateşinler prostat intraepitelyal neoplazi (PIN) olarak da bilinen kanser öncesi prostat lezyonları tespit edilen ve prostat kanseri gelişme riski yüksek olan hastalarda da olumlu etkileri olabileceği yönünde bulgular elde edildi.

Çalışmalar, günlük kateşin kullanan PIN'li erkeklerde prostat kanseri gelişme riskinin daha düşük olduğunu ve ayrıca iyi huylu prostat büyümesinin tedavisinde yardımcı olduğunu ve şikayetleri azalttığını gösteriyor.

Günde en az 3 fincan yeşil çay tüketen erkeklerde prostat kanseri riski azalıyor. Uzmanlar, yeşil çayın prostat kanserini tetikleyen enzimleri baskıladığını ve apopitozis adı verilen programlı hücre ölümünü tetiklediğini vurguluyorlar.

Kırmızı biber prostat kanser hücrelerini öldürebilir!

Şili biberi olarak da bilinen acı kırmızı biber prostata iyi gelen baharatın kaynağı. Bu biberler acılığını kapsaisin adı verilen yüksek konsantrasyonlu bir maddeden alırlar. Kapsaisin, ağrıyı azaltma özelliği nedeniyle tanınsa da, çalışmalar, prostat kanser hücreleri de dahil olmak üzere kanser hücrelerini öldürmeye yardımcı olabileceğini gösteriyor.

Kapsaisin, apopitozis adı verilen programlı hücre ölümünü tetikler ve bunu kanser hücrelerini çevreleyen sağlıklı hücrelere zarar vermeden mitokondri adı verilen, hücrenin enerji üreten kısmına saldırarak gerçekleştirir.

Kapsaisinin tek faydası bu değil, kanser önleyici yetenekleri ile birlikte ateroskleroza, yani damar sertliğine, yol açan serbest radikalleri etkisiz hale getiren güçlü bir antioksidan olma özelliği ile kardiyovasküler faydalar da sunuyor. Ülseri önlemeye ve şeker hastalığının olumsuz etkilerine neden olabilecek hücre hasarını azaltmaya yardımcı oluyor.

Brokoli kanser önleyici özelliklere sahiptir!

Brokoli, karnabahar, Brüksel lahanası, lahana gibi turpgiller ailesinin bir üyesi.

Her ikisi de kanser önleyici özelliklere sahip sülforafan ve indollerden bol miktarda barındıran sayısız faydaya sahip bir besin kaynağı olduğu bilinen bir gerçek.

Sulforafan, vücuttaki detoksifikasyon enzimlerinin aktivitesini arttırarak potansiyel olarak kansere neden olan elementlerin daha çabuk ortadan kaldırılmasına yardımcı oluyor.

“Cancer” dergisinde yayınlanan bilimsel bir araştırmada, brokolide doğal olarak bulunan indolkarbinolün prostat kanseri hücrelerinin büyümesini baskıladığı keşfedildi.

Yine yapılan geniş kapsamlı bir kanser araştırmasında haftada bir kereden fazla brokoli tüketen erkeklerde, evre III ve evre IV prostat kanseri gelişme olasılığının %45 oranında azaldığı tespit edildi.

Brokoli tüketmenin en sağlıklı yolu hafifçe buğulanmış veya en fazla beş dakika boyunca sotelenmiş şekilde tüketmek. Eğer bundan daha uzun süre pişirilirse, kanser önleyici etkileri kayboluyor. Pişirmeden önce, çiçekleri parçalara ayırın ve beş dakika kadar bekletin. Bu, sebzenin kanser önleyici etkilerinin, pişirmeden önce ortaya çıkmasına izin verir. Çünkü ısı, işlemin gerçekleşmesini sağlayan enzimi Parçalar. Yemeğinizin sağlıklı değerini artırmak için sızma zeytinyağı, taze sarımsak ve kereviz ekleyebilirsiniz.

Brezilya fındığı, prostat kanseri riskini azaltabilir!

Tüm farklı fındık türleri arasında, Güney Amerika'nın bu yerli fındık türü, prostat sağlığı için önemli bir mineral olan selenyumun açısından zengin bir kaynak. Araştırmalar, selenyum içeren besinler tüketmenin prostat kanseri riskinde azalma ile ilişkili olduğuna işaret ediyorlar.

Diğer tüm fındık türleri gibi bu fındıklar da prostat sağlığı üzerine olumlu ektilere sahip bir diğer mineral olan çinko açısından çok zengin kaynaklar. Ek olarak, Brezilya fındığı, tüm amino asitleri içeriyor ve tüm diğer fındıklar gibi magnezyum ve tiamin bakımından da bir kaynak.

Selenyum sadece fındıkta bulunmuyor ton balığı, ay çekirdeği, kalamar, ahtapot, mantar ve yumurta da selenyum açısından zengin besinler.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Prostata İyi Gelen Bitkiler, Yiyecekler, Meyveler ve İlaçlar

Prostata İyi Gelen Besinler

Prostata ne iyi gelir sorusunun cevabını tüm erkekler merak etmektedir. Belirtileri arasında idrar akım şiddetinin azalması, idrarı başlatmakta güçlük yaşanması, idrarı tam boşaltamama hissi, idrar kaçırma, idrar yaparken kesinti olması ve idrarda çatallanma olan prostat, bir an önce tedavi edilmesi gereken rahatsızlıktır.

Prostatı geçirmek için meyvelerden, bitkilerden, egzersizlerden, yiyeceklerden, içeceklerden ve ilaçlardan yardım alabilirsiniz. Prostattan kurtulmak için meyvelerden çileği, bitkilerden biberiyeyi, hareketlerden günlük aktiviteleri, yiyeceklerden domatesi, ilaçlardan Alfuzosini, içeceklerden ise yeşil çayı öneriyoruz.

Prostata İyi Gelen Meyveler

prostata iyi gelen besinler

Prostatı geçiren meyveler çilek, kiraz, portakal, greyfurt, kavun, kivi, erik, üzüm, karpuz, papaya ve mangodur. Bu meyveleri tüketerek prostat probleminizden kurtulabilirsiniz.

Yukarıda saymış olduğumuz meyveler prostatı azaltmanın yanı sıra vücut üzerinde birçok etkiye sahiptir. Sindirim sistemini düzenleyen ve kalbe iyi gelen bu meyveleri düzenli olarak tüketmeniz durumunda etkisini hissedeceğinizden emin olabilirsiniz. Ayrıca bunu dengeli beslenmeyle birleştirdiğiniz zaman prostatın etkilerini en düşük seviyeye indirebilirsiniz.

Prostatı Azaltan Bitkiler

prostata iyi gelen besinler

Prostata iyi gelen bitkiler biberiye, yeşil çay, çörekotu, zerdeçal, cüce palmiye, sarı kantaron, ısırgan otu kökü ve brokolidir. Bu bitkileri düzenli olarak almanız durumunda prostatı azaltabilirsiniz.

Her derdimize deva olan bitkiler, prostat hastalığının tedavisinde de kullanılmaktadır. Saymış olduğumuz bu bitkileri yemeklerinizle birlikte, yanında ya da ara öğünlerde tüketirseniz prostat hastalığının etkilerini azaltabilirsiniz.

Bu bitkileri tüketmenin yanında hayatınızda yapacağınız birkaç değişiklik ile prostattan tamamen kurtulabilirsiniz. Tuvalet yapmayı bir alışkanlık haline getirmek ve bol bol su içmek bu değişikliklerden bazılarıdır.

Prostata İyi Gelen Hareketler ve Egzersizler

prostata iyi gelen besinler

Hiç önemsemediğimiz günlük aktivitelerin prostata iyi geldiğini biliyor muydunuz? Bahçeyle uğraşmak ve yürümek gibi hareketler prostata iyi gelmektedir.

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmaların sonucunda bu tarz basit hareketlerin bile prostata iyi geldiği kanıtlanmıştır. Dolayısıyla eğer prostat rahatsızlığına yakalandıysanız kendinize bu tarz aktivitelerden oluşan bir program hazırlamalısınız. Böylece bu rahatsızlığı daha kısa süre içerisinde geçirebilirsiniz.

Prostatı Geçiren Yiyecekler

prostata iyi gelen besinler

Prostata iyi gelen yiyecekler domates, zerdeçal, nar, kabak çekirdeği, yağsız yoğurt, yumurta akı, tavuk eti, hindi eti, somon balığı, ton balığı, mercimek ve fasulyedir. Bu yiyecekleri tüketerek prostatın etkilerinden kurtulabilirsiniz.

Prostatı geçirmek istiyorsanız ilk olarak beslenme şeklinizi değiştirmeniz gerekiyor. Saymış olduğumuz bu yiyecekleri öğünlerinize yerleştirmeniz durumunda kısa süre içerisinde bu rahatsızlığın etkilerini azaltabilirsiniz. Ayrıca hayatınızda yapacağınız değişikliklerin de büyük öneme sahip olduğunu söyleyelim.

Prostata İyi Gelen İlaçlar

prostata iyi gelen besinler

Prostatı geçirmek için en çok Alfa-blokerler hastalara önerilmektedir. Bu grubun içerisindeki Alfuzosin, Terazosin, Silodosin, Doxazosin ve Tamsulosin prostata iyi gelen ilaçlardandır.

Doğru ve düzenli bir şekilde size verilen ilaçları kullanırsanız kısa süre içerisinde prostat hastalığından kurtulacağınızdan emin olabilirsiniz. Doktorunuz sizin durumunuza ve özelliklerinize göre yukarıdaki ilaçlar arasından birini ya da birkaçını size reçete edecektir. Prostatın durumuna göre daha farklı ilaçları reçete edebileceğini de unutmayın.

Prostatı Azaltan İçecekler ve Bitki Çayları

prostata iyi gelen besinler

Prostata iyi gelen içecekler az yağlı ve yağsız süt, yeşil çay, elma çayı, zerdeçal çayı, cüce palmiye çayı ve sudur. Bu içecek ve bitki çaylarını tüketerek prostattan kurtulabilirsiniz.

Özellikle yeşil çay halk arasından prostat çayı olarak bilinmektedir. Sindirim sistemini düzenleyerek idrar yollarının daha etkili çalışmasını sağlayan yeşil çay, bu sayede prostatı engelliyor. Yapılan araştırmalara göre günde 3 fincan yeşil çay içen kişilerin prostat hastalıklarına yakalanma ihtimali içmeyenlere göre çok daha düşüktür.

Prostat için tüketebileceğiniz içeceklerden birisi de sudur. Her şeyin başı olan suyu günde litre tüketmeniz gerekiyor. Bu sayede sindirim sisteminiz daha etkili çalışır ve tuvalet alışkanlığınız oluşur. Ancak 2 litreden fazla su tüketiminin sağlığınız ve prostat için kötü olduğunu söyleyelim.



Prostat evde nasıl tedavi edilir?

Prostatı evde tedavi etmek için bitki çaylarından, içeceklerden, yiyeceklerden, bitkilerden, hareketlerden ve meyvelerden faydalanabilirsiniz. Özellikle içeriğimizde yer verdiğimiz içecekleri tüketmeniz durumunda prostatı evde tedavi edebilirsiniz.

Prostatı ne küçültür?

Prostatı küçültmek için brokoli, lahana, domates, soya fasulyesi, nar, balık, avokado ve çileği tüketebilirsiniz. Bu yiyecekleri tüketerek prostatın rahatsız edici seviyelere ulaşmasını engelleyebilirsiniz.

Bol bol su içmek prostata iyi gelir mi?

Bol bol su içmek prostata iyi gelmektedir. Uzmanlar günde litre arasındaki su tüketimini herkese önermektedir. Gündüzleri bol bol su tüketebilirsiniz ancak geceleri yatmadan önce sulu gıdalar almamanız gerekiyor. Buna dikkat ettiğiniz takdirde bol bol su tüketebilirsiniz.

Prostata bitkisel ne iyi gelir?

Prostat için doğal tedavi yöntemlerinden birisi olan bitkileri kullanabilirsiniz. Prostata iyi gelen bitkiler arasında çörekotu, sarı kantaron, ısırgan otu kökü, zerdeçal, biberiye, yeşil çay, cüce palmiye ve brokoli bulunuyor.

Prostat tedavisi için ne yemeli?

Prostat tedavisi için yağsız yoğurt, yumurta akısı, fasulye, mercimek, tavuk eti, hindi eti, somon balığı ve ton balığı tüketebilirsiniz. Bu besinleri tüketirseniz kısa süre içerisinde prostattan kurtulabilirsiniz.

Elma sirkesi prostata iyi gelir mi?

Elma sirkesinin prostata iyi geldiği uzmanlar tarafından kanıtlanmıştır. Şişmiş prostat bezlerini küçültmeye ve sıkılaştırmaya yarayan elma sirkesi, idrar yolu enfeksiyonu gibi hastalıkların önüne geçiyor.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası