kırmızı illerde yasaklar / Normalleşmede yeni kontrol: Sarı ilde kırmızı bölge | Independent Türkçe

Kırmızı Illerde Yasaklar

kırmızı illerde yasaklar

Hangi illerde kısıtlama var? Yeni risk haritasında kırmızı iller hangileri, yeni yasaklar neler? İşte, il il cumartesi yasağı

Son Dakika Haberler

G&#;ndemHangi illerde kısıtlama var? Yeni risk haritasında kırmızı iller hangileri, yeni yasaklar neler? İşte, il il cumartesi yasağı

-

İllere göre koronavirüs risk durumu haritası güncellendi: İşte renk değiştiren şehirler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası koronavirüs salgınına ilişkin alınan yeni tedbirleri açıkladı.

Yaklaşık bir ay önce, Sağlık Bakanlığı, düşük riskli olan illeri mavi, orta riskli olanları sarı, yüksek riskli olanları turuncu ve çok yüksek riskli olanları ise kırmızı olarak renklendirileceğini açıklamıştı.

Akşam kısıtlamaları devam edecek

Açıklamaya göre, tüm illerde haftanın 7 günü saat 'den 'e kadar uygulanacak akşam kısıtlamaları devam edecek.

Erdoğan'ın açıkladığı haritaya göre 58 il kırmızıya 12 il turuncuya 10 il ise sarıya dönüştü. Bu illerde cumartesi geri geldi.

Mavi ve sarı renkli illerde hafta sonu kısıtlamaları yer almayacak. Turuncu renkli illerde ise pazar günü sokağa çıkma yasağı olacak.

Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Çok yüksek riskli grubu temsil eden kırmızı kategorideki iller nüfusumuzun yüzde 80'ini temsil eden 58 şehre ulaşmıştır. Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam ve olarak her gün devam edecektir.

Kırmızı kategorideki illerde pazar günü uygulanan kısıtlama artık cumartesi ve pazar olarak sürecektir. Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın %50 kapasite şekilde çalışabilecektir.

Kapanma saati sonrası ve sokak kısıtlaması günlerindeki paket servisi devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Ramazan ayında uygulanacak kısıtlamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ramazan ayı boyuncu toplu etkinlik ve iftar ile sahur organizasyonlarının yasaklandığını duyurdu. Ramazan ayı boyunca tüm illerde hafta sonu kısıtlamaları ise yeniden devreye girecek.

Mavi ve sarı renkli iller hangileri?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı tabloya göre; düşük riskli (mavi) tek il Şırnak oldu.

Orta riskli (sarı renkli) iller ise şöyle: Muş, Van, Uşak, Bitlis, Hakkari, Diyarbakır, Batman, Siirt, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa.

Sokağa çıkma kısıtlaması hangi illerde devam edecek?

Açıklanan haritada sokağa çıkma yasağının pazar günü devam edeceği iller yüksek (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak ikiye ayrıldı. Çok yüksek riskli 58 ilde cumartesi günü de sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Yüksek riskli olan ve turuncu renkle gösterilen iller şöyle:

Manisa, Denizli, Burdur, Afyonkarahisar, Kırşehir, Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Tunceli, Bingöl, Kars, Ağrı.

Çok yüksek riskli olan ve kırmızı renkle gösterilen iller ise şöyle

:

Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Kütahya, Bilecik, Eskişehir, Isparta, Bolu, Düzce, Bartın, Karabük, Zonguldak, Çankırı, Ankara, Konya, Karaman, Mersin, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırıkkale, Çorum, Amasya, Sinop, Kastamonu, Samsun, Ordu, Tokat, Sivas, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Kayseri, Yozgat, Elazığ, Erzincan, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Ardahan, Iğdır.

Kırmızı renkli (&#;ok y&#;ksek riskli) iller hangileri? &#;ok y&#;ksek riskli illerde hafta i&#;i, hafta sonu yasakları!

1 Mart normalleşme takvimine göre, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek. Yeni karara göre cuma akşamı saat itibari ile tüm illerde sokağa çıkma kısıtlaması başlayacak cumartesi günü saat 5'te sona erecek.

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında alınan son kararlar oluşturulan risk haritasına göre planlandı. Türkiye risk haritasına göre iller dört gruba ayrıldı. Normalleşme kararları illerdeki koronavirüs vaka sayısına göre kontrollü olarak azaltıldı. 29 Mart tarihinde illerin renk kodu haritası Mart olarak yeniden güncellendi. Buna göre kırmızı yani yüksek riskli iller grubuna yenileri dahil oldu.

İLLERİN RENK KODLARI

MAVİ: Düşük riskli iller( binde 10'un altında vaka görülen iller)

SARI: Orta riskli iller( binde arası vaka görülen iller)

TURUNCU: Yüksek riskli iller( binde arası vaka görülen iller)

KIRMIZI: Çok yüksek riskli iller( binde 'ün üstünde vaka görülen iller)

KIRMIZI RENKLİ (ÇOK YÜKSEK RİSKLİ) İLLER HANGİLERİ?

Yüksek riskli 'kırmızı' kategorideki şehir sayısı 58'e çıkarken, İstanbul, Ankara ve İzmir bu kategoride yer aldı. Türkiye'nin doğu ve güneydoğu Anadolu bölgelerinde düşük riskli 'mavi' kategorideki Şırnak dışındaki tüm kentlerde renk değişti.

Edirne, Kırklareli, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecek, Kütahya, Eskişehir, Düzce, Bolu, Antalya, Konya, Isparta, Karaman, Mersin, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Çorum, Sinop, Amasya, Tokat, Samsun, Sivas, Ordu, Malatya, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Adıyaman, Elazığ, Erzincan, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Erzurum, Artvin, Ardahan, Iğdır, Zonguldak.

YÜKSEK RİSKLİ İLLERDE HAFTA İÇİ HAFTA SONU YASAKLARI

- Kırmızı kategorideki illerde sadece pazar günü uygulanan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması artık Cumartesi ve Pazar günü olarak sürecektir.

- Okul öncesi, ilkokul, 8 ve sınıflar açık.

- Ortaokul ve liseler kapalı, ancak liselerde yüz yüze sınavlar yapılabilecek.

- Yeme-içme yerleri ile kıraathane ve çay bahçesi gibi işyerleri kapalı.

- Halı saha, yüzme havuzu tesisleri kapalı.

- 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı için sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Sokak süreleri ise 3 saatten 4 saate yükseltildi.

- Nikah ve düğünler, katılımcı sayısı 50’yi geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere yapılabilecek.

 Sarı renkli (orta riskli) iller hangileri? Orta riskli illerde hafta içi, hafta sonu yasakları kalktı mı?

Turuncu renkli (yüksek riskli) iller hangileri? Yüksek riskli illerde hafta içi, hafta sonu yasakları kalktı mı?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.