yurt dışından ev alıp kiraya vermek / Yurtdışı Gayrimenkul Yatırımı Nasıl Yapabilirim? - pintidegiltutumluyum

Yurt Dışından Ev Alıp Kiraya Vermek

yurt dışından ev alıp kiraya vermek

onder erden Kişi okudu

Tebernus Kirecci'e soru sorma kriterleri X

Portekiz&#;de Ev Almak: Bilmeniz Gereken Her Şey

Portekiz&#;de Ev Satın Alma Sürecinizde Yanınızdayız

Get Golden Visa olarak dünyanın birçok yerinden aile ve yatırımcıya Portekiz&#;de ev alma süreçlerinde yardımcı olduk.

Siz de Portekiz&#;de mülk alma yolculuğunuzda bağımsız danışmanlarımızdan rehberlik almak için bize ulaşın.

Avrupa&#;da güzel bir iklime ve harika sahillere sahip bir ülkede ev mi almak istiyorsunuz? O zaman Portekiz sizin için doğru seçim olabilir. Ancak, ev aramaya başlamadan önce, Portekiz&#;deki mülk edinme süreciyle ilgili tüm gerekli bilgilere sahip olduğunuzdan emin olmalısınız.

Size yardımcı olmak için, ihtiyaç duyacağınız tüm gerekli bilgileri içeren bu kapsamlı kılavuzu hazırladık. Bu yazımızda merak ettiğiniz konuları ve aşağıdaki soruların yanıtlarını bulacaksınız:

Get Golden Visa olarak Portekiz emlak piyasasındaki uzmanlığımızla, birçok aile ve yatırımcının ev satın alma planlarını gerçekleştirmelerine yardımcı olduk. Şimdi gelin, sizinle de bu yolculuğu adım adım planlayalım.

Neden Portekiz&#;de Ev Satın Almalısınız

Portekiz’de ev almadan önce, aslında cevaplanması gereken ilk soru “Neden Portekiz?” oluyor. Bu sorunun cevaplarını şu şekilde özetleyebiliriz:

Portekiz&#;de Ev Sahibi Olmak

Portekiz’de nüfusun yaklaşık %75&#;inin kendi evi bulunuyor. Bu oran ABD ve İngiltere’den 10 kat daha yüksek. Halihazırda Portekiz&#;de çok sayıda yabancı yaşıyor. Bazıları beyaz yaka profesyoneller, bazıları emekli, bazıları ise dijital göçebe. Birçoğu da Portekiz emlak piyasasında ikinci bir eve yatırım yapmayı seçmiş durumda. 

Bir Yabancı Olarak Portekiz&#;de Mülk Satın Almak

Portekiz&#;de ev almak isteyenler için kurallar oldukça esnek. Ayrıca daha önce bahsettiğimiz gibi Portekiz hükümeti, Golden Visa programı aracılığıyla yabancıları Portekiz&#;de gayrimenkul yatırımı yapmaya teşvik ediyor. AB vatandaşı değilseniz ve belirli bir değerde mülke yatırım yapıyorsanız, Portekiz Golden Visa oturma izni almaya hak kazanabilirsiniz. Bu izin, Portekiz&#;de yaşamanıza, çalışmanıza ve okumanıza ve Schengen bölgesinde özgürce seyahat etmenize olanak tanır. Beş yıl içinde Portekiz&#;de daimi ikamet veya vatandaşlık almaya hak kazanabilirsiniz. 

Portekiz Emlak Piyasasının Tarihçesi ve Genel Bakış

Dünyanın geri kalanı gibi Portekiz de geçmişte birçok ekonomik sıkıntı yaşadı. Emlak piyasası küresel ekonomik gerilemesinden payını aldı. ve yılları arasında evlerin ortalama değeri yaklaşık %11 oranında değer kaybetti.

Neyse ki &#;de düşük bir noktadan sonra pazar &#;te toparlanmaya başladı. yılları arasında başarılı bir toparlanma yaşandı ve &#;ten itibaren pazar istikrarlı bir şekilde büyümeye başladı. Emlak piyasası, genel Portekiz ekonomisini yakından yansıtıyor. &#;dan bu yana, Lizbon&#;un gayrimenkul değeri yıllık % civarında bir oranda büyüyor. Ancak bu, Portekiz&#;deki en etkileyici pazar büyümesi değil, Santa Maria da Feira gibi bazı bölgeler, yıllık yaklaşık %12&#;lik benzeri görülmemiş bir büyüme gösterdi. Bildiğiniz gibi gayrimenkul alımlarında işin sırrı konumdur. Portekiz emlak piyasasındaki bazı alanlar, büyüme açısından iyi performans göstermedi. Coimbra ve Guimaraes kasabaları yılda sadece %&#;luk bir büyüme sergiledi. 

Portekiz Emlak Fiyatları

Portekiz&#;de bir mülk için ödeyeceğiniz tutar, satın almayı seçtiğiniz yere göre önemli ölçüde farklılık gösterecektir. Nereden satın alacağınızı seçmek, elbette, satın alma amacınıza bağlıdır. Örneğin emekliler genellikle Algarve veya Cascais&#;deki sahil kasabalarını tercih ederken, genç profesyoneller Lizbon veya Porto gibi büyük şehirleri tercih ediyor. Aşağıdaki tabloda çeşitli mahallelerin m² başına ortalama fiyatlarını bulacaksınız.

 BölgeOrtalama Fiyat (m²)
Baixa & ChiadoLizbon$
Lapa & SantosLizbon$
Campo de OuriqueLizbon$
Ribeira, Miragaia ve BaixaPorto$
AlfamaPorto$
PortimãoAlgarve$
Cascais & EstorilCascais$
Carcavelos & ParedeCascais$

Portekiz’de Nereden Ev Alınır

Portekiz’deki bazı şehirlere ve oradaki emlak pazarınının nasıl göründüğüne kısaca bakalım.

Lizbon

Lizbon için “Portekiz&#;in kalbi” diyebiliriz. Avrupa&#;nın en ucuz başkentlerinden biri olarak kabul edilen şehir, giderek hem yatırımcıları hem de aileleri kendine çekiyor. Birçok teknoloji şirketi ve startup, şehri canlı bir ekonomik merkeze dönüştürerek Lizbon&#;a taşınmaya başladı. Lizbon&#;daki emlak piyasası oldukça hareketli. Avenida da Liberdade, Lapa ve Baixa&Chiado gibi bazı yerlerde fiyatlar gelen taleple birlikte çarpıcı bir şekilde değer kazandı. Yine de birçok alıcı ve yatırımcı gözlerini hala bu popüler mahallelere çeviriyor. Daha ucuz seçenekler arıyorsanız, şehir merkezinden uzaklaşmanızda fayda var, örneğin Amadora ve Benfica mahallelerine bakabilirsiniz. Birçok beyaz yaka profesyonel Cascais ve Estoril&#;de yaşamayı tercih ediyor. Lizbon&#;a arabayla sadece dakika uzaklıkta oldukları ve emlak fiyatları açısından daha ucuz oldukları için bu sahil kasabalarında yaşamak oldukça makul.

Porto

Bu gizemli balıkçı kasabası, benzersiz bir tarih ve şehircilik karışımına sahip. Portekiz&#;e taşınan birçok Amerikalı, öncelikle şehir Atlantik&#;e baktığı ve birinci sınıf sahil mülkü sunduğu için Porto&#;yu tercih ediyor. Emlak piyasası umut verici bir büyüme gösteriyor ve hem turistik hem de ticari bir merkez olması Porto’yu yatırım için avantajlı bir yer hale getiriyor. Porto&#;yu benzersiz kılan bir diğer özellik, aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli mülk türleri sunmasıdır. Örneğin, Foz Douro mahallesinde okyanus manzaralı evlerden birini seçebilirsiniz. Öte yandan, ticari mülk arıyorsanız, Ribeira mahallesindeki evlere bakabilirsiniz.

Algarve

Portekiz&#;de yatırım yapmayı veya mülk satın almayı seçen birçok yabancı, Algarve bölgesine yöneliyor. Algarve, villalardan okyanus manzaralı dairelere kadar çeşitli mülk seçenekleri sunuyor. Vilamoura, lüks evleri ve villalar ile ünlü ve bu da onu bölgedeki en pahalı yerlerden biri yapıyor. Lagos ve Albufeira gibi yerler de fiyat yelpazesinin en üst kısmında yer alıyor. Alcoutim veya Monchique gibi kırsal alanlarda daha ucuz fırsatlar bulabilirsiniz. 

Silver Coast

Lizbon ve Porto arasında yer alan Silver Coast, aynı zamanda bakir plajlara ve özel bir doğaya sahip. Sahilde bir mülk istiyorsanız, ancak Algarve bölgesindeki yüksek fiyatları ödemek istemiyorsanız, Silver Coast&#;taki Tomar, Peniche, Obidos veya Nazare gibi alanlar tam size göre. 

Portekiz&#;de Mülk Türleri

Portekiz’de emlak piyasası oldukça gelişmiştir. Portekiz genelindeki daireler, stüdyo dairelerden beş yatak odalı veya daha fazlasına kadar çeşitlilik göstermektedir. Portekiz&#;de mülk satın alırken bilmeniz gereken farklı terimler bulunuyor:

Apartman Terminolojisi

Portekiz&#;de bir daire ararken, ilanlarda T0, T1, T2 gibi kafa karıştırıcı rakamlar görebilirsiniz. Bu sayılar aslında oda sayısını ifade eder. Dolayısıyla, T1 tek yatak odalı bir daire olurken, T2 iki yatak odalı bir daire olacaktır. T0 bir stüdyo daire anlamına gelir. Bazen T2+1 gibi bir +1 görebilirsiniz; bu, evin ekstra penceresiz bir odaya sahip iki yatak odalı bir daire olduğu anlamına gelir.

Portekiz&#;de Emlak Nerede Bulunur

Portekiz&#;de bir mülk satın alırken, deneyimli bir emlakçıya danışmak her zaman en doğrusudur. Portekiz&#;de bu emlakçılara imobiliaria denir. Görüştünüz acentenin Portekiz Emlakçılar Birliği (Associacao de Mediadores Imobiliarios) tarafından edinilmiş bir lisans numarasına sahip mülk kayıtlı bir acente olduğundan emin olun. Temsilcinizin kayıtlı olup olmadığını kontrol etmek istiyorsanız, bu web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bir Uzmana Danışın

Portekiz&#;de bir mülk satın almak istiyorsanız, uzman tavsiyesi size zamandan ve paradan tasarruf sağlayarak süreci gönül rahatlığıyla yürütmenizi sağlar. Get Golden Visa olarak bir önceki bölümde bahsettiğimiz AMI lisansına sahibiz. Ekibimizde hukukçular ve sözleşmeli gayrimenkul uzmanlarımız bulunuyor. Portekiz&#;deki yerel ofisimiz aracılığıyla Portekiz&#;deki mülk edinme süreci boyunca yanınızda oluyoruz. Profesyonellerimizle ücretsiz bir danışma seansı için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Portekiz&#;de Adım Adım Rehberi Ev Satın Alma Rehberi

Artık emlak piyasasını ve nerelerin popüler olduğunu incelediğimize göre, sürecin nasıl işlediğine geçebiliriz. Her şeyden önce, bir Portekiz Vergi Numarası (NIF) edinmeniz gerekir. Bunu herhangi bir devlet finans ofisinden edinebilirsiniz.

Almak istediğiniz evi bulduğunuzda yapmanız gerekenler ise şu şekilde:

Portekiz&#;de Yabancı Olarak Gayrimenkul Almak İçin Neler Gerekir

Satış sözleşmesini imzalamak için bir noter tanığın olması gerekir. Ayrıca aşağıdaki belgelere de ihtiyacınız olacak:

Portekiz’de Mortgage Almak 

Eğer mortgage almayı düşünüyorsanız, satın alma sürecine başlar başlamaz araştırmaya başlamanız doğru olacaktır. Mortgage söz konusu olduğunda dikkate alınması gereken birçok konu bulunuyor.

Kredi Şartları

Ekonomiyi canlandırmak için, birçok büyük Portekizli kredi kuruluşu, Portekiz&#;de ev almak isteyen yabancılar da dahil olmak üzere uygun kişilere memnuniyetle mortgage sağlıyor. Çoğu banka, eğer ülkede ikamet ediyorsanız, 50 yıla kadar kredi koşulları sağlıyor. Yerleşik olmayanlar için bu sayı 30 yıla düşüyor. Ancak, bankaya bağlı olarak, kredinin vadesinde 70 ile 80 arasında değişen bir maksimum yaş sınırı bulunuyor.

Depozito ve Ön Ödeme

Bankaya bağlı olarak, borçlanma, mülk değerinin %60&#;ından %80&#;ine kadar olabilir. Bu yüzden minimum %20 depozitoya ihtiyacınız olacak. Seçenek olarak değişken veya sabit oranlı farklı mortgage türleri arasından seçim yapabilirsiniz.

Değişken Faizli Mortgage

Bu tür bir kredi aldığınızda, faiz oranına bağlı olarak her ay farklı tutarlar ödersiniz. Portekiz’deki değişken kredi oranı Avrupa Merkez Bankası’na (Euribor) endekslidir. Değişken faizli ipotek için % oranında erken ödeme cezası vardır.

Sabit Faizli Mortgage

Sabit oranlı ipotek, 0 ila 30 yıl arasında değişebilen sabit oranlı dönem boyunca ödeme oranı artmayan mortgage türüdür. Sabit faizli ipotek için %2&#;lik bir erken ödeme cezası vardır.

Portekiz’de Mortgage Şartları

Bankaların ipotek talebinizi işlerken kontrol ettiği iki kriter vardır: Mali durumunuz ve mülk değerlendirmeniz.

Finansal durum

Mali durumunuzu değerlendirmek için banka, gelirinizin veya kazancınızın kanıtını isteyecektir. Örneğin:

Banka, net gelirinizi değerlendirecektir; ayrıca, önceden var olan borçlarınız ve çalışma geçmişiniz hakkında bilgi isteyecektir.

Mülk Değerlendirmesi

Banka, satın almaya karar verdiğiniz mülkü değerlendirmek için bir mühendis tahsis edecektir. Portekiz bankaları şu anda mülk değerinin %&#;i arasında kredi veriyor.

Mortgage İçin Gerekli Evraklar

Mortgage başvurusunda bulunmak için gerekli bir dizi belge vardır:

Portekiz&#;de konut ve hayat sigortası, mortgage başvurusu yaparken yasa gereği zorunludur. Daha fazla bilgi için Portekiz&#;de Konut Kredisi Almak konulu makalemizi okuyabilirsiniz.

Vergiler ve Ücretler

Ödemeniz gereken ana maliyet, IMT transfer vergisidir. Bu vergi, durumunuza göre büyük ölçüde değişir; bir vergi cennetinde yerleşik değilseniz bu tutar %10&#;a kadar çıkabilir; ikinci bir ev olarak ucuz mülk satın alıyorsanız hiçbir ödeme yapmanız gerekmeyebilir. Durumunuza göre maliyetlerin nasıl olacağını bilmek için bunu bir profesyonelle görüşmek en doğrusu olacaktır. Acente ücretleri genellikle satıcı tarafından karşılanır. Ancak, ödemeniz gerekebilecek bazı ücretler ve vergiler vardır. Örneğin:

Get Golden Visa: Biz Kimiz ve Ne Yapıyoruz?

Get Golden Visa olarak bir yatırım göçmenlik ajansı ve yatırım danışmanlığı şirketiyiz. Dünyanın birçok ülkesinde yatırım programları ile oturma ve vatandaşlık konularında uçtan uca çözümler sunuyoruz.

Yerel ofisimiz aracılığıyla yüzlerce müşterinin Portekiz&#;de doğru mülkü bulmasına yardımcı olduk.

Bizimle iletişime geçin ve tüm sorularınızda size yardımcı olması için deneyimli ekip üyelerimizden biriyle görüşün.

Bize Ulaşın

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası