bisiklet geçebilir anlamı / Trafik İşaretleri ve Anlamları Nelerdir? Tüm Levhalar Bir arada!

Bisiklet Geçebilir Anlamı

bisiklet geçebilir anlamı

TRAFİK İŞARET LEVHALARI VE ANLAMLARI

Trafik İşaretiAnlamı
Sağa tehlikeli viraj
İleride sağa kıvrılan dönemeçli bir yola yaklaşıldığını bildirir. Bu uyarıyı gören sürücünün hızını azaltması ve diğer trafik işaretlerine(hız sınırı, geçme yasağı, durma ve duraklama yasakları) dikkat etmesi gerekir.
Sol Tehlikeli Viraj
İleride sola kıvrılan dönemeçli bir yola yaklaşıldığını bildirir. Bu uyarıyı gören sürücünün hızını azaltması ve diğer trafik işaretlerine(hız sınırı, geçme yasağı, durma ve duraklama yasakları) dikkat etmesi gerekir.
Sağa Devamlı Tehlikeli Virajlar
İleride ilki sağa olmak üzere birbirini takip eden virajlı(dönemeçli) yol olduğunu bildirir. Öncelikle hız yavaşlatılmalı ve diğer trafik işaret ve işaretçilerine dikkat edilmelidir.
Sola Devamlı Tehlikeli Virajlar
İleride ilki sola olmak üzere birbirini takip eden virajlı(dönemeçli) yol olduğunu bildirir. Öncelikle hız yavaşlatılmalı ve diğer trafik işaret ve işaretçilerine dikkat edilmelidir.
Tehlikeli Eğim İniş
Tehlikeli eğim iniş ve tehlikeli eğim çıkış trafik işareti tehlikeli olduğu düşünülen eğimli yollara konulur. Bu işaretler özellikle büyük araçların iniş esnasında vites düşürmesi, tırmanma esnasında ise aracın uygun viteste kullanılması gerektiğini bildirir. Genelde iniş ve çıkış işaretlerinin hemen altında eğimli yolun uzunluğunun ne kadar olduğu bilgisi yer alır.
Tehlikeli Eğim Çıkış
İki Taraftan Daralan Kaplama
Bu işaretler, devamlı veya geçici nedenlerle yol kaplamasının her iki taraftan veya sağdan-soldan önlem alınmadığı takdirde araçların yan yana geçemeyebilecekleri kesimleri belirtmek amacı ile kullanılır. Bu işareti gören sürücünün hızını yavaşlatması ve diğer trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmesi gerekir.
Sağdan Daralan Kaplama
Soldan Daralan Kaplama
Kasisli Yol
Hendek, kasis, çukur ve benzeri üst yapı bozukluklarını uyarmak için kullanılır. Kaplama ile köprüler arasındaki trafik güvenliğini tehlikeye düşürebilecek kot farkları da bu işaret levhası ile bildirilebilir. Bu uyarıyı gören sürücünün hızını düşürmesi gerekir. 
Kaygan Yol
Bu levha yolun kaygan olduğu bilgisini verir. Sürücülerin yolun durumuna göre hızlarını ayarlamalarını, ani frenden, ani manevradan ve ani hızlanmalardan kaçınmaları gerekidir.
Gevşek Malzemeli Zemin
Bu levha yol üzerinde gevşek malzeme olduğunu ve öndeki araçlardan taş fırlayabileceğini bildirir.
Gevşek Şev
Taşıt yolu üzerine taş ve kaya parçaları yuvarlanabileceğini veya kaplama üzerinde taş ve kaya parçaları olabileceğini gösterir. Yani iki anlamı vardır.
Yaya Geçidi
İleride yaya geçidi olduğu uyarında bulunur. Bu uyarıyı gören sürücünün yayalara geçiş için müsamaha göstermesi gerekir.
Okul Geçidi
Okul ya da oyun alanları gibi çocukların sık sık geçtiği yol kesimlerini belirtmek için kullanılır. Bu işaret levhasını gören sürücüler hızlarını düşürmeli ve ani bir duruş için hazırlıklı olmalıdırlar. Lütfen trafikte bu uyarıyı görünce dikkatli olunuz. Yavrularımıza kıymayın.
Ehli Hayvan Geçebilir
Yol üzerinde evcil hayvan olabilir veya yol üzerinden evcil hayvan geçebilir. Bu işaret levhasının bulunduğu yer evcil hayvanların geçiş noktasıdır. Yolda aynı zamanda hayvan pisliği, kir ve çamur da olabilir. Bu nedenle yol kaygan veya yükseltili olabilir. Hızınızı azaltınız ve dikkatli geçiniz.
Vahşi Hayvan Geçebilir
Yol üzerinde vahşi hayvan olabilir veya yol üzerinden vahşi hayvan geçebilir. Bu işaret levhasının bulunduğu yer vahşi hayvanların geçiş noktasıdır. Yolda aynı zamanda hayvan pisliği, kir ve çamur olabilir.
Yolda Çalışma
Bu işaret levhası, ileride yol çalışması olduğunu, kaplama üzerinde kir ve/veya çamur nedeniyle yol yüzeyinin kaygan olabileceğini belirtir. Aynı zamanda çalışma nedeniyle yol soldan veya sağdan daralabilir. Bu durum ilave tabelalarla bildirilir.
Işıklı İşaret Cihazı
Sürücülerin beklemedikleri bir anda önlerine ışıklı bir kavşağın çıkacağını belirtir. Genelde şehir girişlerinde bu tabelaya sıkça rastlanır. Aynı zamanda virajlı bir yolun devamında ışıklı bir kavşak varsa öncesinde bu trafik işaretiyle sürücü uyarılır. Şehir içi yollarda kullanımı çok yaygın değildir.
Yandan Rüzgar
Yanlardan kuvvetli rüzgarlar esen yüksek köprüler ve dolgular gibi kesimlerini belirtmek için kullanılabilir. Bu işaret, sürücülerin hızlarını düşürmeleri ve öndeki araçları geçmekten kaçınmaları gerektiğini bildirir. Rüzgarın şiddeti araçların yoldan çıkmasına neden olabilir. Bu işareti ciddiye alınız çünkü yüksek hızlarda araç kontrolü zorlaşır.
İki Yönlü Trafik
Trafiğin iki yönlü işlediği yol kesimlerini bildirir. İki Yönlü Trafik levhası, tek yönlü yol kesiminin geçici ya da sürekli olarak iki yönlü yola dönüştüğü zaman kullanılır.
Dikkat
Dikkat levhası ile belirtilen tehlikenin cinsi mutlaka ilave bir panelle belirtilir. Tek başına bir anlamı yoktur. Esas gayesi farklı bir tehlikeye dikkat çekmektir. Bu nedenle bu trafik işareti farklı bir işaret ile beraber kullanılır.
Kontrolsüz Kavşak
Bu işaret levhası, ileride genel geçiş önceliği kuralının yürürlükte olduğu, diğer bir ifadeyle sağdan gelmekte olan araçların ilk geçiş hakkına sahip olduğu ve hızın düşürülmesi gerektiği kontrolsüz kavşakları bildirmek için kullanılabilir.
Ana Yol - Tali Yol İşaretlemeleri
Üsteki işaretlerin hepsi tali yol-anayol kavşağına yaklaşıldığını bildirir. Bu işaret hangi yolda kullanılıyorsa o yol ana yoldur ve bu yoldaki sürücü ilk geçiş hakkına sahiptir. Tali yoldan gelen sürücüler ana yoldan gelen sürücülere yol vermeli veya durarak anayoldan geçen aracın geçişine engel olmamalı, trafiği tehlikeye düşürmemelidir. Tali yoldan ana yola girecek sürücülerin yolları üzerinde "yol ver" veya "dur işareti" bulunur. Bu trafik işaretleri aynı zamanda öndeki araçları geçmenin yasak olduğunu bildirir.
Sağdan Ana Yola Giriş
Tek yönlü ve bölünmüş yola dahil olan yan yollar veya köprülü kavşakların bağlantı yollarını bildirmek için kullanılır. Sağdan veya soldan ana yola giriş işaretidir.
Soldan Ana Yola Giriş
Dönel Kavşak Yaklaşımı
İleride dönel kavşak olduğunu bildirmek için kullanılır. Dönel kavşağın tehlikeli olabileceği veya kavşağın yeterince görüş alanında olmadığı durumlarda kullanılır.
Kontrollü Demiryolu Geçidi

Demiryolu hattının her iki tarafında bariyer tarzı bir sistemle kontrol edilen bir hemzemin geçit olduğunu bildirir.

Kontrolsüz Demiryolu Geçidi
Bu işaret levhası, bariyersiz olan hemzemin geçit hakkında uyarıda bulunmaktadır. Kontrolsüz demiryolu geçidi uyarısını gördüğünüz zaman tren yolundan çok dikkatli geçiniz.
Tehlikeli Viraj Yön Levhaları Bu levhalar, görüşü artırmak ve sürücülere daha iyi kılavuzluk sağlamak amacı ile güvenli seyir olasılığı bulunmayan keskin virajlarda kullanılır. Sağa Tehlikeli Viraj veya Sola Tehlikeli Viraj ile birlikte yolun durumuna göre kullanılabilirler. 
Düşük Banket
Kaplama ve bariyer arasında seviye farkı olduğunu bildirir. Bu fark trafik güvenliğini tehlikeye düşürebilecek nitelikte olduğu için sürücülerin yolun kenarına dikkat etmesi gerekir. Sürücü kontrolü kaybederse yolun dışına çıkabilir.
Gizli Buzlanma
Bu işaret, yol yüzeyinde tahmin edilemeyecek nitelikte buzlanmalar olabileceğini bildirmektedir. Köprü üzeri, rakımı yüksek dağ yolları, güneş görmeyen yamaçlarda bu tehlike işaretinin görülme olasılığı yüksektir. Bu işaret levhaları tercihen ekim ve nisan ayları arasında kullanılır.TRAFİK TANZİM İŞARETLERİ  
Yol Ver
Bu işaret levhası, ana yol-tali yol kavşaklarında, tali yoldan kavşağa yaklaşmakta olan sürücülerin gerekmediği durumlarda kavşakta durmaksızın, ana yolda seyretmekte olan araçlara yol vermesi gerektiğini belirtir.
Dur
Bu levha sürücünün kavşağa girmeden önce durarak diğer araçlara yol vermeleri gerektiğini bildirir.
Karşıdan Gelene Yol Ver
Bu levha, iki yönlü trafik akışının zor ve imkansız olduğu durumlarda ayrıca bazı dar yol kesimlerinde önceliğin karşıdan gelen araçlara ait olduğunu bildirmek için kullanılır.
Girişi Olmayan Yol
Her türlü taşıt trafiğine yasak olduğunu bildirir. Genelde bu işaretin bulunduğu yolun karşı istikameti tek yönlü bir yoldur. 
Taşıt Trafiğine Kapalı Yol
Yolun her iki yönden de taşıt trafiğine kapalı olduğunu bildirir.
Motosiklet Hariç Motorlu Taşıt Trafiğine Kapalı Yol
Motorlu bisiklet ve sepetsiz motosikletler dışındaki tüm motorlu araç girişinin yasak olduğunu bildirir.
Motosiklet Giremez
Motosiklet girişinin yasak olduğunu bildirmektedir.
Bisiklet Giremez
Bisiklet girişinin yasak olduğunu bildirmektedir.
Motorlu Bisiklet Giremez
Motosiklet girişinin yasak olduğunu bildirmektedir.
Kamyon Giremez
Kamyonların giremeyeceğini bildirmektedir. Kamyonlar azami yüklü ağırlığı 3,5 tondan fazla olan araçlardır.
Treyler Giremez
Çekici(tır) ile römork çeken araç girişinin yasak olduğunu bildirir.
Otobüs Giremez
Otobüsler giremeyeceğini bildirmektedir.
Yaya Giremez
Otoyol, kaldırım bulunmayan yollar veya her türlü yaya geçişinin tehlike arz ettiği yollarda kullanılır. Yayaların girişinin yasak olduğunu bildirir.
Motorlu Taşıt Giremez
Bisikletliler ve hayvanla çekme yapılan(at arabası gibi) araçlar girebilir. Bunun dışında motora sahip olan hiç bir araç giremez.
Taşıt Giremez
Motorlu bisiklet ve el arabalılar girebilir. Bunun dışındaki hiç bir araç giremez. 
Genişlik Sınırı
2,30 metreden daha geniş araçlar giremez. Bu levha dar bir köprü veya dar bir geçişte bulunabilir.
Yükseklik Sınırı
3,50 metreden daha yüksek araçlar giremez. Alt geçit ve tünellerde yaygın şekilde kullanılır. Yükseklik gabarisi olarak ele alınır.
Sağa Dönülmez
Sağa dönmenin yasak olduğunu bildirmektedir. Sağa dönüşlerin uygunsuz veya trafiği tehlikeye düşürme riskinin olduğu yollarda kullanılır.
Sola Dönülmez
Sola dönmenin yasak olduğunu bildirmektedir. Sola dönüşlerin uygunsuz veya trafiği tehlikeye düşürme riskinin olduğu yollarda kullanılır.
U Dönüşü Yapılmaz
U dönüşü yapmanın yasak olduğunu bildirmektedir. U dönüşünün uygunsuz veya trafiği tehlikeye düşürme riskinin olduğu yollarda kullanılır.
Öndeki Aracı Geçmek Yasaktır
Mopedler, sepetsiz motosikletler ve bisikletlilerin dışındaki tüm araçların geçilmesinin yasak olduğunu bildirmektedir.
Yük Taşıtlarının Öndeki Aracı Geçmesi Yasaktır
Azami ağırlıkları 3,5 ton üzerinde olan araçların(kamyonların) öndeki araçları geçmelerinin yasak olduğunu bildirir.
Azami Hız Sınırı
Yolda hız sınırı olduğunu bildirir. Hız sınırının değişiklik gösterdiği yollarda kullanılır. Eğer hız sınırı uzun bir yol boyunca geçerliyse 10 km'de bir levha tekrar edilir. Yandaki işaret azami hız sınırının 50 olduğunu bildirir. Azami demek en yüksek demektir.
Sesli İkaz Cihazlarının Kullanımı Yasaktır
Sesli ikaz(Genellikle korna) cihaz veya cihazlarının kullanımının yasak olduğunu bildirir.
Bütün Yasaklama ve Kısıtlamaların Sonu
Var olan kısıtlamaların ve yasakların bittiğini göstermektedir.
Hız Sınırlaması Sonu
Var olan hız sınırlamasının bittiğini gösterir. Bu tabelada 50 olan hız sınırı kalkmıştır.
Geçme Yasağı Sonu
Öndeki aracı geçme yasağının ortadan kalktığını bildirir.
Sağdan Gidiniz
Sağdan gidilmesi gerektiğini bildirir. Yol üzerinde bulunan fiziki ayıcıyı ve adaları bildirmek için kullanılır. Sürücülerin bu ayıcılara çarparak kaza yapmamaları için bu levhalara dikkat etmeleri oldukça önemlidir.
Soldan Gidiniz
Soldan gidilmesi gerektiğini bildirir. Yolda yapım, bakım, çalışma varsa veya mobil ekipler tarafından geçici çalışmalar gerçekleştiriliyorsa trafiği yönlendirmek amacıyla kullanılır.
Her İki Yandan Gidiniz
Arada bir ayırıcı olmasına rağmen trafiğin her iki yönden aktığını bildirmektedir. Sürücü her iki yönden birinden gitmeyi tercih edebilir. Kaza riskine karşın ortadaki ayırıcıya dikkat etmek gerekir.
Ada Etrafında Dönünüz
Dönel kavşaklarda izlenmesi gereken yönü belirtir. Dönel kavşağın her girişine konulur. Dönel kavşak içerisindeki aracın geçiş önceliği vardır. Bu nedenle dönel kavşağa giren araçların kavşak içerisindeki araçlara yol vermesi gerekir. Yolun durumuna göre kavşak girişinde "yolver" veya "dur" işaretiyle birlikte bu işaret levhası kullanılabilir.
Mecburi Asgari Hız
Otoyol veya benzer yollarda asgari(en az) gidilebilecek hız sınırını gösterir. Bu işaret için asgari sınır 30'dur.
Mecburi Asgari Hız Sonu
Asgari hız sınırlamasının bittiğini belirtir.
Zincir Takmak Mecburidir
Zincir takmanın mecburi olduğunu bildirir. Eğer araç önden çekişli ise ön tarafa 2 adet, arkadan çekişli ise arkaya 2 adet zincir takılabilir. En az 2 zincir takılmalıdır fakat 4 lastiğe de zincir takılabilir.
Zincir Takma Mecburiyetinin Sonu
Zincir takma zorunluluğunun son erdiğini bildirir.
Park Etmek Yasaktır
Bu trafik işaretinin bulunduğu yerde duraklama yapılabilir. Fakat araç park edilip gidilemez. Bu kurala uymayan sürücünün aracı çekilebilir, sürücüye ceza kesilebilir veya plakaya ceza yazılabilir.
Duraklamak ve Park Etmek Yasaktır
Bu trafik işaretinin bulunduğu yerde duraklama dahi yapılamaz. Fakat araç park edilip gidilemez. Bu kurala uymayan sürücünün aracı çekilebilir, sürücüye ceza kesilebilir veya plakaya ceza yazılabilir.
Park Yeri
Bu trafik işaretinin bulunduğu yere aracınızı park edebilirsiniz.
Mecburi Yön Tabelaları
Bu tabelalar sürücülerin belirtilen yönlere doğru araçlarını sürmelerini mecburi kılar. Sürücüler bu yön tabelalarıyla önceden uyarılırlar.

seafoodplus.info

Bisiklet Geçebilir Levhası T, bir bisiklet yolunun bu işaretin konulduğu yola bağlandığını ya da bisikletlilerin yol eksenine dik olarak karşıya geçebilecekleri kesimleri belirtmek için kullanılır. Bisiklet Geçebilir Levhası T bir tehlike uyarı işaretidir. Kırmızı üçgen içerisinde siyah simge şseafoodplus.info 29,

İçindekiler

Bisiklet yolu Levhasi nerelerde kullanılır?

Mecburi Bisiklet Yolu Levhası TTa: Bisikletlilerin bisiklet yolunu kullanmak zorunda olduklarını ve diğer araçların aynı yolu kullanma haklarının olmadığını bildirir. Mecburi Bisiklet Yolu Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır.

Bisiklet levhasının anlamı ne?

Mecburi bisiklet yolu levhasında bisikletli için özel bir yol olduğu bu yoldan başka aracın geçemeyeceği ve bisikletlinin mutlaka bu yoldan gitmesi gerektiği anlatılmaktadır. Bisiklet yolu sonu levhası ise yolun bittiğini göstermektedir.

Bisiklet yolu nerede kullanılır?

MADDE 6 – (1) Bisiklet şeritleri; belediye ve mücavir alan sınırları içinde, otomobil için azami hız sınırı en çok 50 km/saat olan taşıt yollarına bitişik olarak, taşıt yolu seviyesinde ve fiziksel ayrım yapılmaksızın, taşıt yolunun sağında ve gidiş istikametinde tek yönlü olarak uygulanır.

Kırmızı levhaların anlamı nedir?

Tehlike Uyarı İşaretleri Toplamda 52 adet olan ve çoğunlukla üçgen şeklinde ve kırmızı renkte olan bu işaretler arasında yaya geçidi, sağa viraj, kasisli yol, tehlikeli eğim, kaygan yol, iki yönlü trafik gibi levhalar yer alır.

Bisiklet giremez levhası nerelerde kullanılır?

Bisiklet Giremez Levhası TT Bisiklet girişinin yasak olduğunu bildirir. Bisiklet girişinin diğer trafik tehlikelerine sebep olacağı veya motorlu taşıt trafiği açısından tehlikeler oluşturabileceği durumlarda kullanılır.

Mecburi bisiklet yolu sonu nedir?

Mecburi Bisiklet Yolu Sonu Levhası TTb: Bisiklet yolunun sona erdiğini bildirir. Mecburi Bisiklet Yolu işaret levhası ile belirtilen zorunluluğunun sona erdiğini belirtmek için kullanılır. Mecburi Bisiklet Yolu Sonu Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır.

Giremez levhasının anlamı nedir?

Taşıt Giremez Levhası: Bu işaret levhası bisiklet, motorlu bisiklet ve el arabası dışındaki her türlü taşıtın girmesinin yasak olduğunu bildirir. Trafik Tanzim işareti kategorisinde yer almaktadır. Taşıt Giremez Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır.

Yaya giremez ne anlama gelir?

Yaya Giremez Levhası TT, yayaların girmesinin yasak olduğunu bildirir. Sadece yayaların girmesinin özellikle tehlike arz edebileceği otoyol-kaldırımı bulunmayan çok şeritli yollar-yaya girişinin kanunen yasak olduğu diğer yerlerde kullanılır.

1-ÖNCELİK BİLDİREN TRAFİK İŞARET LEVHALARI(TT-1) YOL VER Bu işaret levhası, ana yol-tali yol kavşaklarında, tali yoldan kavşağa yaklaşmakta olan sürücülerin gerekmediği durumlarda kavşakta durmaksızın, anayolda seyretmekte olan araçlara yol vermesi gerektiğini belirtir. (TT-2) DUR Bu işaret levhası, sürücülerin bir kavşağa girmeden önce durarak kavşaktaki Bütün araçlara yol vermeleri gerektiğini belirtir. Bu işaret levhası aynı zamanda kontrolsüz bir demiryolu geçidinden geçmeden önce söz konusu olan durma mecburiyetini belirtmek için de kullanılır. (TT-3) KARŞIDAN GELENE YOL VER Bu işaret levhası, iki yönlü trafik akışının zor ya da imkansız olduğu dar yol kesimlerinde öncelik hakkının karşıdan gelen araçlara ait olduğunu belirtir. 2- YASAKLAMA VE KISITLAMA BİLDİREN TRAFİK İŞARET LEVHALARI (TT-4) GİRİŞİ OLMAYAN YOL Bu işaret levhası, her türlü taşıt girişinin yasak olduğu yolların girişlerinde kullanılır ve normal olarak işaretin konulduğu yolun karşı yönden tek yönlü trafiğe ayrılmış olduğunu belirtir. (TT-5) TAŞIT TRAFİĞİNE KAPALI YOL Bu işaret levhası, yolun her iki yöndeki taşıt trafiğine kapalı olduğunu bildirir. Sadece yaya trafiğine açık yolların girişlerinde kullanılır. (TT-6) MOTOSİKLET HARİÇ MOTORLU TAŞIT TRAFİĞİNE KAPALI YOL Bu işaret levhası, sepetsiz motosikletler ve motorlu bisikletler dışındaki her türlü motorlu taşıtın girmesinin yasak olduğunu bildirir.(TT-7) MOTOSİKLET GİREMEZ Bu işaret levhası, motosiklet girişinin yasak olduğunu bildirir. (TT-8) BİSİKLET GİREMEZ: Bu işaret levhası, bisiklet girişinin yasak olduğunu bildirir. Bisiklet girişinin diğer trafik tehlikelerine sebep olacağı veya motorlu taşıt trafiği açısından tehlikeler oluşturabileceği durumlarda kullanılır. (TT-9) MOTORLU BİSİKLET GİREMEZ Bu işaret levhası, motorlu bisiklet girişinin yasak olduğunu bildirir. (TTa) KAMYON GİREMEZ Bu işaret levhası, kamyon (azami yüklü ağırlığı 3,5 tondan fazla olan yük taşıtları) girişinin yasak olduğunu bildirir. (TTb) OTOBÜS GİREMEZ Bu işaret levhası, otobüs girişinin yasak olduğunu bildirir. (TT) TREYLER GİREMEZ Bu işaret levhası, bir römork çeken motorlu taşıt girişinin yasak olduğunu bildirir. (TT) YAYA GİREMEZ: Bu işaret levhası, yayaların girmesinin yasak olduğunu bildirir. Sadece yayaların girmesinin özellikle tehlike arz edebileceği otoyol-kaldırımı bulunmayan çok şeritli yollar-yaya girişinin kanunen yasak olduğu diğer yerlerde kullanılır.

(TT) AT ARABASI GİREMEZ

(TT) EL ARABASI GİREMEZ

(TT) TRAKTÖR GİREMEZ
Bu işaret levhalarının yerleştirilmiş olduğu yola, üzerinde şekli bulunan araçların giremeyeceğini bildirir. Bu işaret levhaları yüksek hızlı çok şeritli karayolları, ekspres yollar vb. yollarda tehlike ve uygunsuzluk meydana getirebilecekleri yol ve caddelere girişinin engellenmesi amacıyla kullanılır.
(TTa) BELİRLİ MİKTARLARDAN FAZLA PATLAYICI ve PARLAYICI MADDE TAŞIYAN TAŞIT GİREMEZ Bu işaret levhası, belirli miktarlardan fazla patlayıcı ve/veya parlayıcı madde taşıyan taşıtların girmesinin yasak olduğunu bildirir.
(TTb) TEHLİKELİ MADDE TAŞIYAN TAŞIT GİREMEZ Bu işaret levhası, tehlikeli madde taşıyan taşıtların girmesinin yasak olduğu yol girişlerinde kullanılır.
(TT) BELİRLİ MİKTARLARDAN FAZLA SU KİRLETİCİ MADDE TAŞIYAN TAŞIT GİREMEZ Bu işaret levhası, belirli miktardan fazla su kirletici madde taşıyan taşıtların girmesinin yasak olduğu yol girişlerinde kullanılır. (TT) MOTORLU TAŞIT GİREMEZ Bu işaret levhası, bisikletliler ile hayvanlar tarafından çekilen araçlar hariç motosikletler ve motorlu bisikletler de dahil her türlü motorlu taşıtın girmesinin yasak olduğunu bildirir. (TT) TAŞIT GİREMEZ Bu işaret levhası bisiklet, motorlu bisiklet ve el arabası dışındaki her türlü taşıtın girmesinin yasak olduğunu bildirir.
(TT) GENİŞLİĞİ . . . . . METREDEN FAZLA OLAN TAŞIT GİREMEZ Bu işaret levhası, toplam genişliği levhada belirtilmiş olan değerden fazla olan taşıtların girişinin yasak olduğunu bildirir. (TT) YÜKSEKLİĞİ . . . . . METREDEN FAZLA OLAN TAŞIT GİREMEZ Bu işaret levhası toplam yüksekliği, levhada belirtilmiş olan değerden fazla olan araçların girişinin yasak olduğunu bildirir. (TT) UZUNLUĞU . . . . METREDEN FAZLA OLAN TAŞIT VEYA KATAR GİREMEZ Bu işaret levhası, uzunluğu levhada belirtilen rakamdan fazla olan taşıt ya da katarın girişinin yasak olduğunu bildirir. (TT) DİNGİL BAŞINA . . . TONDAN FAZLA YÜK DÜŞEN TAŞIT GİREMEZ Bu işaret levhası tek dingil başına levhada yazılı olan tondan fazla yük düşen araçların girişinin yasak olduğunu bildirir. Bu işaret levhası izin verilen dingil ağırlığının yasada belirtilmiş normal ağırlıktan daha az olmasının zorunlu olduğu yollarda kullanılır. (TT) YÜKLÜ AĞIRLIĞI . . . . . TONDAN FAZLA OLAN TAŞIT GİREMEZ Bu işaret levhası yüklü ağırlığı levhada belirtilen değerden fazla olan araçların girişinin yasak olduğunu bildirir. (TT) ÖNDEKİ TAŞIT METREDEN DAHA YAKIN TAKİP EDİLMEZ Bu işaret levhası, yol ve trafik koşullarının taşıtlar arasında belli bir mesafenin korunmasını gerektirdiği ve taşıtların yol üzerindeki boyuna dağılımın kritik olduğu kesimlerin başlangıcına konulur.(Gevşek malzeme-kaygan yol vb.)
(TTa) SAĞA DÖNÜLMEZ: Bu işaret levhası sağa dönüşlerin yasak olduğunu bildirir. Sağa dönüş asli kusur sayılır. (TTb) SOLA DÖNÜLMEZ Bu işaret levhası sola dönüşlerin yasak olduğunu bildirir. Sola dönüş asli kusur sayılır.
(TTc) U - DÖNÜŞÜ YAPILMAZ Bu işaret levhası -U - dönüşü yapmanın yasak olduğunu bildirir. U dönüşü yapmanın uygunsuz olduğu kavşaklarda kullanılır. U dönüşü yapmak asli kusur sayılır. (TT) ÖNDEKİ TAŞITI GEÇMEK YASAKTIR Bu işaret levhası, iki tekerlekli mopedler (motorlu bisikletler) ve yanında sepeti olmayan iki tekerlekli motosikletler ile bisikletlerin dışındaki taşıtların geçilmesinin yasak olduğunu bildirmek için kullanılır. (TT) YÜK TAŞITLARININ ÖNDEKİ TAŞITI GEÇMESİ YASAKTIR: Bu işaret levhası, izin verilen azami ağırlığı tonun üzerinde olan yük taşıtlarının öndeki aracı geçmesinin yasak olduğunu bildirir. Otomobiller için geçmenin sorun oluşturmadığı fakat yük taşıtlarının geçme yapmakta zorlanacağı ve sorun teşkil edeceği yerlerde kullanılır. (Dik ve uzun rampalar vb.) (TT) AZAMİ HIZ SINIRLAMASI Bu işaret levhası uyulması gereken hız sınırını bildirir. (TT) SESLİ İKAZ CİHAZLARININ KULLANIMI YASAKTIR Bu işaret levhası, bir kazadan kaçınma durumları hariç, sesli ikaz cihazlarının kullanımının yasak olduğunu bildirir. (TT) GÜMRÜK-DURMADAN GEÇMEK YASAKTIR Bu işaret levhası, sürücülerin gümrük işlemleri için durmak zorunda olduklarını bildirir. (TT) BÜTÜN YASAKLAMA VE KISITLAMALARIN SONU Bu işaret levhası, daha önce yapılmış olan yasaklama ve kısıtlamaların sona
erdiğini bildirir. (TT) HIZ SINIRLAMASI SONU: Bu işaret levhası, daha önce uygulanmış olan hız kısıtlamasının sona erdiğini bildirir. Bu levhadan sonra yolun durumuna uygun yasal hız limitinin geçerli olduğu anlaşılır. (TTa) GEÇME YASAĞI SONU Bu işaret levhası öndeki aracı geçme yasağının sona erdiğini bildirir. (TTb) KAMYONLAR İÇİN GEÇME YASAĞI SONU: Bu işaret levhası kamyonlar için konulan öndeki aracı geçme yasağının sona erdiğini bildirir.
3- MECBURİYET BİLDİREN TRAFİK İŞARET LEVHALARI(TTa) SAĞDAN GİDİNİZ: Bu işaret levhası, taşıt yolu üzerinde bulunan fiziki ayırıcı ve adaları bildirmek ve sürücülerin bu kesime çarpmalarını önlemek amacıyla ayırıcı ve adaların başlarında kullanılır. Bu işaret levhasının kullanılması, aksine bir işaret yoksa trafiğin sağa veya sola dönüşünü engellemez (TTb) SOLDAN GİDİNİZ Bu işaret levhaları, yapım, bakım ve onarım çalışmalarında, geçici nedenlerle trafiği ok yönünde yönlendirmek amacıyla kullanılır. (TTc) HER İKİ YANDAN GİDİNİZ Bu işaret levhası, taşıt yollarının bir ayırıcı ile ayrılmış olmasına rağmen, bu yolların aynı yöndeki taşıt trafiğine ait olduğunu ve okların gösterdiği her iki yönden de gidilebileceğini belirtir. (TT) ADA ETRAFINDA DÖNÜNÜZ: Bu işaret levhası, dönel kavşaklarda izlenmesi gereken seyir yönünü gösterir. Dönel kavşağa açılan tüm yollarda
bu levha bulunur. Dönel kavşağa giren araç sürücüsü dönel kavşak içersindeki araçlara ilk geçiş hakkını vermesi gerekir. (TTa) MECBURİ BİSİKLET YOLU: Bu işaret levhası, bisikletlilerin bisiklet yolunu kullanmak zorunda olduklarını ve diğer araçların aynı yolu kullanma haklarının olmadığını bildirir. (TTb) MECBURİ BİSİKLET YOLU SONU: Bu işaret levhası, bisiklet yolunun sona erdiğini bildirir. Mecburi Bisiklet Yolu işaret levhası ile belirtilen zorunluluğunun sona erdiğini belirtmek için kullanılır. (TTa) MECBURİ YAYA YOLU: Bu işaret levhası, yayaların bu işaretin konulmuş olduğu yolu kullanmak zorunda olduklarını bildirir. Levha ayrıca sürücülere, yaya yolunu kullanma haklarının olmadığını bildirir. (TTb) MECBURİ YAYA YOLU SONU: Bu işaret levhası, yaya yolunun sona erdiğini bildirir. Mecburi Yaya Yolu işaret levhası ile belirtilen zorunluluğunun sona erdiğini belirtmek için kullanılır. (TTa) MECBURİ ATLI YOLU: Bu işaret levhası, atlıların bu işaretin konulmuş olduğu yolu kullanmak zorunda olduklarını bildirir. Levha ayrıca, diğer yol kullanıcılarına (yayalar hariç) atlı yolunu kullanma haklarının olmadığını bildirir. (TTb) MECBURİ ATLI YOLU SONU: Bu işaret levhası, atlı yolunun sona erdiğini bildirir ve sadece Mecburi Atlı Yolu işaret levhası ile belirtilen zorunluluğunun sona erdiğini belirtmek için kullanılır. (TTa) MECBURİ ASGARİ HIZ: Bu işaret levhası, otoyol veya benzer standarttaki yollarda levhada belirtilen hızdan daha düşük bir hızla seyir edilemeyeceğini bildirir. (TTb) MECBURİ ASGARİ HIZ SONU: Bu işaret levhası, daha önce uygulanmış olan asgari hız kısıtlamasının sona erdiğini bildirir. (TTa) ZİNCİR TAKMAK MECBURİDİR: Bu işaret levhası, çekiş tekerleklerinin en az ikisine zincir takmanın zorunlu olduğunu bildirir.
(TTb) ZİNCİR TAKMA MECBURİYETİ SONU: Bu işaret levhası, zincir takma zorunluluğunun sona erdiğini bildirir. Zincir Takma Mecburidir işaret levhası ile belirtilen zorunluluğunun sona erdiğini belirtmek için kullanılır.

(TTa)

(TTb)

(TTc)
TEHLİKELİ MADDE TAŞIYAN TAŞITLAR İÇİN MECBURİ YÖNTehlikeli madde taşıyan araçların yönlendirilmesi, bu işaret levhaları ile yapılır.

Bisiklet Giremez Levhası

Bisiklet Giremez Levhası
Bisiklet giremez levhası,trafik tanzim işaretlerinden biridir. Trafik tanzim işareti sürücüleri ve yayaları uyaran mecburiyet, yasaklama ve kısıtlamaları bildiren trafik levhalarıdır. Bisiklet giremez levhası anlamı bisiklet kullananların giremeyecegi cadde ya da sokağın başında bulunan bisiklet kullanımı yasak yerleri belirtmek için kullanılan trafik tanzim levhasıdır. Yuvarlak kırmızı levhanın içinde siyah bisiklet resmi ve onun üstünde çapraz kırmızı çizgi bulunur. Bisiklet giremez levhası genelde araç trafiğine kapalı sadece yayalara açık olan yerlerde, bazı park alanlarında ya da araç trafiğinin çok akıcı olan çevre yolu, otoyol gibi yerlerde kullanılır.

Son Güncelleme :

Bisiklet Giremez Levhası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.


0 Yorum Yapılmış "Bisiklet Giremez Levhası"


Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Trafik İşaretleri
Trafik İşaretleri
Trafik İşaretleri, Trafikte araç kullanıyorsanız veya yaya iseniz trafik kurallarına uymanız çok önemlidir. Trafik işaretleri ve kuralları yalnızca sizin hayatınızı değil aynı zamanda sevdiklerinizin hatta hiç tanımadığınız insanların dahi hayatını k
Dur İşareti Levhası
Dur İşareti Levhası
Dur İşareti Levhası, Eğer bizde bir otomobil sahibiysek, trafikte birçok levhanın olduğunu ve her bir levhanın bizlere farklı kurallara uyulması gereken işaretleri içerdiğini biliriz. Fakat önemli olan trafiğe çıkıldığı zaman kazaları önleyebilmek iç
Park Etmek Yasaktır Levhası
Park Etmek Yasaktır Levhası
Park Etmek Yasaktır Levhası, Bilindiği gibi, trafik kurallarına uymak çok önemlidir ve bu kurallara uymak için de trafik levhalarının ne anlama geldiğini bilmek gerekmektedir. Konumuz olan park etmek yasaktır levhasının anlamı ise bulunduğu yol ü
Okul Geçidi Levhası
Okul Geçidi Levhası
Okul Geçidi Levhası, okul geçidi levhası okullara yakın yerlerde bulunmaktadır. Öğrencilerin güvenliği için bu levhalar her okul çevresinde bulunmalıdır. Can ve mal kayıplarının olmaması için bu levhalara çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Okul geçid
Anayol-tali Yol Kavşağı Levhası
Anayol-tali Yol Kavşağı Levhası
Ana Yol Tali Yol Kavşağı Levhası: Bir tali yol kavşağına yaklaşılmakta bulunduğunu, bu işaretin kullanıldığı yoldaki trafiğin ilk geçiş hakkına sahip olduğunu ve tali yoldan yaklaşmakta olan sürücülerin ana yola geçmeden önce yol vermelerinin veya du
Taşıt Giremez Levhası
Taşıt Giremez Levhası
Taşıt Giremez Levhası, trafik yayaların hayvanların ve araçların kara yolunda ki hal ve hareketlerine denilmektedir. Sadece akılın düzenlendiği yollar sistemi değil toplumdaki bireylerin birbirleri ile etkileşimde bulunduğu, iletişime geçtiği bir sis
Ana Yol Levhası
Ana Yol Levhası
Ana Yol Levhası, kenarları siyah çerçeveli, içi sarı olan iç içe iki karenin 45 derece sağa yatık şeklinin verildiği bir levhadır. Bu levha, sürücülerin ana yol üzerinde olduklarını belirtmektedir. Ana yol levhası ayrıca kavşağın diğer kolları üzerin
Yaya Giremez Levhası
Yaya Giremez Levhası
Yaya Giremez Levhası, bu işaret levhası, yayaların girmesinin yasak olduğunu bildirir. Sadece yayaların girmesinin tehlike arz edebileceği, otoyol- kaldırımı bulunmayan çok çeşitli yollar, yaya girişinin kanunen yasak olduğu diğer yerlerde kullanılır
Kamyon Giremez Levhası
Kamyon Giremez Levhası
Kamyon giremez levhası belirtilmeden önce trafik işaretleri neden kullanılır ve neden kullanımı sağlanır onu açıklayalım. Trafik tanzim işaretleri genel olarak yol kullanıcılarını kesinlikle uymaları gereken özel yükümlülükler olmakta, çeşitli yasakl
Köprü Yaklaşım Levhası
Köprü Yaklaşım Levhası
Köprü yaklaşım levhası, Köprünün korkuluklarının her iki tarafına takılarak köprü genişliği hakkında bilgi veren fosforlu bir tabeladır. Köprüye gelindiğine ifade eder
Yol Ver Levhası
Yol Ver Levhası
Yol Ver Levhası, Ana yol ve tali yol kavşaklarında, tali yoldan kavşağa gelmekte olan sürücülerin uygun olmadığı durumlarda kavşakta durmadan, ana yolda gitmekte olan araçlara yol vermesi gerektiğini belirtir. Yol ver levhası kara yolları genel müdür
Azami Hız Sınırlaması Levhası
Azami Hız Sınırlaması Levhası
Azami Hız Sınırlaması Levhası, Azami hız sınırlaması levhası, kara yollarında trafik akışını tehlikeye sokmamak ve oluşabilecek kaza risklerini minimum seviyeye çekmek amacıyla kara yollarında bulunmaktadır. Bu levhalarda her araç tiplerine ayrı ayrı

 

Trafik İşaretleri
Dur İşareti Levhası
Park Etmek Yasaktır Levhası
Okul Geçidi Levhası
Anayol-tali Yol Kavşağı Levhası
Bisiklet Giremez Levhası
Taşıt Giremez Levhası
Ana Yol Levhası
Yaya Giremez Levhası
Kamyon Giremez Levhası
Köprü Yaklaşım Levhası
Yol Ver Levhası
Azami Hız Sınırlaması Levhası
Taşıt Trafiğine Kapalı Yol Levhası
Mecburi Yaya Yolu Levhası
Bisiklet Geçebilir Levhası
Yaya Geçidi Levhası
Işıklı İşaret Cihazı Levhası
Kontrollü Demiryolu Geçidi Levhası
Hastane İşareti Levhası
U Dönüşü Yapılmaz Levhası
Kontrolsüz Demiryolu Geçidi Levhası
Mopet Giremez Levhası
İki Yönlü Trafik Levhası
Motosiklet Giremez Levhası
Tek Yön Levhası
Kasisli Yol Levhası
Durak İşareti Levhası
Önceliği Olan Yön Levhası
Telefon İşareti Levhası

Popüler İçerik

Taşıt Trafiğine Kapalı Yol Levhası

Taşıt Trafiğine Kapalı Yol Levhası

Taşıt trafiğine Kapalı Yol Levhası, Taşıt trafiğine kapalı yol levhasının görülmesi demek, gidilecek yolun her iki yönde de taşıt trafiğine kapatılm

Mecburi Yaya Yolu Levhası

Mecburi Yaya Yolu Levhası

Mecburi Yaya Yolu Levhası, mavi bir çember içinde beyaz renkte el ele tutuşan anne ve çocuk figürünün yerleştirildiği bir ikaz işaretidir. Bu levha ya

Bisiklet Geçebilir Levhası

Bisiklet Geçebilir Levhası

Bisiklet giremez levhası:Bisiklet girişinin yasak oldugunu seafoodplus.infoet sürücülerinin bu yola girmemeleri gerekir. Bu levhayı görüpte girildigi z

Yaya Geçidi Levhası

Yaya Geçidi Levhası

Yaya geçidi levhası, yaya geçidinin olduğu bir yere yaklaşıldığını belirtmek için kullanılmaktadır. Bu levhanın görüldüğü yerlerde hızın azaltılması g

Işıklı İşaret Cihazı Levhası

Işıklı İşaret Cihazı Levhası

Işıklı İşaret Cihazı Levhası, Trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda bulunan ve trafiğin, tabiri caizse felç olmasını engelleyen, yayaların güvenli bir şek

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir