dar gelen kumaş pantolon nasıl genişletilir / Dar Gelen Kumaş Pantolon Nasıl Açılır? | Haber Sizseniz

Dar Gelen Kumaş Pantolon Nasıl Genişletilir

dar gelen kumaş pantolon nasıl genişletilir

Dar gelen kot pantolon nasıl bollaştırılır?

Dar gelen kot pantolon nasıl bollaştırılır?

Severek alınan kot pantolonlar beden yapınızın değişmesi ya da kotun yapıldığı kumaşın çekmesi sonucu dar gelmeye başlar. Peki, dar gelen kotunuzu yeniden giyebilmek ister misiniz? İşte sizlere dar gelen kot pantolonları yeniden giymenizi sağlayacak öneriler

Pek çok kişinin dolabında artık giyemediği ancak yeni olduğu için atamadığı kot pantolonları vardır. Size vereceğimiz tavsiyelerle dar geldiği için giyemediğiniz kotunuzu yeniden giyebileceksiniz. 

1. YÖNTEM 

Eğer kilo verdiğiniz için eski kotlarınız size bol gelmeye başladıysa yapmanız gereken çok kolay. Kotunuzu kaynar suyun içinde yıkayın. Daha sonra çamaşır kurutucunun içine koyarak kurutun. Sıcak su ve sıcak hava kotun ipliklerini bir araya getirerek daralmasını sağlayacaktır. 

2. YÖNTEM 

Bazen alınan kot pantolonların bacak kısımları tam olurken bel kısımları bol gelir. Bununda kolay bir yolu var. Tuhafiyeden çok fazla sert olmayan yumuşak bir lastik alın. Bu lastiği pantolonun beline dikin. Böylelikle pantolonunuzu daha uzun yıllar giyebilirsiniz. 

3. YÖNTEM 

Fiziğinizdeki değişimler sonucu kot pantolonunuz artık size dar geliyorsa, kotunuzu uygulayacağınız çok kolay bir yöntemle açabilirsiniz. Bunun için bir sprey şişesinin içine ılık su doldurun. Ilık suyu pantolonun üzerine sıkın ve bir kişinin daha yardımı ile pantolonu çekin. Bu işlem pantolonun açılmasını sağlayacaktır. 

4. YÖNTEM 

Dar gelen pantolonu açmak için kullanılan bir başka yöntemse şu şekilde: Küveti ılık su ile doldurun. Daha sonra üzerinize kot pantolonu giyerek küvetin içine girin. Pantolonun küvetin içindeki suyu çekmesini bekleyin. Bu şekilde küvetten çıkın ve herhangi bir kurutma işlemi uygulamadan pantolonu asın. 

Çamaşır suyu lekesi çıkar mı?

İLİŞKİLİ HABER

Çamaşır suyu lekesi çıkar mı? Ankastre ocak en kolay ve titiz bir şekilde nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Ankastre ocak en kolay ve titiz bir şekilde nasıl temizlenir?

Contents

Dar bir pantolon nasıl genişletilir?

Dar pantolonu genişletmek için kullanabileceğiniz en basit yöntem: Bir sprey kutusuna doldurduğunuz ılık suyu kotunuza püskürttükten sonra kotu yere serin. Kotun bacaklarına basarak iki elinizle ıslak kotu çekiştirerek genişletin. Gerekirse biraz daha su sıkın.

Likralı kot pantolon genişler mi?

Kot pantolonlar bazı durumlarda esnemeye ihtiyaç duyarlar. Kot pantolonlarını esnetmenin bir diğer yöntemi de sık giyilmesi ve de sıcak suda yıkamamak olacaktır. Hele ki likralı pantolonlar için bu daha çok geçerlidir. Sık sık giyilen pantolonlar zamanla esneme yaparak genişleyecektir.

Boyu kısa gelen pantolon nasıl uzatılır?

Kısa pantolon nasıl uzatılır

  1. Pantolonun Alt Kısmını Açın. Yalnızca fazladan birkaç santimetre kadar uzunluğa ihtiyacınız varsa, pantolon ucunu aşağı indirmek iyi bir çözümdür.
  2. Pantolona Manşet Ekleme.
  3. Orta Bacak Kısmına Daha Fazla Kumaş Ekleyin.
  4. Pantolonu Kapriye çevirin.

Esneyen kot pantolon nasıl daralır?

Esneyip Genişleyen Kot Pantolon Nasıl Daraltılır?

  1. Yöntem 1: Sıcak suyla yıkama. Pamuklu bir kot pantolonu daraltmak istiyorsanız, sıcak su pamuk lifleri üzerinde harikalar yaratabilir.
  2. Yöntem 2: Kaynatma. Bu yöntem çamaşır makinesinde yıkamadan daha hızlıdır.
  3. Mutlaka ütüleyin.

Kot pantolon nasıl daralır?

Kot pantolonunu sıcak suda yıka. Yıkamayı başka kıyafetlerle paylaştırma. Kumaş yumuşatıcısı kullanma. Önden yüklemeli çamaşır makinesi üst yüklemeliden daha etkili olabilir çünkü yuvarlanma hareketi kumaşı daraltan şeydir. Evde önden yüklemeli makinen yoksa mahallendeki çamaşırhanedekini dene.

Dar kıyafet nasıl genişler?

&#; Bir leğenin dörtte birine ılık su koyunuz. Bebek şampuanı ve saç kremi ekleyiniz. (bebek şampuanı yerine beyaz sirke de olabilir). Kıyafetleri 12 saat bu karışımın içinde bekletiniz ve esnetme hareketlerini yapınız.

Pamuk kumaş pantolon esner mi?

Pamuklu kumaşlar yazın serin tutar ve nefes alır, pamuklu elbiseler kışın da sıcak tutma özelliğinden dolayı dört mevsim de kullanılabilecek bir kumaş türüdür. Pamuğun esnek olması güçlü ve dayanıklılığı yapısındaki doğal elyafların özelliğinden kaynaklanmaktadır.

Dar gelen kot şort nasıl genişletilir?

Ya da kot pantolonunu saç kurutma makinesiyle ısıt ve ardından kotu üstüne giymeden önce dar olan yerlerini çekiştir. Kot pantolonu bel, basen, kalça, üst bacak, alt bacak kısmından ya da boydan 2,5 cm esnetmek için onu ılık suyla ıslat ve kumaşı genişletmek için iki yana çekiştir.

Likralı kumaş genişler mi?

Likralı ( Spandex ) kumaşlarla yapılan elbiselerde esneme payı diğer kumaşlarla yapılan elbiselere oranda daha fazla. Ama bu kalıcı bir genişlemeye neden olmayabilir. Esnek yapısından dolayı, tekrar aynı şekli alması muhtemel.

Likra giydikçe açılır mı?

lycralı kumaşlar için söylenir. giydikçe açılmaz pek aslında, sadece düdük gibi yapışır. aslında en iyisi, çekmesini veya açılmasını beklemeden direkt vücuda en uygun olanını almaktır. bu kumaşlara pek güven olmaz.

Likralı kot ne demek?

Bir tür polimer olan likralı kumaş bilinen asit türü ile birbirine bağlanan monomer zincirinden oluşmaktadır. Likralı kumaş diğer sentetik kumaşlara göre ısıya dayanıklı olması ile bilinir.

Pantolon paça boyu nasıl olmalı?

Normalde paça boyu ayarlanırken pantolonun arka kısmı hiç kat olmayacak şekilde, düz bir şekilde ayakkabı topuğuna kadar inmesiyle alınır. Ancak dikkat etmen gereken önemli bir noktada, kısa topuk ayakkabı giyeceğinde paçaların uzun olacağını unutmaman gerekir.

Dar Gelen Kot Pantolon Nasıl Genişletilir?

Biz kadınlar ne kadar zayıf olursak olalım söz konusu olan bir kıyafet satın almak olduğunda nedense hep bir küçük bedenini alırız. Hatta sıksa da zorla oldurmaya çalışırız. Bu durumu en çok da pantolonlar üzerinde yaşarız. Üzerimize oturmanın ötesinde yapıştırırız adeta. Çoğu kadında farkettiyseniz fermuarın olduğu noktoda üzteki kumaş düz durmaz çünkü tam bedene göre alınmamıştır. 

Aman biz kadınlarda umut biter mi içine hiç giremesek bile zayıflarım der yine alırız eminim. Yeter ki çok beğenmeyelim bir şeyi. 😃 Tabii bir beden küçük alma herkes için geçerli olamaz. Bazen yemek yemeyi fazla kaçırdığımız bir dönemde bu sorunu yaşıyor olabiliriz ya da yeni aldığımız bir kotu yıkadığımızda daralmış olabilir. Ancak sorun ne olursa olsun artık çözümü zor değil. Çünkü dar pantolon nasıl genişletilir sorunun cevabı bu yazımızda.

1) Esnetme Yöntemi

En çok uygulanan yöntem gererek esnetmedir. İlk yapmanız gereken kotunuzun esnetmek istediğiniz bölümünü belirlemektir. Özellikle en kolay esneyen bölümler, üst kısımdır. Yani bacak içi ve kalça bölümleri alt kısma göre daha kolay esner. 

Eğer bacak boyu ile ilgili bir sorununuz varsa bir eliniz belde, diğer eliniz kotun diz bölümünde olacak şekilde kotu germeniz gerekecektir. Eğer üst bacak bölümlerini esnetmek istiyorsanız, kotun bu bölümlerini enine gererek esnetmeye çalışmalısınız. Ancak bu germe işlemleri sırasında gerilmiş halde bir kaç dakika beklerseniz, uyguladığınız yöntem daha etkili olacaktır. 

jean

2) Ilık Su Püskürtün

Ilık su püskürtmek mi? 😯 Dediğinizi duyar gibim. Evet tam da öyle diyorum. Hatta bu pantolon genişletmek için uygulanabilecek en basit yöntemlerden. Yapmanız gereken bir sprey kutusuna doldurduğunuz ılık suyu kotunuza püskürtmek ve yere sermek. Daha sonra ise kotun ucundan ve başından çekerek genişletmek. Su yeterli gelmezse daha fazla sıkabilirsiniz. 

jean yıkama işlemi

3) Kotu Islatarak Giyin

Farkettiyseniz çoğu yöntemde de kotu ılık su ile ıslatmak vardır. Sudaki keramet fazla anlayacağınız. 😉 Evet hemen uygulamaya geçecek olursak. Yapmanız gereken şey küvetinizi ılık su ile doldurmak ve kotunuzula ılık suda, kotun suyu çekmesini beklemektir. Daha sonra hiçbir işlem yapmadan kotunuzu kurumasını için asın. Eğer mevsim yazsa güneşe çıkıp üzerinizde de kurumasını sağlayabilirsiniz. Böylece kotunuz vücudunuzun şeklini alacaktır. 

4) Genişletme Aparatı 

Özellikle kotun belini esnetmek için kullanılan yöntemlerden biri de bel genişletme aparatı. Yine soğuk su ile yıkadığınız kotun bel bölümüne taktığınız bu aparat sayesinde esnetebilir ve bu şekilde kurumasını sağlayabilirsiniz. Bana soracak olursanız ıslak olarak kotu üzerine giymekten çok daha mantıklı bir çözüm olduğunu düşünüyorum.

Tabii en mantıklı olan nokta ise kıyafetleri bedeninize göre almaktır.

Dar kot pantolon nasıl genişletilir?

Kot pantolonların bedeni markadan markaya değişiklik gösterebileceği gibi her giydiğinizde üzerinize oturuşu da değişebilir. Bazen ne yazık ki çok sevdiğiniz kot pantolonunuzun içine sığamazsınız. Bu durumda çöpe atmak yerine kot pantolonu genişleterek kullanmaya devam edebilirsiniz.

Dar pantolonu genişletmek için kullanabileceğiniz en basit yöntem:

Bir sprey kutusuna doldurduğunuz ılık suyu kotunuza püskürttükten sonra kotu yere serin. Kotun bacaklarına basarak iki elinizle ıslak kotu çekiştirerek genişletin. Gerekirse biraz daha su sıkın.

Şimdi söyleyeceğimiz kulağa biraz çılgınca gelebilir ancak işe yarıyor

Dar gelen kotunuzu giyin. Küveti ılık suyla doldurup içine girin. Ilık su kotun biraz gevşemesini sağlayacak. Bunu yaptıktan sonra kotu kurutmanız gerekeceği için biraz zamana ihtiyacınız var.

Not: Bunu yaptıktan sonra sakın kurutucuda kurutmaya çalışmayın.

Peki genişleyen kot pantolon nasıl daraltılır?

Kot pantolonlar genellikle birkaç kez giydikten sonra genişlemeye başlar. Kotunuzu hala ilk günkü gibi giymek istiyorsanız bunun için de birkaç ipucumuz var.

Dar kot pantolon nasıl genişletilir

Kotunuzu makineye atın, standart programda yıkayın. Kotunuz % pamukluya ne kadar yakınsa bu yöntem o kadar işe yarar. Geniş gelen kot pantolonunuzu yıkarken sakın yumuşatıcı kullanmayın!

Yüksek ısıda yıkama işlemi tamamlandıktan sonra kurutucuya atın, yine yüksek ısıda kurutun. Böylece kotunuz kurutucudan daha dar bir şekilde çıkacak.


PembeNar Özel

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası