gül hastalığı için güneş kremi / Rozasea Nedir? Gül Hastalığının Belirti, Tanı ve Tedavisi | BIODERMA

Gül Hastalığı Için Güneş Kremi

gül hastalığı için güneş kremi

Rozalı Ciltler için Cilt Bakım Önerileri (Rozase)

Cildiniz kızarıyor ve sivilce benzeri kabarcıklar oluşuyorsa halk arasında gül hastalığı olarak da bilinen roza hastalığınız olabilir. Gül hastalığı yüz bölgesinde ve vücutta kızarıklığa neden olurken aynı zamanda da kan damarlarının daha belirgin bir hale gelmesine sebep olur.

Ulusal Rosacea Derneğinin hasta üzerinde yaptığı araştırmada, %41’i yanlış cilt bakım ürünleri seçtikleri için roza belirtilerinin daha da arttığını , %27’si daha fazla yanma yaşadıklarını söylemişlerdir. Roza nedir? Rozalı ciltler nelere dikkat etmeli ve nasıl cilt bakım rutini oluşturmalı şimdi bunu adım adım açıklayacağız.

Roza Hastalığı nedir?

Kızarık cilt rozanın en yaygın belirtisidir. Rozalı ciltlerde genelde ciltte kızarıklık, kızarma yanma kuruluk ve akne gibi şişkinlikler ile görülebilir. Her yaşta görülse de genellikle 30 yaşından sonra yanma belirtileri ile ortaya çıkmaktadır. Çoğunlukla açık tenli ciltlerde ve erkeklerde kadınlara oranla daha şiddetli görülmektedir.

Roza neden oluşur?

Rosacea’nın kesin nedeni bilinmemekle birlikte, hastalığın kökeni hakkında yıllar içinde çeşitli teoriler geliştirilmiştir. Yüzdeki kan damarları çok kolay genişleyebilir ve cilt yüzeyinin yakınında artan kan cildin kızarmasına ve yanmasına neden olur.

Bu durumu çeşitli yaşam tarzı ve çevresel faktörler tetikleyebilir. Akne benzeri şişlikler, genellikle yüzün orta kısmında görülebilir. Bunun nedeni, kan akışı, cilt bakterileri, mikroskobik cilt akarları ( Demodex ), foliküllerin tahrişi, cilt altındaki bağ dokusunun güneş hasarı, bağışıklığın düşmesi veya psikolojik faktörler neden olabilir.

Roza hastalığının Belirtileri ve Tipleri Nelerdir?

4 farklı Farklı tipi vardır.  Bunlar;

  • Eğer damar genişlemeleri ile birlikte görülürse eritematotelenjiektazik rozase,
  • Kızarıklık ve ödem birlikte görülürse ödematöz rozase,
  • Sivilve (akne) benzeri deri belirtilerine kistler eşlik ederse rozase fulminas
  • Rinofima adı verilen burun üzerinde bulunan yağ bezelerinin aşırı büyümesinden kaynaklanan burun büyümesi de görülebilir.

Şiddetli olgularda ileri dönemlerde kistler "granülom" denilen sert nodüller, izler ve rinofima ortaya çıkabilir. Nadir olarak, kalıcı lenf ödem gelişen bir alan görülebilir.

Rozalı ciltler cilt bakım ürünü seçerken nelere dikkat etmeli?

Ulusal Rosacea Derneği, roza cilt rahatsızlığına sahip kişiler üzerinde anket yapmış ve hangi içeriklerin ciltlerini rahatsız ettiğini sorduklarında katılımcıların;

  • %66’sı alkol,
  • %30’u cadı fındığı,
  • %30’u parfüm,
  • %21’i mentol,
  • %14’ü nane,
  • %13’ü okaliptüs yağının ciltlerini tahriş ettiğini söylemişler.

Rozalı ciltler cilt temizliğini nasıl yapılmalı?

Rosacealı ciltler için nazik temizlik son derece önemlidir. Düzenli olarak günde en az bir kere temizlemek, fazla yağı, çevresel kalıntıları, bakterileri ve diğer mikroorganizmaları ve ayrıca cilt bakımı ve makyaj ürünlerindeki kalıntıları giderir. Cildinizi yatıştırmaya ve tedavi etmeye yardımcı olan ilk adımdır.

Temizleyici seçerken şunlara dikkat edilmeli;

  1. Cildini parmak uçlarını kullanarak bir temizleyici ile temizlemelisin. Sünger, kese gibi cildini tahriş edebilecek ürünlerden uzak durmalısın.
  2. Temizleyiciyi ılık suyla durulayın. Sıcak veya soğuk su kızarma veya tahrişe neden olabilir.
  3. Cildini pamuklu bir havlu yardımı ile nazikçe kurulayın. Ovma, bastırma gibi hareketlerden uzak durmalısın.
  4. Yüksek pH derecesine sahip, asitli temizleyiciler kullanmaktan kaçınmalısın.
Nacific Fresh Herb Origin Sun Block SPF50+ PA++++

1/2

Nacific Fresh Herb Origin Sun Block SPF50+ PA++++

Nacific Fresh Herb Origin güneş kremi güçlü UV filtrelerini içerir. Bunların yanı sıra formülasyonunda bulunan calendula özü ve yeşil çay özü ile ciltte yatıştırıcı etki sağlar, kızarık cilt görünümünü giderir.

İçeriğinde yer alan lavanta, kestane, yeşil çay ve kızılcık özü ile sebum dengesinin sağlanmasına yardımcı olarak gözenek görünümünü en aza indirir. Ayrıca cilt elastikiyetinin arttıran beyaz nilüfer özü de formülasyonda yer alır. SPF50+ ve PA++++ olması sebebiyle çok yüksek oranda hem UVA hem de UVB koruması sağlar. Geniş spektrumlu korumaya sahip Nacific Fresh Herb Güneş kremi hızlı emilen bir yapıya sahiptir.

Her cilt tipinin kullanabileceği bu güneş koruyucu leke, kızarıklık, sivilce izi gibi cilt endişelerine sahip ciltlerin kullanması önerilir.

Cosrx Aloe Soothing Sun Cream SPF50+ PA+++

2/2

Cosrx Aloe Soothing Sun Cream SPF50+ PA+++

Cosrx Aloe Soothing güneş kremi Octinoxate, Ensulizole, Tinosorb S, Amiloxate ve Titanium Dipxide güneş filtrelerini içerir. Bunların yanı sıra formülasyonunda yer alan Aloe Arborescens yaprağı özü sayesinde cildi hem yatıştırır hem de nemlendirir. Yine formülasyonunda yer alan glycerin sayesinde cildin nem dengesine katkıda bulunur.
Ayrıca içerik listesinde yer alan Tocopheryl Acetate ( E Vitaminin Asetatı ) antioksidan görevi görerek cildi serbest radikallere karşı korur.

Sahip olduğu yüksek güneş koruması ile Uv kaynaklı cilt hasarlarının önlenmesine yardımcı olur.

Rozalı Ciltler için Doğru Nemlendirici Seçimi

Roza cilt rahatsızlığının en önemli nedenlerinden biri cilt bariyerinin zayıflaması ve işlevini yerine getirememesidir. Zayıflamış cilt bariyeri ve cildin su kaybetmesi gibi cilt sorunları görülür. Bu yüzden dışarıdan gelebilecek zararlı içeriklere karşı cilt savunmasız kalır.

Nemlendirici, cilt bariyerini onarmada yardımcıdır. Güçlü bir cilt bariyeri, bakterileri, tahriş edici maddeleri yani dışarıdan cildini zarar verebilecek tüm zararlı içerikleri dışarıda tutmaya yardımcı olur.

Nemlendirici seçimi yaparken, cildini tahriş etmeyen, sakinleştirici içeriklere sahip bir nemlendirici kremi cilt bakım rutinine dahil etmelisin. Gündüz rutinlerinde cildinin neme ihtiyacı varsa güneş koruyucu öncesi nemlendirici kullanabilirsin. Cilt tipine uygun nemlendiriciler;

Nacific Fresh Herb Origin Cream

1/6

Nacific Fresh Herb Origin Cream

Nacific Laboratuvarlarında geliştirilen üçlü nem teknolojisi Spicalm ile cildi derinlemesine nemlendirir. İçeriğinde yer alan %63 Chamomil bitkisi ile cildini sakinleştirir, kızarık görünümünü en aza indirir. Niacinamide ve Adenosine, leke görünümünü iyileştirmeye ve cilt bariyerini onarmaya yardımcı olur. Hayvanlar üzerinde deney yapılmadan üretilmiştir. Parabenler, sülfatlar, mineral yağ, uçucu yağlar, silikonlar ve yapay kokular dahil potansiyel olarak tahriş edici maddeler içermez.

Cosrx Hyaluronic Acid Intensive Cream

2/6

Cosrx Hyaluronic Acid Intensive Cream

Hyaluronik asit, kendi ağırlığının katına kadar su tutma kapasitesi ile cildinde ağır bir krem ​​ hissi vermeden dolgunlaştırarak saniyeler içinde emilir ve cildi uzun süre nemli kalmasına yardımcı olur. Asit kelimesi sana biraz korkunç gelse de hyaluronik asitin soyucu etkisi yoktur, hyaluronik asit ciltte doğal olarak bulunur ve ana görevi nemi cilde çekmektir.

Hayvanlar üzerinde deney yapılmadan üretilmişfunduszeue.infonler, sülfatlar, mineral yağ, uçucu yağlar, silikonlar ve yapay kokular dahil potansiyel olarak tahriş edici maddeler içermez.

Rovectin Aqua Concentrate Cream

3/6

Rovectin Aqua Concentrate Cream

Kızarık görünümünü giderme, cilt bariyerini onarma gibi birçok fayda sağlayan bu nemlendirici krem cildin günlük nem ihtiyacını karşılar. 8 farklı moleküler boyutta bulunan Hyalüronik asit, nemi cilde çekmeye yardımcı olurken, papatya Japon Hanımeli Çiçeği özü ile cildi sakinleştirir ve kızarık görünümünü giderir. Niacinamide, Lotus, Yer Paskalyası renk eşitsizliğini giderir ve gözenek görünümünü azaltır. Hipoalerjeniktir. Cilt tarafından kolayca emilir. Yağsız ve hafif bir dokuya sahiptir.

Cilt bariyeri zarar görmüş, nemsiz, çok hassas, fazla sebum salgılayan ciltler için önerilir. Dermatolojik olarak test edilmiştir. EWG Yeşil içeriklerle üretilmiştir, 20 zararlı bileşen içermez. Doğal, vegan formüle sahiptir ve hayvanlar üzerinde deney yapılmadan üretilmiştir.

It’s Skin Power 10 Formula Propolis Effector

4/6

It’s Skin Power 10 Formula Propolis Effector

Propolisin cilt bariyerini güçlendirmede en etkin içeriklerden biri olduğunu biliyor musun? İçerdiği yüksek propolis ile cilt bariyerini güçlendirir, kızarık görünümünün iyileşmesine destek olur. Aktif sivilce sorunu yaşıyorsan, propolis antibakteriyel etkisi ile kısa sürede sivilcelerinin iyileşmesine destek olacaktır.

Nemlendirici adımından haftada gün kullanacağın serumlar, cildini yenilemede ve beslemede sana yardımcı olacak. Parabenler, sülfatlar, mineral yağ, uçucu yağlar, silikonlar ve yapay kokular dahil potansiyel olarak tahriş edici maddeler içermez.

Cosrx Full Fit Propolis Synergy Toner

5/6

Cosrx Full Fit Propolis Synergy Toner

%72,6 oranında Siyah Arı Propolis özü ve %10 oranında bal içerir. İçerdiği yüksek oranda siyah Propolis özü ile cilt bariyerini hızla onarmaya destek olur. Kızarıklık görünümünü gidermede yardımcıdır. Cildini temizledikten sonra birkaç damla uygulayabilirsin.

Hayvanlar üzerinde deney yapılmadan üretilmiştir. Parabenler, sülfatlar, mineral yağ, uçucu yağlar, silikonlar ve yapay kokular dahil potansiyel olarak tahriş edici maddeler içermez.

Nacific Fresh Herb Origin Toner

6/6

Nacific Fresh Herb Origin Toner

%99,9 organik bileşenler ile formüle edilen bu tonik, içerdiği yüksek calendula(%90) ile cildi anında nemlendirir ve kızarıklığı giderir. Allantoin, Calendula Officinalis Çiçek Özü, Coptis Japonica Kök Ekstresi, Calendula Officinalis Ekstresi, Avena Sativa (Yulaf) Çekirdeği Ekstresi gibi yatıştırıcı içeriğe sahiptir.

Nacific hayvanlar üzerinde deney yapmaz ve parabenler, sülfatlar, alkol, mineral yağ, uçucu yağlar, silikonlar ve yapay kokular dahil potansiyel olarak tahriş edici bileşenler içermez.

Rozalı Ciltlerin Güneşten Korunması

Her cilt tipi için günlük güneş koruması şarttır ancak rozalı ciltler daha dikkatli dikkatli olmalıdır. Ulusal Rosacea Derneği araştırmasında zararlı güneş ışınlarına maruz kalma, hastaların yüzde 81'i tarafından rosacea alevlenmelerinin en önemli tetikleyicisi olduğunu ifade etti.

İki farklı zararlı güneş ışını vardır. Birincisi UVA, bu cildi yaşlandırır ikincisi UVB, cildin kızarmasına neden olur. Tercih edeceğin güneş koruyucu her ikisine karşı cildini korumalı.

Her gün Her mevsim Güneş Koruyucu

Hava ister güneşli ister bulutlu ister yağmurlu olsun. Tüm yıl boyunca her gün güneş koruyucu uygulamalısın. Tercih edeceğin güneş koruyucu en az 15 faktör ve yüksek PA derecesine sahip olmalı.

Ayrıca makyaj öncesi baz olarak da güneş koruyucu tercih edebilirsin.

Rovectin Deep Moisture UV Protector SPF50+ PA++++

1/2

Rovectin Deep Moisture UV Protector SPF50+ PA++++

Cildi zararlı UV ışınlarından mineral filtre ile cildi koruma altına alan hassas ciltler için özel olarak üretilen bu güneş koruyucu, içerdiği Pantenol ve Engerek Otu ile cilde derinlemesine nem sağlar. Yüksek spektrumlu koruması ciltte UVA ve UVB ışınlarına karşı kalkan görevi görür. Beyazlık bırakmaz, hafif formülü ile cilt tarafından kolay emilir.

Blue-ray Shield™ cildi zararlı güneş ışınlarından ve mavi ışıktan koruyan teknolojidir. Cildi sadece UV ışınlarına karşı korumanın yanında, bilgisayar tablet telefon gibi teknolojik aletlerden yayılan zararlı ışınlara karşı da koruma sağlar. EWG Yeşil içeriklerle üretilmiştir, 20 zararlı bileşen olmadan formüle edilmiştir. Hassas citler dahil tüm cilt tipleri için uygundur. Doğal, vegan ve hayvanlar üzerinde deney yapılmadan üretilmiştir. Hipoalerjeniktir. Kuru ve tahriş olmuş, güneş alerjilerine meyilli ciltler için önerilir.

Nacific Fresh Herb Origin Sun Block SPF50+ PA++++

2/2

Nacific Fresh Herb Origin Sun Block SPF50+ PA++++

Kızarık görünümünü iyileştiren ve cildi nemlendiren doğal bileşenlere sahip güneş koruyucu. Yüksek korumaya sahiptir, PA++++ derecesi ile 10 saatin üzerinde güçlü koruma sağlar. İçeriğinde yer alan Calendula, sivilce oluşumunu önler ve kızarık görünümü iyileştirir. Aktif sivilcelerin hızla iyileşmesine destek olur.

UVA maruziyetine karşı 10 saatin üzerinde güçlü koruma sağlar ve UVB ışınlarının %98’ini filtreler. Nacific hayvanlar üzerinde deney yapmaz. Alkol, paraben, sülfat içermez.

Makyaj ipuçları

Renkli rujlar, kapatıcılar ve allıklar kim sevmez ki 😊 Makyaj ürünlerini kullanmadan önce dikkat etmen gereken bazı ipuçları:

Temiz bir cilt, makyajın ve cildin için en iyi zemin

Makyaj yapmadan önce yüzünü cildine uygun cilt bakım ürünleri ile temizleyerek nemlendirebilirsin. Cildinize daima nazik davranmalısın. Sert süngerlerden uzak durmalısın. Çünkü bu tahrişe neden olabilir. Parmaklarında bulunan yağ ve bakteriler bile cildi tahriş edebileceğinden anti bakteriyel fırçalar en iyisi olabilir.

Makyajını minimal tutmaya özen göstermelisin

Cildine ne kadar çok içerik ve ürün uygularsan, bir bileşen veya ürünün onu kötüleştirme olasılığı o kadar yüksek olur. Bu yüzden minimal ürünlerle makyajını yapmalısın.

Yeni bir ürünü, cildine buna tepki vermediğinden emin olmak için kullanmadan önce daima bir bölgede (boynunuz, kolunuz) test etmelisin. Cildini yakan veya tahriş eden ürünlerden kaçınmalısın.

Kapatıcın yağsız olmalı

Kapatıcın cilt rengine yakın olmalı ve yağ içermemeli.

Kapatıcını uygularken anti-bakteriyel fondöten fırçası kullanmaya özen göstermelisin.

  • Roza dostu temizleyicileri tercih etmelisin ve sabunlardan kesinlikle uzak durmalısın.
  • Temizleyiciyi bol ılık su ile durulayın. Ciltte temizleyicinin kalması tahrişe neden olabileceğini unutmamalısın.
  • Yüzünü temiz, pamuklu bir havluyla bastırmadan nazikçe silmelisin.
  • Cildini yaz kış gün boyunca güneşten korumalısın.
  • Parfümsüz ve alkolsüz cilt bakım ürünleri tercih etmelisin.
  • Laktik asit gibi soyucu asitlerden uzak durmalısın.
  • Tanecikli peelingler cilt bakım rutininde yer almamalı.
  • Kese, sünger gibi cildini tahriş edebilecek ürünlerden uzak durmalısın.
  • Güneşe çıkmadan 30 dakika öncesi güneş koruyucu kullanmalısın
  • Terlediysen ya da deniz suyu ile temas ettiysen 2 saatte bir güneş koruyucunu yenilemelisin.
  • Güneş ışınların en yoğun olduğu saatleri arasında direk güneş ışınlarına maruz kalmamaya özen göstermelisin.

Bioderma Photoderm AR Kızarıklık ve Rozasea Problemi Olan Ciltler için Renkli SPF50+ Güneş Koruyucu Krem 30ml

Kullanım Amacı


Güneşin zararlı etkilerine karşı korunmaya yardımcıdır, Hassas ciltler için yatıştırıcı etkiye sahiptir, Kırmızı ve hassas görünümü önlemeye yardım eder

Ürün Faydası


Maximum anti UVB etkisi ve benzersiz UVA karşıtı performansıyla Photoderm AR güneş kızarıklıklarına karşı güvenli koruma sağlamaya yardımcı olur. Güneşe karşı toleransın azlığı sonucu oluşan durumlar ve güneş kaynaklı erken yaşlanmaya karşı bakım sağlamaya yardımcı olur. Eriyen dokusu geride yağlı bir tabaka bırakmaz. Açık ten rengi ile uyumlu doğal rengi , cilt tonunu dengelemeye yardımcıdır ve kızarıklığın minimize edilmesine destek olur. Suya dayanıklıdır. Fotostabildir. Parfümsüzdür.

Kullanım Şekli


Kullanmadan önce kutu iyice çalkalanmalıdır. Güneşe çıkmadan önce temiz ve kuru yüz ve vücut bölgesine bolca ve eşit bir şekilde uygulanır. Kullanılan ürün miktarının azalması koruma seviyesinin azalmasına sebep olacaktır.

Uyarılar


Bir güneş koruyucu ürünü kullanırken bile, güneşte çok uzun süre kalmayın. Güneşe aşırı maruz kalmak tehlikelidir. Bebekler ve küçük çocuklar doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Gözlerle temasından kaçının. Gözle teması halinde temiz suyla iyice durulayın.

İçermez

Deterjan İçermez


Menşei:Fransa
Üretici / İthalatçı:Laboratoire Bioderma / Naos İs
Kırk Ambar Gül Hastalığı Ve Lekeleri Kremi 30 Ml

KARGO BEDAVA

Kurumsal Fatura

Tahmini Kargoya Teslim: 9 gün içinde

favori

  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Bu ürün Kırkambar tarafından gönderilecektir.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bu üründen en fazla 25 adet sipariş verilebilir. 25 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere adetten fazla stok sunulmuştur.
  • Bu ürün indirim kampanyasına dahil değildir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

ÜRÜNÜN TÜM ÖZELLİKLERİ

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

Tahmini Kargoya Teslim: 9 gün içinde

Ürün Değerlendirmeleri

Henüz Yorum Yazılmamış.

Ürün Bilgileri

Kırk Ambar Gül Hastalığı Ve Lekeleri Kremi 30 Ml

  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bu üründen en fazla 25 adet sipariş verilebilir. 25 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere adetten fazla stok sunulmuştur.
  • Bu ürün indirim kampanyasına dahil değildir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

Ürün Özellikleri

  • Kullanma AmacıOnarıcı
  • Hacim16 - 30 ml

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası