japon kadınların pirinç maskesi / Japon kadınlarının güzellik sırlarını biliyor musunuz? - Timeturk Haber

Japon Kadınların Pirinç Maskesi

japon kadınların pirinç maskesi

Japonların cilt bakım sırrı: Pirinç maskesi

Yemeklerinde kullandıkları pirinci, pirinç ununu ve pirinç suyunu güzellik rutinlerinde de kullanmaya Japonlar, pirincin özellikle pirinç suyunun cilt için faydaları oldukça iyi biliyor ve kullanıyorlar

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Cildi nemlendiriyor, yumuşatıyor, gözenekleri sıkılaştırıyor, cilt lekelerini ve güneş lekelerini tedavi ediyor, yaşlanma belirtilerini geciktiriyor, cilt tonunu eşitliyor, cilde ışıltı ve parlaklık veriyor.

En önemlisi de cildi beyazlatıyor ki Japon kadınları da en çok bu yönünü tercih ediyor. O zaman hiç vakit kaybetmeden evde pirinç suyu toniği hazırlayalım ve cildimizi güzelleştirelim…

YÜZ TONİĞİ TARİFİ

Malzemeler:

1 su bardağı su 

bir avuç pirinç

HAZIRLANIŞI VE UYGULANIŞI

Suyun içine pirinci ekleyin ve bu şekilde 20 dakika bekletin. Daha sonra bu suyu süzün ve elde ettiğin suyu cilt toniği olarak kullanın. Haftada bir defa uygulayabilirsiniz.

PEELİNG MASKESİ TARİFİ

Malzemeler

1 yemek kaşığı pirinç unu

1 yemek kaşığı zeytinyağı

 2 çay kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI VE UYGULANIŞI

Bütün malzemeleri birlikte iyice karıştırın. Sonra bu karışımı parmaklarınızla hafif hafif ovarak uygulayın. Biraz bekledikten sonra bol su ile durulayın. Bu işlemi iki haftada bir tüm vücudunuza uygulayabilirsiniz

Unutmayın, ne kadar doğal ürün kullanırsanız kullanın herkesin farklı cilt hassasiyetleri olabilir. Cildiniz için en iyisini, cilt uzmanına danışarak öğrenebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

#Pirinç maskesi#Japon cilt bakım


Pirinç ve bal maskesi. Japon ev yapımı pirinç yüz maskeleri

Pirinç son derece besleyici ve sağlıklı bir tahıl mahsulüdür, garnitürler, tahıllar, çorbalar yapmak için kullanılır. Pirinç yemekleri, insan vücudu için faydalı birçok vitamin ve madde içerir.

Karşın düzenli kullanım yemek pişirmek için pirinç, herkes tahılların da değerli bir kozmetik ürün olduğunu bilmiyor. Besleyici tahılların uygun şekilde hazırlanması ve kullanılmasıyla, tahıllar etkili çare cilt bakımı için. Daha iyi bir sonuç elde etmek için pirinç, bal ve sütten yapılmış bir yüz maskesi kullanmak mantıklıdır.

Cilt üzerindeki etkiler

Pirinç yumuşatıcı, gençleştirici ve beyazlatıcı etkiye sahiptir, tahriş üzerinde olumlu etkiye sahiptir, kuruluğu ve pullanmayı giderir, sivilce ile mücadeleye uygundur, cilt yaşlanmasına karşı dayanıklıdır;

Sütün bir parçası olan süt yağları, yüksek hız epidermisin derin katmanlarına nüfuz eder, hücresel metabolizmayı düzeltir ve rejeneratif işlevi geri yükler. Cildin rengi önemli ölçüde düzleşir, doğal bir allık ortaya çıkar, cildin yüzeyi elastik, pürüzsüz hale gelir;

Bal bir hazinedir faydalı maddeler, belirgin bir antibiyotik etkisi ile ciltte bakteri üremesine direnir, dokuları besler ve nemlendirir.

Bu araç kimler için uygundur?

Birlikte, bu bileşenler cilt bakımı için mükemmel olan gerçekten büyülü bir karışım oluşturur. farklı tip. ve yeniden yapılanma sırasında kızarıklıklar hormonal arka plan ergenlik döneminde yağlı ve problemli ciltlerdeki kızarıklıkların giderilmesine yardımcı olur.

Bal ve pirinçten yapılan yüz maskeleri olacak sadık yardımcı yaşlı kadınlar için yaşlanan cildi hayata döndürür, dokuların sıkılığını ve elastikiyetini geri kazandırır. Genç kızlara ve kadınlara doğru kullanım kozmetik ürün, güvenilir yol cildinizi uzun yıllar genç ve güzel tutun.

Maskenin hazırlanması ve kullanımının nüansları

Pişirmek için makyaj malzemeleri haşlanmış pirinç yapılıyor, pirinç unu. Un, marketten satın alınabilir veya bir kahve değirmeni içinde tahılları öğüterek kendiniz yapabilirsiniz. Pirinç lapası hazırlamak için kabuğu çıkarılmış taneler yıkanmalı, dakika kaynatılmalı, ardından 1 saat demlenmeye bırakılmalıdır.

Pirinçle birlikte gelen bileşenlerin seçimini, cilt tipine ve mevcut sorunlara odaklanarak dikkatlice düşünmelisiniz. Pirinçli maskelerin belirgin bir sıkılaştırma etkisi olduğu ve kuru ciltler için bir ürün kullanıldığında bu sakıncalı olabileceği akılda tutulmalıdır, bu nedenle dokuları aynı anda nemlendirmek için pirinci bal ve sütle birleştirmek önemlidir.

Maske hazırlama seçenekleri

Maskenin her uygulamasından önce cildi kirlerden temizlemek önemlidir ve dekoratif kozmetik. İşlemden önce yüzünüzü buğularsanız daha büyük bir etki elde edersiniz.

Pirinç, bal ve süt içeren besleyici maske

Bölüm tıbbi karışım içerir:

  • 2 yemek kaşığı. ben. haşlanmış pirinç;
  • 50 ml süt;
  • 1 inci. ben. herkül püresi;
  • 1 çay kaşığı bal.

Tahıl tamamen pişene kadar kaynatın, gerekli miktarda pirinç ve yulafı bir karıştırıcıya koyun, bal, süt ekleyin ve pürüzsüz olana kadar çırpın, ardından yüz, boyun ve dekolte üzerine uygulayın. Bu araç yüz derisinin sağlığını ve elastikiyetini korumak için genç kadınlar ve kızlar için faydalı olacaktır. Yaşlı bayanlar için maske, cildin eski tazeliğini ve sıkılığını geri kazanmaya yardımcı olacaktır. Kitle mucizevi bir şekilde dokuları besler ve nemlendirir, hücre yenilenmesini hızlandırır. Yılda kez 10 seanslık kurslar yapılması önerilir.


Akne karşıtı çare

İçindekiler:

  • 2 yemek kaşığı. ben. pirinç unu;
  • ada çayı;
  • 1 çay kaşığı arı ürünü;
  • 1 inci. ben. Süt.

Un, bal, sütü birleştirin ve soğutulmuş adaçayı infüzyonunu kalın ekşi kremaya benzeyen bir kütle oluşana kadar dökün. Sorunlu bölgelere uygulayın ve dakika bekletin. Ballı bir yüz maskesi, bunlarla başa çıkmak için harikadır. akne hormonal arka planın oluşumu sırasında mevcut döküntüleri ortadan kaldırır ve yenilerinin ortaya çıkmasını önler. Tavsiye edilen kullanım sıklığı 10 gün içinde 2 defadır. Tedavi kursu seanstır.

Bal ve pirinç unundan yapılan yüz temizleyici

Şunlara ihtiyaç duyar:

  • 1 çay kaşığı bal;
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu;
  • 1 inci. ben. pirinç unu;
  • Süt.

Malzemeleri karıştırın, ılık süt ekleyin. Kütle, krep hamuruna kıvamda benzer olmalıdır. Ürünü T bölgesine uygulayın ve 20 dakika bekletin, ardından nemli bir pamuklu çubukla kütleyi çıkarın ve ılık suyla yıkayın. Temizleme maskesi gözenekleri önemli ölçüde azaltır, siyah noktalardan kurtulmaya yardımcı olur. İşlem, sorun tamamen ortadan kalkana kadar haftada bir kez yapılmalıdır. Hem genç yağlı ciltler hem de yaşlanan ciltler için uygundur.

Çilleri ve yaşlılık lekelerini yok etmek için süt, bal, pirinç ve tarçın maskesi

gr pirinci sütte kaynatın, yulaf lapası orta yoğunlukta olmalı, 1 yemek kaşığı ilavesiyle bir karıştırıcıda öğütülmelidir. ben. bal ve 1 çay kaşığı. tarçın. Ürünü yüz derisine uygulayın, dakika bekletin. Tavsiye edilen uygulama sıklığı 14 gün içinde defadır. elde edene kadar kullan istenilen ton cilt, uygulamanın gösterdiği gibi, sonuç işlemden sonra fark edilir. Maske tüm cilt tipleri için uygundur.

Yaşlanan cilt için pirinç çare

Tarif aşağıdaki malzemeleri içerir:

  • 1 çay kaşığı bal;
  • 1 yumurta sarısı;
  • 1 inci. ben. Gliserin;
  • 2 yemek kaşığı. ben. pirinç unu;
  • 25 gr süt.

Tüm bileşenleri bir kaba koyun, karıştırın, yüz, boyun ve dekolte bölgesine uygulayın. Seans süresi dakikadır, işlemin sonunda kitle ılık su ile yıkanmalı, uygulanmalıdır. hafif besleyici krem. Alet haftada 2 defadan fazla kullanılmamalıdır. Tedavi kursu prosedürdür. Kırışıklıkları belirgin şekilde düzeltir, hücre yenilenmesini destekler, yaşlanan cildi nemlendirir ve besler.

Maske tariflerini kullanmadan önce, kozmetik ürünün her bir bileşenine karşı herhangi bir kontrendikasyon ve alerji olmadığından emin olun.

Pirinç, bal ve süt bazlı kozmetik maskeler gerçekten harikalar yaratabilir, benzersiz bir karışım her türden birçok cilt problemini çözmeye yardımcı olacaktır. Kullanmak çare ile olabilir Gençlik ve yaşlılığa.

saat doğru teknik maskeler oluşturarak ve prosedürler uygulayarak iltihaptan kurtulabilirsiniz, soyulma, kırışıklıklar daha az fark edilir hale gelir, cildin eski tazeliği ve elastikiyeti geri döner, cilt eşitlenir, çiller ve yaşlılık lekeleri kaybolur. Besin karışımı, her yaşta epidermisin hücrelerinde vitamin ve faydalı eser elementlerin eksikliğini tamamen telafi eder.

Çinli güzellerin teni tüm dünyadaki kadınlar tarafından beğeniliyor. Onların sırrı mükemmel yüz basit: pirinç yüz maskeleri kullanıyorlar. Bu ürün, özellikle Japonya ve Çin'de kozmetolojide uzun süredir kullanılmaktadır. Çinli kadınlar gençliğin sırrını biliyor ve yaşlanma sürecini nasıl yavaşlatacağını biliyor, bu yüzden öğrenecekleri çok şey var.

Yüz için pirincin iyileştirici özellikleri

Pirinç, rejenerasyonu hızlandıran ve yeni hücrelerin büyümesini teşvik eden birçok B vitamini içerir. Pirinç karışımları kan dolaşımını iyileştirir, yaşlanmayı yavaşlatır.

Maskelerin yüksek etkinliği aşağıdakiler tarafından belirlenir: benzersiz kompozisyon bu kültür:

Pirinç formülasyonları özellikle ihtiyaç duyan yorgun, iltihaplı ve yaşlanan ciltler için faydalıdır. Özel bakım. Çinli güzeller bu sırrı biliyorlar, bu yüzden yüzleri için düzenli olarak pirinç unu kullanıyorlar.

Pirinç maskeleri nasıl doğru kullanılır

Pirincin beklentilerinizi aldatmaması için, ana gereksinimleri göz önünde bulundurarak maskeleri doğru bir şekilde uygulamanız gerekir:

  • Tam tahıllar bir kahve değirmeni içinde öğütülmelidir;
  • Tüm bileşenler cilt tipinize uygun olmalıdır;
  • Prosedür her 10 günde bir yapılmalıdır;
  • Maskeyi 20 dakika bekletin.

Pirinç nadiren neden olur alerjik reaksiyonlar, ancak aşırı hassas bir cildiniz varsa, önce bir deneme testi yapmak daha iyidir. Bileğinize biraz kompozisyon uygulayın ve birkaç dakika bekleyin. Kızarıklık yoksa, karışımı güvenle kullanabilirsiniz.

En iyi pirinç yüz maskesi tarifleri

Pirinci (15 mg) öğütün ve aynı miktarda adaçayı infüzyonu ile karıştırın. Bir yemek kaşığı balı eritin ve ana karışıma ekleyin. İyice karıştırın ve kütleyi bir papatya kaynatma ile yıkayın.

  • Kırışıklıklar için pirinç maskesi

Kırışıklıklar için pirinç yüz maskeleri çok etkili olarak kabul edilir. Tahılları öğütün ve 2: 1 oranında ağır krema ile karıştırın. Bir çay kaşığı bal ekleyin ve badem yağı. Zeytinyağı ile değiştirilebilir. İşlemleri düzenli bir şekilde yaparsanız kurtulursunuz. ince kırışıklıklar ve çirkin « göz kenarındaki kırışıklık» gözlerin yakınında.

  • Gençleştirme için pirinç maskesi

Keçi sütü yaşlanma sürecini yavaşlattığı için görünümüne önem veren ve yaşından daha genç görünmek isteyen kadınların maskelerine eklenir.

İki yemek kaşığı ezilmiş pirinç alın, aynı miktarda doldurun keçi sütü, erimiş bal (5 ml) ekleyin.

  • Temizlik için pirinç maskesi

İyi bir temizleme etkisi limona sahiptir, siyah noktaları ortadan kaldırır. Suyu sıkın veya posayı öğütün, 7 mg ezilmiş tane ile karıştırın. Maskeyi daha faydalı ve besleyici hale getirmek için birkaç damla ekleyin. esans cilt tipinize göre.

  • Normal ve karma cilt tipleri için pirinç maskesi

Cildi nemlendirmek ve yumuşatmak için yoğurtlu pirinç bileşimi hazırlayın. Ezilmiş taneleri az yağlı yoğurtla (ev yapımı en iyisidir, yani koruyucu olmadan) eşit oranlarda karıştırın. Karışımı yıkadıktan sonra yüzünüzü bitkisel kaynatma ile durulayın.

  • Sıkılık ve esneklik için pirinç maskesi

Tonik bileşimler yorgun ve yaşlanan ciltler için vazgeçilmezdir.

Zor bir iş gününden sonra veya önemli bir olaydan önce yüzün tazeliğini hızla geri kazanmaya yardımcı olurlar. Bir çorba kaşığı ince kıyılmış pirinç tanelerini ince kıyılmış maydanozla 1: 2 oranında birleştirin.

İki yemek kaşığı beyaz ekleyin kozmetik kil ve iki çay kaşığı yoğurt ve aynı miktarda dökün hindistancevizi yağı. Malzemeleri iyice karıştırın ve yüze uygulayın.

  • Rengi iyileştirmek için pirinç maskesi

Yaşlılık lekeleri tarafından işkence görüyorsanız ve düzensiz renk yüz, düzenli olarak bu işlemi yapın. Rendelenmiş yaban turpu ile az miktarda pirinç unu karıştırın, ml yağlı ekşi krema dökün, bir çorba kaşığı süzme peynir ve ml bitkisel yağ ekleyin. Karışımı yıkadıktan sonra yüzünüzü asitli su ile durulayabilirsiniz.

  • Her cilt için evrensel pirinç maskesi

Lahanayı rendeleyin veya kıyma makinesinden geçirin, detaylı pirinçle karıştırın. Lahana iltihabı, tahrişi giderir, yatıştırır, bu nedenle tüm cilt tipleri için uygundur.

  • Yağlı ciltler için ovma maskesi

Bir yemek kaşığı detaylı pirinci önceden çırpılmış proteinle karıştırın. Gözenekleri sıkılaştırır, yağlı parlaklığı giderir ve sebum üretimini azaltır.

T bölgesi ve yanaklar çok yağlı ve parlaksa, yüz için matlaştırıcı bir pirinç peelingi durumu düzeltecektir. Kozmetik kalıntılarını mükemmel şekilde temizler ve yok eder. Buğday veya pirinç ununa ihtiyacınız olacak. Herhangi bir şekilde çözülmesi gerekir. fermente süt ürünü böylece kütle kıvamda ekşi kremayı andırır. Fırçalamaya bir çorba kaşığı ezilmiş pirinç ekleyin.

Birkaç dakika masaj yapın ve durulamadan önce 15 dakika bekletin.

  • Kuru ciltler için pirinç maskesi

Aşırı kuruluk ve soyulma varsa, pirinç yumuşak bir bazla birleştirilmelidir: ekşi krema, yumurta sarısı, krema, mayonez veya sebze yağı. Pirinç, süt, bal klasik kompozisyon kuru ciltler için maskeler. Bunları eşit miktarlarda karıştırın, karıştırın ve yüze uygulayın.

Pirinç Yüz Ovucu

Bir kahve değirmeni içinde öğütülmüş tahıllar, pirinç yulaf ezmesi ile değiştirilebilir. O zaman ovma etkisi daha yumuşak olacaktır. Pirinci kaynatın, durulayın ve biraz ılık süt ekleyin.

Tek tip bir tutarlılık elde etmek için kütleyi dövün. Karışım kullanılabilir saf formu yüz, boyun ve dekolte bölgesine uygulanarak veya diğer bileşenlerle karıştırılarak maske temeli olarak kullanılabilir.

Öğütülmüş pirinç yerine pirinç unu da kullanabilirsiniz.

Yüz için sadece pirinç iyi değildir. Ürünün kaynatıldığı kaynatma da yıkama için kullanılabilir. Cilt yumuşak, kadifemsi ve hassas hale gelecektir. Ürünü buzdolabında en fazla 5 gün saklamanız gerekir.

İyi bir ruh hali var!

Pirinç, ilk bakışta mütevazı bir tahıldır, ancak L`Occitane gibi oldukça pahalı markaların kozmetiklerinde aktif olarak kullanılmaktadır. Hiç şüphe yok, çünkü bu kültür yüzyıllardır birçok Asya ülkesinde yaşlanma karşıtı bir ajan olarak kullanılıyor. Pirinç yüz maskesinin yaşlılık lekelerini ve diğer cilt kusurlarını nötralize ettiğine inanılmaktadır. Japonya'daki geyşalar, ciltlerini yoğun makyajın neden olduğu hasardan korumak için hala pirinç tozu kullanıyor.

Pirincin kozmetik özellikleri

  • gençleştirme. Pirincin seramidleri (cildi hasardan koruyan maddeler), vücudumuzda doğal olarak bulunan, kolajen üreten ve cildi genç ve elastik tutan maddelere benzer. Birçok yaşlanma karşıtı ürün pirinç seramidleri içerir.
  • Beyazlatma. Pirinç, cildi doğal olarak beyazlatan ve kızarıklığı gideren tirozin, allantoin, ferulik asit maddeleri içerir.
  • Zararlı UV ışınlarına karşı koruma. Ferulik asit ve allantoin de güneşten iyi korur. Allantoin, cildi yatıştıran ve ciltten yenilenen bir anti-inflamatuar ajandır. güneş yanığı. Özellikle Asya'daki birçok saha çalışanı, yüzlerini güneş yanığı ve zararlı radyasyondan korumak için pirinç maskeleri kullanıyor.
  • Matlaştırıcı ve peeling. Pirinç iyi emer. sebum cildi matlaştırır ve akneye karşı korur. Ayrıca maske, kabalaşmış hücreleri mükemmel bir şekilde eksfoliye eder ve cildi tazeler.

Tahıllarda bulunan vitaminler

  • E vitamini Cildi besler ve gençleştirir.
  • D vitamini ton verir.
  • B vitamini Hücre yenilenmesini uyarır, kan akışını arttırır.
  • B1 vitamini. Cildin erken yaşlanmasını engeller.
  • B2 vitamini. Hücresel solunumu kolaylaştırır ve yüze sağlıklı bir görünüm kazandırır.

Evde pirinç yüz maskesi mükemmel ve ucuz çare. Karışım pirinç unundan yapılır.

pirinç yüz maskesi tarifleri

yaşlanma karşıtı kırışıklık karşıtı

Bu kırışıklık önleyici pirinç yüz maskesi yüz hatlarını iyileştirir, kırışıklıkları yumuşatır ve nemlendirir ve enerji verir.

İhtiyacın olacak:

  • 2 yemek kaşığı. kaşık pirinç unu;
  • 1 yumurta akı;
  • 1 inci. bir kaşık gliserin.

Yemek pişirme

  1. Unu hazırlayın.
  2. Gliserin, un ve proteini karıştırın.
  3. Yüze uygulayın ve kurumaya bırakın.
  4. Soğuk suyla yıkayın.

Siyah noktalardan ve sivilcelerden

Pirinç unu, sivilce ve akneye neden olan bakterileri nötralize eden mükemmel bir antiseptiktir. Bal ve aloe vera, kızarıklığı gideren ve tonu eşitleyen yumuşatıcı bir etkiye sahiptir.

İhtiyacın olacak:

  • 2 yemek kaşığı. kaşık pirinç unu;
  • 1 inci. bir kaşık bal;
  • 2 yemek kaşığı. aloe vera suyu kaşığı.

Yemek pişirme

  1. Pirinç unu, bal ve aloe suyunu karıştırın.
  2. Yüzünüze birkaç dakika masaj yaparken maskeyi cilde nazikçe sürmeye başlayın.
  3. Maskeyi 10 dakika bekletin ve durulayın.

Bu masaj etkili bir şekilde siyah nokta ve sivilcelerden kurtulmaya yardımcı olur ve eski sivilce izlerini yok eder.

Beyazlatma

Pirinç unu ile birlikte limon suyu dır-dir mükemmel çareçünkü limon, pirinçle birlikte cildin görünümünü ve rengini iyileştiren doğal bir ağartıcıdır.

İhtiyacın olacak:

  • 2 yemek kaşığı. kaşık pirinç unu;
  • 4 yemek kaşığı. kaşık limon suyu.

Yemek pişirme

  1. Pirinç unu ve limon suyunu bir kapta karıştırın.
  2. Elde edilen bulamacı yüzünüze uygulayın ve 15 dakika bekletin.
  3. Soğuk suyla yıkayın.

Böyle bir maske 28 ila 60 gün boyunca kullanılmalıdır, ancak o zaman pirinçte bulunan tirozin beyazlatma etkisini gösterebilir.

Eksfoliye Edici Ovma Maskesi

Bu ovma maskesi kuru ciltler için harikadır. Cildi ölü hücrelerden arındırarak peeling yapar, temizler ve derinlemesine parlatır. Bal cildi mükemmel şekilde nemlendirir ve tonu eşitler.

İhtiyacın olacak:

  • 1/2 su bardağı pirinç unu;
  • 1/4 su bardağı şeker;
  • 4 yemek kaşığı. bal kaşıkları;
  • 2 yemek kaşığı. un kaşıkları;
  • Süt.

Yemek pişirme

  1. Tüm malzemeleri dikkatlice karıştırın.
  2. Bir macun yapmak için süt ekleyin.
  3. Maskeyi yüzünüze masaj yaparak uygulayın.
  4. Soğuk suyla yıkayın.

Donuk ve yorgun ciltler için

Maskenin bu versiyonu yağlı, donuk ve yorgun ciltler için iyidir. Elma ve portakal, güç veren ve hasarlı cildi onaran vitaminler ve antioksidanlarla doludur.

İhtiyacın olacak:

  • 2 yemek kaşığı. kaşık pirinç unu;
  • Elma;
  • Portakal;
  • bir bardak yoğurt.

Yemek pişirme

  1. Elma ve portakal parçalarını püre haline gelene kadar ezin. Pirinç unu ile karıştırın.
  2. Yoğurt ekleyin.
  3. 30 dakika buzdolabında bekletin.
  4. Maskeyi uygulayın ve 20 dakika bekletin.
  5. Su ile durulayın, bir buz küpü ile yüzünüze sürün.

tonlama maskesi

Maskenin bu versiyonu cilde ton verir ve çok iyi sıkılaştırır.

İhtiyacın olacak:

  • 2 yemek kaşığı. kaşık pirinç unu;
  • bir avuç ceviz;
  • çeyrek cam yulaf ezmesi veya yulaf ezmesi;
  • yarım bardak süt.

Yemek pişirme

  1. öğütmek ceviz ve yulaf ezmesi bir karıştırıcıda.
  2. Pirinç ununu fındık ve yulaf ezmesi ile karıştırın.
  3. Bir bulamaç veya macun yapmak için süt ekleyin.
  4. Kullandıktan sonra uygulayın ve soğuk su ile durulayın.

Yüz beyazlatma için pirinç suyu

Pirinç kullanarak da özel yüz suyu hazırlayabilirsiniz. Pirinç suyunu beyazlatmak, cildi iyileştirmek ve beyazlatmak için mükemmel bir çözümdür. karanlık noktalar ve diğer kusurlar.

İhtiyacın olacak:

  • bir avuç pirinç;
  • bir limonun suyu.

Yemek pişirme

  1. Bir avuç pirinci bir bardak ılık suda bir gece bekletin.
  2. Ertesi gün, elde edilen pirinç suyunu ayrı bir kaseye dökün ve 3 yemek kaşığı ekleyin. kaşık limon suyu.
  3. Buzdolabında bir saat bekletin.
  4. daldırma pamuk ped pirinç suyunda ve yüzünüzü silin.

Ayrıca her yıkamadan sonra yüzünüzü bu suyla durulayabilirsiniz.

Her evde zaman zaman pirinç yemekleri ortaya çıkar. Pirinç lapası, pilav, pirinç taneleri şeklinde "katkı" içeren çorba - tüm bunlar bize çocukluktan tanıdık geliyor. Pirinçli yemekler çok doyurucu ve besleyicidir, bu nedenle ev hanımları onlara saygı duyar.

ortaya çıktı, faydalı özellikler Bu tahılın başarılı bir şekilde kullanılabilir kozmetik amaçlı. Pirinç, Japonya ve Çin'de kozmetolojide uzun süredir kullanılmaktadır. Şimdi Çin güzelliklerinin sırrı bizim tarafımızdan biliniyor. Bazı tarifler evde çoğaltılabilir. Maskelerin hikayesine geçmeden önce, bilge Doğu'nun pirince neden bu kadar saygılı davrandığını öğrenelim.

Pirinç neden cildimiz için iyidir

Pirinç birçok içerir bir kişi için gerekli vitaminler ve mikro elementler. İlkler arasında:

  • - E vitamini;
  • - H vitamini;
  • - B grubu vitaminleri.

E vitamini cilt için vazgeçilmezdir. İyileşmesine yardımcı olur, rejenerasyon, hücre yenileme süreçlerini düzenler. H vitamini yaşlanmayı yavaşlatabilir. kolin ve folik asit cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur.

İz elementlerden son derece önemlidir: fazla suyu "alan" potasyum; cildimizi tonlandıran silikon; iyi bir antioksidan olan ve şaka yollu doktorlar tarafından "en kadınsı" element olarak adlandırılan selenyum. Pirinç 8 amino asit içerir.

Tüm bunların ve diğer birçok faydalı maddenin varlığı nedeniyle pirinç, genç cildin korunmasına yardımcı olur, kaybolan tonunu geri kazandırır. Haşlanmış pirinç maskeleri, pirinç unu ve su maskesi, az miktarda süt veya ekşi krema ilavesiyle pirinç suyu maskesi - tüm bu ilaçlar uzun zamandır bilinmektedir. Japon kadınları tüm dünyada popülerlik kazanmaya başlıyor.

Önemli bir nokta: pirinç, cildi kendi kolajenini üretmeye teşvik eden yağlarla doyurulur. Bu nedenle, güzellik uzmanları, 30 yaş sınırını aşan bayanlar için yüz gençleştirme için pirinç kullanılmasını önermektedir. İlk mimik kırışıklıklar kaybolacak, cilt parlayacak, yeni başlayan solma süreçleri tersine dönecek.

Yaşlı kadınlar için pirinç unu maskeleri de büyük fayda sağlayacaktır: kırışıklıklar daha az belirginleşecek, yüzün konturu daha net olacaktır. Pirinç suyu maskesi yaşlılık lekeleriyle başa çıkmaya yardımcı olacak, cilt daha düzgün hale gelecektir.

Adil cinsiyetten genç kadınlar acı çekiyor yüksek yağ içeriği cilt, pirinç yüz peelingi önemli faydalar sağlayacaktır:

  • - mikro iltihabı azaltmak;
  • - alın ve yanaklardaki aşırı yağ içeriğini “susturur”;
  • - akne ve siyah noktalardan (düzenli kullanımla) kurtulur.

Pirinç maskeleri yapmak hakkında bilmeniz gerekenler

En büyük etkiyi elde etmek için, genellikle pirinç unu kullanılması önerilir: diğer bileşenlerle karıştırıldığında topaklar oluşturmaz, ayrıca herhangi bir şekilde özel olarak hazırlanmasına gerek yoktur: sadece bu bileşenlerle karıştırın. maske için gerekli.

Ancak normal pirinç de iyidir. Bir kahve değirmeni içinde öğüterek öğütülmüş pirinç alıyoruz. Yağlı ciltler için maske tariflerine dahil edilmiştir. Çok hassas olan kuru ciltler için haşlanmış pirinç kullanılması tavsiye edilir - etkisi daha yumuşaktır.

Prosedür ayda yaklaşık 2 kez yapılmalıdır. Her altı ayda bir maskeden özel bir etki olmayacaktır. Maskeyi dakika veya yarım saat - tarifte belirtildiği gibi tutun.

İlginç: Maskeyi önceden buğulanmış bir yüze uygulamak en iyisidir - bu nedenle etkisi daha güçlü olacaktır.

Pirinç kaynatılabilir, sadece çiğ olarak öğütebilirsiniz, birkaç saat suda bekletebilirsiniz. oda sıcaklığı. bitmiş maske uzun süre saklayamazsınız, bu nedenle küçük porsiyon yiyeceklerden maske yapmak mantıklıdır.

Pirinçli yağlı ciltler için faydalı maskeler

Yağlı cilt sadece aşırı yağlılığın giderilmesine değil, aynı zamanda matlaştırma etkisine de ihtiyaç duyar. Aşağıdaki pirinç, bal, süt maskesi bu görevlerle mükemmel bir şekilde başa çıkacaktır.

  • - pirinç (2 yemek kaşığı);
  • - süt (1 yemek kaşığı yeterlidir);
  • - bal (ayrıca bir yemek kaşığı).

Pirincin kaynatılması gerekir ve daha sonra suyu boşaltarak bal ve süt ekleyin. Bütün bunlar karıştırılmalı ve bir çeşit püre elde edilecek şekilde öğütülmelidir. Önceden temizlenmiş bir yüze uygularız, yarım saat bekletiriz, yıkarız - tercihen aynı pirinç suyu, pişirdikten sonra kalan. Süt ve bal içeren bu pirinç maskesinin antibakteriyel, yatıştırıcı ve beyazlatıcı etkisi vardır. Yağlı parlaklık kaybolacak, cilt pürüzsüz ve güzel hale gelecektir.

Aynı maskeyi bal ile üç damla herhangi bir uçucu yağ ekleyerek yapabilirsiniz - bu etkiyi artıracaktır.

Yağlı cilt ile böyle "lezzetli" bir maske de yardımcı olur.

  • Yarım elma ve portakalı 2 yemek kaşığı pirinç unu ile karıştırıp yoğurdu (1 su bardağı) ekleyip yarım saat veya bir saat buzdolabında bekletmeniz gerekiyor. Karışımın kıvamı mümkün olduğunca homojen olmalıdır.
  • Karışımı buzdolabından çıkarın ve yüzünüze uygulayın.
  • 20 dakika sonra mümkünse soğuk su ile durulayın. Şimdi yüzünüzü bir buz küpü ile silmeniz ve bir nemlendirici uygulamanız gerekiyor.

Yağlı ciltler için çırpılmış protein kullanabilirsiniz - gözenekleri iyice sıkılaştırır, pirinç maskesini daha da etkili hale getirir. 1 yumurtanın proteinini 1 yemek kaşığı pirinç (ezilmiş) ile karıştırın. Kese gibi bir şey alırsın. Kompozisyon dakika yüz derisine sürülmeli ve bekletilmelidir. Daha sonra soğuk suyla yıkayın.

Yağlı cilt, böyle bir ovma maskesini uyguladıktan sonra çok daha iyi görünecektir: bir çorba kaşığı pirinç unu ve kefir alın, malzemeleri karıştırın ve yüzünüzü nazikçe silin. Maskeyi yaklaşık 15 dakika beklettikten sonra durulayıp en sevdiğiniz kremi yüzünüze uygulayabilirsiniz.

Kuru cilde nasıl yardımcı olunur

Genç yaşta kuru cilde sahip kadınlar daha az sorun yağlı cilde sahip olanlara göre. Değil yağlı parlaklık, pratikte sivilce yoktur. Ama olgun yaş kuru cilt, sık görülen bir kırışıklık ağı şeklinde "sürprizler" sunar. Biraz beslemek ve erken elastikiyet kaybını önlemek için birkaç faydalı maske yapacağız.

  1. Çok nazikçe pişirmek için geçerli maske, birkaç yemek kaşığı pirinç pişirmeniz, ardından aynı miktarda ılık süt eklemeniz gerekir. Karışımı homojen hale gelecek şekilde iyice karıştırın. Maske sadece yüze değil boyun ve dekolte bölgesine de uygulanabilir.
  2. Periyodik olarak “tatlı” bir maske uygulamaya başlarsanız, kuru cilt her yaşta iyi görünecektir: yarım bardak pirinç ununu 3 yemek kaşığı ile birleştirin. toz şeker, 2 normal un (2 yemek kaşığı), bir çay kaşığı bal ve süt ekleyin - bir macun yapacak kadar. Yüze 15 dakika sürüyoruz, sonra yıkıyoruz, kremi sürüyoruz.

Kırışıklıklar - savaş!

Kimse kırışıklıklara katlanmak istemez. Maskeler yardımıyla onları etkilemeye çalışalım. Kırışıklıklar için basit bir pirinç maskesi aşağıdaki gibi hazırlanır.

  • Pirinci öğütün ve ağır krema ile 2 ila 1 oranında karıştırın (bir kaşık pirinç ila 0,5 yemek kaşığı krema).
  • Buna bir çay kaşığı bal ve zeytinyağı veya bitkisel yağ ekleyin.
  • Bu pirinç maskesi göz çevresine de uygulanabilir. 20 dakika boyunca her zamanki gibi tutun.

Aynı maskeyi malzemelere sıkılmış limon suyu ekleyerek de yapabilirsiniz. Cildi güzelce aydınlatır, renk düzensizliklerini giderir.

Yüzünü suyla yıka - evet, anahtar değil, pirinç

Zaman zaman, maskeler için pirinç hazırladığınız suyla yıkamak yüz cilt bakım rejiminize dahil etmek çok faydalıdır. Yüz için pirinç kaynatma cildi mükemmel şekilde tonlar, besler ve yumuşatır. Pirinç suyu elde etmenin birkaç yolu vardır:

  • - sadece pirinci kaynatın ve suyu soğutun;
  • - akşamları birkaç yemek kaşığı pirinci ılık suda ıslatın ve sabahları infüzyonu süzün;
  • - 2 yemek kaşığı pirinci, hacminin 3 katı miktarda suda kaynatın ve ardından suyu en az bir saat ılık bir yerde saklayın.

Son yöntem fermente su elde etmenizi sağlayacaktır. Taze pirinç suyundan bile daha sağlıklıdır. Suyu buzdolabında en fazla 4 gün saklayabilirsiniz. Bu "tonik" sabah ve akşam yıkamak için kullanılabilir. Cildi tonlandırır, vitamin ve minerallerle zenginleştirir.

Pirinç unundan süt yapabilirsiniz - evde bakım prosedürlerinde periyodik olarak kullanmak da faydalıdır.

  • 4 yemek kaşığı su, 1 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı pirinç unu - bunların hepsi karıştırılır ve iyice ovulur.
  • Karışım gece boyunca “yerleşmeye” bırakılmalıdır. Sabah kullanıma hazırdır.

Karışım cildi besler, zararlı etkiler ultraviyole ışınları, kırışıklık oluşumunu engeller.

Pirinçle ev yapımı maskeler hazırlarken maydanoz, muz, ekşi krema, süzme peynir, yaban turpu ve taze lahana kullanabilirsiniz - genel olarak, herhangi bir ev hanımının buzdolabında bulunabilecek sıradan ürünler.

Herhangi bir kontrendikasyon var mı?

Pirinç maskeleri de iyidir çünkü pratikte kontrendikasyonları yoktur. Pirinç glüten içermez, bu nedenle onunla maskeler bu maddeye alerjisi olanlar tarafından bile güvenle kullanılabilir. Her ihtimale karşı, bir test yapabilirsiniz: dirseğin kıvrımına bir pirinç yulafı sürün ve bekleyin: 5 dakika sonra kızarıklık görünmezse, maske uygulanabilir.

Merhaba arkadaşlar!

Uzun zamandır pirinç ununun Çin'de neden bu kadar popüler olduğunu anlamak istiyordum

Ancak gıda ürünü olarak değil, cilt bakım ürünü olarak.

Ve bugün, pirinç ununun cilt için nasıl kullanıldığı ve cilt için neden bu kadar yararlı olduğu hakkında her şeyi öğrenmek için yapmaya karar verdim!

Bu makaleden öğreneceksiniz:

Cilt için pirinç unu - uygulama sırları

Çeşitli tahılların kültürleri, öğütme şeklinde işlendikten sonra bile inanılmaz bir çok sayıda sadece bir bütün olarak tüm organizma için değil, aynı zamanda cilt için de fayda sağlayan faydalı maddeler.

Pirinç unu bunun bir istisnası değildir.

Çin, dünyada üretimde dünya lideridir. Pirinç ununu sadece yemek için değil, aynı zamanda görünüşlerine özen göstererek almaya ve kullanmaya başladıkları ilk ülkeydi.

Doğu kozmetolojisinde pirinç unu çok uzun süredir kullanılmaktadır. En sevdiğim yüz gençleştirme ve beyazlatma ürünlerinden biridir. Çinli güzeller. Peeling için kullanılır ve japon geyşa. Uygulamanın etkisi şaşırtıcıdır ve alerjik reaksiyonlar meydana gelmez.

Bileşiminde bulunan besinler cildi etkili bir şekilde sıkılaştırır ve pürüzsüzleştirir. Bu bağlamda, kozmetikte yaygın olarak kullanılmaktadır.

Buna dayanarak, çeşitli maskeler hazırlanır.

Pirinç unu - nedir ve nasıl faydalıdır?

Pirinç unu elde etmenin temeli.

Dikkatli taşlamaya tabi tutulurlar. Mağazalardan satın alınabilir veya evde pişirebilirsiniz.

Ayırt edici özelliği, vücut tarafından kolayca emilmesidir.

Sonuç olarak, bebek mamalarında yaygın olarak kullanılmaktadır.

Ancak böyle bir undan kek pişirmek işe yaramaz. Gerçek şu ki, çok az şey içeriyor. Bu nedenle içinden mayalı kek ve ekmek çıkmaz.

Bu tür unlarda glüten bulunmaması, midede sindirilmesi ve vücut tarafından çok kolay emilmesi gibi bir duruma neden olur.

Bu, patolojiden muzdarip insanlar için geçerlidir. sindirim kanalı kabızlık ve şişkinlik eğilimli.

Pirinç ununun kimyasal bileşimi

Sahip olduğu çeşitli maddelerin içeriğinin çeşitliliği ile ayırt edilir. şüphesiz fayda vücudumuz için.

Hepsi onun içinde dengeli bir durumda.

Ana aktif maddeler:

  1. Bu unda çok şeker var. Hepsi mono ve disakkaritlerle temsil edilir.
  2. Çok zengin bir amino asit bileşimine sahiptir. Unun özel değeri, bileşiminde vücutta oluşmayan, ancak yalnızca dışarıdan sağlanması gereken esansiyel amino asitleri içermesidir. Ayrıca bir dizi esansiyel amino asit içerir.
  3. Liste, bileşiminde çok çeşitlidir; yağ asidi kesinlikle tüm gruplar. Özellikle değer, çoklu doymamış yağ asitleridir. Linoleik ve linolenik asitlerle temsil edilirler. Vücut için rolleri sadece çok büyük. Vasküler yığının esnekliğini etkilediklerini ve böylece normal kan akışını sağladıklarını söylemek yeterlidir.
  4. Pirinç ununun vitamin bileşimi çok büyük. İşte hemen hemen tüm grupların vitaminleri. Bu vitamin setinde başrol, B grubu temsilcileri olan vitaminlere aittir. B 5 vitamininin rolü, her türlü metabolizmayı düzenlemektir. Pantotenik asit eksikliği sonucunda ciltte ve mukoza zarlarında hasar meydana gelir. Diğer vitaminler de mevcuttur. bir nikotinik asit oksidasyon ve indirgeme süreçlerinde yer alır. Vücuttaki eksikliği Kötü etkisi devlet üzerine deri.
  5. Pirinç unu diyet lifi açısından zengindir. Sindirim için vücuttaki rolleri iyi bilinmektedir.
  6. Çeşitli ve zengin mineral bileşimi pirinç unu. İçindeki miktarı da farklı olan çeşitli mineral elementlerle temsil edilir. En çok manganez içerir. İçeriği% 60'a ulaşıyor. Oldukça fazla yer almaktadır.
  7. Ayrıca nişasta içerir.

Cilt için pirinç unu - faydalı özellikler

Pirinç unu özellikle kozmetikte yaygın olarak kullanılmaktadır. Ve bu hiç de tesadüfi değil.

Yaygın kullanımı, içindeki cilt üzerindeki etkisi benzersiz olan çok sayıda maddenin içeriğinden kaynaklanmaktadır:

  • Pirinç unu cildi beyazlatmak için kullanılır. Bu durumda, cilt ek yumuşaklık kazanır. Bu, üründeki nişasta içeriğinden kaynaklanmaktadır. Ek olarak, cilt eşitlenir. Ve bu, un içindeki nikotinik asit içeriği nedeniyle elde edilir;
  • un kaldırabilir inflamatuar değişiklikler deri üzerinde. Onu bir nevi sakinleştiriyor. Bu etki, içinde kolin ve folik asit bulunmasıyla sağlanır;
  • pirinç unu içeren maskelerin etkisi altında cildin hücresel bileşimi güncellenir. Bu durum kırışık kıvrımların kaybolmasına neden olur ve kırışıklıkları giderir. Cilt daha pürüzsüz ve sıkı görünür. Bu etki, içerdiği antioksidanların yeterli ve çeşitli miktarlarda bulunmasıyla mümkün olmaktadır. Silikon ve H vitamini de buna katkıda bulunur;
  • ezilmiş tahıl potasyum içerir. Sonuç olarak, çok kuru ciltler bile bol miktarda nemlenir. Ancak yağlar, ek kolajen üretiminin rolü ile kredilendirilir;
  • ayrıca pirinç unu gözenek kirliliğini ortadan kaldırır. Çok genişlerse, genellikle tıkanabilirler. Un bu gibi durumları ortadan kaldırır.
  • Ölü deri hücreleri pirinç unu ile çıkarılır. Bu cilt sarkmasını azaltmaya yardımcı olur. Pirinç unu ovma özellikle etkilidir.

Cilt için pirinç unu - maske tarifleri

Kozmetolojide, pirinç unu bazlı yüz maskeleri için oldukça fazla sayıda tarif vardır. Herhangi bir kadın onları evde yapabilir.

  • Pirinç unu ile beyazlatıcı yüz maskesi

Böyle bir maske hazırlamak zor değil, ancak kurtulmanızı sağlayacaktır. yaşlılık lekeleri. Kefir ile kombine edilmiş pirinç, bu amaçlar için mükemmel bir araç olacaktır.

Bunu yapmak için, pirinç 60 dakika su ile dökülür ve daha sonra bir blender kullanılarak ezilir.

İki kaşık pirinç unu bir kaşık kefir ile karıştırılır. Bu karışıma biraz bal eklenir. Maske yüze 1/3 saat süreyle uygulanır. Bundan sonra, elbette, yıkanmalıdır.

cilt varsa hoş olmayan fenomenler, sivilce gibi, o zaman sivilce için pirinç unu ile bir maske çok etkili olacaktır.

Adaçayı otu ile birlikte böyle bir maske çok etkili olacaktır. İki yemek kaşığı pirinç kepeği, aynı miktarda adaçayı tentürü ile karıştırılır.

Biraz bal eklemelisin. Maske 15 dakika uygulanır ve ardından yıkanır.

  • Göz çevresindeki cilt için pirinç unu

Göz maskesi yapmak için pirinç unu kullanabilirsiniz.

Bunu yapmak için bir kaşık pirinç unu iki yemek kaşığı ekşi krema ile birleştirilir. Göz çevresine uygulanır. Bundan sonra maske soğuk su kullanılarak yıkanır.

Boyun için de pirinç unu maskeleri kullanılır. Pirinç bir kahve değirmeni içinde öğütülmelidir. Protein ve rezene özü, birkaç damla miktarında eklenir.

Elinizde değilse, herhangi bir uçucu yağ kullanabilirsiniz.

Maske boyun derisine uygulanır ve üç saat boyunca bir havlu ile sarılır.

Pirinç unu kullanımına kontrendikasyonlar

Pirincin doğallığı ve alerjik reaksiyonlara neden olma yeteneğinin düşük olması nedeniyle, pirinç unu maskelerinin pratikte hiçbir kontrendikasyonu yoktur.

Tek istisna, maskelerin hasarlı cilde uygulanmamasıdır.

İşte burada, etkili, bu pirinç unu cilt için.

Kızlar, güzellik için kullanın!

Alena Yasneva sizinleydi, herkese hoşçakalın!


Kategoride popüler:

Şeritler ile yeni yıl için şişelerin dekorasyonu Şampanya Noel Baba

Şeritler ile yeni yıl için şişelerin dekorasyonu Şampanya Noel Baba

okuman
Plastik kaşıklardan el işleri: Kendin yap takıları nasıl yapılır (78 fotoğraf)

Plastik kaşıklardan el sanatları: kendi ellerinizle nasıl süslemeler yapılır

okuman
Kendin Yap sapan boncuklar: Yeni başlayanlar için bir tığ işi ana sınıfı Sapan boncukları nasıl monte edilir

Kendi ellerinizle slingo boncukları: tığ işi ustalık sınıfı

okuman
kendin yap popik bebek: ana sınıf

kendin yap popik bebek: ana sınıf

okuman

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir