kışın şık giyinmek / Kışlık Kombinler Fiyatları ve Modelleri - Trendyol

Kışın Şık Giyinmek

kışın şık giyinmek

Moda Stil: Cesur ve Şık Kış Modası

Kış modası yine kapımızı çaldı. Peki bu soğuk aylarda nasıl giyinmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

Paltolar uzadı, yamalar sınıf atladı, elbiseler 80 lerin glam ruhuna kapılıp bir kez daha parladı. Birbirinden şık ve cesur tasarımların boy gösterdiği kışının trend listesini sizin için hazırladık. Bakalım gardırobunuzun kalbini hangi biri çalacak?

Maksi Paltolar

kış trendleri arasında en çok yükselişe geçen şüphesiz maksi paltolar. Yerleri süpürecek kadar uzun boyları çok sevsek de herkes için uygun olmadığını belirtelim. Zira orta boylular için bile bu tip paltolarla kısa görünme tehlikesi var. Bileklere kadar uzanan görünümlerini dengelemek için topuklu ayakkabı ya da çizmelerden yardım alabilirsiniz. İçlerine giyebileceğiniz boğazlı yaka ya da beyaz gömlekler ise en büyük kurtarıcınız olacak. Gri, lacivert ve camel renkleri başta olmak üzere düz, kruvaze yaka ya da katmanlı modellerden biri için şimdiden gardırobunuzda yer açın.

Yeni Viktoryen

Eskiye dönüşün en ihtişamlı hali! Yeni viktoryen akımından ilham alan ağırbaşlı ama bir o kadar da cazibeli tasarımlar, kış trendleri arasında oldukça öne çıkıyor. Dantel panelli elbiseler, aplikli şifon bluzlar, cesur fırfırlar ve uzun dik yakalar bu kışın en popüler parçalarından. Özellikle işlemelerle zenginleştirilmiş, ipek, jakar gömlekler ve fiyonklarla süslenmiş elbiseler, kış sezonu için iyi bir yatırım olabilir.

Mütevazi 80 ler

80 ler denince en geçerli slogan &#;more is more&#; olsa gerek. Ancak, kışında 80 ler rüzgarı geri dönmüş olsa da bu kez çok daha mütevazı esiyor. 80 lerle özdeşleşmiş abartılı vatkaların yerini alan karpuz kollu bluzlar, jelatin kağıtlarından ilham alan elbise formları, payetlerle süslü kokteyl elbiseleri ve gösterişli vintage ın cazibesi… 80 lerin kışı saran sessiz hakimiyetine şimdiden hazırlıklı olun. Trend alarmı: Labirenti andıran geometrik figürlü tasarımlar.

Gizemli Kadife

Hem soğuk, hem sıcak: Yaşasın Kadife! kışına damga vuran trendlerden biri de kadife kıyafetler. Kaygan ve pürüzsüz dokusuyla çoğu zaman bir kombini tamamlamanın en kolay yolunu sunuyor. Lüks ve asil duruşuna kışın sıcak tutan fonksiyonelliği de eklenince, sezonun yıldız dokularında başı çekiyor. Yeni sezonda özellikle bordo, mavi ya da yeşil bir kadife parça mutlaka edinin.

Patchwork Manifestosu

Sağım, solum, önüm, arkam yama… Geçen kışı yeterince yırtık pırtık geçirdik, şimdi sıra geldi baştan aşağı yamalanmaya. Bu kış bol bol rastlayacağımız patchwork akımına şimdiden kapılmak için işe eskilerinizi yamalamaktan başlayabilirsiniz. Farklı renk ve/veya desenleri bir araya getirmek ilk kural. Özellikle palto ve elbiselerinizde izleyeceğiniz bu trend akımını jean lerinizde de deneyebilirsiniz.

İpek Ersoy


TAGS
Kadife, Kış Modası, Maksi palto, Moda Stil, Patchwork

10 Maddede Kışın Nasıl Giyinmeli, Nelere Dikkat Etmeliyiz?

MİTLER

Mit: Kalın giyinmek soğuk algınlığını önler, grip ve nezle gibi hastalıklara yakalanma riskini düşürür.

Ne yazık ki, kalın giyinmek bizi virüslerden koruyamaz. Başta grip türleri ve nezle olmak üzere viral hastalıklara yakalanmamız, o virüse maruz kalmamızla ilgilidir.

Mit: Vücut ısısı kafadan kaybedilir.

Kış aylarında şapka, bere gibi aksesuarlar kullanmamızın bir sebebi de, genellikle vücut ısımızı kafamızdan kaybettiğimize dair inanıştır. Şapka ya da bere kullanmak iyi bir fikir olsa da, vücudumuzun kapalı olmayan tüm bölgelerinden ısı kaybederiz.

Kafamızdan kaybedeceğimiz ısı miktarı; saçlarımızın sıklığı, saç tellerimizin kalınlığı ve soğuk havada kullandığımız enerji miktarı gibi birçok faktörle ilişkilidir. Fakat çocukların kafalarının yüzey alanı yetişkinlerle kıyaslandığında daha büyük olduğu için şapka ve bere kullanmaları daha fazla önem taşır.

kış kar bere mont kadın

Mit: Sıcak kalmak için kat kat giyinmek gerekir.

Kat kat giyinmek; kayak, dağcılık ve kampçılık gibi çeşitli aktiviteler sırasında kendimizi korumamıza ve aktiviteye uyum sağlamamıza yardımcı olsa da; gündelik hayatta sağlıklı malzemelerden üretilmiş, sağlam ve sıcak tutan giysiler, soğuktan korunmak için yeterlidir.

İlginizi çekebilir: Tüm Detaylarıyla Kışın Kamp Yapmak

Mit: Kapalı havalarda güneş kremi sürmeye gerek yoktur.

Kış aylarında hava genellikle kapalı ve bulutlu olduğu için güneşten gelen AVB ışınlarının etkisi daha zayıf olsa da, UVA ışınlarında anlamlı bir düşüş görülmez. Bu yüzden cilt sağlığınızı korumak için kış aylarında da güneş kremi kullanmayı ihmal etmemelisiniz.

erkek kış kıyafet

Bonus Mit: Alkollü içecekler ısınmaya yardımcı olur.

Alkollü içecekler, kanın cildin yüzeyine hücum etmesine sebep olarak daha sıcak hissetmemizi sağlar. Ancak aslında damar genişlemesine ve daha hızlı ısı kaybedilmesine neden olur. Buna ek olarak, soğuk havalarda alkollü içecekler tüketmek, soğuğa duyarlılığı ve ekstra vücut ısısı üreten titreme sürecini azaltır.

rom rum

ÖNERİLER

Gündelik Hayatta Birden Fazla Kat Giyinmek

Dağcıları ya da kampçıları örnek almanın gündelik hayat için iyi bir seçenek olmadığından yukarıda bahsetmiştik. Ancak aynı zamanda tek katmandan oluşan kalın bir giysi giymek de soğuktan korunmamıza yardımcı olmayacaktır.

Hava alan ve teri emen bir kumaştan üretilmiş bir ilk katman, çok ısındığınızda çıkarabileceğiniz bir orta katman ve mont ya da pardesü gibi bir dış katman, kış aylarında sıcak kalmanızı sağlayacaktır.

Kış Kıyafetleri için Kumaş Seçimi

Pamuklu, yünlü veya yün karışımlı, kadife, muline, serj ve yüzeyi tüylendirilmiş kumaşlardan yapılmış kıyafetler kış aylarında sıcak kalmanıza yardımcı olur.

Dış giyim içinse; dış yüzeyleri yağmur ve karı geçirmeyecek, suyun yüzeyinden kaymasını sağlayacak kumaşlardan üretilen mont ve kabanlar tercih edilmelidir.

kazak

Aksesuarlar

Kış aylarında üşümemek için şal, atkı, bere, şapka ve eldiven gibi aksesuarlardan faydalanabilirsiniz.

Kış Kıyafetlerinde Renk Tercihi

Koyu renkler ışığı daha az yansıtır, ısıyı tutar ve daha sıcak hissetmemize yardımcı olur. Bu yüzden kış aylarında siyah, lacivert, bordo ile koyu kahverengi, gri ve yeşil renklerdeki kıyafetleri tercih edebilirsiniz.

kış kar kadın

Ayakkabılar

Kış aylarında hasta olmamızın en büyük sebeplerinden biri, ayaklarımızı yeterince sıcak tutamamız. Kış aylarında giyeceğimiz ayakkabıların kalın tabanlı, su geçirmeyen ve buzlu zeminlerde kaymayacak özelliklerde ve iç yapısının kürklü, yumuşak ve sıcak tutacak malzemelerden üretilmiş olmasına dikkat etmeliyiz.

bot

Bu içeriği beğendiniz mi? Bunun gibi daha fazla içerik üretebilmemiz için bize Patreon´da destek olun. 🙂

funduszeue.info Patreon button

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası