erkeğe ilgi nasıl gösterilir / Sevgilinize Onu Sevdiğinizi Göstermenin 8 Yolu

Erkeğe Ilgi Nasıl Gösterilir

erkeğe ilgi nasıl gösterilir

Erkekler ne ister?

Herkese merhabalar,

Sizlerden gelen yorumlar ve güzel mesajlarınız için çok teşekkür ederim, sizler cansınız…

Milliyet PembeNar’ın güzel atmosferinden sizlere ulaşmak beni mutlu ediyor.

Erkek dünyasının en detay bilgilerini siz papatyalara aktarırken, “Bu erkekler gerçekten ne istiyorlar?” sorusuna yanıt vermenin zamanı geldi. Bu yazıda sizlere erkeklerin bir kadında aradıkları dört temel özelliği aktarmak istiyorum.

Erkek dünyasını kadınlara aktarırken erkekler arasındaki sosyal ilişkilerin dengesini belirleyen en temel bilgiyle başlamak gerekir: “Rekabet.”

Erkek dünyası tamamen rekabete dayalıdır ve küçük yaşlardan itibaren bu rekabeti ateşleyen de kızlarla olan ilişkilerinde aldıkları galibiyetler veya yenilgilerdir. Bunun sebebi, çocukluğundan itibaren bir erkeğin tüm başarılarını, tüm heyecanlarını ve özgüvenini kızlarla ilişkilerine ve kızlardan aldığı tepkilere yüklemesidir.

Peki hangi kız için rekabet edilir?

İşte bu sorunun yanıtı, erkek zihnini algılamak açısından son derece önemlidir. Bazı kadınlar, fiziksel özellikleri ve aslında daha önemlisi davranış biçimleriyle erkekler arasında muazzam bir rekabet ortamı yaratabilirler. Bu noktada, davranış biçiminin fiziksel güzelliğinden daha önemli olduğunu özellikle belirtmekte fayda var; çünkü herkesin kabulü olduğu üzere, bazı kadınlar güzellik yarışmasından dereceyle çıkacak kadar güzel ve aynı derecede yalnızken, bazıları ise diğerlerine göre daha “sıradan bir güzelliğe” sahipler ama tüm erkekleri peşlerinden koşturacak kadar erkek dilinden anlıyorlar!

“Erkekler ne ister?” sorusunun yanıtını muhtemelen çok iyi gözlem yaparak ve zekalarını kullanarak çözmüş olan bu kadınların her zaman birkaç sağlam alternatifi varken, “ben çok güzelim ancak yalnızım, erkekler beni anlamıyorlar” diyen kadınların farkına varamadıkları gerçekler nelerdir?

1) “Erkekler güldürebildikleri kadını severler”

Marilyn Monroe şöyle demiş: “Bir kadını güldürebilirsen ona her şeyi yaptırabilirsin.” Efsane Monroe’dan kadınlar hakkında çok şey öğrendik ve kadınları detaylı anlamak isteyen her erkek mutlaka onun sözlerine bakıp notlar almıştır. Öte yandan, onun bahsettiği durumun aynısı erkekler için de geçerli! Sadece ufak bir farkla; kadın kendisine yüksek sesle kahkaha attırabilen erkeği sever ve bilimsel çalışmalar gösteriyor ki kadın kahkaha attığında aynı zamanda arzulama moduna geçiyor.

Öte yandan erkek ise kahkaha attırabildiği kadını sever; çünkü bu şekilde hem ona pratik zekasını göstermiş olur hem de kadının kahkahasında gizli olan onaylanma (erkek ile geçirdiği vakitte mutlu olduğunu onaylamış olur) duygusuyla özgüvenini zirveye taşır. Bir erkek, yaptığı esprilere bırakın kahkaha atmayı ufak bir gülümsemeyi bile esirgeyen kadından topukları kalçasına vurarak kaçmak ister… Daha kötüsü de vardır elbette, zoraki ve yapmacık gülümseyen kadınlar! “Tamam saçma espriler yapacaksın anlaşıldı!” dercesine gülümseyen bir kadın erkeğe daha ilk görüşmede kolay beğenmeyen bir kadın olduğunu vurgular ve bunun erkekte yarattığı etki erkekler arasında şu şekilde adlandırılır: “gudubet kadın”. Erkek saçma espriler yapıyorsa, yapmacık gülümsemeler yerine ideal tepkiniz şöyle olmalı: “Bugün pek havamda değilim, kusura bakma.”

Bunun üzerine erkek bunun sebebini sorduğunda iş yerindeki bir sıkıntıdan bahsederek konuyu değiştirmek ve yaptığı saçma esprilere bir son vermek zoraki gülümsemelerden çok daha akıllıca bir yöntemdir.

2) “Erkekler seksi kadının peşinden koşarlar” 

Peki ya seksilik tam olarak nedir? Genel olarak bilinenin aksine seksi olmak sürekli dekolte elbiseler giymek ve erkeği tahrik etmeye çalışmak değildir. Hatta denim pantolon üstüne sıradan bir t-shirt giyerek bile seksi olabilen kadınlar vardır. Bunu başarmalarının sebebi 3D kuralını biliyor olmalarıdır: Öncelikle “Davranışlar” gelir; erkeğin yanında kendini iyi hissettiğini ona hissettirmesi, ona yakın durması, onun yanındayken dikkatinin başkalarına kaymaması ve tüm dikkatinin o adamda olması erkek açısından ciddi bir arzulama sebebidir. Seneler önce Roma’da yaşadığım yıllarda bir İtalyan arkadaşım nişanlısıyla ilgili şunu söylemişti: “Bana ait olduğunu hissettirerek beni tavladı…”

İkinci D ise “dokunuşlar” dır. Erkekle konuşurken adamın omzuna dokunmak, dirseğinden kavrayıp gülümsemek, kravatını düzeltmek veya elindeki eski bir yarayı fark edip oraya dokunarak “Yara izlerin sana farklı bir hava katıyor” gibi cümleler sarf etmek erkeği dokunarak etkilemenin yollarıdır. Üçüncü ve son D ise “derin bakışlar”dır. Bir partiye birlikte gittiğiniz erkek arkadaşınız başka bir grupla konuşurken onu bakışlarınızla yakalamak ve bu bakışlarda saklı arzuyu ona muzipçe gülümseyerek göstermek, onun üzerinde en dekolte elbiseden daha yoğun bir etki yaratabilir.

3) “Erkekler şefkat gösteren kadına bağlanırlar”

Özellikle ülkemizde erkeklerin annelerine ne kadar bağlı olduklarını ve birçok kadının ilişkisinde ya da evliliğinde “ana kuzusu” diye tabir edilen adamlarla ne kadar uğraştığını gayet iyi biliyoruz. Bu durumda erkeğin küçük yaşlardan itibaren annesinden aldığı şefkati ve hatta daha fazlasını sevgilisinden beklediği de açık bir gerçektir. Kadınlar ilgi isterler ve buna da fazlasıyla hakları vardır; ancak aynı derecede ilgi ve şefkati erkeğin de beklediğini hatırlatmak için şunun altını çizelim: yazının başında belirttiğim üzere erkekleri anlamak için öncelikle onların arasındaki yoğun rekabeti anlamak gerekir. Erkekler birbirlerine asla şefkat göstermezler ve hatta birisi böyle bir tavırla yaklaşırsa onu zayıf karakterli bir erkek olarak algılarlar. Dolayısıyla, hemcinslerinden almayı asla düşünmedikleri bu şefkat ihtiyacını ya annelerinden ya da hayatlarına aldıkları kadından tamamlamaya çalışırlar. Eğer bir kadın, evliliğinde sürekli şefkat istiyor ancak eşine hiçbir şekilde şefkat göstermiyorsa, adamın annesine gittikçe yakınlaşması ve onu daha sık ziyaret etmeye başlaması ya da üçüncü bir kadının yani bir sinsirellanın bu açığı fark ederek erkeğin hayatına girmesi sadece an meselesidir. Peki erkeğe bu şefkat nasıl gösterilir? İşte bunu da çok iyi ayarlamak gerekir, bu yazının konusu olmadığı için şimdilik o konuyu bir kenara bırakalım.

4) “Erkekler bir tarzı olan kadına hayran kalırlar” 

Bir kadının kendi tarzını ve kurallarını ortaya koyması erkek açısından son derece çekici ve hatta seksi bir durumdur. Hatta çok sert ve keskin ahlaki çizgileri olması erkekte “bu dönemde böyle bir kadın buldum, ben bu kızı kaçırmamalıyım” duygusunu bile yaratabilir.

İşte tam da bu noktada en hassas konuya geliyoruz; “bu kuralların oluşturduğu size özgü tarzınızı erkeğe nasıl yansıtmalısınız?” Öyle hassas bir konudur ki, bunu yansıtma şeklinizle erkeği ilişkiden kaçırabilir veya ömür boyun kendinize bağlayabilirsiniz. Size sihirli formülü verelim: “Üslup.”

Erkeğe kurallarınızı ve yapamayacağınız şeyleri ilişkinin başında söyleyin ve bunları gülümseyerek, yumuşak bir üslupla ifade edin. Erkekler karşılarında okul müdiresi gibi kendilerine okul kurallarını hatırlatan veya nazi subayı gibi toplama kampı kurallarını beyan eden bir kadın görmeyi gerçekten sevmezler. Kurallarınızı zarafetinizle söyleyin ve eğer bunlara uymazsa sizi kaybedeceğini ona fısıldayın. Sonra da ilişkinizin keyfini çıkartın!

“Ahhhh bu erkekler” dediğinizi duyar gibiyim. İstekleri, arzuları, talepleri bitmiyor. Üstelik bir önceki maddede belirttiğim üzere Türkiye’de yerleşmiş aile kültürü gereği birçok erkek annesi tarafından oldukça şımartılıyor ve hayatı boyunca onun güdümünde kalıyor; dolayısıyla kadın sadece adamı idare etmekle kalmıyor bir de annesiyle uğraşıyor. Günümüzde evliliklerin artık yolunda gitmemesinin ve ilişkilerin de kısa süreli olmasının en büyük sebeplerinden bir tanesi de burada yatıyor; kadınların yetmişli seksenli yıllarda alışık oldukları bu aile dinamiklerini artık kabullenmek istememeleri. Erkekler birey olmayı öğrendiklerinde kadınlarla daha sağlıklı ilişkiler kurmayı da öğrenecekler.

Erkek dünyasından gizli saklı bilgileri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Katıldığım yayınlarda belirttiğim bir düşüncemi burada tekrarlamak istiyorum: Bu sürecin sonunda sağlam ilişkilerin sayısı artacak; çünkü insanlar güvendikleri ve iyi anlaştıkları bir insanı kaybetmemek için daha fazla çaba göstermeyi öğrenecekler.

Görüşmek üzere,

Adil Yıldırım

Twitter: @authoradilyldrm
Instagram: @adilyildirimyazar
YouTube: Adil Yıldırım

kaynağı değiştir]

Heteroseksüel-Eşcinsel derecelendirme ölçeği olarak bilinen Kinsey ölçeği,[40] kişinin belirlenmiş bir zamandaki cinsel aktivesinin geçmişini ya da bölümlerini tanımlamaya çalışır. Derecelendirme 0’dan 6’ya kadardır. 0 tümüyle heteroseksüel anlamına gelirken, 6 tümüyle eşcinsel anlamına gelmektedir. Ölçekte aseksüelleri de tanımlamak için ek olarak bir de “X” vardır.[41][42]

Yönelim ve davranış[değiştir kaynağı değiştir]

Cinsel ilişkideki konumuna göre Batı ülkelerinde böyle bir ayırım artık yapılmamakla birlikte, eşcinselliğin daha gizli yaşandığı, daha muhafazakâr ülkelerde eşcinsel erkekler "verici" (etken, aktif) ya da alıcı (edilgen, pasif) olarak ikiye ayrılmaktadır ve bu kültürlerde özellikle kadınsı görünümlü ya da pasif konumda olan erkekler eşcinsel olarak kabul edilmekte ve toplumun büyük bir kesimi tarafından dışlanmaktadırlar. Etken (aktif) ve edilgen (pasif) terimlerinin üstünlük veya aşağılık belirttiğinin düşünülmesi nedeni ile günümüzde artık bu terimlerin eşcinselleri tanımlarken kullanımından kaçınılmaya başlanılmıştır. Kadın ve erkeğin toplumsal kademelendirmesinde de etkenlik olumlu bir nitelik olarak erkeğe, edilgenlik ise olumsuz bir nitelik olarak kadına yüklenir.[38][39]

Cinsel yönelim ve kimlik[değiştir

Erkekler dile gelse

Kemal-Sayar-Urun-Resim_Xjpg
Alaton Gratch den özetleyen Seçil Uysal

Yazar, kitabında erkeklere ait 7 özellikten bahsetmektedir.

1. Utanç (Erkekler ağlamaz) 

Erkekler bir konuda bilgi vermediklerinde, cümleleri yarım bıraktıklarında ya da bir şeyi kaçamak bir şekilde ifade ettiklerinde büyük olasılıkla utançtan kaçmaya çalışıyorlardır. Utanç, bilinçli olarak yaşanıyor ve bu konuda konuşabilmenin bir yolunu buluyorsak sorun yoktur. Sorun genelde utandıklarının farkında olmadıkları zaman vardır. Erkekler farkında olmadıkları utanç duygusunu eşlerine yansıtırlar. Kadınlarda ise aşırı bir utanç kapasitesi vardır. Sonuç olarak asıl sebep bilinmeden yıkıcı tartışmalar sarmalına giren ilişkiler ortaya çıkar. Kadınlar çaresiz kurbanlar gibi gözükse de bir süre sonra asıl kurban kişinin kendisi olur.

Yazar, erkeklerde var olan utancı yenmek için üç teknikten bahsediyor: Aptalca sorular sormak, gülmek ve düşünmek. Bu teknikler sevginin türevidir. Sevgi duygusu utanç duygusunu aşabilir, hatta iyileştirebilir. Daha kalıcı bir iyileşme için bu sevginin içselleştirilmesi ve kendini sevme biçiminde yeniden düzenlenmesi gerekir.

2. Duygu Yokluğu (Ne Hissettiğimi Bilmiyorum) 

Erkekler artık açılmaya daha fazla ihtiyaç duyuyorlar ama konuşma içerikleri eskisinden farklı değil, genelde duygulardan yoksun ifadeler kullanıyorlar. Erkeklerin yıkıcı bir olayla karşılaştıklarında tahammül edebilme yeteneklerinin kadınlara oranla daha fazla olmasının nedeni, ruhsal acıdan korkmaları ve ıstıraplarını felsefeye ya da etkinliklere dönüştürmeleridir. Bu, onlara bazı avantajlar sağlamaktadır. Örneğin, stres altında soğukkanlı ve net bir düşünme yeteneğine sahip olmak erkeklere iş hayatında pek çok avantaj getirir.

Erkeklerin bir şey hissettikleri ender durumlarda onları dikkatle dinlemek gerekir. Erkekleri incelikle rahatlamaya davet edebilirsek taş duvarlar geçirgenleşir ve erkekler konuşmakla kalmaz, şair bile olurlar.

3. Erkeklere Özgü Güvensizlik (Üstte Olmaktan Yoruldum)

Erkekler çocukluk dönemlerinde bir yandan annelerini tutkulu bir şekilde sever, diğer tarafta ise babası kardeşleri, televizyon ona sürekli "erkekler serttir, duygularını kontrol et ve kızlarla oynama" gibi mesajlar verir. Çocuk, annesinden uzaklaşırken annesinin verdiği kadınsılığı taşımaya devam eder. Ama erkeklerin dışsal ve içsel baskıları varlığını devam ettirir. Sonunda çocuk, annesinin verdiği kadınsılığı bilinçdışının dile getirilemeyen dünyasına gönderir. Bu, bilinçdışındaki kadınsılıkla baş etme biçimi, erkek gelişiminin merkezini oluşturmaktadır. Bu açıdan bakıldığında erkeklerin duygu yoksunluğu kendi kadınca arzularına karşı koruyucu bir panzehirdir

Erkeklerin sorumluluklarından kurtulma isteği, bilinçsiz olarak sevinç göz yaşları da dahil gözyaşı dökmenin yasak olmadığı, anneyle birlikte duran o zamana dönme arzusunu temsil eder. Oysa erkekler başarılı olmalıdır ve sahnede olmayı sürdürmeleri beklenmektedir. Psikolojik iktidarsızlık, erkeğin erkeklik kalkanlarını indirip dinlenecek kadınca bir yer bulmak için duyduğu gizli arzuyu temsil eder.

Birçok evlilikte erkekler düşünür, kadınlar ise hisseder. Görüntüde çiftler birbirlerinden şikayet etseler de erkeğin sakin ve mantıklı kalmasını sağlayan şeyi kadının histerisidir. Onun asıl korktuğu şey, dışarıdaki değil, içindeki hisleridir. Kadın ise "duyguları" olan bir eş istemesine rağmen aslında duygularla uğraşma işinden hoşnuttur. Onun istemediği şey, düşünmek, iş kararları vermek ve erkek işleri yapmaktır. Erkeğin hisseden, onaylayan; kadının ise düşünen, para kazanan, aileyi geçindiren figürleri üstlendiği çiftlerde erkek kadın bölünmesinden bahsederiz. Bu çiftin kadını, kendisini himaye edecek bir erkek istediğini erkeği ise daha duyarlı ve kabullenici bir kadın istediğinin belirtir. Ama sorun, doğru eşi bulmakla çözümlenmez. Çözüm, kişinin kendisinin doğru eş hâline dönüşmesidir. Erkekler, zarif, duyarlı gibi gözükmeseler de eylemleri ve bazı belirtiler aslında böyle davranmak istediklerini gösteriyor. Ama buna ancak kendi insiyatifleri ile ararlarsa ulaşabilirler. Buna bir kadının doğrudan etkisi altındayken ulaşmaları beklenemez. Kadınların ikili ilişkilerinde yapması gereken ilk şey, erkeğin içine kadını yerleştirmek değil, onun erkekliğini kabul etmektir.

4. Kendine Dönüklük (Beni Gör, Beni Duy, Beni Hisset, Bana Dokun) 

Çek yazar Milan Kundera "Erkeğin kendi türü içindeki hayatının tamamı, başkalarının dikkatini çekme mücadelesidir." der. Gerçekten de erkeklerin erkek olduklarını bilmesi onları rahatlatmaz. Bunu tüm ilgililere (özellikle de ilgili olmayanlara) herkesin içinde göstermesi gerekir. Erkekler, cinsel anlamda ve iş hayatlarındaki başarısızlıklar yüzünden, kadınlar ise fiziksel görünüşlerinden ve sosyal ilişkilerden dolayı kendilerini yetersiz hissederler. Bu nedenle erkeklerin kendine dönüşü falliktir. Kendine dönüklük, ancak uçlarda yaşandığı zaman patolojiktir. Sağlıklı bir öz-sevgi dozu, bilinçsiz olarak yaşanan kendinden nefret duygularına karşı bir savunma dahi olsa bizi kendimize özen göstermeye ve işte performansımızı yükseltmeye yönlendirmesi bakımından önemli bir şeydir.

Bazı erkekler, narsizmini saklarlar. Bu, bizi ve kendilerini bir aldırmazlık uykusuna daldırır. Anti-narsistler diyebileceğimiz bu grup, gizliden gizliye yaşadıkları mutlulukları ile başkalarını kendilerine borçlu, suçlu veya kötü hissettiren profesyonel şehitlerdir. Gözüken inanılmaz kibarlıklarının altında inanılmaz öfkeleri vardır.

Narsizm ve utanç arasında yakın bir ilişki vardır. Büyüklenmek esas olarak utanç duygusunu yaşamaktan kaçıştır. Erkeklerin kendine dönüklüğünde ilk aşamada ona ulaşmak için empati kurmak gerekir. "Onu görün, onu duyun, ona dokunun, onu hissedin, ona nasıl seveceğini hissetme konusunda model olduğunuzu düşünerek kendinizi rahatlatın." İkinci aşamada erkeğin kendine dönüklüğünü tanımlamak, onunla yüzleşmek ve onu eğitmek gerekir. Son aşamada ise kendine dönük erkeğin ne ekerse onu biçeceğini bilmesi gerekir. Bu aşamada onun empati kurması gerekmektedir. Ama narsist, kendi acısının dilinden anlar. Bu nedenle onu eleştirirken yarasına basmak gerekir. Kendine dönük erkeğe direkt ve vurucu olmak gerekir. Çelişkili şekilde erkek kendini bunları kaldırabildiği için bir kahraman gibi hisseder. Kendine dönük erkeğin, bütün ilişkilerinde almaktan çok vermenin mutlu ettiğini anlaması gerekir.

5. Saldırganlık (Sana Patronun Kim Olduğunu Göstereceğim)

Erkekler biyolojik olarak saldırganlığa daha yatkındır. Erkek saldırganlığı, kendine özgü güvensizlik çatışmasının bir sonucudur. Saldırgan erkeğin hedefi, "hasmını" hazırlıksız yakalamak ve onu "kadın" boyun eğmeye mahkûm etmektir. Saldırgan tavırları olan birisi ile karşılaştığınızda saldırganı sınırlarınızı belli eden bir ilkeyle bilgilendirmeli ve ilkeniz ihlal edildiğinde harekete geçmeye hazır olduğunuzu belirtmelisiniz. Erkeğin saldırganlığını azaltmak istiyorsanız birçok kadının çok iyi becerdiği gibi onun güçlülük duygusunu artırmanız gerekir. Erkeğin bir başarısı için hayran olup onu sevmek, kendisini güçlenmiş hissetmesini sağlayacaktır.

Bazen saldırganlık bizim beklediğimiz gibi değil, sonsuz bir nezaket içinde gelir. İlişkilerde erkekler yadırganacak kadar uyumlu ve coşkulu olduklarında aslında bu da bir saldırganlık olarak tanımlanabilir. Burada erkek, adımlarına karşılık görmediğinde bunları anlamazlıktan gelir ve geri adım atmaz. Onun yerine stratejik kibarlığına kilitlenir ve karşı tarafı suçluluk duygusuna boğan sevgi gösterilerine devam eder.

Erkeğin erkekle çatışmasını kendine özgü çoğunlukla daha rekabetçi ve savaşçı bir şekildedir.

6. Kendine Dönük Yıkıcılık ( Kendimi Öylesine Yenik Hissediyorum ki)

Kendine dönük yıkıcılığı olan birçok erkek, aşırı erkekçedir. Bu erkeklerin aslında etrafında çok fazla kadınlık olmuştur. Ve şimdi de içlerinde çok fazla kadınlık vardır. Daha çok anne-baba ile ilişkisi olan kendine dönük yıkıcılık, her yerde hazır ve nazır olan kontrolcü bir anneye, "elveda" varolmayan sorumsuz bir babaya "merhaba" deme girişimidir.

Kendine dönük yıkıcılık, depresyonun birinci derece kuzenidir. Her ikisinde de kişi kendisi için önemli bir kişiye beslediği kabul edilmesi imkânsız olumsuz duygularla mücadele eder ve sonunda bu duyguları kendisine yöneltir. Fark ise kendine dönük yıkıcılıkta kızgınlıktan çok öfke taşıması ve kişinin bunların içinde tutamayacak kadar zayıf olmasıdır. Kişi, dış dünyaya olumsuz duygularını göstermeye zorlandığını hisseder.

En kötü ebeveynler için bile çocuğunun iyi olduğunu görmek, en büyük ödüldür. Kendine dönük yıkıcılığın çelişkili ve en sorumlu yönü burasıdır. Saldırganlık kişinin özüne yönelirken ebeveyne karşı düşmanca niyetler, saldırganlıktan daha güçlü bir şekilde varlığını korur. Kişi "kaybeden" olur ve kendisini mutlu görmekten başka bir şey istemeyen ebeveynini ve onların yerinin tutan kişileri de cezalandırmış olur. Böylece kaybederek kazanmaya çalışır. Bazı insanlarda kendin dönük yıkıcılık, kendi saldırganlığını kendisine yöneltmekten çok misilleme görme korkusuyla başkalarına saldırganlık gösterme isteksizliği olarak ortaya çıkabilir.

Üzücüdür ki kendine karşı yıkıcı olan bir erkekle baş etme yolları hakkında söyledikleridir. Terapist ya da eş ilk olarak tercüman olmalıdır çünkü kendine karşı yıkıcı erkekler duygularını sözcüklerle değil, davranışlarla gösterirler. İşin zor olan yanı ise bunu gerçekten duymak istemeyen kişiyi tercümeyi geri iletmektir. Davranışı yorumlarken öfkelenmemek gerekir. Bu özellikle baş ederken umursamazlık becerisini geliştirmek büyük önem taşır. Kendine dönük yıkıcılıkta kişi, bilinçsiz olarak başarılı olmak istemez. Yardım etmek için hiçbir şey yapmamak gerekir. Bu önemlidir ve çok zordur. Kendine dönük yıkıcılığı olan bir erkekle yakın teması olan bir kişiye verilebilecek ikinci tavsiye ise "kendine yardım et ve bir hayat edin." dir. Bu erkekleri alt etmek için en iyi zaman, yeni doğdukları zamandır. Diğer zamanlarda dinlemezler. Onları en zayıf anlarında eleştirerek "aslında bunların altından kalkabilirsin" mesajı hedeflenir. Ona yol gösterilebilir ama asla sorumluluklar üstlenilmemelidir.

7. Cinsel Eylemleme ( Şimdi Seks İstiyorum)

Yazar,cinsel eylemlemenin diğer altı özelliğin yoğun bir özeti olduğunu bu nedenle en sonda incelendiğini belirtiyor.

UTANÇ 
Erkekler seksle ilgili utançlarından utanç funduszeue.info konularda utanç duymadan 'itiraf edebilmek' terapide de terapi dışında da erkeğin en büyük dertlerinden funduszeue.infoer genel hayatta incinmekten, basaramamaktan utanç duyarlar,yatak odasında ise bir sevgili olarak iyi iş yapamamaktan veya farklı bir pozisyonun fantezisini kurmaktan utanıfunduszeue.infoerin seks konusundaki utanç duygusundan kurtulmasını istiyorsanız,kendi cinselliğiniz hakkında konuşacak kadar rahat olmanız gerekmektedir.

DUYGU YOKLUĞU
Erkeklerin kendilerini kadınlara yakınlaşma duygularından uzaklaştırmak için başvurdukları yöntem kadınları nesnelleşfunduszeue.infoı erkekler ise pornografi nesnelerine gerçek insanlarmış gibi davranarak onları öznelleşfunduszeue.info birbirine zıt değil,tek ve aynı şfunduszeue.info de erkeklere kadınlardan tamamen vazgeçmeden -kadınlardan-çok önemli bir meta olan duygusal bir alanı satın almayı sağfunduszeue.info örneklerken.çoğu erkeğin gerçek eşleri ile sevişirken hayali kadınlar ile ilgili fanteziler kurmasını kullanabiliriz. Cinsellikte duygu yokluğu var ise partneri dinlemek funduszeue.info kendi duygularımızı gündeme getirmeden öncelikle onu dinlemek ve birlikte neler yapılabileceğini planlamak gerekir. Cinsel eylemleme bir savunmadır ve erkekleri bazı çelişkileri hissetmekten korur.

ERKEĞE ÖZGÜ GÜVENSİZLİK
Çoğu erkekte eşcinsel potansiyel olmakla birlikte bütün erkeklerde lezbiyen potansiyel vardır,yani kendilerini bir kadını seven bir kadın tarihsel ifadeyle,annesini seven bir kız olarak yaşama kapasitesi vardır. Bu tür bir özdeşleşme korku ve öfke funduszeue.infoe ilgili bu bilinçsiz çatışmalar erkeğin cinsel yaşamın etkileyebilir.Örneğin yatakta onunla aynı şeyi yapmak istemeyen partnerine öfkelenir,birisine bağlandığında başka kadınlardan vazgeçmek zorunda olasın eşinin hatasıymış gibi öfkelenir ve korkar.

KENDİNE DÖNÜKLÜK
Erkeklerin masturbasyon yapmaları otoerotik bir davranıştır ve cinsel kendine dönüklüğün çok iyi bir örneğfunduszeue.infoe dönük erkeklerin başarılı bir şekilde otoerotik alanlarından uzaklaşması; erkekleri açık bir duygusallıkla korkutmayan ve kazanabilecekleri kışkırtıcı bir mücadele ortamı sunan bağımsız bir kadının meydan okuması ile mümkündüfunduszeue.infobilecek olmaları başarısızlık duygularını engellemeye,meydan okumada zafer tacının değerinin azalmasını önlemeye yarar. Narsist kişi birisinin peşinden koşarken diğer kişinin kim olduğuyla değil ,kendisini yeterince yüceltip yüceltmeyeceği ile funduszeue.infot kişiler çok itici olmadıkları sürece ,hatta bazen öyle olduklarında bile son derece çekicidirler.Eğer yoğun bir fiziksel baştan çıkarmayla karşılaşmışsak muhtemelen karşımızdaki insan olarak sevilme ihtiyacından çok cinsiyeti nedeniyle hayran olunma ihtiyacı duymaktadır.

SALDIRGANLIK 
Saldırganlığımızla temas halinde değilsek ,o bize beklenmedik yerlerde ulaşabilir.Eşlerine karşı doğrudan bir saldırganlık göstermeyen erkekler bunu kılık değiştirmiş seks arenasına taşıma eğfunduszeue.info yöntemi kullandıklarında saldırganlıkları gözden kaçfunduszeue.infoerin cinsel saldırganlığının büyük bir bölümü erken yaşlarda anneyle kurulan güç dengesini tersine çevirmeye yönelik bir girişfunduszeue.info bunun bütünü anneyle ilgili değildir,erkekler güçsüzlük duygusunu hissettikleri anda cinsel olarak saldırganlaşma kapasitesine sahiptir.

KENDİNE KARŞI YIKICILIK
Kendine dönük cinsel yıkıcılık sorumluluktan,hayali ya da anlık güvenlik alanına kaçış olarak görüfunduszeue.info herhangi bir şekilde çizmeyi aşarsanız fantezi gerçek olabilir ve o noktada güvenli olmaktan çıfunduszeue.info bağımlısı olmak bu duruma öfunduszeue.info bağımlısı kendisini orgazm yoluyla fiziksel incinebilirliğin inkarına ve üstünlüğüne adamış funduszeue.info bağımlısı kişinin yıkıcılığı hem kendisine hem de çevresine yöfunduszeue.info karşı gösterdiğimiz yardımsever çabalar çoğunlukla boşa çıkacaktıfunduszeue.info nedenle onunla uğraşma nedenimizi iyice incelememiz gerekir.

CİNSEL EYLEMLEME
Erkeklerin cinsel sorunlar geçmişin ve bugünün önemli ilişkileri ilgili cinsel olmayan sorunları içfunduszeue.info de tersi olur erkekler duygusal problemlerinden bahsederken altında cinsel problemler funduszeue.infoara yaklaşırken bu gerçekler görülmelidir. Çoğu erkeğin en büyük ihtiyacı hırpalanmış erkekliğini onaylayacak kadar kadın,bastırılmış erkekliğini canlandıracak kadar erkek , birisiyle ilişki kurmasıdır. Erkekler ve kadınlar bu 7 özellik dışında çok funduszeue.info sevgi ve epey çalışmayla bu farklılıklar aşılabilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası