kürtajdan sonra adet kanaması azalır mı / Kürtaj Sonrası Kanama - funduszeue.info Ali AKKOYUNLU

Kürtajdan Sonra Adet Kanaması Azalır Mı

kürtajdan sonra adet kanaması azalır mı

kürtaj sonrası adet azalması & yapışıklık korkusu !!!

canım geçmiş olsun evet ben de sanıyoum biraz evhamlıyım. doktorum da oyle soyluyor sanki uzun zamandır korunmasız ilişkiye giriyprum da cocugum olmuyor :))) halbuki daha denemedik bile. ilk bebegim bile kazayla olmustu sen deniyor musun 1 senedir ??[/Q benmde ilk bebeğim kazayla olmuştu canım kendi çapımda korunuodum güya süpriz bebekti canım oğlum ama kısmet deilmiş beş aylıktı suyum geldi malesef normal doğumla kaybetim onu:KK(aradan bir yıl geçti dediğim gibi ama üzüntüden başka sorunlar patlak verdi başağrılarım arttı altı ay tedavi gördüm antideprasan kullandım tam kndime geldim derken şimdide prolaktin hormonu dert oldu başıma dört ay denedik hamile kalamadım doktora sordum bi test yapalım dedi prolaktinim gene ykselmiş biliosun ysek olması gebeliği engeliyo allahtan benmki çok yksek seviyelerde deil bir aylık dostinex tedavisine başladım bu arada doktorum korunmuosun devam dedi bakalım inş canım bu ay olur bunun dışında başka bi sorunum yok allaha çok şükürbirazda benm strese bağlı canım kndimi rahat bırakamıorum bi türlü regli günümü deli gibi bekliorum yanlış bişiy ama rahat olamıorum işte:KK:KK(((((

Genişletmek için tıkla


Adet Kanaması


Bayanlarda her ay meydana gelen, doğurganlığın devam etmesi için gerekli fizyolojik bir süreçtir. Vücut her ay kendisini muhtemel bir gebelik için hazırlar. Rahim iç duvarı git gide kalınlaşır, bu kalınlaşmanın amacı döllenen yumurtanın kolayca yerleşmesini ve beslemesini sağlamaktır. Eğer döllenme olmazsa vücut döllenme olmadığının farkına varır, hazırlanmış rahim içi tekrar eski haline dönmek için yıkılır. Bu yıkım ürünleri adet kanaması ile atılır. Bu döngü her ay tekrar eder.


İlk Adet Kanaması

Ortalama yaşında kız çocuğu ilk adetini görür. Bu "ilk kanama" henüz yumurtlama olmadığından, düzenli oluşan bir adet kanaması değildir. Yumurtlama sürecibaşladığında oluşan adet kanamaları, düzenli hale gelir.


Adet Kanama Miktarı kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. gün arası adet görme olağandır. Daha kısa veya daha uzun süren durumlar bir hekim tarafından değerlendirilmelidir.



Adet Hesaplama, Adet Günü Hesaplama

Adetin başladığı gün birinci gündür. Adetin Günü dediğimizde adetin başladığı gün baz alınarak hesap yapılmalıdır. Adet günü doğum kontrol ilacı kullanırken, yumurtlama dönemini belirlerken ya da korunma amacıyla hesaplanmalıdır. Adetin bittiği değil başladığı tarih esas alınmalıdır.


Adet Sancısı çok sık rastlanan, genellikle adet döneminde hormon ve medyatörlerin salınımı ile meydana gelen bir belirtidir. Başka bir hastalığın olmadığının anlaşılması ile sancının adet sancısı olduğu anlaşılır. Çok şiddetli adet sancısı olan hastalarda endometriozis, çukulata kistleri, yumurtalık kisti, pelvik enfeksiyon vb. hastalıklar araştırılmalıdır. Adet sancısının tedavisi kolaydır ama bazı incelikleri vardır. Doktorunuzdan bu konuda yardım istemelisiniz.



Düzensiz adet, Adet Düzensizlikleri

Bayanların hayatında çok sık karşılaşılan bir durumdur. Çoğu zaman geçici ve zararsızdır. Ancak yine de doktora başvurulmalıdır. Klinik olarak nedeni saptanamayan düzensiz ve her iki adet arasındaki kanamaya disfonksiyonel uterin kanama denir. Tüm jinekolojik başvuruların %’ini oluşturur.


Adet Düzensizliğinin Nedenleri

Yeni adet görmeye başlayan ve menopoz yaklaşan bayanlarda yumurtlama olmadığından adet düzensizdir. Aynı şekilde yumurtlamanın olmadığı veya düzensiz olduğu polikistik over sendromu, yumurtalık kistleri, prolaktin yüksekliği, tiroid hormonu bozuklukları gibi hormonal dengesizlikler, yoğun stres, şehir ve ülke değişikliği de adet düzensizliğine sebep olabilir.


Adet Azalması Nedenleri

Adet miktarının azalması çoğu zaman sebepsizdir. Herhangi bir problem olmadan da adet miktarı zaman içerisinde değişkenlik gösterip azalabilir.


Adet Düzensizliği Tedavisi genellikle doğum kontrol hapları ile yapılır. Ame yine belirtmek isterim ki adet düzensizliğinin bir çok sebebi olacağından ezbere, eczaneden alınan ilaçlar olabilecek bir hastalığın tanısında gecikmeye yol açabilir.



Düşükten Sonra Adet

Düşük yaptıktan sonra ilk adet çoğunlukla bir ay sonra başlar. Ancak düşük yapılan gebelik haftasına göre bu süre daha uzun olabilir. Süre uzadığında ikinci bir gebelik ihtimalini ekarte etmek için doktor kontrolü gereklidir.


Adet Kesici İlaçlar, Adet Kesen İlaçlar

Psikiyatrik ilaçların bir kısmı adet gecikmelerine sebep olabiliri. Bazı ağrı kesiciler adet miktarını azaltabilir. Ağrı kesicilere bağlı olarak adet miktarının azalmasının tıbben bir sakıncası yoktur.


Adet Gecikmesinin Sebepleri

Doğurgan dönemde en sık sebebi gebeliktir. Gebelik dışındaki sebeplerle de adet gecikebilir. Yumurtlama olmaması, hormonal sebepler, tiroid hastalıkları, hipofiz bezi hastalıkları, yumurtalık kistleri, polikistik over sendromu, yoğun stres, yer değişikliği, iklim değişikliği gibi sebeplerle de adet gecikebilir. Adet görmeye yeni başlayanlarda ve menopoz dönemine yaklaşan bayanlarda yumurtlama olmadığından adet gecikmeleri olağandır. Adet gecikmesinin tedavisinde gebelik ve hastalık ekarte edildiğinde progesteron ilaçları ile adet söktürülür.



Tatile, hacca, umreye gidecek olanlar ve sınava girecek kişiler adet geciktirmek için tarafımıza başvurmaktadırlar. Böyle bir planınız varsa adet görmek istemediğiniz dönemdeki adetinizden bir önceki adette bize başvurursanız daha kesin sonuç almaktayız. Adet geciktirmek için doğum kontrol hapları ve progesteron ilaçları kullanılmaktadır. Bu konuda başarılı olmak için bir uzman tarafından doğru müdahale yapılması gerekmektedir. Adet geciktirme işleminden sonra olacak adet her zamankinden fazla olacaktır. Bu konuda hazırlıklı olunuz. Çok acil durumlarda adeti kesmek veya geciktirmek için rahim içi menstrüel regülasyon dediğimiz yöntemle kazınabilmektedir. Tüm bu yöntemler normal fizyolojiye aykırı olduğundan sadece çok gerekli durumlarda yapılmalıdır.





Benzer Aramalar




Kürtaj (kürtaş, küretaj) işleminden sonra sık görülen şikayetler:

Ağrı:
Kürtaj işleminden hemen sonra (lokal anestezi ile de yapılsa genel anestezi ile de yapılsa) kasıklarda adet sancı tarzında ağrı meydana gelir. Ağrı ilk saatlerden itibaren azalmaya başlar ve ilk günden sonra çok rahatsız etmeyecek kadar hafif bir ağrı hissedilir, hatta bazen ilk günden sonra hiç ağrı görülmez. Kürtaj işleminden sonra ağrı kesici reçete edilecektir.

Kanama veya lekelenme:
Kanama kürtaj işlemi sırasında ve hemen sonrasında bir milktar (adet kanaması kadar) olacaktır. Kürtajın üzerinden saatler geçtikçe azalacaktır ve ilk günden sonra adetten daha az veya lekelenme şeklinde kanama görülür. Kanama toplam gün en fazla 1 haftada biter. Bazı hastalarda kürtaj gününden sonra hiç kanama görülmez, bu da normal bir durumdur. Kanamayı azaltmak için herhangi bir ilaç gerekmez, kendiliğinden azalacaktır zaman geçtikçe. Eğer günler geçtikçe kanamanızda azalma olmuyor veya artıyorsa mutlaka doktorunuza tekrar başvurun. Kanama 1 haftada kesilmemişse mutlaka doktorunuza başvurun. Aşırı kanama olması parça kalması belirtisi olabilir bu durumda ufak bir müdahale ile parça temizlenecek ve kanama duracaktır.

Bulantı – kusma:
Kürtaj sırasında veya kürtaj işlemi bittikten hemen sonra çok nadiren görülen şikayetlerdir. Daha sonraki saatlerde ve günlerde görülmez normalde, bu nedenle bulantı, kusma gibi şikayetler olduğunda doktorunuza başvurmanız gerekir. Kürtaj işlemi lokal anestezi ile yapılacaksa işleme hastanın aç karnına alınmaması bu tür şikayetleri önleyebilir.

Adet gecikmesi (adet olamama) ve adet düzensizliği:
Kürtajdan sonra ilk adet genellikle gün sonra görülür. Daha sonraki adetler kişinin kürtajdan önceki adet düzenine göre değişen sıklıkla görülür. Kürtaj işlemi adet düzensizliğimne neden olmaz. Hastanın kürtajdan önceki adetleri nasılsa kürtajdan sonra da aynı şekilde görmeye devam eder.

Akıntı, kaşıntı ve koku:
Kürtaj sonrasında nadiren görülen şikayetlerdir. Kürtaj işlemi sırısın vajinanın ve rahim ağzının antiseptik solüsyonla temizlenmesi vajina florasını bozabilir ve akıntıya (vajinit) neden olabilir. Bu durumda hasta sarı, yeşil, kahverengi, kötü kokulu akıntıdan ve bazen kaşıntıdan şikayet eder. Kürtajdan sonraki kontrolünüzde muayenede akıntı izlenirse tablet veya vajinal ovül şeklinde verilen ilaçlarla bu şikayet düzelecektir.

Ateş:
Kürtaj sonrası normalde ateş yükselmesi olmaz ancak endometrit veya başka bir enfeksiyon gelişirse işlemden gün sonra ateş yükselmesi gelişebilir.

Bunların dışında ishal, kabızlık, baş ağrısı, böğür ağrısı, mide ağrısı gibi şikayetler kürtaj işlemi ile ilgili değildir.

Kürtaj Sonrası Cinsellik
Kürtaj işlemi sırasında iç organ olarak kabul ettiğimiz rahim içindeki damar ağızlarının ve serviksin açık kalması bir müddet 1 hafta kadar devam edecek ve buna bağlı ilişkide enfeksiyon kapma olasılığı artacaktır. Vajinal uzunluk ortalama cm, rahim ağzı açıklığı ortalama 3 cm olmasına rağmen rahim içindeki açık olan damar ağızlarından iltihap yine de olabilir. Bu yüzden en azından kanamanın tamamen bitmeden cinsel ilişkiye müsaade edilmez. Bu da ortalama 1 haftadır. Sonradoktor-USG kontrol edilerek ilişkiye izin verilir.

Bu kanama kesilmesine rağmen ilişkiye müsaade etme süresi gün arasında değişmektedir. Psikolojik nedenlerden dolayı bu süre uzatılabilir, bu dönemde hastamızın eşi tarafından ilişkiye zorlanması doğru değildir.

Bahçeci Sağlık Grubu

Kürtajdan Sonra İlk Adet

Adet düzensizliği, kadınların gebelik ihtimalinden şüphelenmesine ve jinekolojik rahatsızlıklara dair endişe duymasına yol açan temel sebepler arasındadır. Kürtaj olan kadınların işlem sonrasında merak ettiği unsurlardan biri, adet düzeninde yaşanabilecek değişikliklerdir.

Peki, kürtaj nedir? Kürtajdan sonra ilk adet ağrısı ya da kanaması ne zaman başlar? Kürtaj sonrası adet düzensizliği yaşamak ne anlama gelir? Gelin, bu soruların yanıtlarını inceleyelim.

Kürtaj Ne Demek?

Kürtaj, rahim içinde istenmeyen ya da risk taşıyan bir gebeliğe son verilmesi anlamına gelir. Tıbbi literatürde gebelik sonlandırma ya da gebeliğin tahliyesi olarak da anılan bu işlem, çocuk aldırma ve kürtaj sözcükleriyle de ifade edilir.

Kürtaj olarak ifade edilen tıbbi uygulamanın doğru kullanımı aslında küretaj şeklindedir ve bazen tanısal amaçlarla bazen de tedavi amacıyla rahim iç zarından doku örneklerinin alınması veya rahim iç zarının tümüyle temizlenmesidir.

Yaygın kullanımı ile ‘kürtaj’ ise gebeliğin sonlandırılması işlemini ifade eder. Ülkemizde kürtaj işleminin yapılabilmesi için yasal sürenin sınırı, gebeliğin haftasıdır. haftayı geçen gebelikler yasal olarak sonlandırılamaz. Gebelik haftası ilerledikçe kürtaj işlemi daha zor ve riskli bir hale gelir.

Kürtaj Sonrası Kanama Olur mu?

Kürtaj cerrahi bir işlem olduğu için, işlem sonrasında belirli bir süre boyunca kanamanız olması doğaldır. Çünkü iyileşme sürecinde rahim kendini yeniler ve rahim içinde kalan doku parçaları kanama yoluyla dışarı atılır. Kürtaj sonrası oluşan kanama, adet kanamasına oldukça benzeyen özellikler taşır.

Kanama süresi 2 haftaya kadar uzayabilir ve kanama bittikten sonraki süreçte ilk adet kanaması yaşanana dek lekelenmeler görülebilir. Kanamanın rengi kahverengi, dokusu ise pıhtılı olabilir.

2 haftayı geçen veya ağrı şikayetiyle birlikte görülen kanamalarda vakit kaybetmeden bir uzmana danışılması tavsiye edilir. Kürtaj işlemini takip eden 4. ve 6. haftalar arasında ise, ilk adet kanamasının başlaması beklenir.

Kürtaj Sonrası İlk Adet Kanamasının Az Olması

Kürtaj sonrası ilk adet kanaması, olağan adet kanamalarına kıyasla daha az miktarda olabilir. Ancak kürtaj esnasında vücudun hormon dengesini kalıcı olarak değiştiren bir müdahale söz konusu olmadığı için, adet düzensizliği ya da adet kanamasının miktarında yaşanan değişiklikler de kalıcı değildir.

Kürtajdan sonra ilk adet kanaması kahverengi renkte ya da pıhtılar halinde de görülebilir. Rahim kendini yenileme sürecine girdiği için, tüm bu semptomlar doğal kabul edilir. Ayrıca, ilk adet kanamasını takip eden ikinci ya da üçüncü döngüde bu semptomların ortadan kalkma olasılığı yüksektir.

Kürtaj Sonrası İlk Adet Kanamasının Fazlalığı

Gebelikte anne adaylarının vücudunda HCG hormonu düzeyi yükselmeye başlar. Kürtaj işlemi sonrasında ise hormon seviyesi yeniden düşüşe geçer. Adet düzeninde yaşanan değişiklikler, çoğunlukla HCG hormonu seviyesindeki değişimlerden kaynaklıdır. Bu nedenle kürtaj sonrası ilk adet kanaması normalden az olabileceği gibi, fazla da olabilir.

Ancak bu esnada yaşanan semptomlar takip edilmelidir. Artan adet kanamasını kötü kokulu vajinal akıntılar takip ediyorsa, gün içerisinde normalden çok daha sık ped değiştirmenize yol açacak ölçüde şiddetli kanamanız varsa veya şiddetli ağrı şikayetiniz oluştuysa mutlaka doktorunuzu bilgilendirmelisiniz.

Kürtaj sonrası ilk adet kanamasının ağrıya yol açması, çok şiddetli olması ve kötü kokulu vajinal akıntıyla birlikte görülmesi tıbben doğal kabul edilmez.

Kürtajdan Sonra İlk Adet Belirtileri

Kürtaj işleminden sonra kanama olması, kanamalar ağrılı olmadığı ya da birkaç günde sonlandığı sürece normal kabul edilir. Ancak söz konusu kanamalar adet kanamasıyla karıştırılmamalıdır. Gebelik sonlandırıldıktan sonra rahmin yeniden yumurtlama dönemine girebilmesi için toparlanması ve kendini yenilemesi gerekir.

Bu nedenle kürtaj işleminin uygulanmasından yaklaşık 30 &#; 35 gün sonra ilk adet belirtilerinin başlaması beklenir. Yaşanan adet belirtileri, çoğunlukla kürtaj işlemi öncesinde gerçekleşen belirtilerle aynıdır.

Bu süreçte şiddetli ağrı, kötü kokulu akıntı ve yüksek ateş gibi olağan dışı bir belirtiyle karşılaşıldığı takdirde bir uzmana başvurulmalıdır.

Kürtajdan Sonra İkinci Adet Ne Zaman Olur?

Kürtaj işlemini takip eden ilk birkaç ay içinde adet düzensizliği yaşamanız oldukça doğal bir durumdur. Bu nedenle işlem sonrasında ikinci adetinizi de beklediğiniz zaman aralığından önce ya da sonra görebilirsiniz.

İkinci adet döneminiz ilk adetinizin sonlanmasından kısa bir süre sonra başlayabilir ya da iki periyot arasındaki süre 50 güne kadar uzayabilir. Bu noktada dikkat etmeniz gereken, kürtaj işlemi sonrasındaki ilk 6 hafta içinde ilk adetinizi görmüş olmanızdır.

Eğer 6 hafta geçmesine rağmen ilk adet kanamanız başlamadıysa, gebeliğiniz devam ediyor olabilir. Kürtaj sonrası kanamalar devam ederken cinsel ilişkiye girilmesi, enfeksiyon riskini doğurabileceği için önerilmez.

Ancak bu esnada cinsel ilişkiye girdiyseniz, düşük olasılık da olsa yeniden gebe kaldığınız için ilk adet kanamanızı görmemiş olabilirsiniz.

Kürtajdan Sonra Adet Ne Zaman Düzene Girer?

Az önce de sözünü ettiğimiz gibi, kürtaj işlemi kadınların vücudunda kalıcı hormon değişikliklerine ya da adet düzensizliğine yol açmaz. Ancak kürtaj işlemini takip eden ilk birkaç ay içinde, adet düzeninde değişiklikler olması normal kabul edilir.

Adetinizin ne zaman yeniden düzene gireceği zaman dilimi; yumurtlama sürenize, stres düzeyinize ve vücudunuzdaki hormonal dengelere bağlı olarak belirlenir. Bu nedenle her kadının kürtaj sonrasında yaşadığı adet dönemi semptomları bir diğerine göre farklı olabilir.

Kürtaj sonrasında doktorunuzun tavsiyeleri ve önerileri çerçevesinde hareket ettiğiniz sürece, adet düzeninin yeniden oluşma sürecini hızlandırabilirsiniz.

Bu dönemde stresten mümkün olduğunca uzak kalmak, sağlıklı beslenmek ve uyku düzeni oluşturmak da adet kanamalarınızın düzene oturması açısından etkilidir.

Kürtaj sonrasında enfeksiyon oluşumuna yol açabilecek tüm eylemlerden kaçınmanız büyük önem taşır. Böylelikle vücudunuzun hormon seviyeleri yeniden en kısa sürede normale dönebilir ve kürtaj işleminden önceki hayat düzeninize ve standartlarınıza kavuşabilirsiniz.

Aklınıza takılan tüm sorularınız için Umut Ol Umut Bul Facebook grubumuza üye olabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası