tekvando ve karate arasındaki fark / Taekwondo vs Karate: Stiller Arasındaki Farklar

Tekvando Ve Karate Arasındaki Fark

tekvando ve karate arasındaki fark

Muay Thai, Karate, Taekwondo ve Kung Fu'da farklı vuruş stilleri

Taekwondo (TKD), General Choi Hong Hi tarafından geliştirilen Kore dövüş sanatları tarzıdır. Güney Kore'nin kurtuluşundan kısa bir süre sonra General Choi Hong Hi, sporu silahlı kuvvetlere öğretme rolünü üstlendi. Taekwondo, 11 Nisan 'teki başlangıcından bu yana çok yol kat etti.

Şu anda Güney Kore'nin ulusal sporudur. Söz değil, Olimpiyatları'na dahil edildiği göz önüne alındığında artık küresel bir spordur.

Bu olağanüstü dövüş sanatlarında ustalaşmak, hızlı ayak hareketleri ve düşük dirençli hareketlerin bir kombinasyonunu gerektirir. Ek olarak, spor, kafa kafaya vuruşların yanı sıra zıplama ve dönmeye odaklanır. Tekvando, hızlı ve çevik vuruşlarıyla bilinir.

Müsabaka ve rekabet, rakibi geri püskürtmek için duruşları değiştirmeyi içerdiğinden, Taekwondo uygulayıcıları her iki bacağı da kullanmakta eşit derecede ustadır. Karate veya muay thai uygulayan insanlar, duruşlarında tekvando uygulayıcılarından çok daha köklüdür. Bu, TKD'ye çarpmanın çok daha hızlı ancak daha az etkili olduğu anlamına gelir. Bu bir uzlaşmadır.

Popüler tekvando vuruşları:

  • Tekvando balta darbesi - Bir balta darbesi, bir omzu kırabilir ve bir rakibi yere serebilir. Dövüşçü, baltayla vurulduğunda, darbenin yüksek kuvveti nedeniyle kolayca kırılabilen köprücük kemiğini hedef alır. Bu tekme genellikle, uygulayıcının hilal tekmesinde olduğu gibi bacakları vücudun dışından kaldırmasından ve ardından topuk aşağıdayken bacağını geri getirmesinden oluşur.
  • Önden çarpma “Temel düzeyde öğretilen basit bir tekme. Bu, dövüşçünün aynı anda dizlerini kaldırırken ve bacağını uzatırken vücudunu 90 derecelik bir açıyla döndürmesini içerir. Bu tekme, saldırganı uzaklaştırmak için kullanılır ve çok fazla güce sahiptir.
  • yan etki - Bir ortak, özellikle doğru yere nişan alınmışsa, güçlü bir kendini savunma taktiğidir. Bu vuruş, uygulayıcının bacağını uzatmasını, dizini kaldırmasını ve vücudu 90 derece döndürmesini gerektirir. Vurmak için topuğu kullanmak, gücün artmasına neden olabilir.
  • geri tepme – Geri tepme, rakip size saldırırken en uygun vuruştur. Bunun nedeni, uygulayıcının rakibinden uzaklaşması ve bacağını maksimum güçle hedefe doğru dışarı doğru uzatarak karşılık vermesidir.
  • yuvarlak vuruş– Bu grev tüm vücudun kullanımını içerir. Uygulayıcı kalçaları döndürmeli, dizini kaldırmalı, sabit ayağını döndürmeli ve saldırgana 80 ila 90 derecelik bir açıyla saldırmalıdır.
  • Kırbaç veya kanca darbe – Kanca vuruşu, doğru durumda güçlü bir savunma taktiğidir. Uygulayıcı bacağını dışa doğru uzatarak dizini kaldırdığında gerçekleştirilir. Daha sonra sırt kemerine darbe yapılır. 
  • Ters yan darbe – Bu vuruş, sadece hafif bir bükülme ile arkadan bıçaklamaya benzer. Uygulayıcı, hedefi topuklarıyla vurmak için vücudunu daha fazla döndürmelidir. İşin püf noktası, doğru miktarda kuvvet uygulamak için ayağın aşağı doğru değil, yan tarafı göstermesidir.

(Kuzey Shaolin) Kung Fu Tekme Stili

Muay Thai, Karate, Taekwondo ve Kung Fu'da farklı vuruş stilleri

Kung Fu, belirli bir UFC savaşçısı Zabit Magomedsharipov nedeniyle insanların ilgisini çekmeye başlıyor. Dağıstan'da bir kung fu yatılı okulunda okuyarak büyüdü ve alışılmışın dışında dövüş stili, karşılaştığı her rakibin kafasını karıştırmaya devam ediyor. 

Kung Fu, tüm Çin dövüş sanatlarını tanımlamak için kullanılan geniş bir terimdir. Ancak günümüzde uygulanan en popüler kung fu vuruş stilleri, kuzey shaolin'inkilerdir.

Northern Shaolin stilleri, derin ve geniş duruşları, hızlı ilerlemeyi, menzilli teknikleri, çevikliği, agresif saldırıları, atlama tekniklerini, tekmeleri ve dönen dairesel blokları vurgular. Bu teknikler, çeşitli bacak hareketleri, çeşitli tekme teknikleri, özellikle yüksek tekmeler ve akrobasi kullanımı ile elde edilir.

Belirtilen kuvveti herhangi bir pozisyonda uygulamak için tüm vuruşlar arka veya ön ayakla yapılabilir. Northern Shaolin Tekme Tekniği temel olarak 3 ana seviyeye ayrılmıştır:

  • Düşük vuruşlar – Kural olarak, kendini savunma için en pratik tekmeler, alçak tekmeler hücum oyuncusunun kemerin altına yöneliktir. Düşük vuruşlar, ayak yerleşimini ve dengeyi öğretmede etkilidir.
  • Yüksek vuruşlar “Söylemeye gerek yok, yüksek tekmeler, kemerin yukarısındaki atıcıya yöneliktir. Bu seviyede, bacağın nasıl uzatılacağı, kalçaların nasıl eğileceği ve hatta uygulayıcının saldırgana vurmak için kullandığı bacak kısmının nasıl uzatılacağı konusunda farklı tekme varyasyonlarına sahip birkaç tekme vardır. 
  • atlama atlama – Bu tekmelerde uygulayıcı havaya sıçrar ve aynı anda tekme atar. Kick jumps, Northern Shaolin Kung Fu'nun son ve ileri seviyesinde öğretilir. 

Bu sistemdeki grevler kesinlikle en akrobatik olanlardır, ancak aynı zamanda birçoğunu pratik değildir. Kung Le gibi eğitimli Wu Shu dövüşçüleri, atlama vuruşlarının çoğunu yarışmada kullanmazlar. Bazı yumruklardan bir örnek görmek isterseniz, aşağıdaki videoyu izleyin:

En akrobatik vuruşlar hangi dövüş sanatlarında görülür?

Diğer tüm dövüş sanatlarıyla karşılaştırıldığında, Shaolin Kung Fu akrobatik tekme açısından ilk sırada yer alıyor. Aslında, Shaolin Kung Fu, her vuruş tekniği için pozisyon değişikliği ile otuz altı tekme tekniğine sahiptir, bu da onu ilk sıraya koyar.

En aldatıcı vuruşlar hangi dövüş sanatlarında görülür?

Taekwondo, yumruk odaklı bir dövüş sanatıdır ve en aldatıcı vuruşları sunar. Özellikle, taekwondo'da kullanılan dönen kanca vuruşu, uygulandığında, birisi geri atlayıp topuğa tekme atıp rakibi şaşırtmadan önce hedefi ıskaladığı için aldatıcı olabilir.

Hangi dövüş sanatı tarzı en hızlı vuruşlara sahiptir?

Sıralama yönteminde kung fu dövüş sanatı en hızlı tekme dövüş sanatı olarak en üst seviyede yer alırken onu tekvando, ardından karate ve son olarak Muay Thai takip ediyor. Herhangi bir sporda olduğu gibi, hız, uygulayıcının fiziğine bağlıdır; ancak araştırmalar, kullanılan taktiklere bağlı olarak hızın geliştirilebileceğini göstermiştir. Kung Fu uygulayıcıları inanılmaz bir hızla eğitilirler.

En zor vuruş hangi dövüş sanatları stilidir?

Kanaatimizce Muay Thai'de daha önce de belirttiğimiz gibi Muay Thai'de kullanılan vücut geliştirme tekniğinin bir kaburgayı veya kemikleri kıracak kadar güçlü olduğunu söylemeliyiz. Kaval kemiği ön ayaktan çok daha büyük bir kemiktir ve muay thai adamları çoğunlukla kaval kemiğiyle vurur.

Son düşünceler

Söz konusu tekme olduğunda yukarıda bahsedilen dört dövüş sanatının kendi felsefesi vardır.

Muay Thai ve Karate'nin felsefesi, daha fazla güç ve hassasiyet sağlayan daha kökleşmiş bir vuruş yöntemine dayanmaktadır. 

Taekwondo ve Kung Fu'da vurgu, hızlı ve aldatıcı tekmelere izin veren hızlı hareket ve el becerisidir.

Her vuruş stilinin kendi güçlü ve zayıf yönleri vardır. Ancak hangi dövüş sanatını seçerseniz seçin, eğitmeninizin müfredata düzenli olarak fikir tartışmasını dahil ettiğinden emin olun.

seafoodplus.info

  • Popüler
  • İçindekiler

    Taekwondo ile Karate arasındaki fark nedir?

    Karate&#;de öğretilen bazı atışlar ve eklem kilitleri vardır, ancak bunlar stilin odak noktası değildir. Tekvando daha çok tekme atmaya dayandığından, karate uygulayıcılarının çoğu, tekvando uygulayıcılarından daha dengeli bir tekme ve el grev yaklaşımı öğrenirler.

    Taekwondo ne işe yarar?

    Daha enerjik bir organizma sağseafoodplus.infoel ve zihinsel yorgunluklara karşı direnci arttırıseafoodplus.info almayı önler vucud yağını düşürüseafoodplus.infoen işlerde geç yorulmayı erken dinlenmeyi sağlar.İç salgı bezlerinin düzenli çalışmasını sağlar.Vücutta kılcal damar sayısı seafoodplus.info üzerinde olumlu etkilere yol açar.

    Taekwondo hangi ülkenin sporu?

    Tekvando (Korece: 태권도/跆拳道), çıplak el ve ayakla yapılan, Kore kökenli bir uzak doğu savunma sanatı ve sporudur.

    Taekwondo ne anlama gelir?

    Taekwondo kelimesi, Korece Tae, Kwon ve Do kelimelerinin birleşiminden oluşmuştur. Tae, &#;tekme&#; veya &#;ayakla yapılan vuruş&#;; kwon, &#;yumruk&#; veya &#;elle yapılan vuruş&#;; do ise, &#;iyilik, doğruluk, fazilete giden yol&#; anlamına gelmektedir.

    Taekwondo ana vatanı neresidir?

    Taekwondo&#;nun anavatanı Güney Kore; merkezi ise Seul şehrindeki Kukkiwon&#;dur. Taekwondo nedir? Çıplak el ve ayakla yapılan sevgi, saygı, ahlak ve disiplin Uzakdoğu savunma sporudur.

    Tekvando ilk kim buldu?

    Taekwondo&#;nun dünya üzerindeki son halini belirleyen, sistem olarak kurucusu Kore&#;li bir asker olan “General Choi Hong Hee”dir.

    Tekvandoda hazır ol ne demek?

    Her teknik Joonbi komutuyla başseafoodplus.info hazır ol manasına gelen bir terimedir. Her teknik Narangi sohgi duruşuyla başlar . Yani Joonbi komutu duyulduğu zaman sporcu Narangi sohgi pozisyonunu alır.

    Tekvando da neler yapılır?

    Tekvando maçları 2&#;er dakikalık 3 devreden oluşur&#;.Maç esnasında uyulması gereken kurallar şunlardır:

    • Bel aşağıya vurmak,
    • Yüze ve kafaya yumruk atmak,
    • Rakibin arkasına ya da sırtına vurmak,
    • Rakibi tutmak, itmek ya da çekmek.
    • Çizginin dışına çıkmak,
    • Rakibe çelme takmak,

    nest...

    batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir