su arıtma cihazına hava basma / Su Arıtma Cihazı Tank Arızaları | Merkez Su Arıtma Teknolojileri

Su Arıtma Cihazına Hava Basma

su arıtma cihazına hava basma

Su Arıtma Cihazı Su Tankı Hava Basıncı Nasıl Ayarlanır

Su arıtma tankınınişlevi, su arıtma cihazının musluğundan gelen suyun basınçlı olarak verilmesidir. Genel olarak ısıtma sistemlerindeki genleşme tankları ile bir benzerlik gösterse de, temelde çok farklı iki tanktır. Su arıtma için kullanılan tankların NFS sertifikası olması gerekir. Isıtma sistemleri için kullanılan tanklar gıda için üretilmediğinden bu sertifikaya sahip değildirler.

Bu tankların etkin şekilde işlevini yerine getirebilmesi için belli bir hava basıncı seviyesinde olmalıdır. Verimli şekilde su alabilmeniz açısından, cihazınızın deposunda 5 ile 7 psi basınç olması gerekir. Diyelim ki, 5 litrelik olan su arıtma deposundan 1 litre su alınıyorsa, tankın havası azalmış ya da kalmamış anlamına gelir. Böyle bir durumda su arıtma cihazı su tankının hava basıncının yeniden ayarlanması gerekir.

Su arıtma cihazı su tankı hava basıncı nasıl ayarlanır sorusunun cevabı çok basittir. Tankınıza herhangi bir benzin istasyonunda bulunan hava makinesinden, 6 psi’lik hava basmanız yeterlidir. Tankınızın alt kısmında yer alan sibop yerine hava makinesi koyarak bu işlemi kolaylıkla yapabilirsiniz.

Su Arıtma Cihazı Su Tankı ile İlgili Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Su arıtma cihazları için önemli bir rol üstlenen bu tankların uzun süreler verimli ve etkin çalışması için bazı hususlara dikkat edilmesi önemlidir.

-          Suyun güvenli bir şekilde saklanması için tankların hava geçirmez ve paslanmaz malzemelerden olması gerekmektedir. Plastik tanklarda bakteri üremesi olabileceğinden tercih edilmemelidir.

-          Arıtma cihazınızı 15 – 20 gün kullanmadığınız durumda içindeki suyun boşaltılması gerekir.

-          Alınacak olan tankın NSF onaylı olmasına dikkat edilmelidir. Uluslararası bir sağlık kuruluşu olan NFS, çevre ürünleri yanı sıra su ve gıda malzemelerinin hem hijyen hem de temizlik standartlarını ölçen bir kuruluştur.

-          Su arıtma tankınızın hava basıncı ortalama 6 psi civarında olmalıdır. Bunun altında olan basınçlarda musluktan akan suyun debisi de düşecek, cihaz verimli şekilde çalışmayacaktır.

Su tanklarında hava basıncının düşmesi sorunu en sık rastlanan ve çözülmesi en kolay sorunlardan birisidir. Ancak yaptığınız işlemlere rağmen tank su vermiyorsa tankın içerisindeki balonun patlamış olma ihtimali vardır. Böyle bir durumda bizimle kolaylıkla irtibata geçebilirsiniz. Bütçe dostu fiyatlarımız ile size onaylı ve uzun süre rahatlıkla kullanabileceğiniz ürünler ve yedek parça seçenekleri ile hizmet vermekten gurur duyarız.

Su Arıtma Cihazı Su Tanklarına buradanulaşabilirsiniz.

Su Arıtma cihazı çeşmesinde verimli su alabilmeniz için en az 5 litrelik depo haznesi olması gerekmektedir. Depo su arıtma cihazlarında gerekli bir parça olmakla beraber sizlerin daha net sağlıklı çalışan bir makinanız olması için tank şart. Depo içerisinde bulunan şambrel sayesinde su ileri doğru itilerek sizin çeşmeden su almanızı sağlamaktadır. Fakat bazı durumlarda su ileri itilirken depo içerisindeki hava suyla birlikte dışarı çıkmaktadır ve buda bir müddet sonra deponun size 1-2 bardak su vermesi demektir.

Düzgün ve sağlıklı çalışan bir su arıtma cihazı deposunda 5 ila 7 psi basınç vardır. Eger siz çeşmenizden 5 litrelik bir depodan 1 litre su alıyor iseniz bu durumda sizin deponun havası azalmış anlamı ilk olasılıktır. Petrol ofislerinde bulunan hava makinası ile deponun alt kısmında sipob yerinden içeri 6 psi sabitleyecek şekilde hava basınız. Üzülerek söylemek isterim ki bu durum geçiçi bir çözümdür. İlerleyen zamanlarda gene aynı durum olacaktır. Bizim tavsiyemiz deponuzu değiştirmenizdir.

Bilmesi gereken bir kaç husus var. Eger ki sipob kapağını açtınız hava basmak isterken sibop yerinden depo içerisindeki su geri geliyorsa depoya hava basmanız bir şey ifade etmeyecektir. Çünki deponuz  içindeki şambrel patlamış degerini yitirmiştir. Değiştirmekten başka hiç bir çareniz yoktur.

Peki bu şekilde kullanmaya devam ederseniz ne olur ! Patlayan şambrel içerisine giren su burda dura dura bir müddet sonra size rengi ve kokusu olan su verecektirki bu su asla içilemez.

Böyle durumlarda bizimle iletişime geçerseniz sizlere en uygun fiyatlarımızla yardımcı olmaktan mutluluk duyayarız. Depo degişimlerinde yada periyodik bakımlarında biz müşterilerimize 2 yıl parça 5 yıl teknik servis garantisinide ücretsiz sunmaktayız.

su arıtma tank çeşitleri

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası