yüze göre gözlük çerçevesi / Yüz Şekline Göre Gözlük - Must Be Lost

Yüze Göre Gözlük Çerçevesi

yüze göre gözlük çerçevesi

Hangi gözlük tipi bana uygun?

Her yüz için harika bir çerçeve vardır

Kedi gözü çerçevelerden entel gözlükleri veya çerçevesiz gözlüklere kadar – bu kadar çok sayıda ve geniş çerçeve seçenekleri arasında size en çok yakışanı bulup karar vermek çoğu zaman zordur. BETTER VISION'ın size yüz şeklinizin nasıl olduğunu ve hangi gözlükler, çerçeveler ve renklerin size en çok yakışacağını hızlı ve kolay bir şekilde belirlemeniz için bazı önerileri vardır.

Yüz şeklinizi böyle belirleyebilirsiniz

İlk bakışta kendi yüz şeklinizi açıkça tanımlamak her zaman kolay değildir – sık görülen özellikler bir yüzden diğerine çok farklılık gösterebilir. Ayrıca bir kişinin yüzünün şekli yaşamı boyunca sıklıkla, örneğin kilo verdiğinde değişir. Evde yüz şeklinizi belirlemenin kolay bir yolu şudur: önce bir ayna karşısında durup düz karşıya bakın. Sonra saçınızı geri çekmek için bir saç bandı kullanın. "Yüzünüzü serbest bırakmak" yüz şeklinizi tanımlamayı kolaylaştırır. Saç çizginiz yüzünüzün üst kenarını, çeneniz de alt kenarını belirler. Kulaklarınız yüz şeklinizin bir parçası kabul edilmez. Alternatif olarak yüzünüzün şeklini aynada suda çözünür bir kalemle çizebilirsiniz. Bir ayna yoksa düz karşıya bakan bir fotoğrafınız da (akıllı telefonunuzda kendi resminiz gibi) iş görür. Artık karşılaştırma yapıp kendinize şu soruyu sorma zamanı gelmiştir: aşağıdaki şekillerden hangisi yüzüme en çok benziyor? Bunu yapmanın daha da kolay bir yolu var: ZEISS yüz tanıma aracını kullanmanız yeterli.

Hangi yüz şekline sahibim?

Yüz şeklinizi tanımlamak kusursuz, çerçeveleri bulmanıza yardımcı olur. Yüz şekilleri altı farklı kategoriye bölünebilir:

Oval yüzler

Neredeyse her tür gözlük modeli oval bir yüz şekli için uygundur. Oval bir yüzde yumuşak ve uyumlu konturlar, küçük bir alın, yumuşak bir şekilde yuvarlak bir çene ve çıkık elmacık kemikleri vardır. Gözlükler için "ideal" yüz şeklidir çünkü hemen hemen her tasarım ve büyüklük oval bir yüze yakışır.

Hangi gözlükler oval bir yüz şekline yakışır?
Hemen hemen her şey harika gözükür – kare gözlükler, yuvarlak gözlükler, belirgin olmayan çerçevesiz gözlükler veya daha gösterişli çerçeveler (kedi gözü veya geniş çerçeveli entel gözlükler gibi) ve özel tasarımlar.

Yuvarlak yüzler

Yumuşak, düz konturlar, geniş ve belirgin elmacık kemikleri ve yuvarlak bir çene bu yüz şeklinin özellikleridir. Yuvarlak yüzler bazen oval bir yüzden daha kısa ve dolgundur.

Hangi gözlükler yuvarlak bir yüz şekline yakışır?
Belirgin olmayan, ince çerçeveler, yüzün genişliğine dikkat çekmeyen, keskin kenarlı çerçeveler (kare veya dikdörtgen çerçeveler gibi) veya yüze ek kontur ve daha keskin bir tanımlama sağlayan daha geniş çerçeveler. Nilör veya kapalı çerçeveler ve renkli, belirgin olmayan bir alt kenar da yuvarlak bir yüz için harika bir alternatiftir.

3. Kalp şekilli veya üçgen yüzler

Kalp şekilli veya üçgen yüzler

Kalp şekilli veya üçgen bir yüzde geniş bir alın, çıkık elmacık kemikleri ve sivri bir çene vardır.

Hangi gözlükler kalp şekilli bir yüz şekline yakışır?
Daha az belirgin, ince tam kenarlı, kedi gözü, oval veya yuvarlak çerçeveler en iyisidir. Bunlar kalp şekilli bir yüze iyi gider çünkü gözlük camlarının alt kısmı küçük olarak başlar ve yukarıya gittikçe genişleyerek alnınızla hoş ve uyumlu bir kontrast oluşturur.

4. Uzunlamasına veya dikdörtgen yüzle

Uzunlamasına veya dikdörtgen yüzle

İnsanlar uzunlamasına veya dikdörtgen bir yüzden bahsettiğinde kişinin elmacık kemikleri, alın ve çenesinin biraz daha geniş olduğu ve yüzünün yanlarının düz ve dikey çizgiler oluşturduğu anlamına gelir.

Hangi gözlükler uzun bir yüz şekline yakışır?
Oval ve yuvarlak çerçeveler, bombeli ve faset çerçeveler, belirgin kapalı çerçeveler, kalın çerçeveler ve ayrıca geniş bir burun kısmı ve sapları aşağıda bulunan gözlükleri düşünmek isteyebilirsiniz. Belirgin çerçeveler uzun bir yüzü daha kısa gösterir. Daha büyük gözlük camları da uzun yüz özelliklerinizi kesintiye uğratıp hoş bir optik etki oluşturur.

Kare yüzler

Kare bir yüz uzun bir yüz gibidir ama biraz daha kısa ve geniştir. Kare bir yüzün kenarları da dik çizgiler oluşturur. Çene, çene kemiği ve alın belirgindir ve kişinin genellikle elmacık kemikleri yüksektir.

Hangi gözlükler kare bir yüz şekline yakışır?
Burada belirgin olmayan faset gözlükler, düz konturlu hafif yuvarlak çerçeveler veya yuvarlak ve kavisli gözlükler gibi yüzünüzü uzatan çerçeveleri tercih etmelisiniz. Yuvarlak çerçeveler kullanıcının yüzünün kare şekliyle hoş bir kontrast oluşturur ve estetik olarak hoş bir etki sağlar. Geniş şakak kısımları olan gözlükler mükemmel bir tercihtir çünkü kullanıcının yüz şeklinin uzunluğunu vurgularlar. Kullanıcının yüksek şakak kemikleri nedeniyle dar gözlük camları genellikle en iyisidir çünkü büyük gözlük camları bunları örtebilir.

Trapez şekilli yüzler

Yukarıda ince, aşağıda geniş: trapez şekilli bir yüzde alın ve şakaklar etrafındaki alan belirgin elmacık kemiği ve çene bölgesi nedeniyle daha dardır.

Hangi gözlükler trapez bir yüz şekline yakışır?
En iyisi daha geniş çerçeveler veya bir renk gradyanıyla fark edilir bir üst kenarı olanlar gibi yüzün üst üçte birini vurgulayan belirgin kenarlı gözlüklerdir. Bu şekilde kullanıcının dar şakakları daha geniş görünür ve yüz özellikleri eşit dağılır. Mümkün olduğunca yukarıda konumlandırılmış şakak kısımları olan gözlükler de aynı etkiyi oluşturur. Trapez şekilli bir yüz için kedi gözü ve kelebek gözlükler, yarım ve tam çerçeveli gözlükler ve belirgin bir üst kenar en iyi tercihlerdir.

Tüm öneriler için olduğu gibi, doğru çerçeveyi ararken şunu akılda tutun: istisnalar kaideyi bozmaz.

Birçok kişi kontrastlı bir görünüm ister veya belki gözlüklerinin belirli bir kıyafete uymasını istemektedirler – ve o zaman dikkate alınacak birçok başka kriter vardır. En iyi çözüm gözlükçünüzün uzman fikrini de alırken size hoş gelen çerçeveleri denemektir.

ZEISS Online Görme Kontrolü Kontrast ve rengi ne kadar iyi görüyorsunuz? Görmenizi hızlı ve kolay bir şekilde buradan kontrol edin!

Görme Testini Şimdi Başlatın!

Kaşlar gözlük tercihini nasıl etkiler

Kaşlar kişinin yüzünü benzersiz hale getirmeye yardımcı olur. Bu nedenle eşleşecek gözlükler bulduğunuzdan emin olun! Kaşlarınızın şekli ve bunların gözlerinizin arasındaki mesafe sizin için doğru çerçeveyi etkiler. Çerçevelerin üst kenarı kaşlarınızı örtmeden veya kesintiye uğratmadan bunlara paralel olarak gitmelidir. Bu şekilde gözlükler yüzünüze kusursuz olarak oturur ve gözlerinizi vurgular.

Yine istisnalar kaideyi bozmaz. Sıklıkla kullanıcının kaşları kalın, şık çerçeveler veya büyük gözlük camları arkasında kaybolur. Bu durumda çerçevelerinizin uyumlu bir görünüm için kaşlarınızı tamamen kapatıp kapatmadığını kontrol edin.

Gözlük çerçevelerinin rengi

Kış Tipi

Kış tipinin cilt rengi zeytin ila koyu kahverengi veya çok açık renkle birlikte hafif bir altta parıldayan mavi ton şeklindedir. Asyalılar ve Akdeniz insanları bu kategoridedir. Kış tiplerinin genellikle saçları siyah veya koyu renklidir ve daha açık renkli cildi olanlar makyaj yapmazlarsa kolayca soluk gözükürler. Kış tipini en iyi yansıtan örnekler arasında Zooey Deschanel ve Elizabeth Taylor veya Johnny Depp vardır. Kış tipinin göz rengi ela, mavi veya yeşildir.

Tavsiye edilen renkler:
Bu tipte siyah, beyaz, gri ve mavi gibi kesin, güçlü ve soğuk renkler idealdir. Gümüş de idealdir.

İlkbahar Tipi

İlkbahar tipinin cildi şeftali rengidir ve altın rengi çiller vardır, örneğin Nicole Kidman gibi. İlkbahar tiplerinin saçları genellikle sarı veya çilek rengidir ve göz rengi mavi, mavi-yeşil, yeşil ila yeşil-kahverengi veya altın rengi-yeşil olabilir.

Tavsiye edilen renkler:
Şu renkler ilkbahar tiplerine iyi gider: doğal beyaz, krem bej, lila, somon, peygamber çiçeği mavisi, pembe veya sıcak kahverengi tonlar ve ayrıca altın rengi, bakır rengi ve bronz. Altın rengi, bej, ıstakoz kırmızısı veya açık kahverengi çerçeveleri öneririz.

Yaz Tipi

Bu tipin genellikle çok açık sarı saçları ve açık mavi, kahverengi veya gri gözleri vardır. Genellikle açık renk, pembemsi ve neredeyse pastel renkli bir ten rengine sahiptirler. Tipik örnekler arasında Hollywood yıldızları Gwyneth Paltrow ve Brad Pitt vardır.

Tavsiye edilen renkler:
Yaz tipi için optimum renkler çok fazla gösterişli veya koyu olmadan soğuk ve yoğun renklerdir, örneğin gri mavi, pembe, kırmızı, gümüş grisi ve kağıt beyazı. Pembe, açık mavi veya eflatun da gözlükler için harika renklerdir.

Sonbahar Tipi

Sonbahar tipinin altın rengi, fildişi rengi veya şeftali rengi cildi vardır – örneğin Florence + the Machine solisti Florence Welch veya oyuncu Julia Roberts. Birçok sonbahar tipinin çilleri, altın rengi parıltılı kızıl saçları ve koyu kahverengi, yeşil kahverengi veya yeşil gözleri vardır.

Tavsiye edilen renkler:
Kahverengi, turuncu ve koyu yeşil tonlar ve ayrıca kırmızı, fildişi ve vanilyanın koyu renk tonları gibi toprak renkleri sonbahar tipi için idealdir. Altın rengi, bronz ve bakır da harika tercihlerdir. Gözlükleriniz için cildiniz, gözleriniz ve saçınızın rengini kusursuz bir şekilde uyduklarından altın rengi ve tümüyle doğal renkleri düşünün.

Yakınınızdaki ZEISS Gözlükçüsünü Bulun

DuraVision Premium Kaplamalar Daha rahat görmenin keyfini çıkarırken harika görünün.

Gözlük camı kaplamaları gözlük camı bakımını kolaylaştırıp gözlüklerinizi çizilmelerden korurken mümkün olan en rahat

Daha fazla bilgi
Güneş Gözlüğü Camları Dışarıdaki tüm aktiviteler için tek gözlük camı.

Bu şık aksesuar, UV ışınlarına karşı % koruma ve olağanüstü net görme elde etmenizi sağlamak için vazgeçilmezdir.

Daha fazla bilgi

Bu beyan funduszeue.info (MarkaAdasi Ayakkabı Gıda İnş. Otom. Nak. İç ve Dış Tic. San. Ve Ltd.Şti.)’ un gizlilik politikasını içerir. funduszeue.info web sitesini ziyaret ederek aşağıdaki şartları ve kuralları uygulamayı kabul etmiş sayılmaktasınız.

MarkaAdasi E-Ticaret sitesi, funduszeue.info üyelik aşamasında ve daha sonrasında sizden bazı kişisel bilgilerinizi talep eder. Kişisel bilgilerinizin korunması ve gizliliğinizin sürdürülebilmesi, funduszeue.info ekibi olarak birinci önceliğimizdir. Bu nedenle vermiş olduğunuz bilgiler, Üyelik Sözleşmesi’nde belirtilen kurallar ve amaçlar dışında herhangi bir kapsamda kullanılmayacak, üçüncü şahıslarla paylaşılmayacaktır.

Sistemle ilgili sorunların tespiti ve söz konusu sorunların en hızlı şekilde giderilebilmesi için, funduszeue.info, gerektiğinde kullanıcıların IP adresini tespit etmekte ve bunu kullanmaktadır. IP adresleri, kullanıcıları genel bir şekilde tanımlamak ve kapsamlı demografik bilgi toplamak amacıyla da kullanılabilir.

Sitemizdeki kayıt formları, sipariş formları, anketler ve kampanyalarda, irtibat bilgilerinizi (adınız, soyadınız, email adresiniz, telefon numaralarınız ve posta adresiniz) vermeniz talep edilmektedir. Ayrıca, satın alma formunda kredi kartı bilgilerinizi vermeniz gerekmektedir. Yukarıda bahsedilen kişisel bilgileriniz; siparişlerinizi almak, ürün ve hizmetlerimizi sunmak, ödemelerinizi gerçekleştirmek, siparişlerinizi ulaştırmak ve siparişleriniz ile ilgili bilgi vermek, ürünler ve hizmetler hakkında pazarlama amacıyla sizinle irtibata geçmek, bilgilerinizi güncellemek, üyeliğinizi yönetmek ve sürdürmek, ilginizi çekebilecek ürün ve hizmetleri önermek ve 3. şahısların teknik, lojistik ve benzeri diğer işlevlerini bizim adımıza yerine getirmelerini sağlamak amacıyla kullanılmaktadır.

Bu beyan funduszeue.info (MarkaAdasi Ayakkabı Gıda İnş. Otom. Nak. İç ve Dış Tic. San. Ve Ltd.Şti.)’ un gizlilik politikasını içerir. funduszeue.info web sitesini ziyaret ederek aşağıdaki şartları ve kuralları uygulamayı kabul etmiş sayılmaktasınız.

MarkaAdasi E-Ticaret sitesi, funduszeue.info üyelik aşamasında ve daha sonrasında sizden bazı kişisel bilgilerinizi talep eder. Kişisel bilgilerinizin korunması ve gizliliğinizin sürdürülebilmesi, funduszeue.info ekibi olarak birinci önceliğimizdir. Bu nedenle vermiş olduğunuz bilgiler, Üyelik Sözleşmesi’nde belirtilen kurallar ve amaçlar dışında herhangi bir kapsamda kullanılmayacak, üçüncü şahıslarla paylaşılmayacaktır.

Yüz Tipine Göre Gözlük Seçmenin Püf Noktaları

Hangi gözlüğün yüz şeklinizle uyumlu olacağını mı merak ediyorsunuz? Endişelenmeyin! Kılavuzumuz sayesinde, herkese uygun bir gözlük modeli olduğunu fark ederek yüzünüzle mükemmel uyumlu olanı bulabilirsiniz. Yani hangi yüz şekline sahip olursanız olun, tam size göre yapılmış bir gözlük modeli olduğundan emin olabilirsiniz! Her şey, kendinizi güvende hissetmenizi sağlayacak bir stil bulmakla ilgili ve biz size yardımcı olmak için buradayız.

Muhtemelen şu yüz şekillerinden birine sahipsiniz: Oval, kare, yuvarlak, kalp, düz, üçgen, uzun ya da elmas. Aynada yüz hatlarınıza bakarak yüz şeklinizi belirleyebilirsiniz. Yüz şeklinizin hangisi olduğuna karar verdiyseniz asırlık soruyu cevaplayabilirsiniz: Hangi gözlükler bana yakışıyor? Ancak unutmayın, bu kılavuzda sadece yüz tipine göre gözlük seçmenin püf noktaları hakkında bilgi vereceğiz siz kılavuzu dikkate alıp yine de içgüdülerinizle hareket edebilirsiniz.

Kişisel tarzınızı ifade etmek, kişiliğinizi ortaya çıkarmanın ve benzersiz tarzınızın güneş gözlüğü modelleri ile parlamasına izin vermenin eğlenceli bir yolu olabilir. Yüz şeklinizi tanıdıktan sonra, hangi çerçevenin yüz hatlarınıza doğal bir denge getireceğini bulabilirsiniz. Bu yazıyı okuyup bazı püf noktaları göz önünde bulundurarak yüz şekliniz için en iyi gözlük modelini kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

Yüz Şekli Nasıl Belirlenir?

&#;Yüz şekli nasıl belirlenir?&#; veya &#;Hangi yüz şekline sahibim?&#; diye merak ediyorsanız doğru yere geldiniz! Sizin için hazırladığımız öneriler sayesinde yüz şeklinizi kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

Yüz şeklinizi bilmek ve anlamak, bir saç modeli seçerken, güneş gözlüğü seçerken, kaş şeklinizi belirlerken veya makyaj yaparken yani kısaca birçok nedenden dolayı önemli olabilir.

  • Oval yüz: Oval yüz şeklinin uzunluğu, elmacık kemiklerinin arasındaki uzunluktan daha fazladır. Alın bölgesi, çene bölgesinden daha geniştir. Bu yüz şeklinde alın kısmı, yüzün en geniş bölgesi olabilir. Çene şekli de genellikle yuvarlaktır.
  • Yuvarlak yüz: Yuvarlak yüzün uzunluğu ile genişliği neredeyse birbirine eşit aralıktadır. Yanaklar ve çene yuvarlaktır.
  • Kare yüz: Çene, alın ve elmacık kemiklerinin birbirleri ile olan genişlik aralıkları neredeyse birbiriyle aynıdır.
  • Üçgen yüz: Yüzün en geniş yeri çenedir. Alın bölgesi, çene bölgesinden daha dardır.
  • Kalp yüz: Geniş alın ve sivri çene bu yüz tipinin en temel özelliğidir. 
  • Uzun yüz: Bu yüz şekli oldukça uzundur. Alın, çene ve elmacık kemiklerinin genişlik aralıkları neredeyse birbirine yakındır.
  • Elmas yüz: Elmas yüz, sivri uçlu elmacık kemikli yüz tipidir. 

Yüz Şekline Göre Gözlük Nasıl Seçilir?

Yüz şeklinizin ne olduğuna karar verdikten sonra size en uygun olan gözlük modelini tercih edebilirsiniz. Bunun için yüzünüze uyumlu gözlük modellerini incelerken kolay bir şekilde yüz şekline göre gözlük nasıl seçilir sorunuza birden fazla alternatif cevap bulabilirsiniz.

Yüz Şekline Göre Gözlük Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yüz şekilleri hakkındaki gerçek şu ki, neredeyse hiç kimse mükemmel bir kalp, daire, kare veya dar tanımlanmış herhangi bir yüz şekline sahip değildir. Çoğu yüz, birkaç farklı şeklin birleşiminden oluşabilir: Yuvarlak çeneler ve uzun alınlar, köşeli hatlar vb.

Sadece bir bakışta yüz şeklini belirlemeye çalışmak imkansız gibi gelebilir. Bunun için sizin yüzünüze en çok benzeyen yüz şeklini bularak işiniz kolaylaştırabilirsiniz.

Peki yüz şekline göre gözlük seçerken nelere dikkat edilmelidir? Yüz şeklinizi belirledikten sonra, size en uygun gözlükleri aramaya başlayabilirsiniz. Kendi stil kurallarınızı oluşturarak havalı görünümünüze eğlenceli ve etkileyici bir dokunuş katabilirsiniz. 

Yuvarlak Yüz

Yuvarlak yüzler, çeneden alına kadar kabaca aynı genişliğe sahip bir yüz ile yumuşak kıvrımlara ve düz çizgilere sahiptir. Yuvarlak yüz şeklinde genel olarak yanaklar dolgun ve çene çok az açıyla yuvarlaktır. Diğer bazı yüz şekillerinden farklı olarak bu yüz şekli genellikle çok daha belirgindir.

Yuvarlak yüz şekilleri için gözlük seçerken göz önünde bulundurulması gereken en önemli şey, açı eklemek için doğru çerçeveleri seçmektir. Cesur, köşeli ayrıntılar ve net hatlar içeren stilleri deneyebilirsiniz.

Yuvarlak yüz için gözlük seçerken bazı ipuçları şu şekildedir:

  • Dikdörtgen çerçeveler: Yüzünüzü daha uzun ve daha ince gösteren bu çerçeveleri seçerek hoş bir görünüm kazanabilirsiniz.
  • Köşeli ve geometrik çerçeveler: Yüzünüzde denge oluşturmak için biraz daha keskin ve belirgin çerçeveler seçebilirsiniz.
  • Kedi gözü gibi yukarı kıvrık çerçeveler: Dolgun ve kıvrımlı yanaklarınız varsa sadece gözlerinize odaklanarak bu çerçeve modelleri sayesinde dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz.

Oval Yüz

Oval yüz şekline sahipseniz birçok gözlük modelini kullanabilirsiniz. Oval bir yüz, alına doğru dar olan daha yüksek ve biraz daha geniş elmacık kemiklerine sahiptir. Bu uzun, yuvarlak yüz şekli, özellikle büyük boy ve geniş çerçevelerle kendini göstereceği için bu tarz modellere yönelebilirsiniz.

Oval bir yüz şekli ile belirgin bir renk, doku veya çerçeve modeli ile cesurca hareket etmekten çekinmemelisiniz. Tek tavsiyemiz, dar çerçevelerden uzak durmanızdır. Çünkü bu çerçeveler, oval yüzünüze biraz gereksiz uzunluk ekleyebilir. Ancak oval yüzün gözlük modelleriyle kolay uyum sağlayan yüz şekli olduğunu bilip yeni trendlere hızlı bir şekilde uyum sağlayabilirsiniz.

Oval yüz şekliniz için güneş gözlüklerinde ise bir kedi gözü gözlüğü tercih ederek cesur bir seçim yapabilirsiniz. Veya ikonik bir büyük çerçeve gibi daha basit bir modelle havalı görünebilirsiniz.

Kare &#; Dikdörtgen Yüz

Pek çok farklı gözlük şekli kare yüzlere uygun olabilir. Kare şekilli bir yüzünüz varsa, birçok gözlük, yüz hatlarınızı güzelleştirebilir. Orantıya gelince kare yüzler, çene ve alın boyunca en geniş yüz şekline sahiptir. Güçlü bir çene çizgisi tarafından tanımlanan bu şekil nedeniyle burun üzerinde yüksek oturan gözlükler, bu tür yüzleri düzleştirirken uzun bir görünüm katabilir.

Yüz şekliniz ile uyumlu olması için yuvarlak bir çerçeve seçebilirsiniz. Yuvarlak veya oval bir gözlük çerçevesi yüzünüzün şeklini yumuşatmanın yanı sıra açısal özelliklerinize de kontrast ekleyerek muhteşem görünmenizi sağlayacağı için bu tarz gözlük modelleri tercih edebilirsiniz. Bunun dışında iyi bir başlangıç yapmak için yarı çerçevesiz modelleri de kullanmayı düşünebilirsiniz.

Kare bir yüz için güneş gözlüğü arıyorsanız daha geniş ve kavisli çerçeve tasarımlarını seçebilirsiniz. Bu modeller, keskin açıları yumuşatmaya ve elmacık kemiklerinizi dengelemeye yardımcı olur.

Elmas Yüz

Elmas şeklindeki yüzler, çoğu kişiye göre daha dar alınlara ve köşeli çene hatları ile tanımlanmış elmacık kemiklerine sahip olma eğilimindedir. Elmas yüz şekline sahipseniz tarzınızı en trend gözlük modelleri ile bütünleştirerek bir denge oluşturabilirsiniz. Pek çok gözlük çerçevesi, elmas yüz şeklinine yakıştığı için son trendleri takip edebilirsiniz.

Elmas yüz şekli için en iyi görünüm, güçlü bir kaş çizgisine sahip çerçevesiz veya oval bir çerçevedir. Bu şekiller, yüzünüzü dengelemenize yardımcı olur. Bunun için kedi gözü stili gibi eğlenceli ve sıra dışı çerçeveler seçerek benzersiz özelliklerinizi canlandırabilirsiniz.

Elmas yüz şekline sahipseniz ve güneş gözlüğü satın alacaksanız, tıpkı diğer gözlükler gibi seçim yapabileceğiniz pek çok stil olduğunu bilerek tarzınıza uygun modellere yönelebilirsiniz.

Kalp Yüz

Kalp şeklindeki yüzlere uyan birçok gözlük modeli mevcut. Kalp şeklindeki yüzler, dar bir çene ve çıkık elmacık kemikleri ile en geniş yüz şeklidir. Bu yüz şekline sahipseniz alından biraz daha geniş olan kanatlı çerçeveler ve yuvarlak tabanlı çerçevelerle harika görünebilirsiniz.

Üçgen Yüz

Üçgen yüz şekillerinin geniş ve kare çene çizgisi vardır. Üçgen bir yüz şekline sahip olduğunuzu düşünüyorsanız, yüzünüzle uyum sağlayacak büyük çerçeveli gözlükleri seçerek görünümünüze mükemmel bir dokunuş ekleyebilirsiniz.

Yüz Şekline Göre Gözlük SeçimiGözlük, hem şıklığımızı tamamlayan hem de göz sağlığımızı koruyan bir aksesuar. Yüz şekline göre gözlük seçimi hem sağlığımız hem tarzımız açısından çok önemlidir.

Güneş gözlüğü hakkında detaylı yazılarımıza aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Blog yazılarımız; Güneş Gözlüğü ve Polarize Güneş Gözlüğü yazılarımızı okumak için yazıların üstlerine tılayabilirsiniz.

Bazen beğendiğimiz ve bize yakıştığını düşündüğümüz gözlüğü alırız ama bu model yüz şeklimize uygun değildir. Bu da gözlük camına gelen ışınların yanlış açı ile kırılmasına neden olur ve gözümüze ciddi zararlar verebilir.

Tarzımıza, yüzümüze ve modaya uygun binlerce çeşit gözlük çerçevesi var. Dikdörtgen gözlük çerçevelerinden damla modellere, kedi gözü (cat-eye) gözlük çerçevelerinden yuvarlak çerçevelere kadar bir çok model arasından seçim yapmak zor. Zaman zaman bize yakışan gözlüğü bulmakta zorlanıyoruz. Onlarca model gözlüğü deneyip hiç birini beğenmediğimiz ve yorgun düşüp gözlük almaktan vazgeçtiğimiz günler var. Bu yazımız gözlük seçiminde zorlanan kişiler için.

Yuvarlak yüzler nasıl gözlük takmalı, yüz şekline gore gözlük nasıl seçilir, hangi gözlük tipi bana uygun gibi sorularınız varsa yazımızı okumaya devam edin. Çünkü tüm sorularınızı cevabı bu yazımızda.

İşte yüze uygun gözlük seçiminin püf noktaları!

Gözlük alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Gözlük çerçevesi yüz hattınıza uygun olmalı. Yüz hattınıza uygun olmayan çerçeveler görüşünüzü, rahatlığınızı, görünümünüzü ve güvenliğinizi etkiler.

Unutmayalım ki her yüze her çerçeve olmaz! Çünkü seçtiğiniz çerçevenin odağı ile gözünüzün odağı aynı olmalı. Yanlış odağa sahip çerçevelere yapılan gözlük camlarını kullanan kişilerde görme zorlukları yaşanabilir.

Yüze Uygun Gözlük Seçimi

Yüz Şekilleri

Bize yakışan ve göz sağlığımız açısından doğru olan gözlük modelini bulabilmek için yüz şeklimizi bilmeliyiz.

Yüz şeklinizi belirlemek size zor gelebilir. Fakat yüz şeklimizi belirlemenin pratik bir kaç yolu var. Bunlardan ilki ayna karşısına geçmek.

  • Ayna karşısına geçmeden önce saçlarımızı bir saç bandı yardımıyla geriye yatırmalıyız.
  • Ayna karşısında dik durmalı ve karşıya mimiksiz bakmalıyız.
  • Saçınızın başladığı yer yüzünüzün üst kısmı ve çeneniz yüzünüzün alt kısmı. Kulaklarınız yüz şeklinizi belirlemede bir faktör değil.

Yaygın yüz şekilleri aşağıdaki gibidir;

  • Yuvarlak
  • Kalp
  • Oval
  • Kare
  • Elmas

Hangi yüze hangi gözlük modeli yakışır?

Yuvarlak Yüz ŞekliYuvarlak Yüz Şekli

Yüzünüzün boyu ile eni doğru orantılı, elmacık kemikleriniz belirgin, çeneniz yuvarlak ve alnınız geniş ise yuvarlak yüzlüsünüz demektir.

Yuvarlak yüz şekline hangi gözlükler yakışır?

Yuvarlak yüz şekline sahip kişiler belirgin çerçevelerden kaçınmalılar. İnce kenarlı veya keskin kenarlı çerçeveler ve çerçevesiz gözlükler seçebilirler.

Dikdörtgen, damla, kedi gözü ve kare çerçeveler uygundur.

Kalp Yüz ŞekliKalp Yüz Şekli

Alnınız geniş, çeneniz dar veya sivri ve elmacık kemikleriniz çıkıksa yani yüzünüz aşağıya doğru inceliyorsa kalp şekilli yüze sahipsiniz.

Kalp yüz şekline hangi gözlükler yakışır?

Kalp yüz şekline sahip kişiler geniş alınları ile kontrast oluşturacak alt kısımdan üst kısma doğru genişleyen gözlük çerçeveleri seçebilirler. İnce tam kenarlı, desensiz ve aksesuarsız gözlükler en ideal modellerdir.

Kedi gözü, oval ve dikdörtgen çerçeveler uygundur.

Oval Yüz ŞekliOval Yüz Şekli

Yüzünüzün boyu ile eni doğru orantılı, alnınız küçük ve yüzünüz çenenize doğru incelen yapıdaysa oval yüzlüsünüz demektir.

Oval yüz şekline hangi gözlükler yakışır?

Hemen hemen tüm gözlük modelleri oval yüz şekline sahip kişiler için uygundur.

Dikdörtgen, damla, kedi gözü, oval, yuvarlak ve kare çerçeveler uygundur. Hatta çerçevesiz gözlükler ve şaşalı modeller de uygundur. Lütfen yüzünüze çok büyük olan modellerden kaçının.

Kare Yüz ŞekliKare Yüz Şekli

Alnınız, çeneniz ve elmacık kemikleriniz arasındaki mesafe eşitse kare yüzlüsünüz demektir. Bu yüz şeklinde çene, çene kemiği ve alın belirgindir.

Kare yüz şekline hangi gözlükler yakışır?

Kare yüz şekline sahip kişiler başta kare olmak üzere geometrik çerçeveye sahip gözlüklerden kaçınmalılar. Yüzünüzü uzun gösteren yuvarlak çerçeveler yüzünüzle bir kontrast oluşturarak estetik olarak şık dururlar.

Yuvarlak ve oval çerçeveler uygundur.

Elmas Yüz ŞekliElmas Yüz Şekli

Alnınız ve çeneniz dar, yüzünüzün orta kısmı geniş ise elmas yüzlüsünüz demektir.

Elmas yüz şekline hangi gözlükler yakışır?

Elmas yüzlü kişiler üst tarafı daha geniş, farklı bir renk ve tasarıma sahip veya bir renk geçişi ile farkedilebilir çerçeveler seçmeliler. Bu sayede dar alın bölgeniz daha geniş gözükecektir.

Kedi gözü ve kelebek çerçeveler uygundur.

Hangi gözlük tipi bana uygun?

Yüz şekline göre gözlük seçimi yazımızda belirttiğimiz hususlar kesin kurallar değildirler. Bu sebeple lütfen en doğru güneş gözlüğü seçimi için bir uzman optisyen fikrini alın.

Trend Optik Kavacık olarak 35 yılı aşkın optisyenlik tecrübemiz ile size hizmet vermekten mutluluk duyarız. Uzman optisyenlerimize danışmak için Beykoz, Kavacık semtinde bulunan optik mağazamızı ziyaret edebilir veya bize telefon ve WhatsApp üzerinden ulaşabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası