alıç yaprağı çayı ne işe yarar / Alıç Nedir ve Ne İşe Yarar? Alıç Meyvesi ve Yaprağının Sağlığa Faydaları ve Zararları Neler?

Alıç Yaprağı Çayı Ne Işe Yarar

alıç yaprağı çayı ne işe yarar

Alıç Yaprağı Kapsül

ALIÇ YAPRAĞI KAPSÜL                

Türkiye’de yetişen endemik Crataegus türlerinden biri olan Alıç (Crataegus tanacetifolia), orta ve Kuzey Anadolu’da yaygın olarak yetişmektedir. Kimyasal yapısını, flavonoidler, prosiyanidinler, kardiyotonik aminler, triterpenler ve organik asitler ana bileşenleri oluşturur. Crataegus bitki ekstrelerinin özellikle kardiyovasküler sistem ile ilgili bilimsel çalışmalar bulunmaktadır.  

İçerisinde çinko ve kromda bulunmaktadır.   

Çinko bağışıklık sistemine katkıda bulunur. İçerisindeki Krom, normal makro besin öğeleri metabolizmasına katkıda bulunur. 

Alıç Yaprağı Kapsül Tüketim Önerisi: 

11 yaş üstü yetişkinlere günde 2 defa birer kapsül tercihen yemeklerle beraber alınması tavsiye edilmektedir. 

Hatırlatma: Kan inceltici ilaçlar ile alınması önerilmez. Hamile ve emziren bayanların kullanmaları tavsiye edilmemektedir. Kronik rahatsızlığı olup sürekli ilaç kullananların ürünü kullanmadan önce doktorlarına danışmaları tavsiye edilir. 

İçerik (2 Kapsülde): Alıç Yaprağı 460 mg, Nar Çekirdeği 170 mg, Yeşil Çay Yaprağı 136 mg, Sarımsak 88 mg, Ginkgo Biloba Yaprağı 88 mg, Keten Tohumu 88mg, Alıç Yaprağı Ekstresi 70 mg, Tarçın Kabuğu; 36 mg, Soya Lesitini 33,8 mg, Çinko 3.2mg, Krom; 25 mcg. 

Kapsüllerimiz tamamen bitkisel kökenlidir. Hayvansal hiçbir bileşik içermez. Midede 8-10 dakika içerisinde çözünmektedir. 

 

Saklama Koşulları ve Raf Ömrü: Isı, ışık ve nemden koruyunuz. Çocukların ulaşamayacağı yerde saklayınız.  

Raf Ömrü: 3 yıldır. 

- İşletme Kayıt No: TR – 34 K 048026 

- GIDA ONAY NUMARASI: 002438-28.03.2017 

Ambalaj: 60 Kapsül 

  • ISO 22000:2005 kalite standartlarına uygundur,    
  • GDO içermez,    
  • SİLİKON içermez,    
  • RENKLENDİRİCİ içermez,    
  • Kaliteli, yüksek etken madde kullanılarak üretilir. 

Alıç Çiçeği Çayı (50 gr)

Alıç Çiçeği Çayı

Doğal Alıç Çayının Faydaları:

Alıç bitkisinin meyvesi kadar, yaprakları ve çiçekleri de sağlığımız için güçlü etkilere sahiptir.

Kalp ile ilgili her derde deva olan alıç bitkisinin meyvesinden sadece son baharda, kısa bir sürede istifade etme imkanı vardır. Kalp sağlığı ile ilgili yaşanan sorunlar için ise uzun süre alıç meyvesi tüketmek gerekir. Ve genellikle kuru alıç meyvesi ya da doğal yapılmış alıç marmelatı tüketerek bu şifalı meyveden faydalanılmaktadır. Alıç bitkisinin yapraklarından ve çiçeklerinden yapılmış bir çay ise kalp ritm bozuklukları başta olmak üzere birçok sağlık sorununa iyi gelmektedir.

Heyecan veya stresten kaynaklı ani kalp çarpıntısı durumunda alıç çayı tüketilmesi, rahatlamanıza yardımcı olacak ve kalp ritmini normale döndürecektir.

Alıç çiçeği ve yaprağı antioksidan ve vitamin kaynağıdır. Vücudun bakteri ve enfeksiyonlara karşı korunmasına yardımcı olur.

Yemeklerden sonra içilen bir fincan alıç çiçeği çayı sindirimi kolaylaştırır.

Ayrıca kolesterole de iyi geldiği bilinmektedir. Yine alıç çayının tansiyon içinde olumlu etkisi söz konudur. Kan basıncını düzenlemekte ve rahatlamaya yardımcı olmaktadır.

Alıç çayının faydaları bunlarla sınırlı değildir. Zayıflamak için, cilt sağlığı için, stres ve uykusuzluk için de alıç çayı tüketebilirsiniz.

Alıç Çayının Yapılışı

Alıç çiçeği çayının yapılışı oldukça kolaydır. Bitki çayı demliğine  bir kupa kay kaynatılmış suya bir tatlı kaşığı kuru alıç çiçeği ilave edin. Yaklaşık 5-6 dakika demlenmesini bekledikten sonra içebilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır