iki günlük tatil / HAFTA SONU KAÇAMAKLARI - YAKIN & EKONOMİK TATİL YERLERİ | Biz Evde Yokuz

Iki Günlük Tatil

iki günlük tatil

İstanbul’a yakın uzun hafta sonu tatili adresleri 4 saat uzaklıkta, cep yakmayan 8 &#;neri

Haberin Devamı

Kayalıkların doğal bir havuz oluşturduğu plaj çocuklu aileler için pek uygun olmasa da oldukça rağbet gören noktalardan

İstanbul’a yakın uzun hafta sonu tatili adresleri 4 saat uzaklıkta, cep yakmayan 8 öneri

Kefken

4- Kefken Adası / Kefken

Burası, Karadeniz’in Giresun Adası ile birlikte iki adasından birisi. Denize girmek için tercih edilecek en güzel alternatiflerden. Güzel plajları, Cenevizlilerden kalma surları, Roma ve Bizans döneminden kalma tarihi kalıntılarıyla kendinizi İstanbul’un birkaç saat uzaklığında farklı bir ülkede hissedeceksiniz.

5- Cebeci Plajı / Kefken

Kefken’in kilometre uzunluğundaki Mavi Bayraklı sahili. Hafta sonları oldukça kalabalık olan plajı daha sakin yakalamak isterseniz hafta içi günleri ya da sezon dışı zamanları tercih edebilirsiniz.

İstanbul’a yakın uzun hafta sonu tatili adresleri 4 saat uzaklıkta, cep yakmayan 8 öneri

Kerpe

6- Kerpe Halk Plajı / Kerpe

İstanbul’a bu kadar yakın noktada Mavi Bayraklı plajların keyfini sürebilmek gerçekten çok büyük avantaj. Bu plajda sahil oldukça geniş ve kum Dilerseniz şezlong alternatifini de değerlendirebilirsiniz. Plajdaki soyunma kabinleri ve duşlar ise ücretsiz.

7- Sosyete Plajı / Kerpe

Kerpe Plajı’nın metre ötesinden kalıyor. Yalnız burada plaj yok, beton bir platform üzerinden denize giriyorsunuz. Bu plajın avantajı daha az tercih edilmesi ve bu sebeple daha tenha olması.


8- Kartal Kayalıkları / Kerpe

Yapı olarak Pembe Kayalıklara benzeyen Kartal Kayalıkları Kerpe’nin en uç noktasında yer alıyor. Karadeniz’in hırçın dalgalarıyla yüzyıllar içerisinde şekillenen kayalar, azalarak Ağva sahiline kadar devam ediyor. Bu noktayı günbatımı saatlerinde ziyaret ederseniz denizin içerisine batan güneş ile günün yorgunluğunu üzerinizden atabilirsiniz.

Kefken ve Kerpe’de konaklama: Bölge, kamp için çok ideal. İster denize yakın bir yerde ücretsiz çadır kurun, isterseniz de günlüğü lira arasında değişen kampingleri tercih edin.

'SAKİN ŞEHİR' UNVANINA SAHİP: GÖYNÜK / BOLU
İstanbul’dan 3,5 saat uzaklıkta

İstanbul’a kilometre uzaklıkta olan Göynük, sessiz, sakin ve huzur dolu bir ortamda tatil yapmak isteyenler için en güzel adreslerden biri. yılında uluslararası Citta Slow Birliği’ne dâhil olan ve ‘sakin şehir’ unvanına sahip Bolu’nun bu şirin ilçesi, kahverengi kiremitli çatıları ve beyaz badanalı evleriyle kartpostallık görüntü oluşturuyor. Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin korunmuş olması ve özellikle kent dokusunun bozulmaması, Göynük’ün tüm yerleşim alanı olarak ‘kentsel sit alanı’ ilan edilmesini sağlamış.

Turizmci ve seyahat yazarı Erdoğan Gümüş
, Göynük özellikle inanç ve kültür turizmi açısından da yoğun ziyaretçi akınına uğrayan turistik ilçelerimizden biri diyor ve Fatih Sultan Mehmet’in hocası, İstanbul’un manevi fatihi olarak değerlendirilen Akşemseddin’in burada vefat ettiğinin altını çiziyor.

İstanbul’a yakın uzun hafta sonu tatili adresleri 4 saat uzaklıkta, cep yakmayan 8 öneri

Göynük

“Hocasını çok seven Fatih, buraya bir türbe yaptırmış. Türbe ve hemen yanı başında yılında yapılmış olan Süleyman Paşa Camisi, Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde, “Latif ve havası hoş!” olarak nitelendirdiği tarihi hamam, Bıçakçı Dede (Emir Sıkkîn) Türbesi görülecek yerler arasında. Osmanlı sivil mimari eserlerinin en güzel örnekleri olarak Müderrisoğlu Konağı, Türksoylar Konağı, Akşemseddinoğlu Konağı, Caferler Konağı görülmesi ve gezilmesi gereken konaklardan bazıları.”

Göynük’te telaşsız, sakin ve yorulmadan neredeyse her yeri yürüyerek dolaşmanız mümkün. Tarih kokan dar ve taş döşeli sokaklarında dolaşırken, ruhunuzun dinlendiğini hissedeceksiniz.

Göynük’te konaklama: Bölgede özellikle restore edilen konakların bazılarında butik tarzı konaklama yapılabiliyor. İki kişilik konaklama gecelik oda kahvaltı dâhil lira arasında değişiyor.

YEŞİLLİĞİN İÇİNDE: YEDİGÖLLER MİLLİ PARKI / BOLU
İstanbul’dan 4 saat uzaklıkta

Milli park ilan edilmiş bu alanda, adından da anlaşılacağı üzere yedi adet göl bulunuyor. Her biri muhteşem güzellikte ama güzel olan sadece göller değil elbette, tabiat da bu güzelliği desteklercesine cömert. Gezgin ve seyahat yazarı Burcu Gürtürk Kadak Yedigöller’in Mengen’den yaklaşık 70 kilometre mesafede olduğunu ve günübirlik gidip gelinebileceğini söylüyor.

“Kayın, meşe, gürgen, kızılağaç, karaçam, sarıçam, köknar, karaağaç, ıhlamur ve porsuk, Yedigöller’de rastlayabileceğiniz ağaçlardan. Parkın içinde ve yakın çevresinde ise geyik, karaca, ayı, yabani domuz, kurt, tilki ve sincap görmek mümkün.”

İstanbul’a yakın uzun hafta sonu tatili adresleri 4 saat uzaklıkta, cep yakmayan 8 öneri


Yedigöller Milli Parkı’nın içerisinde yiyecek ve içecek alışverişinizi yapabileceğiniz bir de kafesi var. Ancak yine de milli park merkeze uzak olduğu için önemli ihtiyaçlarınızı buraya gelmeden temin etmenizde fayda var.

Yedigöller’de konaklama: Buraya kadar gelmişken çadır kurmalısınız. Eğer kamp insanı değilim diyorsanız milli park alanı içerisinde yer alan tesise ait bungalov evlerde konaklama yapabilirsiniz. Fiyatlar lira arasında değişiyor.

İstanbul’a yakın uzun hafta sonu tatili adresleri 4 saat uzaklıkta, cep yakmayan 8 öneri


HUZURA AÇILAN PENCERE: ADATEPE VE YEŞİLYURT KÖYLERİ / ÇANAKKALE
İstanbul’dan 4,5 saat

Havadaki oksijen bolluğu bakımından dünyada ikinci sırada yer alan Kaz Dağları’na ömrünüzde bir defa da olsa mutlaka yolunuzu düşürmelisiniz. Bu cennet coğrafyada etkisi altında kalacağınız yerlerin başında Kaz Dağları ve Edremit Körfezi’nin dibinde bulunan Adatepe ve Yeşilyurt köyleri geliyor. Köyler, Çanakkale il merkezine , Ayvacık ilçe merkezine ise 35 kilometre uzaklıkta kalıyor. Osmanlıdan kalma konakları ve Rum taş evlerinin birbirine geçtiği köy sokaklarında yürümek çok keyifli.

Gezgin ve seyahat yazarı Nurgül Büyükkalay, Adatepe’de her adım attığınızda karşınıza taş işçiliğinin en güzel örnekleri çıkacak diyor.

“Köyün en meşhur yapılarından biri Taş Mektep. Eski okul binası restore edilerek felsefe, edebiyat, sanat ve tarihi barındıran bir düşünce merkezine çevrilmiş. Arnavut kaldırımlı dar sokaklarında dolaşırken karşınıza çıkan doğal ürünlerin satıldığı hediyelik eşya dükkânlarından sabun ve reçel alabilirsiniz. Çay molası için iki çınar ağacının gölgesindeki köy kahvesine mutlaka uğramalısınız. Köyün dondurmacılarında Adatepe’nin yöresel otlarından yapılan meşhur otlu dondurmasının tadına da mutlaka bakmalısınız.”

İstanbul’a yakın uzun hafta sonu tatili adresleri 4 saat uzaklıkta, cep yakmayan 8 öneri

Adatepe

Bu arada Adatepe, Ege’nin en güzel manzaralarından birine de ev sahipliği yapıyor. Köyün hemen girişindeki Zeus Altarı ziyaret listenizde olmalı. Zeus Altarı’nın Edremit Körfezi, Küçükkuyu ve Midilli’yi ayaklarınızın altına alan manzarası gerçekten görülmeye değer.

Gezgin Nurgül Büyükkalay ayrıca zeytinle özdeşleşen bölgede bir de Zeytinyağı Müzesi’nin olduğunun altını çiziyor. Ayrıca üretim aşamasından filtre edilmesine, zeytinyağının soframıza kadar gelen öyküsünü göreceğiniz müzede taze köy ekmeğinin tadına bakmayı da unutmayın diye ekliyor.
Yeşilyurt ise Kaz Dağları’nın bir başka büyüleyici köyü.

Bir zamanlar Türkler ve Rumların birlikte yaşadığı köyün eski adı Büyük Çetmi. Köy, şehirden gelen sevdalıların emekleri üzerine birçok yapısı restore edilerek yeniden hayat bulmuş. Köyün Rum ustalar tarafından inşa edilen tarihi camileri ve taş evlerinin yıllık geçmişi var. Gezgin ve seyahat yazarı Nurgül Büyükkalay sadece sokaklarında yürümek için bile köye yolunuzu düşürmeye değer diyor ve ekliyor:

İstanbul’a yakın uzun hafta sonu tatili adresleri 4 saat uzaklıkta, cep yakmayan 8 öneri

Yeşilyurt

“Yeşilyurt Köyü bol oksijeniyle beraber lezzetleriyle de sizi doyuracak. Köye özel lezzetlerden cevizli, tahinli ‘çetmi tatlısı’, gözleme ve mantı ikilisinin bir araya gelmiş hali ‘manlama’ ve karadut suyunu mutlaka denemelisiniz. Köylüler tarafından yapılan testi ve sepet peyniri ile kekik, kapari ve ısırgan otunu da mutlaka alışveriş listenize eklemelisiniz”

Adatepe ve Yeşilyurt köylerinde konaklama:Bazı oteller dağ manzarasıyla beraber deniz manzarası da sunuyor. Konaklama ücretleri kalacağınız otelin tipine göre değişiklik gösteriyor. Gecelik liraya bir pansiyonda, liraya bungalovda ya da liradan başlayan fiyatlarla bir taş konakta konaklayabilirsiniz.

REKLAM FİLMİYLE POPÜLER OLDU: TARAKLI / SAKARYA
İstanbul’dan 3 saat uzaklıkta

yılında uluslararası Cittaslow Birliği’ne kabul edilen Taraklı, Sakarya’nın ilçesi ve ülkemizin beşinci sakin beldesi. İstanbul’a kilometre mesafede bulunan ilçe, son yıllarda kültür ve termal turizmi denilince ilk akla gelen yerlerden biri aynı zamanda. Bir zamanlar “Mümkünlü’de her şey mümkün!” reklam filmiyle de adını duyuran Taraklı; tarihi, kültürel zenginliği ve doğal güzelliğiyle, sinema ve TV dizileri için de vazgeçilmez mekânlardan…

Deniz, kum ve güneş önceliğinden ziyade sessiz ve sakin ortama sahip, tarihi ve kültürel zenginliği olan, günlük telaşa kapılmayacağınız bir yer mi arıyorsunuz? İşte Taraklı tam da böyle bir yer…

Turizmci ve seyahat yazarı Erdoğan Gümüş, nice seyyahların duraklarından biri olan Taraklı’ya yolu düşen İbn-i Battuta: “Şirin ve büyük bir köy.” diye tanımlamış Taraklı’yı diyor. Gümüş ayrıca dar sokaklarına girmeden önce, Taraklı’yı kuş bakışı seyretmek ve fotoğraflamak için en güzel noktalardan biri olan Hisar Tepesi’ne çıkmalısınız diye de ekliyor.

“Taraklı’da görülebilecek yerler arasında bulunan ve eski bir konak olan Kültür Evi, tam bir müze niteliğinde. Burada ilçenin tarihini ve kültürünü yansıtan objeler sergileniyor. Kumaş dokuma tezgâhları, Romanların yaptıkları demir ve ferforje maketler, Taraklı doğumlu ünlü hattat Saim Özel’in eserleri, yöresel kıyafetler, sergilenen eşyalardan bazıları.”

Taraklı’da konaklama: Osmanlı dönemi sivil mimari örnekleri bir hayli fazla ilçede. ’ün üzerinde tescil edilmiş ev ve konak bulunuyor. Kadirler Konağı, Hanımeli Konağı, Çakırlar Konağı, Hacı Rıfatlar Konağı, en çok ilgi çeken konaklar arasında yer alıyor. Restore edilmiş bu birbirinden güzel Osmanlı dönemi konaklarının bir kısmı butik otel olarak da kullanılıyor. Bu şirin otellerde kişi başı konaklama fiyatı oda kahvaltı dahil liradan başlıyor.

KÜÇÜK KARADENİZ: AKÇAKOCA / DÜZCE
İstanbul'dan 3, saat

Akçakoca; denizi, şelalesi, kanyonu ve kalesiyle dolu dolu zaman geçirebileceğiniz bir adres… Peki nereleri gezmeli? Bölge hakkında bilgi sahibi olan gezgin İpek Evci yedi adımda Akçakoca’da görülecek yerleri sıraladı…

1- Eski yerleşim yerlerini ziyaret edin

Cumhuriyet, Yukarı Mahalle, Hacı Yusuflar ve Orhan Gazi mahalleleri bölgenin en eski yerleşim yerleri. Özellikle farklı mimarisi, rengarenk çiçeklerle süslenmiş halleriyle Akçakoca evlerini görmeden turunuzu tamamlamayın.

İstanbul’a yakın uzun hafta sonu tatili adresleri 4 saat uzaklıkta, cep yakmayan 8 öneri

Akçakoca

2- Yöresel Pazar

Hafta sonları kurulan pazardan tarhana, köy ekmeği, süt, peynir ve tereyağ almadan dönmeyin, tadı damağınızda kalacak. Fındık tarlalarına ev sahipliği yapan Akçakoca’nın şekerli fındıklarından da tatmayı unutmayın.

3- Orhan Gazi Okulu

Pazarın metre yakınında yer alan ve Cumhuriyet döneminin ilk okullarından birisi olan Orhan Gazi okulu, mimari olarak Ankara’daki meclis binasına çok benziyor. Burada harika fotoğraflar yakalamanız mümkün

4- Hemşin Köyü ve Hemşin Camii

Bölgenin en renkli yerleşim alanlarından birisi Hemşin Köyü ve yıllık bir geçmişe sahip olan Hemşin Cami Cami iki kattan oluşuyor. İlk katı taştan, ikinci katı ahşaptan olan caminin mihrabı, minberi ve tavan işçiliği oldukça ilgi çekiyor. Cami ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

5- Ceneviz Kalesi

İlçe merkezine 3 kilometre uzaklıktaki yüzyıldan kalma kale, moloz taşlarla inşa edilmiş. Yaklaşık beş yıldır yenileme çalışmalarının yapıldığı kaledeki çalışmalar bu yıl sona erdi. Tarihiyle, manzarasıyla kendisine hayran bırakan kalenin doğusunda ve batısında Mavi Bayraklı iki plaj yer alıyor. Kale ziyareti sonrasında deniz keyfi yapmak isteyenler için oldukça güzel bir nokta.

İstanbul’a yakın uzun hafta sonu tatili adresleri 4 saat uzaklıkta, cep yakmayan 8 öneri

Ceneviz Kalesi Plajı / Fotoğraf: Anadolu Ajansı

6- Aktaş Şelalesi

Akçakoca'da kaçırmamanız gereken yerlerden biri de adını bulunduğu köyden alan Aktaş Şelalesi. İlçe merkezine yaklaşık 11 kilometrelik uzaklıkta yer alıyor ve zengin bitki örtüsüyle çevrili olan şelalenin suyu 50 metrelik bir yükseklikten düşüyor.

7- Fakıllı Mağarası

Akçakoca turizminin en gözde noktalarından birisi Fakıllı Mağarası Toplamda metre uzunluğunda Astım hastalığına iyi geldiği söylenen mağaranın sadece metrelik kısmı ziyarete açık. Engebeli yollarında yürümenin zor olduğu mağaranın içerisindeki sarkıt ve dikitler oldukça etkileyici.

Akçakoca’da konaklama: Bölgede üç yıldızlı pek çok otel var. Gecelik konaklama fiyatı ise lira arasında değişiyor.

İstanbul’a 2 saat uzaklıktaki tatil rotaları

Sapanca

Sapanca

İlk önerim İstanbul’daki kalabalığın izlerini sakin bir rotada yok etmek isteyenler için ideal. İstanbul’a yaklaşık 1,5 saat uzaklıkta konumlanmış Sapanca, Sakarya il sınırları içerisinde. Gölü ve sakin atmosferiyle öne çıkan ilçe, ziyaretçilerine huzur, keyifli anılar ve sakinlik vadediyor. Yükselen glamping trendinin ardından lüks kampçılık tesisleriyle dolup taşan Sapanca’da daha önce deneyimlemediysen göl kenarında bir bungalovda kalmayı tercih edebilirsin. Ya da yarım pansiyon konseptiyle hizmet veren lüks Sapanca otelleri arasından tercihini yapabilirsin.

Buraya gelmişken mutlaka yapman gereken şeyler de var. Mesela Sapanca’ya gelmişken popüler alabalık tesislerinden birinde kiremitte alabalık yemeden dönmek olmaz. Gölün çevresindeki kafelerde tavşan kanı çay içmeden, mevsim yazsa manzaraya karşı dondurma yemeden, eğer kışsa salep içmeden Sapanca’dan ayrılmamalısın. Tabii kalabalığın etkilerini üzerinden atıp düşüncelere dalman için yürüyüş de işlevsel bir yol. İlçedeki ormanlarda yeşilin bin bir tonu eşliğinde uzun uzun yürüyerek deyimi yerindeyse kendini sıfırlaman ve İstanbul’a döndüğünde yeniden başlaman mümkün. Sapanca’ya çocuğunla gittiysen görmen gereken yerlerden biri de Ormanya Doğal Yaşam Parkı. Buradaki yemyeşil ortamda unutulmaz anılar biriktireceğinize eminim. Tatilinle ilgili bir diğer önerim de ulaşımla ilgili olacak. Madem İstanbul’dan arınacağın bir yolculuk yapıyorsun Sapanca’ya giden güzel yollarda uzun uzun düşünebilmen için ilçeye otobüs ile gitmen isabetli bir karar olur. Yorgunsan ve dinlenmek istiyorsan bence hemen bir Sapanca otobüs bileti al ve huzura doğru yola çık!

Ağva

Ağva

Aslında İstanbul sınırları içerisinde yer alan fakat Avrupa Yakası’ndaki ilçelere yaklaşık 2 saatlik mesafede bulunan Ağva, şehrin yoğunluğundan kaçmak isteyen tüm İstanbulluların rotalarını çevirdikleri ilk seçeneklerden. Yazın denize girmenin mümkün olduğu bir lokasyon olması ve kışın doğa yürüyüşleri için benzersiz bir seçenek olması semtin neden popüler olduğunun cevabı niteliğinde. Sen de yakın bir yerde birkaç gün dinlenmek istersen gitmeyi düşündüğün yerler arasına Ağva’yı da eklemelisin. Semte gittiğinde yapman gerekenlerin başında meşhur Göksu Nehri’nde tekne turuna katılmak olmalı. Çünkü bu nehirde gezerken çok sayıda ağaç ve su kaplumbağası göreceksin. Özellikle su kaplumbağalarını görmek çok keyifli bir deneyim olacak. Güven bana.

Nehrin etrafındaki otellerde manzaraya karşı kahvaltı etmek de bu seyahatte mutlaka yapman gerekenlerden. Tabii Ağva yalnızca bu deneyimlerle sınırlı değil. Semtte mevsim yazsa denize girebilirsin. Hava serinse bisiklet kiralayarak atmosferi keşfedebilir, Gürlek Mağarası’na giderek keşif yapabilir, sonbahar mevsiminde gittiysen Ağva Mantar Günleri’ne katılarak farklı mantar türlerinden toplayabilirsin. Son olarak Ağva otelleri hakkında da seni bilgilendirmek isterim. Burada oda kahvaltı ve yarım pansiyon konseptiyle hizmet veren konaklama birimleri genelde bungalov tarzında. Aynı zamanda odasında jakuzi olan romantik otellerin sayısı da Ağva’da çok fazla. Sen de nasıl bir kaçamak planladığına göre otel seçimini yapabilir, kendine yaşadığın şehirden çok uzaklaşmadan bir macera hediye edebilirsin.

Kerpe

Kerpe

İstanbul Anadolu Yakası’na yaklaşık 2 saat uzaklıktaki Kerpe, Kocaeli’nde Kandıra ilçesine bağlı bir liman kasabası. Destinasyonun deniz kenarında olması Kerpe’nin İstanbullular için ideal bir rota olmasını beraberinde getiriyor. Peki, Kerpe’de neler yapılır? Öncelikle bölgede denize girmenin mümkün olduğunu söylemek isterim. Hatta deniz o kadar iyi ki bazıları Kerpe’deki denizin Ölüdeniz ile çok benzerlik gösterdiğini düşünüyor. Tabii, yüzmek burada yapabileceğin tek şey değil. Bölgedeki ormanlar da eşsiz. Yani orman yürüyüşü yapmak, yeşilin bilmediğin tonlarıyla tanışmak istersen de Kerpe doğru tercih olacak. “Good Food, Good Mood” diye tüm dünyada kullanılan bir söz var. Bu deyişi eminim sen de biliyorsundur. Peki, o güzel yemeği keyifli bir yerde yemek ruhuna ne kadar iyi gelir? Bir düşünsene. Kerpe’deki ormanlardaki piknik masalarında mangal yakabilir, güzel yemeklerle yalnızca bedenini değil ruhunu da besleyebilirsin. Kerpe ile ilgili dikkat etmeni istediğim bir nokta var. Burası yaz sezonunda o kadar kalabalık oluyor ki. Denizde yer bulmak zorlu bir maratona dönüşebiliyor. Bu nedenle Kerpe tatilini özellikle Eylül ayında planlamanı öneririm.

Trilye

Trilye

Geçmişte Zeytinbağı adıyla bilinen Trilye, Bursa’nın en keyifli mahallelerinden biri. İstanbul Anadolu Yakası’na tam 2 saat uzaklıkta bulunan rota, huzur kelimesinin adeta somutlaştığı bir yer. Sakinleştirici ve keyifli bir tatil için gidebileceğin Trilye’de bilmen gereken ilk mekan Çamlı Kahve. Hayatında gördüğün en eşsiz gün batımını izleyebileceğin Çamlı Kahve’de kahvaltı etmeni tavsiye ediyorum. Buranın kahvaltısı tüm Bursalılar tarafından biliniyor. Çünkü hem çeşit bol hem de servis edilen ürünler çok taze. Rotada başka ne yapılır diye merak ediyorsan açıkçası tarih kokan sokaklarda uzun uzun yürümen bile başlı başına yenileyici olacak. Taş Mektep, Fatih Cami, Köylü Pazarı ve Yat Limanı da gezmen gereken yerler. Eğer limanda kahve içtiğin bir tatildense sürekli gezmek istiyorsan Mudanya’daki güzellikleri de keşfedebilirsin.

Kıyıköy

Kıyıköy

İstanbul Avrupa Yakası’na 2 saat uzaklıktaki Kıyıköy; ormanlarıyla, glamping tesisleriyle, deniziyle ve doğal güzellikleriyle minik kaçamaklar için oldukça ideal bir lokasyon. Eğer ki İstanbul seni yorduysa ve doğayla kucaklaşarak yorgunluklarından özgürleşmek istiyorsan Kıyıköy’de kamp yapmaya gitmeni öneririm. Kamp sana uzak bir seçenekse İğneada’da bulunan sınırlı sayıdaki lüks otellerden birine de gidebilirsin. Kıyıköy’de en sevdiğin şarkıları dinleyerek uzun yürüyüşler yapabilir, denize girebilir, koyları, tabiat parklarını ve mağaraları gezebilir, dolu dolu bir tatil geçirebilirsin. Nereleri gezmen gerektiğinden emin değilsen Kastro Koyu’nu, Çilingöz Tabiat Parkı’nı, Aya Nikola Manastırı’nı, Kıyıköy Kalesi’ni ve Cehennem Şelaleleri’ni görmeni tavsiye ederim.

Yalıköy

Yalıköy

Aslında İstanbul sınırları içerisinde bulunan ve Çatalca’ya bağlı olan Yalıköy, Anadolu Yakası’ndaki bazı yerlere yaklaşık 2 saatlik uzaklıkta bulunduğu için hazırladığım listede yer almayı hak etti. Gittiğinde içinden “İstanbul’da bu kadar sakin bir yer mi varmış yahu?” diyeceğin Yalıköy’de yapabileceklerinin başında bol bol dinlenmek geliyor. :) Tabii dinlenmenin yanı sıra burada denize girmen, Çatalca’yı keşfetmen, kamp yapman mümkün. Eğer gastronomiyle yakından ilgiliysen ve lezzetli yemekler tattığında mutlu oluyorsan Yalıköy yine doğru tercih. Çünkü kahvaltı etmek için oldukça başarılı mekanlar ve lezzetli Karadeniz balıklarını tadabileceğin salaş restoranlar da Yalıköy sınırları içerisinde var.

Armutlu

Armutlu

Yazımı buraya dek okuduysan şu ana dek genel olarak doğa tatili yapabileceğin yerleri mercek altına aldığımı fark etmişsindir. Şimdi biraz konsepti değiştiriyorum ve sana termal tatil yapabileceğin bir ilçeden bahsetmek istiyorum. Yalova’nın özellikle yaz mevsiminde kalabalık olan Armutlu ilçesi hem deniz tatili hem de termal tatil yapabileceğin yerlerden. İstanbul’a yakın diğer rota önerilerim gibi Armutlu da bir hayli sakin destinasyonlardan. Yani yaşadığın kentteki kalabalıktan arınmak için burası da eşsiz bir seçenek. İlçede kalacaksan dilersen Armutlu termal otelleri arasından birini seçerek bedenindeki rahatsızlıklar için önlem alabilirsin. Armutlu’ya gitmek istemiyorsan fakat yine de termal bir tatil yapmak istersen İstanbul’a yakın termal oteller arasından birini seçerek dilediğin ilçeye bir seyahat planlayabilirsin.

Akçakoca

Akçakoca

Batı Karadeniz kıyı şeridinde yer alan Akçakoca, eşsiz denizi ve güzel doğasıyla ’lerden beri turistik geziler için sıklıkla tercih ediliyor. Sen de kayın, kestane, çınar ve ıhlamur ağaçlarının kokusunu içine çeke çeke yeşilin daha önce karşılaşmadığın tonlarıyla tanışmak istersen İstanbul’a yaklaşık 2,5 saat uzaklıktaki Akçakoca’ya gidebilirsin. Eğer yaz mevsiminde gidersen ilçede denize girebilirsin. Daha soğuk bir mevsimde gitmeyi tercih edersen de ilçenin eşsiz doğasını keşfedeceğin uzun yürüyüşlere çıkabilirsin. Akçakoca’ya gitmeni önerme nedenlerimden bir diğeri de Akçakoca otelleri arasında başarılı seçenekler olması. Düzce merkeze yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki bu oteller genellikle oda kahvaltı ya da sadece oda konseptinde hizmet veriyor. Bölgedeki konaklama birimlerinin neredeyse tamamı şehrin güzelliklerinden Aktaş Şelalesi’ne çok yakın. Tabii ilçede görülecek yerler şelaleyle sınırlı değil. Fakıllı Mağarası, Ceneviz Kalesi ve Bekir Özkök Kültür Evi buradayken mutlaka görmen gereken diğer yerler.

Abant

Abant

İstanbul’a yakın bir lokasyonda huzuru bulmak isteyenler buraya! Yani öncelikle benim hazırladığım içeriğe sonra da Abant’a. :) Sonbahar tatillerinin, kampçılık deneyimlerinin ve doğanın kalbine yolculukların en keyifli arka planlarından Abant, İstanbul Anadolu Yakası’na yaklaşık 2,5 saat uzaklıkta bir destinasyon. Doğasıyla, gölüyle ve kendine has atmosferiyle o kadar keyifli bir yer ki Abant, özellikle sonbaharda gidenler sonraki yıllarda da gitmeye devam ediyor. Fakat endişelenme, en kalabalık olduğu zamanlarda dahi Abant oldukça dinlendirici bir yer. Yani buraya gelerek doğanın içinde dinlenmen, şehrin kalabalığından arınıp sakinleşmen ve yenilenmen mümkün olacak. Genellikle oda kahvaltı ya da yarım pansiyon konseptinde hizmet veren Abant otelleri, göle çok yakın konumlarda bulunuyor. Bu otellerde kalmayı seçersen gölün etrafında uzun uzun yürüyebilir, Yedigöller Milli Parkı’na gidebilir ve Abant’a giden yoldaki satıcılardan kendine bir sucuk ekmek ısmarlayabilirsin.

Avşa Adası

Avşa

İstanbul’a deniz otobüsüyle 2,5 saat uzaklıktaki Avşa Adası, özellikle yaz mevsiminde şehir hayatına mola vermek isteyenler için ideal. Hem eğlenceli aktiviteleri hem de dinlenilecek mekanları ile öne çıkan ada, fotoğraf çekilmeyi seven kişiler için çok özel bir lokasyon. Çünkü adanın her köşesi tatilcilere eşsiz bir manzara sunuyor. Denize sıfır balık restoranlarıyla ziyaretçilerinden tam puan alan Avşa’da İstanbul’un karmaşasına dair her şeyi unutman mümkün olacak. Kocaman her şey dahil tesislerdense butik otellerin samimi havasında kendini daha iyi hisseden bir seyahat seversen de Avşa senin için en doğru adreslerden. Organik ürünlerden satın almak istersen Avşa Çarşı’yı, manzarayı izlemek için Konstantin Tepesi’ni, lezzetli balıklar tatmak içinse Çınar Koyu’nu görmen gerek. Bu arada Avşa Adası’nda dondurmaların hem bayağı lezzetli hem de uygun fiyatlı olduğunu da eklemek istiyorum. Eğer dondurma en sevdiğin tatlılar listesindeyse Avşa sana cenneti yaşatacak.

Taraklı

Taraklı

İstanbul’a yakın ve termal tatil dendiğinde öne çıkan ilçelerimizden Taraklı, hem ülkemizin tanıtımı için hem de ilçenin geliştirilip dönüştürülmesi için “sakin şehir” unvanını almış bir lokasyon. İstanbul’a yaklaşık kilometre uzaklıktaki Taraklı her ne kadar Sakarya sınırları içerisinde yer alsa da Bolu’da bulunan Göynük ilçesine ve Bilecik’te yer alan Gölpazarı ilçesine çok yakın bir konumda yer almakta. Bağdat Yolu üzerinde konumlandığı için ziyaretçilerine tarihi bir atmosfer sunan ilçeye gitmişken yapılması gereken aktivitelerin başında Taraklı sokaklarında uzun uzun yürümek geliyor. Çünkü yalnızca bu sokaklarda yürümek bile başlı başına nostaljik bir deneyim oluyor. Keyifli bir seyahat için gezmen gereken diğer yerler arasında Yunus Paşa Cami, Kurşunlu Cami, Tarihi Han ve Hisar Tepesi’ndeki kalıntılar var. Konaklama birimlerinden söz edecek olursam Taraklı’da çok fazla otelin olmadığını söylemem gerek. Olan oteller de genellikle eski konakların restore edilmesiyle yapılmış. Bu otellerden birinde kalarak farklı bir deneyim yaşaman mümkün.

İğneada

İğneada

İstanbul Avrupa Yakası’na yaklaşık 2 saat 45 dakika uzaklıktaki bir konumda bulunan İğneada, ülkemizin doğasıyla en güzel yerlerinden biri. Özellikle kamp yapmayı seven kişiler tarafından sıklıkla tercih edilen ada, Kırklareli sınırları içerisinde bulunuyor. Gezilecek birçok yeri olan İğneada’da bana sorarsan yalnızca bir kamp sandalyesinde oturup güzel bir kitap okumak bile çok rahatlatıcı bir deneyim. Tabii kitap okumaktansa gezmeyi tercih edeceksen de İğneada Longoz Ormanları’nı, Tarihi Demirköy Fatih Dökümhanesi’ni, İğneada Plajı’nı ve Mert Gölü’nü görmeni öneririm. Mert Gölü’nde kano turu yapman da mümkün, aklında olsun. Beldede popüler bir glamping tesisinde lüks kampçılık deneyimini yaşayabilirsin ya da kendi çadırını yanına alarak kamp kurabilirsin. Eğer ki doğanın içinde kamp yapmaktansa bir otelde kalmak istersen İğneada otelleri arasından seçimini yapabilirsin.

Uçmakdere

Uçmakdere

Sıradaki önerim adrenalin severler için ideal. Çünkü bu lokasyonda yamaç paraşütü yapmak mümkün. Tekirdağ il sınırları içerisinde bulunan ve İstanbul Avrupa Yakası’na yaklaşık 2 saat uzaklıkta bulunan Uçmakdere, aslında eski bir Rum köyü. Ganos Dağları’nın yeşil tonlarını Marmara Denizi’nin mavisiyle harmanlayarak ziyaretçilerine sunan köyde yapılan en popüler aktivite başta da bahsettiğim gibi yamaç paraşütü. Ama gidenlerden bazıları yalnızca güzel bir manzaranın ruhlarını katacakları dinginliği deneyimlemek için daha önce Uçmakdere’ye rotalarını çevirmiş. Sen de yamaç paraşütü yapmak istiyorsan burası kesinlikle doğru adres. Ama yapmak istemiyorsan da köye gidebilirsin. Ganos Dağları’nda uzun uzun yürüyebilir, köyün sokaklarını keşfedebilir hatta Uçmakdere Kamp Alanı’nda konaklayabilirsin. Mevsim uygunsa Uçmakdere’de denize girmen de mümkün. Yalnız şunu bilmen gerek. Deniz burada taş. Yani yanında deniz ayakkabın olsa iyi olur.

Mudurnu

Mudurnu

İçeriğimi hazırlarken tabii ki tarih gezisi yapmak isteyenleri de unutmadım. Sahip olduğu mimari değeri yüksek adet yapı sayesinde Kentsel Sit Alanı ilan edilen Mudurnu, İstanbul Anadolu Yakası’na yaklaşık 2,5 saat uzaklıkta bir ilçe. Görülmesi gereken tarihi evlerle, camilerle, çeşme ve hamam ile tarihi yönden zengin bir gezi vadeden Mudurnu, termal tatil için de elverişli bir bölge. İster geçmişle ilgili bilmediğin yeni şeyler keşfetmeyi dile istersen de termal sularda şifa bulmayı hedefle, Mudurnu kesinlikle minik kaçamağın için doğru adres olacak. İlçede görmen gerekenler arasında Abant Gölü, Sülüklügöl, Babas Kaplıcası, Akkaya Travertenleri ve Mudurnu Saat Kulesi var. Mudurnu sınırları içerisindeki yarım pansiyon konseptiyle hizmet veren lüks otelleriyle de ünlü. Özellikle Abant’a yakın konumlanmış bu lüks otellerden birinde kalarak kendine birçok açıdan tatmin edici bir kaçamak hediye edebilirsin.

Kartepe

Kartepe

Hazırsan içeriğimin son maddesiyle birlikte seni kayağa götürüyorum. :) İstanbul Avrupa Yakası’na yaklaşık 2 saat uzaklıkta Kocaeli il sınırları içerisinde bulunan Kartepe, kayak tatilinin popüler destinasyonlarından biri. İstanbulluların günübirlik gezileri için bile tercih ettiği bu rotada sezon kasım ayında açılıyor ve nisan ayının ortasına dek devam ediyor. 14 adet doğal pistin bulunduğu ilçe genellikle kayak yapmak için tercih edilse de aslında gezilecek yer sayısı da bir hayli çok. Kartepe’ye kadar gitmişken Maşukiye’de alabalık yiyebilir, Eşme’da piknik yapabilir, Kuzuyayla Tabiat Parkı’nda yürüyüş yapabilirsin. Otellerden de bahsetmem gerekirse Kartepe otelleri arasında çok lüks seçeneklerin olduğunu söyleyebilirim. Yarım pansiyon ya da oda kahvaltı konseptiyle hizmet veren bu lüks otellerde genelde kayak dersi alabileceğin hocalar bulunuyor. Yani daha önce kayak yapmadıysan Kartepe’ye giderken hiç endişeli olma. Kalacağın oteldeki hocalardan bir ders ayarla ve kendini yeni bir şey öğrenme deneyimine teslim et. :) İnan bana gerisi gelecek.

Dinlendirici Bir Hafta Sonu Tatili İçin 12 Seyahat Rotası

dinlendirici bir hafta sonu tatili

Hafta içi mesai saatlerinden başını kaldıramayanlar için hafta sonu tatili, yeni yerler keşfetmek ve küçük tatil kaçamakları yapmak için paha biçilmez bir fırsat. İki gün de olsa dopdolu anılar biriktirerek manzaraya doymak ve hafta boyunca üzerinizde biriken siniri, stresi atmak hoş olmaz mıydı? 

Hafta sonu tatilinizi en verimli şekilde değerlendirebilmeniz için bu içeriğimizde sizlere tam 12 farklı seyahat rotası hazırladık. Önermesi bizden gezip görmesi sizden

1. Hafta Sonu Tatili İçin Mavi Bir Durak: Mersin Narlıkuyu

Mersin sahili

Hafta sonu nereye gidelim? Diyenler için adeta küçük bir cennet olan Narlıkuyu’yu öneriyoruz. Küçük bir sahil beldesi olan Narlıkuyu Mersin'in Silifke ilçesine bağlı masmavi denizi ile göz kamaştıran bir yer. Cennet Obruğu’ndan gelen soğuk tatlı suyu ve Akdeniz’in sıcak tuzlu suları Narlıkuyu’da buluşarak eşsiz bir turkuaz rengi ortaya çıkarıyor. 

Sadece doğanın sanat harikası olmakla kalmayan Narlıkuyu, aynı zamanda tanıklık ettiği tarihin iştihamlı izlerini de taşıyor. Orta Çağda Porto Calamie olarak bilinen Narlıkuyu Antik Çağ ve Hristiyanlık dönemlerine ait kalıntılar barındırıyor. Tarihini yakından incelemek için Narlıkuyu Mozaik Müzesi mutlaka gidilmesi gereken yerler arasında.

2. Nevşehir Kapadokya’da Büyüleyici Bir Hafta Sonu Tatili

Uçan balonlarla dolu gökyüzü ve Kapadokya manzarası

Kapadokya'nın ’ten beri UNESCO'nun Dünya Kültür Mirasları Listesi’nde olduğunu biliyor muydunuz? İç Anadolu Bölgesinde gezilecek yerler arasında en çok bilinenlerden bir tanesi olan ve  dünya mirası sayılan Kapadokya büyüleyici bir hafta sonu tatili için eşsiz bir durak. 

Peri Bacaları, Güvercinlik Vadisi, Aşk Vadisi, Uçhisar Kalesi, Özkonak Yeraltı Şehri gibi benzersiz turistik yerleri “görmeden dönmeyin” listenize eklemenizde fayda var, bizden söylemesi.

Balonlarla dolu Kapadokya manzarası görselleriyle karşılaşmayan sanıyoruz ki çok azdır. Siz de gün batımında süzülen balonlarla dolu gökyüzünü seyretmek istiyorsanız hafta sonu tatili rotanızı Kapadokya’ya çevirebilirsiniz. 

3. Ankara Kızılcahamam’da Dinlendirici Bir Hafta Sonu Tatili

Çam Otel'de hafta sonu tatili yapan çift

Ankara’da gidilebilecek yerler listesine mutlaka eklenmesi gereken yerlerden Kızılcahamam, doğal güzelliği ve kaplıcalarıyla öne çıkıyor. 

Kar manzarası ile adeta masalları andıran Kızılcahamam kış aylarında hafta sonu tatili kaçamağı arayanlar için harika bir seçenek. Eklemlere iyi gelen şifalı termal su ile içiniz ısınırken aynı zamanda kar manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.

Yalnızca kışın değil yazları, sonbaharda ve ilkbaharda ayrı ayrı güzel olan Kızılcahamam Çam Otel’in orman manzarası eşliğinde spa, masaj, kaplıca gibi seçeneklerle hafta içi stresini üzerinizden atabilirsiniz.

4. Sakin Tatil Yerleri Arasında Balıkesir - Ayvalık 

Ayvalık manzarası

Balıkesir’in küçük bir ilçesi olan Ayvalık’ta gezilecek yerler aslında oldukça fazladır. Eskiden Rum yerleşkesi olan Ayvalık'ta tarihi binaları görebilir, Ege mutfağının enfes lezzetlerini tadabilir ve bolca balık yiyebilirsiniz. 

Ayvalık Çarşısı’ndan alışveriş yapmayı, Cunda adasında bisiklete binmeyi ve Taksiyarhis Kilisesi'nde tüm beğenileri toplayacak havalı bir fotoğraf çekilmeyi hafta sonu tatili için  yapılacaklar listenize kesinlikle eklemelisiniz.

5. Keyifli Bir Hafta Sonu Tatili İçin Antalya - Olimpos

Olimpos'ta hafta sonu tatili yapan kadın

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı bir belde olan Olimpos son zamanların gözde tatil yerlerinden biri. Doğayla iç içe olan bu beldede ATV gezileri, rafting, yamaç paraşütü, tüplü dalış ve tekne turları gibi macera severler için pek çok aktivite mevcut. 

Adını Antik Yunan’dan alan Olimpos’a gidip de Antik Kent’i ziyaret etmemek olmaz. Tarihinin yanı sıra bir diğer ilgi çekici özelliği de Olimpos Plajı’nın caretta caretta kaplumbağalarının yumurtlama bölgesi olması. 

Tüm bunların yanı sıra gece hayatı arayanlar için de Olimpos'ta bir çok eğlence mekanı bulunuyor. Kısacası doğadan tutun tarihe ve eğlenceye kadar her şey Olimposta var.

6. İzmir’de Sakin Bir Hafta Sonu Tatili İçin Dikili

Akşamüstü İzmir manzarası

Doğayla iç içe deniz kıyısında huzurlu bir hafta sonu tatili rotası arayanlar için İzmir'in en kuzeyinde yer alan Dikili ilçesi kesinlikle göz önünde bulundurulması gereken bir seçenek. Kültürel ve tarihi zenginliği bir arada barındıran Dikili yazları kumsallarında tatil yapabileceğiniz kışın ve sonbaharda da şifalı sularından yararlanabileceğiniz eşsiz bir yer.

Nebiler Şelalesi, Dikili Botanik Bahçesi, Denizköydeki krater gölleri ve mağaralar Dikiliye giderseniz mutlaka görmeniz gereken yerler arasında.

7. Doğayla İç içe Bir Hafta Sonu Tatili İçin Muğla - Datça

Datça'da değirmen manzarası

Tertemiz plajları binlerce yıllık tarihi ve masmavi suları ile sizi kendine aşık edecek Datça, hafta sonu tatili için mükemmel bir seçim. Datça’da tarihe tanıklık eden Knidos Antik Kenti’ni ziyaret ederek Antik Çağ’da kültürün, sanatın ve bilimin iç içe olduğu zamanları adeta kapı deliğinden izliyor gibi bir hisse kapılabilirsiniz.

Ovabükü’nde nefis gözlemelerin tadına bakabilir, Eski Datça’da arnavut kaldırımlarda yürürken hayallere dalabilirsiniz. Eski Datça’ya gitmişken Can Yücel'in evini ziyaret etmemek olmaz. Şöyle güzel bir fotoğraf çekilmek isterseniz de Datça’ya 8 km kala Datça Kızlan Yel Değirmenleri tam aradığınız durak.

8. Pamuk Gibi Bir Hafta Sonu Tatili Denizli - Pamukkale

Pamukkale travertenleri

Dünyada eşine az rastlanan Pamukkale, travertenlerinin beyazlığı ve şifalı kaplıcaları ile ön plana çıkıyor. Doğa harikası Pamukkaleye gitmişken medeniyete tanıklık etmiş Hierapolis Antik Kenti’ni ziyaret etmemek olmaz. M.Ö. 2. Yüzyılda kurulmuş bu antik kentte kazılar sonucu çıkarılan heykellerin ince işçiliğini görünce hayran olmamak elde değil.

Pamukkale’nin bir diğer çekici yanı ise önemli simgelerinden biri olan Antik Havuz. Antik Havuz M.S. 7. Yüzyılda meydana gelen bir deprem sonucu oluşmuştur. Bu havuzda yüzerken berrak suyunun dibinde, yıkılan agora sütunlarını izleyebilirsiniz. 

9. Dinginlik Dolu Hafta Sonu Tatili Abant - Yedigöller

Abant'ta göl manzarası

Sonbaharda gidilecek yerler arasında baş köşede yer alan bir diğer rota ise Abant. Muhteşem göl manzarasıyla içinize huzur verecek bu yeri dinlendirici bir hafta sonu tatili için kesinlikle listenize eklemenizi tasiye ediyoruz. Gürgen, karaçam, meşe, kayın… Bir çok ağaç çeşidi Abant ormanlarını süslüyor. Göller ve ormanın benzersiz bütünlüğü arasında kamp yaparak bir hafta sonu oksijene doyabilirsiniz.

Ülkemizde görülmesi gereken en güzel doğal göllere ev sahipliği yapan Yedigöller, aynı zamanda profesyonel fotoğrafçıların da uğrak yeri. Siz de güzel kareler yakalamak isterseniz yanınıza bir kamera alıp veya cep telefonunuzla doğanın bu güzelliğini ölümsüzleştirebilirsiniz.

Mavinin Her Tonu Avşa Adası’nda Hafta Sonu Tatili

Deniz manzarası

İstanbul’a yakın tatil yerleri arasında olan Avşa Adası, şehrin yoğunluğundan yorulanlar ve dinlendirici bir hafta sonu tatili düşünenler için oldukça güzel bir alternatif. Kendi şaraplarını üreten Avşa’da şarap fabrikalarını gezebilir, üzüm tarlalarını görebilirsiniz.

Avşa Adası’nda Hagios Georgos manastırına gidebilir ve bölgede bulunan papaz okulunun kalıntıları arasında gezi yapma fırsatı da bulabilirsiniz. 

Deniz-Kum-Güneşle Dolu Bir Hafta Sonu İçin Erdek

Erdek denizi

Aradığınız huzuru belki de Erdek’in sakin koylarında doğayla başbaşa kalarak bulabilirsiniz. Eğer tarihi yerleri gezmekten keyif alıyorsanız, gitmişken bir de Romalılardan tutun Perslere kadar pek çok medeniyete beşiklik etmiş Kyzikos Antik Kenti’ne de uğramanızı öneriyoruz.

Avşa’da gezilecek yerler arasında Narlı Köyü, Ocaklar Köyü, Tatlısu Köyü gibi pek çok köy de yer alıyor. 

Zengin Tarihiyle Çanakkale Assos Tatili

Çanakkale'de tarihi yerler

Tarihi dokusuyla öne çıkan Assos, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde bulunuyor. Oksijeni bol, dingin bir hafta sonu tatili için de harika bir tercih. Binlerce yıl boyunca Lidyalılardan Yunanlara ve Romalılara kadar çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış Assos’ta görülmesi gereken yerlerden biri Athena Tapınağı’dır.

Aristo'nun meşhur felsefe okulunun da Assos’ta kurulmuş olduğunu biliyor muydunuz? Bu konuda hala kazı çalışmaları devam etse de siz Angora Tapınağı’nı, antik tiyatroları, lahitleri ve hamamları görmeden dönmeyin deriz. 
 

HAFTA SONU KAÇAMAKLARI &#; YAKIN &#; EKONOMİK TATİL YERLERİ

Türkiye’de resmi tatil olduğunda konaklama ve uçak fiyatlarında artış oluyor. Yurtdışında hala yüksek sezon başlamadığından fiyatlar makul olsa da uçak biletleri insanın hevesini kırıyor… Kaç zamandır yazı bekliyoruz, nihayet ilk tatil fırsatı da gelmiş sineye çekip evimizde oturacak değiliz ya…  Biz de size, günde bitirebileceğiniz , yurt içi ve yurt dışından bütçe dostu önerilerle geldik.

Uçak fiyatlarının fırladığı dönemlerde araba yolculuğu daha ekonomik oluyor. Hele hele bir aile ya da grupsanız süper karlı oluyor. Biz de arabayla ya da trenle gidebileceğiniz rotalar seçtik. Rotalara başlamadan ekonomik gezmek için önerilerimiz:

Arabayla Yurtdışı

YUNANİSTAN:

Ehliyetinizi yenileyip, çipli ehliyete geçtiyseniz arabanızla Yunanistan’a gitmek için sadece yeşil sigorta (green card) yaptırmanız lazım. En ucuzu 68 Euro tutan 15 günlük yeşil sigorta. Aman sınır kapısındaki turing ofisine bırakmayın, yakınınızdaki bir sigorta acentasından gitmeden yaptırın, yoksa tatili kuyruk beklerken yersiniz. Sınırda resmi tatilde yoğunluk olabilir, sabahın erken saatlerinde sınırı geçmeye bakın. Arabayla Yurt Dışına Çıkma İşlemleri yazımızdan daha fazla bilgi alabilirsiniz.

BATUM:

Yeşil sigorta ya da pasaport gerekmiyor. Sadece ruhsat ve tüm yolcuların kimlikleri yeterli.

 

Yurt Dışı

1. Arabayla Thassos (Taşoz)

Nasıl Bir Tatil? Deniz, Sakin
Thassos son üç senedir İstanbulluların en popüler haftasonu kaçamaklarından oldu. Çok da yakın değil ama kafayı kıran gidiyor, çok da mutlu geri dönüyor. Bir Sakız Adası gibi tarihi dokusu olan bir ada değil ama Yunan Adaları arasında en yeşillerinden. Masmavi koyları ile çağırıyor. Bir de günün sonunda başka bir ülkede olmanın insanı tazeleyen yanı var tabi.

Nasıl Gidilir? Burası daha çok Marmara Bölgesi&#;nde yaşayanlar için mantıklı bir destinasyon. İstanbul&#;dan arabayla Keramoti&#;ye gitmek kilometre ve yaklaşık 5 saat, Keramoti&#;den Thassos&#;a feribota binmelisiniz. Feribot saatleri arası ve 45 dakikada bir. Ama program haftalık belirlendiği için mutlaka bu linkten kontrol edin gitmeden. funduszeue.info

2 Kişi için Ortalama Günlük Bütçe Konforunuzdan çok feragat etmek istemiyorsanız €– arası bekleyebilirsiniz. Ama hedefiniz minimum harcamaksa 2 kişi €&#;nun altına inebilirsiniz.

Yapmadan Dönmeyin
1. Panagia Köyü&#;nü görün. Klasik yunan evlerini görebileceğiniz şeker bir köy; gidilip gezilmeli, köy kahvesinde bir kahve içilmeli veya Tavern Elena’da yemek yenmeli.
2. Thassos Beach’lerinde keyif yapın. Favorilerimiz Marble Beach, Aliki Beach ve Paradise Beach.
3. Limenaria Klasik yunan tavernaları veya geleneksel yunan mezelerini tadabileceğiniz restoranlar, kafe, bar ve birçok dükkan var. Akşamları geçirmek için güzel bir alternatif.
4. Kayaların içine oyulmuş doğal lagün Giola&#;da yüzün.

2. Arabayla Selanik

Nasıl Bir Tatil? Şehir Kaçamağı
Selanik İzmir&#;in Yunan kardeşi. Hık demiş burnundan düşmüş. Hem şehirli, hem Egeli. Gece hayatı da var. Denize girmezsem olmaz diyenlere de şehrin yakınlarında yüzme imkanı var.

Nasıl Gidilir? Burası daha çok Marmara Bölgesi&#;nde yaşayanlar için mantıklı bir destinasyon. İstanbul&#;dan arabayla Selanik kilometre ve yaklaşık 7 saat sürüyor.

2 Kişi için Ortalama Günlük Bütçe:  Konforunuzdan çok feragat etmek istemiyorsanız €– arası bekleyebilirsiniz. Ama hedefiniz minimum harcamaksa 2 kişi €&#;nun altına inebilirsiniz.

Yapmadan Dönmeyin
1. Filippi Antik Kenti’ni Gezin.Tam Kavala’nın içinde sayılmasa da yaklaşık 15 kilometre uzaklığında “Krinides” denen bölgede Kavala çevresinin tarihine ışık tutan bir antik kent var. Tarihsel önemi dolayısıyla da UNESCO tarafından yılında Dünya Mirasları Listesi’ne girmiş. Konum için tıklayın.
2. İmaret&#;i görün. Osmanlı Dönemi’ne ait en ünlü ve mimarı açıdan en akılda kalıcı eserlerden biri İmaret ve Kavala şehrinin en tepesindeki Bizans Kalesi’nin içinde. Böylece gittiğinizde hem Bizans Kalesi’ni görüyorsunuz hem İmaret’i hem de tepeden süper bir Kavala manzarası. Bizans Kalesi’ne istediğiniz gibi çıkabilirsiniz, ama eğer otel misafiri değilseniz İmaret&#;in içine giremeyebilirsiniz. Konum için tıklayın.
3. Meşhur Kavala Kurabiyesini Evinde Tadın. Kavala’ya özel lezzet kavala kurabiyesi: başroller bol tereyağ, çiğ badem ve pudra şekeri. Etrafınızda gördüğünüz en alakasız dükkanda bile kavala kurabiyesi satıldığını göreceksiniz, ama Kourabiedes Ioakimidisen taze, en lezzetli yiyebileceğiniz birkaç yerden biri. Konum için tıklayın.
4. Ve tabi ki Atatürk&#;ün doğduğu evi ziyaret edin.

3. Arabayla Batum

Nasıl Bir Tatil?Biraz Dağıtalım
Kumarhaneleri kastetmiyoruz (ama şansını denemek isteyenleri tutacak değiliz tabi), ondan daha eğlenceli bir Batum var! Batum vizesiz ve pasaportsuz gidilebilen, müthiş bütçe dostu bir yer. Ayrıca gerçekten

Nasıl Gidilir? Burası daha çok Doğu Karadeniz & Doğu Anadolu Bölgesi&#;nin kuzey doğusunda yaşayanlar için mantıklı bir destinasyon. Sarp sınır kapısından geçilerek gidiliyor. Artvin merkezden Batum merkeze 1 saat 45 dakika, Trabzon merkezden Batum merkeze2 saat 40 dakika. Rize merkezden Batum merkez 1 saat 44 dakika. Kars merkezden Batum merkeze 4 saat 50 dakika sürüyor. (Sınırda bekleme sürelerini hesaba katmadık.) Ehliyet, ruhsat ve ve tüm yolcuların kimlikleri arabayla yolculuk için yeterli. Bir de araç sahibinin arabada bulunması veya sürücüye noterden vekalet vermesi lazım. Daha detaylı bilgi için Batum&#;a Nasıl Gidilir yazımızı inceleyebilirsiniz.

2 Kişi için Ortalama Günlük Bütçe: Konforunuzdan çok feragat etmek istemiyorsanız $ civarında günü geçirebilirsiniz. Ama bütçe yapıyorsanız bunu rahat rahat $30&#;a çekebilirsiniz. Tabiki bunun için aşağıdaki eğlence harcamalarının bir kısmını programdan çıkarmalısınız.

Yapmadan Dönmeyin
1. Sürat teknesi gazlamak
2. Botlu delta kanat Vecihi işi uçmak
3. Bisikletle şehir turu
4. Batum Botanik Bahçesi
5. Şarap tadımı
6. Deniz tatili isteyenler için yelkenli ile denizde bir gün
7. Batum&#;la ilgili detaylı önerilerimiz için 2 GÜNLÜK BATUM TURU PROGRAMI yazımızı okuyabilirsiniz.

Yurt İçi

4. Eskişehir & Frig Vadisi

Nasıl Bir Tatil? Eskişehir&#;de Şehir ve Gece Hayatı & Frig Vadisi&#;nda Doğa ve Keşif
Eskişehir ve Frig Vadisi&#;nin tartışmasız en güzel zamanı Mayıs ayı.  Öğrenciler hala şehirde, gece hayatı kıpır kıpır, Frig Vadisi yemyeşil ve gezmek için ideal sıcaklıkta. Ayrıca Eskişehir gerçekten çok bütçe dostu bir şehir. Frig Vadisi ise bizce Kapadokya&#;nın çok yakında tahtını sallayacak bir yer.  Harika bir vadiye yayılmış,  kayalara oyulmuş koskoca bir medeniyet var. Gerçekten çok etkileyici. Kamp yapmaya varsanız gece Friglerin oyduğu evlerde kalabilirsiniz!

Nasıl Gidilir? Eskişehir nispeten ülkemizin ortasına yakın bir il olduğu için buraya ulaşım Marmara Bölgesinden, Ege&#;den, İç Anadolu&#;dan, Batı ve Orta Karadeniz&#;den mantıklı. Şahsi aracınızla, Eskişehir &#; İstanbul arası yol kilometre ve yaklaşık 4 saat 18 dakika, Ankara – Eskişehir arası kilometre ve yaklaşık 2 saat 32 dakika sürüyor. Otobüsü tercih ederseniz de süre saat arası.

Eskişehir&#;e İstanbul &#; Ankara Hızlı Treniile gelmek de çok pratik. Bu tren İstanbul-Pendik’den kalkıp Eskişehir’den geçerek Ankara&#;ya gidiyor. Günde 6 tane karşılıklı sefer var. İstanbul (Pendik)’dan Eskişehir yaklaşık 1 saat 45 dakika sürüyor, Ankara’dan Eskişehir ise yaklaşık 1 saat 40 dakika. Hızlı Tren sefer saatleri, detaylı bilgi ve bilet almak için tıklayın.

Eğer trenle gelirseniz Frig vadisi için Eskişehir&#;den araba kiralayabilirsiniz.

Yapmadan Dönmeyin
1. Eskişehir&#;de bisikletli hayata geçin.
2. Eskişehir’in UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınan bölgelerinden biri olan Odunpazarı&#;nın tarihi sokaklarını gezin. Eskişehir&#;de ne yapılır, ne yenir, nerelere gidilir daha fazlası için ESKİŞEHİR REHBERİmiz hizmetinizde!
3. Eskişehir&#;den çıkma lezzetler balaban kebap ve çiböreği tadın.
4. Sazova Parkı&#;nda bir günlüğüne çocuk olun.
5. Gündüz cafelerinde, gece barlarında takılın.
6. Frig Vadisi’nin mistik coğrafyasında turlayın. Size FRİG VADİSİ yazımızda 2 günlük vadide görülecek yerler programı çıkardık.

5. Urla Barbaros Köyü

Nasıl Bir Tatil? Köy & Şenlik
Mayıs&#;ta Barbaros Köyü&#;nde Oyuk (Korkuluk) Festivali var. Şirin mi şirin bu Ege köyünde dizi setleri cirit atıyor ama köyün vizyonu bunun çok ötesinde. Tarım demek hayat demek diyen ve gelenekleri kucaklayacak sürdürülebilir kalkınmayı kafaya koyan köy, tarımsal turizime yönelmiş. Her sene bir korkuluk festivali düzenleniyor, bu sene Mayıs&#;ta. Güzellik yarışmasında köylülerin yaptığı korkuluklar yarışıyor, yöresel ürünler yenilip, dünya müzikleri çalınıp söyleniyor. &#;Çat Kapı Evleri&#; diye harika bir şey geliştirmişler! Kapısında çat kapı evi yazan yerlerin kapılarını çalıp, sorfalarına konuk olabiliyorsunuz.

Nasıl Gidilir? Buraya Ege Bölgesinin herhangi bir ilinden rahatça ulaşabilirsiniz. İstanbul&#;dan gelecekseniz de arabayla İstanbul-İzmir arası kilometre ve hızınıza göre ortalama 5 ile 6 saat arasında sürüyor. Direksiyon sallayacağınız kısmı biraz daha kısaltmak için İDO Yenikapı-Bandırma feribotlarını da tercih edebilirsiniz. Barbaros Köyü İzmir-Çeşme Otoyolu üzerinden O&#;ye girdiğinizde 5 kilometre içerde, İzmir Merkez&#;e de yarım saat mesafede bulunuyor.

Nerede Kalınır? Barbaros Köyü&#;nde konaklamaya uygun turistik tesis bulunmuyor. Alaçatı &#; Barbaros Köyü arası sadece 25 kilometre 30 dakika. Urla merkez &#; Barbaros Köyü arası ise 21 kilometre 25 dakika. Yani bu iki merkezden birinde kalmayı ve buraya günübirlik gelmeyi tercih edebilirsiniz.

Yapmadan Dönmeyin
1. Oyuk Festivali’ne katılın. Barbaros Köyü’nün en önemli özelliği, insan boyutundaki el işi korkulukların köyün her yerinde sürdürülebilir tarıma ve çevre bilincine dikkat çektikleri için ilk olarak geçtiğimiz sene gerçekleştirilen bu sene ise () Mayıs‘ta ikincisi gerçekleştirilecek olanOyuk (Korkuluk) Festivali.
2. Çat kapı evlerine konuk olun ve nefis köy lezzetlerini tadın. Bu köyde çat kapı evleri diye bir harika bir uygulama var. Kapısında çat kapı yazan evlerin kapılarını çalarak, cüzi bir ücret karşılığında sofralarına konuk olabiliyorsunuz. Barbaros Köyü hakkında daha detaylı bilgiyi BARBAROS KÖYÜ, İZMİR – OYUK FESTİVALİ & ÇAT KAPI EVLERİ yazımızda anlattık.
3. Hazır bu civardayken URLA BAĞ YOLU&#;unda şarap tadımı ve bağ turunu kaçırmayın.

6. Mersin


Nasıl Bir Tatil? Gurme ve Bütçe Dostu Deniz Tatili

kilometrelik bir kesimi tamamen doğal sahillerden oluşan Mersin&#;de beklentinizi karşılayacak nitelikte denize girecek alan bulamamak imkansız gibi bir şey. Burada imkansız olan bir şey daha var o da lezzetten yoksun bir tatil geçirmeniz. Ne de olsa tantuninin şehrindesiniz. Malesef mimari dokusu göze pek hitap etmiyor ve kafanız göre ortam bulmak biraz zor olabiliyor ama biz buradan ekonomik bir sahil kasabası görmedik! Söyleyim, 60 TL&#;ye harika bir denize sıfır balkonlu, manzaralı oda başka nerede var?

Nasıl Gidilir? Burası daha çok İç Anadolu ve Güney Doğu Anadolu için yakın bir tatil yeri.

Yapmadan Dönmeyin
1. Merkezde tantuniden Silifke&#;de mavi yengeçe, kerebiçten cezeryeye Mersin&#;in Türk mutfağına kattığı lezzetleri yerinde tadın.
2. Kanlıdivane Antik Kenti&#;ni gezip, Cennet Cehennem Mağaraları yolunda Yörük kahvaltısı edin.
3. Bir deniz bisikleti kiralayıp Kızkalesi&#;ni gezin.
4. Narlıkuyu&#;da rakı balık yapın.
5.  Yapraklı Koy veya Susanoğlu&#;da denize girin.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası