yedisu fay hattı nerede / Siirt fay hattı nereden geçiyor

Yedisu Fay Hattı Nerede

yedisu fay hattı nerede

Jeolog Naci Görür'den Erzincan-Bingöl'den geçen Yedisu fay hattıyla ilgili uyarı: Yakında kırılır

Bilim Akademisi üyesi jeolog Naci Görür, 'Doğu Anadolu Fayı ile Kuzey Anadolu Fayı Bingöl Karlıova'da birleşiyor' diyerek Erzincan-Bingöl arasındaki deprem riskine dikkat çekti.

Habertürk'te Teke Tek programında konuşan Prof. Görür, Doğu Anadolu Fayı ile Kuzey Anadolu Fayının Bingöl Karlıova'da birleştiğini belirterek, iki fay hattının da 'doğrultu atımlı karakterli' olduğunu söyledi.

"Birbirine sürtünerek hareket ediyorlar." diyen Görür, bölgedeki deprem riskiyle ilgili şu açıklamaları yaptı:

"Elazığ fayı uyandı dedim ve dikkatli olmak lazım. Elazığ fayının bir anlamda kardeşi Kuzey Anadolu Fayı, bütün enerjisini asırda boşalttı, Marmara hariç. Jeolojik dönemlerde, tarihi dönemlerde zincirleme depremler ürettiğini biliyoruz. Doğu Anadolu Fayı'nda bir korkum olduğunu söyledim. Karlıova'dan başlayıp Akdeniz'e kıra kıra gidecek dedim. Doğu Anadolu'yu depreme boğup öyle enerjisini boşaltacak, dikkatli olalım dedim. Elazığ depremi, Maraş tarafına, Erkenek, Hatay tarafına enerji transfer etmiş olabilir. Mevcut biriken enerjiyi artırmış olabilir. Dolayısıyla deprem yaratabilir dedim. Bu uyarıyı ilk 'de yaptım."

"Her gün her ay ne zaman imkan olduysa söyledim. Bu ülkede gün geçmiyor ki, 4 veya 4'ün üzerinde deprem olmasın. Maraş'taki depremi bekliyorduk. Çok komplike düşünüp, bilim adamı pozlarına girmeye gerek yok. Doğrultu atımlı faylar enerjisini boşaltırken, yüzde 20'sini uca doğru enerjisini bir miktar gönderiyor. Oralarda en son deprem Çok fazla sene geçmiş. Enerji birikmiş, 'kırıldım, kırılacağım' noktasına gelmiştir. İşin esbab-ı mucibesi bu. Burada her zaman depremler olabilir ama, en ağırlıklı olarak Erzincan, Bingöl, Karlıova arasında Yedisu fayının bulunduğu yer var. En son 'larda olmuş. Burası yakında kırılır. Çok beklemeyeceğimizi düşünüyorum. Bir de Türkiye'nin güney batı yöresi de biraz sıkıntılı. Zaman zaman büyük depremler üretiyor. Bu aralar çok aktif, bu hareket; dalma batma Ege'de kuzey-güney gerilimi oluşturuyor. Ege'de irili ufaklı deniz içerisinde çok fay var irili ufaklı."

Jeolog Naci Görür'ün Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak 3 gün önce uyarı yaptığı ortaya çıkmıştı.

Türkiye’de deprem araştırmaları alanında önemli bilim insanları içinde yer alan Prof. Dr. Naci Görür, 3 Şubat'ta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yarbaşı-Düziçi/Osmaniye’de 4,2 deprem oldu. Deprem Doğu Anadolu Fay Zonunda. Bu zonun Çelikhan-Erkenek-Maraş kesiminden endişe ediyoruz. Bu kesimi NE ucundan Elazığ depremi yükledi. Bu deprem de küçük de olsa SW ucundan zorladı. Bu uçta son deprem Adana Depremi." ifadesini kullanmıştı.

Yedisu fayı Erzincan ve Tunceli'yi etkileyecek! 'L&#;tfen hazırlıklı olalım'

Haberin Devamı

Sançar; deprem bölgesindeki izlenimlerini paylaştı ve Yedisu fayı ile Malatya fayına dikkat çekti.

"LÜTFEN HAZIRLIKLI OLALIM"

6 Şubat'tan bu yana yaklaşık km'lik deprem hattını gezdiğini, tedbirsiz yaşamanın sonuçlarının çok ağır olduğunu söyleyen Sançar; "Yedisu Fayı'nın deprem tehlikesi daha net nasıl açıklanır bilmiyorum. Lütfen hazırlıklı olalım. Ben de deprem olma riski olan bir ilde yaşıyorum." dedi.

Sançar'ın paylaşımları şöyle:

"Erzincan Üzümlü ile Bingöl Yedisu arasında bulunan Yedisu Fayı ile ilgili olarak aşağıda yazdıklarım öncelikle bu fay hakkında daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Üzerinde en son deprem bir önceki deprem bundan yıl önce yani yılında olmuş.

Haberin Devamı

Hem bu veriler hem de yılından önceki veriler birlikte değerlendirildiği zaman bu fayın yakın zamanda en az büyüklüğünde bir deprem olacak. Bu depremde Erzincan ve Tunceli'nin zarar görmesi çok muhtemel. Bu zararlardan kurtulmanın yolu var. O da tedbir."

Depremde tedbirin hayat kurtardığını söyleyen fay hattının üstünde olmasına rağmen yıkılmayan evleri de görüntüleyerek paylaştı.

“BİRİNCİ DERECE ÖNEME SAHİP BİR FAY”

Sançar, Malatya fayı ile ilgili ise şunları söyledi:

"Malatya Fayı üzerinde deprem beklediğimiz bir fay. Bu fay hakkındaki çalışmalar maalesef çok az. Son olan Ekinözü depremi bu faya önemli miktarda stres yükledi. Malatya fayı bana göre birinci derece öneme sahip bir faydır.

Bir yandan şehri depreme hazırlarken diğer yandan bu fay hakkında çok yönlü çalışmaların başlaması gerek. Bu fay etkilerini çevre illerde hissettirecektir. Malatya daha gerçek deprem yaşamadı. Sadece bir depremin şehre neler yapabileceğini anladı."

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası