3d secure garanti bankası / UGP (3D Secure) | Garanti BBVA

3d Secure Garanti Bankası

3d secure garanti bankası

3D Secure; 3 Boyutlu Güvenlik Sistemi’dir.

Paracard Bonus'unuzu İnternet üzerinden yaptığınız alışverişlerinizde 3D Secure uygulaması sayesinde güvenle kullanabilir, alışverişin tadını çıkartabilirsiniz.  

3D Secure Nedir?

  • Internet üzerinden kredi ve banka kartı ile yapılan alışveriş işlemlerinin güvenliğinin artırılması için geliştirilmiş uluslararası bir sistemdir. VISA tarafından geliştirilen 3-D Secure protokolü Mastercard tarafından da kabul edilmiş ve bir uygulama şartı olarak getirilmiştir. Garanti BBVA tarafından Uluslararası Güvenlik Platformu (3-D Secure) adıyla hizmete açılmıştır.
  • Sistemin Visa kredi kartları kullanımı için hazırlanan uygulamasına "Verified by Visa", MasterCard kredi kartları kullanımı için hazırlanan uygulamasına ise "SecureCode" isimleri verilmektedir.
  • Uluslararası Güvenlik Platformu bir ödeme onaylama metodu ya da teknolojik bir platform olmayıp ödeme sürecindeki partilerin (işyeri-banka-kart sahibi) sorumluluklarını düzenleyen bir modeldir. Hem kart sahipleri hem de üye işyerleri sahtekarlıklara karşı güvence altına alınmıştır.

3D Secure Neden Güvenlidir?

  • 3D Secure sisteminde, sanal ödeme işlemi gerçekleşirken, banka tarafından kart sahibine sadece kendisinin bildiği ödeme şifresi sorulmakta ve kart sahibinin kimliği doğrulanmaktadır. Bu sayede yetkisiz kişilerce kredi ve banka kartlarının İnternet ortamında kullanılmasının önüne geçilir.

3D Secure Nasıl İşler?

  • Kart sahibi, sisteme uyumlu sanal işyerinde, banka kartı** ile alışverişini yapar. Ödeme adımında açılan pencere ile cep telefonu numarası doğrulanması istenir. Müşteri Cep telefon numarasını doğruladığında, banka tarafından bir şifre sms’i gönderilir. SMS de ödeme onay adımında gireceği şifre paylaşılır, şifre girildikten sonra banka tarafından şifre doğrulanır ve alışveriş işlemi tamamlanır.
  • İnternetten yapılan alışverişlerde müşteri tercihine göre TL altı işlemler 3D olmadan şifresiz gerçekleşebilir.

** Kullanılan kartın internet işlemlerine açık olması gerekmektedir

3D Secure Nedir ?



İnternet üzerinden kredi kartı ve banka kartıyla yapılan alışveriş işlemlerinin güvenliğinin artırılması için geliştirilmiş bir sistemdir. 3D Secure sistemini yüz yüze alışverişlerdeki chip & pin uygulamasının sanal alışverişlerde kullanılan versiyonu olarak da tanımlayabiliriz. Visa ve MasterCard'ın geliştirdiği "güvenli sanal alışveriş" çözümü ile hem kart sahipleri hem de üye işyerleri sahtekârlıklara karşı güvence altına alınmıştır.

3D Secure Neden Güvenlidir?


3D Secure sisteminde, sanal ödeme işlemi gerçekleşirken, banka tarafından kart sahibine sadece kendisinin bildiği ödeme şifresi sorulmakta ve kart sahibinin kimliği doğrulanmaktadır. Bu sayede yetkisiz kişilerin kartlarını internet ortamında kullanması engellenmektedir.

3D Secure Nasıl Çalışır?


• Kart sahibi, kartını internet bankacılığı kanalıyla bankasına kaydettirir. Kartına bağlı bir şifre ve bir güvenlik soru - cevabı tanımlar.
• Kart sahibi, sisteme uyumlu sanal işyerinde alışverişini yapar ve ödeme bölümüne geçer.
• Kart sahibinin karşısına, bankası tarafından, işlem şifresini ve kişisel güvenlik mesajını soran bir pop-up ekran açılır.
• Kart sahibi şifresini girerek işleme devam eder. Şifre, banka tarafından doğrulanınca işlem tamamlanır.
(3D Secure sayfasının açılması için İnternet Explorer, Chrome veya Mozilla Firefox kullanıcısı olmanız, ayrıca Pop-Up engelleyicilerinizin kapalı olması gerekmektedir.)

Balcıoğlu Grup & Standart İzolasyon ödeme sistemi 3D Secure Kullanıyor mu?


Axess, Bonus, World, Cardfinans, Maximum kredi kartlarında 3D Secure sistemi aktif durumda çalışmaktadır.

3D Secure Şifre Belirleme ve Kullanım


3D Secure şifresi olarak Chip & Pin şifresini istemekte, bu şifre bankada sisteme kayıtlı olan cep telefonunuza gelecek şifre ile tamamlanacaktır. Eğer daha önce 3D Secure şifresi ile alışveriş yapmadıysanız, ilk kullanımda, 3D secure şifrenizi tanımlamanız gerekebilir. 3D Secure şifreniz yoksa, ödeme ekranına geldiğinizde kredi kartı bilgilerinizi girdikten sonra ekranınızda açılan 3D Secure sayfasına istenilen bilgileri girip, Aktive Et butonunu tıklayarak şifre oluşturmanız gerekmektedir. Açılacak bir sonraki ekranda şifrenizi belirledikten sonra 3D Secure şifreleme işleminiz tamamlanacaktır. Aşağıda güvenlik şifrenizi tanımlayacağınız veya şifre girişi yapacağınız banka ekranlarının birer örneğini veriyoruz.


Garanti Bankası 3D Secure Kayıt Ekranı


garanti


Akbank 3D Secure Kayıt Ekranı

garanti


Yapı Kredi 3D Secure Şifre Ekranı

garanti


İş Bankası 3D Secure Kayıt Ekranı

garanti


Finansbank 3D Secure Şifre Ekranı

garanti

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası