20 hafta kaç aylık gebelik / 20 Haftalık Gebelik

20 Hafta Kaç Aylık Gebelik

20 hafta kaç aylık gebelik

Hamilelikte Hafta: 20 Haftalık Gebelik Gelişimi

Artık hamilelikte Haftayı geride bırakarak Haftaya girdiniz. Bu hafta sizleri neler bekliyor diye merak ediyorsunuzdur. Bebeğiniz artık dolma biber kadar oldu. Hafta da bir mango meyvesi kadardı. Bu haftada sizi heyecanlandıracak bazı gelişmeler yer alacak. Bunlara teker teker değineceğiz. 20 haftalık gebelikte bebeğin boyu ve 20 haftalık gebelikte bebeğin kilosu ne kadar olur? Sorusunun yanıtını da ortalama olarak vereceğiz. Sizleri daha fazla heyecanlandırmadan işte hamileliğin Haftası…

20 HAFTALIK GEBELİKTE BEBEĞİN BOYU

Anne adayları artık yolun yarısını bitirdi. Bebeğinize dair bilgileri daha net alabileceğiniz aşamaya geldiniz. Bu evrede en çok merak edilenlerden biri bebeğin boyudur. 20 haftalık gebelikte bebeğin boyu ortalama cm civarındadır.

20 HAFTALIK GEBELİKTE BEBEĞİN KİLOSU

Bebeğinizin boyunu öğrendikten sonra aynı zamanda kilosunu da kontroller sırasında öğrenebilirsiniz. Ortalama olarak hesaplamalara göre 20 haftalık gebelikte bebeğin kilosu gramdır.

20 HAFTALIK GEBELİK KAÇ AYLIK OLUR?

20 haftalık gebelik günlük süreye tekabül eder. Bu da 4 ay 20 günlük hamilesiniz demektir ve 5. Ayın içerisindesin demektir. İkinci trimesterin funduszeue.infoıdır. Yani artık yolun yarısına geldiniz.

20 HAFTALIK BEBEK HAREKETLERİ

Bu hafta da bebeklerde önemli gelişmeler yaşandığını yazımızın başında belirtmiştik. Şimdi onlara değineceğiz. Bunları maddeler halinde sıralamak gerekirse:

  • Bebeğin beyni gelişmeye devam eder. Algılama ve tepki gösterme faaliyetleri gelişir. Bebeğiniz çevredeki seslere tepki verebilir. Anne karnındaki amniyon sıvısının ilk defa tadını alabilir
  • Bebeğiniz artık döner, tekme ve sarsıntılar hissedebilirsiniz. Ayrıca bebeğiniz hıçkırmaya başlar.
  • Bebeğinizin ilk saçları filizlenmeye başlar. Çoğu doğumdan sonra dökülse de bunlar ilk saçlardır.
  • Bebeğinizin burnu şekillenir. İç kulak kemikleri oluşmaya başlar.
  • Doğum tarihinin belli olması, doğum kusurları için test yapılabilmesi, plasentanın kontrolü, göbek bağının sağlığı hakkında bilgi edinebilirsiniz.

20 HAFTALIK GEBELİKTE CİNSİYET BELLİ OLUR MU?

Anne adaylarını en çok heyecanlandıran kısım burası. Hamilelik boyunca cinsiyetin belli olmasıyla beraber hazırlıklar başlayacak. Cinsiyet dış üreme organlarının görünmesiyle anlaşılır. Artık bebek 4 ay 20 gün olmuştur. Bu evreden sonra bebeğinizin cinsiyetini öğrenebilirsiniz. Bebeğiniz kız mı, erkek mi? Bu sorunun yanıtı genel olarak Haftadan sonra daha belirgin şekilde ortaya çıkmaktadır.

20 HAFTALIK GEBELİKTE RAHİM BÜYÜKLÜĞÜ

20 hafta gebelikte bebeğinizin cinsiyeti kız ise rahim oluşumu tamamlanacaktır. Aynı zamanda yumurtalıklarda milyonlarca yumurta üretimi başladı. Bu haftadan sonra bebek daha düzenli büyür. 20 haftalık gebelikte rahim büyüklüğü ise göbek hizasına kadar gelir. Rahim büyüklüğü cm olarak hesaplanmıştır. Eğer rahim büyüklüğü 28 cm civarında ise ikiz bebek gelebilir. İyi bir ultrason kontrolü şarttır.

20 HAFTALIK GEBELİKTE KAÇ KİLO ALINMALI?

20 haftada hafta olarak yarım kilo alabilirsiniz. Ay sonunda anne adaylarının 2 kiloya kadar kilo almaları doğaldır. Hatta ay sonunda kiloya kadarda çıkabilmektedir. Düzenli kilo alımları olduğu zaman ağrı ve semptomlarda azalma görülür. Hamilelik boyunca ise kilo arasında kilo alınması normaldir. Çok kilo alımı ise çatlaklıkların artacağı ve ağrıların artacağı anlamına gelir.

Hamilelikte Hafta: 18 Haftalık Gebelik Gelişimi Hamilelikte Hafta: 21 Haftalık Gebelik Gelişimi - Bebeğin Hareketleri Nasıl Hissedilir? Hamilelikte Hafta: 21 Haftalık Gebelik Gelişimi - Bebeğin Hareketleri Nasıl Hissedilir? Hamilelikte Hafta: 22 Haftalık Gebelik Gelişimi - İshal, Sancı Gibi Durumlar Olur mu?

hafta hamilelik ile ilgili size harika bir yazı hazırladık. 🙂 Şimdiden tüm anne adaylarına keyifli okumalar diliyoruz.

20 Haftalık Gebelik

Tebrikler, gebeliği resmi olarak yarıladınız. Hamile olduğunuzu öğrendiğiniz gün daha dün gibiyken bir bu kadar daha zaman sonra minik yavrunuzu kucağınıza alacaksınız. Zaman su gibi akıp geçerken bebeğiniz de boş durmuyor ve büyümeye devam ediyor. Zaten karnınızın ne kadar büyüdüğüne baktığınızda bunu anlamak çok da zor olmasa gerek.

Önümüzdeki sürecin nasıl olacağını merak ettiğinizi biliyoruz. Dilerseniz gebeliğin haftası itibariyle sizi ve bebeğinizi neler beklediğine, süreci en iyi şekilde geçirebilmek için neler yapabileceğinize birlikte bakalım.

20 Haftada Bebek

Siz günleri sayarken 20haftalık bebek boş durmadı; büyümeye, gelişmeye ve yeni beceriler kazanmaya devam etti. Peki geçen 7 günden bu yana neler değişti?

Bebeğim Ne Kadar Büyüdü?

1 haftada ne kadar da büyüdü; bebeğiniz neredeyse bir muz büyüklüğünde.

Geçen haftadan bu yana sadece gram arası kütle artışı yapıp, neredeyse sadece 1 cm uzadı. Ancak bu küçük sayısal değerler miniğiniz için çok kıymetli, gelişim sürecinde çok büyük adımlar. 20 haftalık bebeğin kilosu ve boyunun yaklaşık olarak aşağıdaki değerler arasında olması beklenir.

Gebelik Yaşı (Hafta)Kütle (g) Uzunluk (cm)
hafta 16

Ultrason muayenesi sonrası miniğinizin uzunluk ve kütle değerleri ortalama değerler aralığında olmayabilir. Ortalama üzerinde olması bebeğinizin daha iyi geliştiği, altında olması ise gelişim geriliği olduğunu ifade etmez. Değerlerdeki küçük sapmalar muhtemelen döllenmenin gerçekleştiği tarih ile doktorun referans aldığı son adet tarihi arasındaki farktır. Süreç mutlaka hekimiz tarafından takip edilecektir.

Sistemlerinin Gelişimi ve Yeni Kazanılan Beceriler

Döllenmenin gerçekleştiği andan bu yana hızla büyüyen bebek hızla bir yetişkin insanın sahip olduğu anatomik yapıya erişmeye çalışır. Temellerini zaten önceki haftalarda atmış olan 20 haftalık bebeğin organ ve sistem gelişimi yaklaşık olarak aşağıdaki düzeydedir.

  • Sinir Sistemi

  • Beyin olgunlaşmaya devam ederken bebek de artık uyku ve uyanıklık durumuna geçer. Hatta yavaş yavaş kendi uyku düzenini oluşturacak ve sizin gibi o da belli saatlerde uyuyup belli saatlerde uyanık olup ortalığı birbirine katacak.
  • Sinir sisteminin yapı taşı olan nöronların dışında yağ ve protein yapılı miyelin kılıflar bulunur. 20 haftalık bebek deri altında yağ depolarken aynı zamanda nöronların etrafını saran miyelin kılıfları da oluşturur.
  • Çevresel sinir sistemini oluşturan nöronların mesaj iletim kapasitesi ile beraber omurilik de hızla gelişmeye devam eder. Bu da sinir sisteminde merkez ile bağlı olduğu sistem ve organlar arasındaki iletişim ağını güçlenir. Böylece bebek kontrolsüz iskelet hareketlerinden kontrollü hareketlere geçebilir. Bu da ilerleyen haftalarda bebeğin bedenini istemli olarak kontrol edebilmesine yardımcı olacaktır. Öyleyse bilinçli bir şekilde gelecek olan taklalara ve tekmelere hazırlıklı olsanız iyi olur.

Bebeğinizin dolaşım sistemi muazzam bir mekanizma ile çalışıyor. Damarlarda akan kan hacmi artmaya devam ediyor. Kalp damarlardaki kanı atardamarlar aracılığıyla tüm vücuda pompalayıp toplardamarlar ile yeniden kalbe gelmesini sağlıyor. Bütün bunları yapmak için dakikada yaklaşık defa atarak bir yetişkin kalbinden çok daha hızlı çalışıyor.

Artan kan hacmine paralel olarak genişleyen ve kalınlaşan damarlar cilt üzerinde belirginleşir.

Bebek içerisinde bulunduğu amniyotik sıvıyı yutuyor ve sıvı içerisinde yer alan protein, üre, asit ve benzeri maddeleri midesine göndererek ilk sindirim pratiklerini yapıyor. Öyle ki bağırsaklarda sindirim atıkları bile biriktiriyor. Bu atıklar henüz anüsten dışarı atılmıyor, yani şimdilik dışkılama söz konusu değil. Doğumdan hemen sonra atılmak üzere koyu renkli, macun kıvamda bir madde şeklinde bağırsakta birikiyor. Mekonyum adı verilen bu madde ile bebeğinizin ilk kakası olarak tanışacaksınız.

Yavrunuzun en son gelişimini tamamlayacağı sistem, solunum sistemidir. Ancak yine de bebeğin solunum kanalları oluşmuştur ve 20 haftalık bebek tıpkı bir yetişkin gibi soluk alıp-verme mekanizmasını çalıştırıyor. Tabi küçük bir farkla; hava yerine amniyotik sıvıyı alıp veriyor. Solunum kanalları henüz ilkel yapıdadır ve doğumdan sonra yardımsız solunum yapabilmesi için biraz daha gelişmesi gerekiyor.

  • Destek ve Hareket Sistemi

Bebeğiniz bundan sonra daha hızlı uzayacak ve daha hızlı kilo alacak. Çünkü kemikler hızla uzamaya, kalınlaşmaya devam ederken kıkırdak yapılar mineral birikimini hızlandırarak kemikleşir.

Kaslar güçlenir. Bunun sonucunda bebek ellerini ve kollarını kolayca hareket ettirirken parmaklarını çok daha rahat bir şekilde açıp kapatabilir.

Yüz kasları gelişmiştir. Bebeğiniz size anne karnındayken gülücük atabilir, kaşlarını çatabilir hatta şaşkın şaşkın bakabilir.

Damakların altından ilk diş seti gelişmeye başlamıştır. Bu diş kökleri doğumdan sonra bebeğinizin ilk dişleri olarak kendini gösterecektir.

20 haftalık bebeğin böbrekleri tam olarak olgunlaşmamış olsa da süzme birimleri gelişmeye başlamıştır.  Yutma refleksi her hafta daha da gelişen bebek içerisinde büyüdüğü amniyotik sıvıyı içer ve içtiği sıvı ile idrar oluşturur. İdrarını amniyotik sıvı içerisine yapar ve sonra sıvıyı tekrar yutarak yeniden idrar oluşturur.

Önceki haftalarda kız bebeklerde uterus, vajina ve fallop tüpleri gibi dişi üreme sistemi organları oluşmuştu, gebeliğin haftası ise şekillenmeye, büyümeye ve olgunlaşmaya devam eder. Her birinde 1 milyondan fazla olgunlaşmamış yumurta hücresi bulunan ovaryumlar (yumurtalıklar) gelişmeye başlar.

Erkek bebeklerde erkek üreme sistemi organları gelişmişti. Bu hafta şekillenmeye, büyümeye ve olgunlaşmaya devam eder. Testisler şimdiye kadar testis torbasına inmediyse bu hafta inebilir.

20 Haftalık Bebek Cinsiyeti Belli Olur mu?

Kızlarda ve erkeklerde üreme sistemi ile birlikte dış üreme organları da gelişti. Bu nedenle şimdiye kadar bebeğin cinsiyetini öğrenmediyseniz hazır olun. Çünkü muhtemelen ilk ultrason muayenede doktorunuz size bebeğin kız mı yoksa erkek mi olacağını söyleyecektir.

Dilerseniz &#;Bebeğin Cinsiyetini Nasıl Belirleyebilirsiniz?&#; Konulu yazımıza göz atabilirsiniz:

funduszeue.info

Bebeğin gebeliğin 20 haftası aktif bir bağışıklık sistemi yoktur. Sadece cildi saran ve verniks kazeoza denen kremsi tabaka ile cildini amniyotik sıvıda bulunan ve enfeksiyon oluşturabilecek maddelerden korur.

20 Haftalık Bebek Hareketleri

Minik yavrunuzun kemikleri büyüdükçe, kasları güçlendikçe hareketleri de daha çok hissedilir. Artık 20 haftalık bebek hareketleri hissedilebilecek düzeye ulaşmıştır. Fakat ilk kez anne olacak kadınların bu hareketleri hissetmesi pek kolay olmaz. Çünkü hareketler bariz bir tekme ya da dönme şeklinde değil küçük kıpırtılar şeklinde hissedilir. Anne adayı bu kıpırtıları gaz hareketliliği sanabilir.

20 Haftalık Bebekte Duyu Organları Gelişimi

Duyu organlarının her biri beyin üzerindeki farklı noktalar üzerinde kontrol edilir. Sinir sistemi hızla gelişen 20 haftalık bebeğin duyu organları da buna paralel olarak gelişim gösterecektir.

Gözler nihayet baş üzerinde olması gereken yerine ulaştı. Görme reseptörleri sayısını ve işlevini arttırıyor. Göz kapakları henüz kapalı olsa da gözler, gelişen göz kasları sayesinde yuvalarında hareket edebiliyor.

Kulaklar henüz baş üzerinde olması gereken yerde değiller. Yanlara doğru ilerlemeye devam ediyor. Kulak kepçesi dışa doğru belirginleşiyor. Henüz etrafındaki sesleri duyamıyor ancak işitme reseptörleri bir yetişkinin işitme aralığı dışındaki bazı frekansları işitebiliyor.

  • Deri ve Dokunma Duyusu

  • Deri yüzeyinde dokunmaya özelleşmiş almaçların miktarı artar. Bu da bebeğin vücudunda birçok bölgede sıcaklık, basınç, sertlik benzeri uyarıları algılayabilmesine olanak tanır.
  • Deri tabakası yağ depolamaya devam eder. Depolanan yağ miktarı arttıkça miniğinizin buruşuk yerleri dolacak ve zamanla tombul bebek kolları ve bacakları oluşacaktır.
  • Deri yağ depoladıkça şeffaflığını kaybetmeye başlar.
  • Deride henüz ısı yalıtımı yapacak kadar yağ birikmemiştir. Bu nedenle yalıtım yapmak amacıyla çıkan lanugo tüyleri miktarında artış olur.
  • Bebeğin cildiniz amniyotik sıvının olumsuz etkilerinden korumak için cilt yüzeyinde birikmeye başlayan verniks kazeoza adlı kremsi tabaka kalınlaşmaya devam eder.
  • Saç derisi üzerinde saçın çıkacağı kanallar önceki haftalarda oluşmaya başlamıştı. Gebeliğin 20 haftası saçlar, kaşlar ve kirpikler uzamaya devam eder.

 

Tatma duyusu önceki haftalarda gelişmeye başlamıştı, şimdilerde gurme olma yolunda ilerliyor. Amniyotik sıvı aracılığı ile sizin yediğiniz yemeklerin tadına şimdiden aşina.

Tat alma duyusuna paralel olarak koklama duyusu da gelişir. Evet hava yoluyla koku alamaz ancak koku almaçları ile burnundan giren amniyotik sıvıdaki maddelerin kokusunu algılar.

20 Haftalık Bebek Kaç Aylıktır?

Hamilelik süreci uzman hekiminiz tarafından hafta baz alınarak takip edilir ancak bizler gebeliği hafta değil ayla ifade etmeyi severiz. Birine 20 haftalık hamileyim dediğinizde bazen duymak istediği cevap havada kalır. Aslında merak edilen “20 haftalık gebelik kaç aylıktır?” sorusunun yanıtıdır. Öyleyse bu soruyu birlikte yanıtlayalım.

20 hafta= 20&#;7 gün = günlük

/30= 4 ay 20 günlük

Öyleyse 20 haftalık bebek klinik olarak artık 4 buçuk aylıktan biraz fazladır.

20 Haftalık Gebelikte Anne

Evet bebeğiniz 7 günde bile değişti. Peki ya siz? O bu kadar hızlı değişim gösterirken bedeninizin de sürece uyum sağlamak adına birtakım tepkiler göstermesi çok doğal değil mi? 20 haftalık hamilelikte anne adayını neler beklediğini isterseniz birlikte inceleyelim.

Reflü:

Anne adayında en sık karşılaşılan değişimlerin başında gelir. Genişleyen rahim, ağırlaşan bebek kendisine yer açmak adına mideye baskı yapmaya başlar. Bunun yanına gebelik hormonlarının kasları gevşetmesi eklenince, gevşeyen mide kapakçığı kası, bebeğin de baskısıyla açılır ve sindirilmekte olan yemekler mideden yemek borusuna doğru yukarı çıkar.

Soluk alıp vermede zorlanma:

Bebek büyüdükçe diğer iç organları olduğu gibi akciğerleri de sıkıştırmaya başlar. Bunun sonucunda 20 haftalık anne nefes almakta zorlanabilir.

Sık idrara çıkma:

Büyüyen ve ağırlaşan rahim mesaneye baskı yaparak azıcık idrar birikimde bile tuvalete gitme ihtiyacı duymaya sebep olur.

İdrar yolu enfeksiyonları:

Bebeğin mesane üzerine yaptığı baskı idrar kanallarını tıkayabilir. Tıkanan idrar kanalında biriken idrar ise enfeksiyon oluşturarak idrar yolları problemlerine yol açabilir

Ciltte lekelenme:

Hamilelikte en sık görülen problemlerden biri olan cilt lekelenmesi 20 haftadan itibaren daha da belirginleşir. Kalıcı olmayan bu lekelerin doğumdan sonra geçmesi beklenir.

Çatlaklar:

Gebelikte 20 hafta boyunca bebek büyüdükçe karın bölgesi, anne kilo aldıkça ise göğüs, kalça ve bacaklar başta olmak üzere cildin belli bölgelerinde genişlemeler olur. Cilt bu hızlı genişlemeye yetişemediğinde yüzeyde yırtılmalar ve çatlaklar oluşur.

Bel ve sırt ağrıları:

Gebeliği yarıladığınız bu zamanlarda kilo artışına uyum sağlamaya çalışan iskelet sisteminiz zorlanabilir. Bedenin alışık olmadığı bu fazla kilolar ağırlık merkezini bozarak bel ve sırt ağrılarına sebep olabilir.

Hemoroit:

Siz ve bebeğiniz kilo aldıkça rahime uygulanan baskı artar ve bağırsakların anüsten dışarı doğru çıkmaya başlaması hemoroide sebep olabilir.

Kabızlık:

Gebelik hormonları kasların yavaşlamasına sebep olur. Bu etki bağırsak kaslarını da etkileyerek sindirimin yavaşlamasına bunun sonucunda da kabızlığa sebep olur. Kabızlık hemoroidi de tetikleyen olumsuz bir faktördür.

Daha Rahat Bir Hamilelik Süreci için Dikkat Etmeniz Gerekenler!

Gebeliğin haftası sizi rahatsız eden belirtilerde bir azalma olsa da hâlâ bazı sorunlar yaşam standardınızı olumsuz etkileyebilir. Basit önlemlerle bu süreci daha rahat atlatmak mümkün.

  1. Gebelikte sizi rahatsız eden semptomların birçoğu kilo almanızdan kaynaklanır. Bu nedenle 20 haftalık gebelikte beslenme konusunda dikkatli olun. İki canlıyım diye iki kişilik yemeyin.
  2. 3 ana, 3 ara öğün şeklinde ve normal porsiyonlarda beslenmek hem siz hem de bebeğiniz için yeterli olacak, aynı zamanda gereksiz kilo almanızı engelleyecektir. Durum kontrolden çıktığında mutlaka uzman bir diyetisyenden yardım alın.
  3. Fırsat buldukça dinlenin ve gereksiz yere ayakta kalarak kendinizi yormayın.
  4. Konforlu bir uyku için yatmadan önce sıvı tüketmemeye çalışın, bel ve bacaklarınızı yastıklarla destekleyerek uyuyun.
  5. Bel ve sırt ağrılarını azaltmak için kalsiyum bakımından zengin besinler tüketin.
  6. Kabızlık ve hemoroit problemlerinde semptomların ağırlaşmasını engellemek adına lifli yiyecekler tüketin ve egzersiz yapmayı ihmal etmeyin.
  7. Ciltte oluşan koyu lekelerin kalıcı olmasını istemiyorsanız lekeli cildi güneş kremi kullanmadan güneşe maruz bırakmamaya dikkat edin.
  8. Bu haftalarda artma ihtimali yüksek olan çatlakların önüne geçebilmek için kontrollü kilo almaya dikkat etmelisiniz. Cilde esneklik kazandırmak ve cildi nemli tutmak için çatlak kremi ya da doktorunuzun önereceği bitkisel yağları kullanmak da çatlak oluşumunu azaltacaktır.

Kaç Kilo Almalısın?

Kaba bir hesapla 20 haftanın gebeliğin tam yarısına denk geldiğini düşünerek alacağınız toplam kilonun yarısını şimdi almayı beklemek çok yanlış olur. Çünkü kiloyu daha çok gebeliğin son haftaları almanız beklenir. Peki 20 haftalık gebelikte kaç kilo alınır derseniz; yaklaşık olarak 4- 6 kilo almanız beklenir. Bu aralığın üzerine çıkmanız durumunda kontrolü kaybetmeden ele alın. Doktorunuzla konuyu çok geç kalmadan görüşmeli ve gerekiyorsa bir diyetisyenden yardım almalısınız.

Bazı kadınlar mide bulantısı, iştahsızlık ve reflü gibi problemlerin yoğun yaşandığı gebeliğin ilk yarısında kilo almak yerine kilo kaybedebilir. Muhtemelen ilerleyen haftalarda bu semptomların ortadan kalkmasıyla birlikte kilonuz artış göstermeye başlayacaktır.

Gebelikte Yapabileceğiniz Egzersizler

Toplumumuzda egzersizin sadece kilo vermek ya da formda kalmak için yapıldığı yönünde bir yanlış algı var. Oysa sistemlerimizin sağlığı için sağlıklı beslenme kadar hareketli bir yaşam da önemlidir, üstelik hamileyken bile. Peki 20 haftalık gebelikteegzersiz seçeneklerinin neler olduğunu biliyor musunuz?

  • Hafif tempolu yürüyüş
  • Omurga başta olmak üzere kemikleri güçlendirecek esneme hareketleri
  • Grup egzersizleri
  • Pilates
  • Yüzme
  • Yoga
  • Meditasyon

Gebelikte hangi egzersizi, ne yoğunlukta yapacağınıza mutlaka kadın doğum uzmanı ile birlikte karar vermelisiniz. Çünkü bazı gebeliklerde egzersiz size ya da bebeğinize zarar verebilir.

20Haftalık Gebelikte Kontrol Listesi

  1. 20 haftalık gebelik, bebekte genetik anomaliye sahip olma olasılığını ölçmek için amniyosentez ve 4’lü tarama testi yaptırabileceğiniz bir dönem.
  2. Doktorunuz bu hafta ayrıntılı ultrason taraması yapabilir. Bu tarama ile bebeğinizde fiziksel ya da genetik anomali olma ihtimali değerlendirilecektir.
  3. Kitap okumak, gebelik süreci ve bebek bakımı hakkında bilgi birikimi yapmak için güzel bir dönem.
  4. Bebeğin cinsiyetini henüz öğrenmeyenler bu hafta artık kız mı erkek mi olacağı konusunda merakını giderebilir. Artık isim araştırması yapabilirsiniz.
  5. Cinsiyeti öğrendiğinize göre miniğiniz için alışveriş yapmaya başlayabilirsiniz.
  6. Henüz ağırlaşmadığınız bu dönem arkadaşlarınızla dışarı çıkmak, bir araya gelmek ve gebelik heyecanını sevdiklerinizle paylaşmak için mükemmel bir fırsat.

Gebelik, süreç hakkında yeterli bilgi ve desteğe sahip olduğunuz sürece oldukça keyifli geçirebileceğiniz eşsiz bir dönem. Bu nedenle gebeliğin haftası seni ve bebeğini neler beklediğini bilmek sizi rahatlatacaktır.

 

gebeliktehafta

hafta-gebelik-hakkinda-hersey

20 Haftalık Gebelik Kaç Aylık Kaç Gram Olur? 20 Haftalık Hamileyim

20 haftalık gebelikle beraber artık 4 ay 20 günlük hamilesiniz. Bu hafta anne karnı gittikçe belirginleşmiş artık hamile olduğunuz dışarıdan belli olur hale gelmiştir.

20 Haftalık Gebelikte Bebeğin Boyu ve Kilosu Ne Kadar Olmalıdır? Kadın Doğum Doktoru Cem Fıçıcıoğlu Anlatıyor

20 haftalık gebelikte bebeğin kilosu – gram arasında değişir. Boyu ise 25 – 26 cm’ dir.

20 Haftalık Hamilelikte Bebeğin Gelişimi Nasıldır?Kadın Doğum Doktorları Anlatıyor

  1. Hamileliğin haftasında bebeğin bu haftaya kadar kadar kapalı olan göz kapakları ara ara açılır ve bebek göz kırpmaya başlar.
  2. 20 haftalık bebekte işitme, tat alma ve görme gibi duyu merkezleri hızla gelişmeye devam eder. Bebeğiniz bu hafta sizi duyabilir. Ona güzel şeyler söylemeyi, onu büyük bir merakla beklediğinizi demeyi ihmal etmeyin.
  3. Daha önce hamileliği yaşamış olanlar bebek hareketlerini haftadan itibaren hissederken, ilk defa hamilelik geçirenler bebek hareketlerini bu hafta hissetmeye başlar.
  4. Hamileliğin bu haftasında bebeğin saçları oluşmaya başladı, lanugo ismi verilen ince tüyler ise vücudunun her yerini kaplıyor.  Bu tüyler yoğun olarak yüz ve boyun çevresinde bulunur. Bu hafta saçları ve kaşları daha belirgin hal alır.
  5. 20 haftalık kız bebeğin yumurta hücreleri ulaşabileceği maksimum seviyeye ulaşır (6 milyon yumurta hücresi). Bundan sonra artık yeni yumurta hücresi oluşmaz. Mevcut olanların sayısı giderek azalır ve doğumda yaklaşık 1 milyona düşer. Erkek bebeklerde ise testisler belirginleşmeye sarkmaya başlar.
  6. haftada anne karnındaki bebeğin kalbi ve kulakları artık gelişimini tamamlamıştır. Bebek akciğer yapısına alışmak için soluk alıp verir gibi davranır. Kalp atışları hızlanır. Bebeğiniz sindirim sistemi artık sindirim yapabilecek bir düzeye ulaşmıştır.
  7. haftada bebeğin ağırlığı gr arasında değişir. Bu haftadan sonra hamileliğin çeşitli nedenlerden sona erken tıp dilinde, düşük değil, erken doğum olarak adlandırılır.

Bu hafta yapılacak test üçlü testtir. Üçlü test haftlarda yapılabilir. Bebekte down sendromu gibi bir anormallik olup olmadığını tespit eder.

20 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler Nelerdir?

  1. Hamileliğin haftasında hormonlara ve artan kan hacmine bağlı olarak damarlar esnekleşmiştir, bunun sonucunda bacaklarda varisler meydana gelebilir. Varis sorunu yaşanıyorsa varis çorapları giyilebilir ya da ayaklar bedenden yükseğe kaldırarak da kan akışı düzenlenebilir.
  2. 20 haftada anne adayının yüzünde, vücudunda doğumdan sonra geçecek olan geçici kahverengi lekeler meydana gelebilir.
  3. gebelik haftası itibariyle anne adayında baş dönmesi, vücut sıcaklığında artış gibi semptomlar yaşanabilir.
  4. haftada bebekte saç ve kaş miktarı arttıkça bu durum anne adayında mide yanması, mide ekşimesi ve bulantı gibi sorunlara yol açabilir.

20 Haftalık Bebek Hareketleri Nasıl Hissedilir?

Bebeğin hareketleri gebeliğin ilk dönemlerinde çok güçlü değildir. 20 haftalık bebek hareketlerini bebeğin tekmelemesi, yumruklaması şeklindedir.  Bebeğin hareketleri tekme, çarpıntı, sallanma gibi tanımlanabilir. 

20 Haftalık Gebelere Uzman Tavsiyeleri

  1. 20 haftalık anne mutlaka günde su bardağı su içmelidir. Su içmek sizi yorgunluk, ödem gibi gebelik sorunlarından korur ayrıca, anne karnında bebeğin içinde bulunduğu amniyon sıvısının azalmasını önler.
  2. Hamileliğin haftasının en sık karşılaşılan sorunları geceleri mide yanması ve hazımsızlıktır. Yatmadan en az 3 saat önce akşam yemeği yenmeli ve mide de yanmaya sebebiyet verici baharatlı, acılı gıdaların tüketiminden sakınılmalıdır.
  3. Yürüyüş yapmak sağlıklı bir gebelik için mühim bir konudur. Her gün yarım saat yürüyüş yapmayı alışkanlık haline getirmelidir.
  4. Sentetik kıyafetler hamile kadının terleyip hastalanmasına yol açabilir, bu nedenle giysi tercihi pamuklu ve bol kıyafetlerden yana olmalıdır.
  5. Gebelikte östrojen hormonu artışına bağlı horlama problemleri yaşanabilir. Horlamanın önlenmesi için başı yüksekte tutacak kalın yastık kullanılmalı yahut sağ avuç sağ yanakta olacak şekilde yan yatılmalıdır.
  6. Gebelikte günlük demir ihtiyacı 27 mgdır. Demir eksikliği nedeni ile anemi erken doğum , düşük kilolu doğum ve hatta ölü doğum riski artış göstermektedir. Kırmızı et, baklagiller, tahıllar ve sebzeler demir içeren gıdalardır.

20 Haftalık Gebelik Kaç Aylıktır?

  1. 20 haftalık gebelik kaç aylıktır? = 4 Aylık 20 günlük gebesiniz.
  2. 20 hafta 1 günlük gebelik kaç aylıktır? = 4 Aylık 21 günlük gebesiniz.
  3. 20 hafta 2 günlük gebelik kaç aylıktır? = 4 Aylık 22 günlük gebesiniz.
  4. 20 hafta 3 günlük gebelik kaç aylıktır? = 4 Aylık 23 günlük gebesiniz.
  5. 20 hafta 4 günlük gebelik kaç aylıktır? = 4 Aylık 24 günlük gebesiniz.
  6. 20 hafta 5 günlük gebelik kaç aylıktır? = 4 Aylık 25 günlük gebesiniz.
  7. 20 hafta 6 günlük gebelik kaç aylıktır? = 4 Aylık 26 günlük gebesiniz.

Erkek İsimleri Ve Anlamları En Güzel Erkek Çocuk İsimleri Listesi Tıklayınız

Hamilelikte Bebeğin Gelişimi İçin Neler Yemeli? Tıklayınız

En Yeni, Modern Kız Bebek İsimleri Ve Anlamları Tıklayınız

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası