kafamda sivilce çıkıyor neden / Saç Derisinde Neden Sivilce Çıkar?

Kafamda Sivilce Çıkıyor Neden

kafamda sivilce çıkıyor neden

Erkeklerde Boyunda Ve Ense K&#;k&#;nde Sivilce Neden &#;ıkar Ve Nasıl Tedavi Edilir?

Haberin Devamı

Ense kökünde oluşan sivilcelerin nedenleri yaygın bir şekilde hormonlardaki bazı dengesizliklerden kaynaklanır. Hormon bozuklukları ise genellikle bu sivilcelere yol açar.

Erkeklerde Boyunda ve Ense Kökünde Sivilce Neden Çıkar veNasıl Tedavi Edilir?

Erkeklerde ense kökünde meydana gelen sivilceler, pek çok nedenden kaynaklanabilir. Ensedeki sivilceler genellikle, saçınızdaki yağın ense bölgesinde bulunan gözenekleri tıkamasının bir sonucu şeklinde ortaya çıkar. Özellikle de uzun ve çok sık yağlanan saçlarınız varsa bu durumda ense sivilceleri ile sıkça karşılaşılır.

Kafa bölgesinde meydana gelen yağlanma, yastık ve çarşaf gibi temas ettiğiniz nesnelerde birikir. Yastık kılıfları ve çarşafınızı düzenli bir şekilde değiştirmezseniz, bir sabah uyandığınız zaman ensenizde pek çok sivilce ile karşılaşabilirsiniz. Bazı losyonlar, saç kremleri, şampuanlar ve saç bakım ürünleri, gözeneklerinizi tıkayarak bu sorunla karşılaşmanıza neden olabilir. Bazı zamanlarda ensenizdeki kılların yanlış bir yöne doğru büyümesi sonucunda ensede kıl dönmeleri de meydana gelebilir.

Haberin Devamı

Dokunduğunuz zaman acıyan şişkin kıl dönmeleri de ensede bulunan sivilcelere neden olabilir. Ense ve boyunda çıkan sivilceler, yeni bir şampuan kullanımından farklı cilt sorunlarına kadar pek çok nedenden dolayı ortaya çıkabilir. Ense ve boyun sivilceleri ise birden belirir ve düzenli tedaviye ve temizleme rağmen uzun bir süre geçmez. Bu durumun asıl nedeni ise, ensedeki derinin çok daha kalın olması ve iyileşmeyi de önemli ölçüde güçleştirmesinden kaynaklanır.

Ense Kökünde Sivilce Oluşumunun Önlenmesi

Saç derinizde meydana gelen sivilce oluşumunu fark ettikten sonra, akneleri hiçbir zaman sıkmamalısınız. Bir hastanenin dermatoloji uzmanında ya da cildiye bölümüne, baş derisinde sivilce oluşumu şikayeti ile başvurabilirsiniz. Dermatoloğunuz ise, saç derisine çeşitli analizler yaparak, gerekli görülen tedaviye başlar.

Ense temizliğine de çok önem vermeniz gerekir. Her gün yüzünüzü yıkıyorsanız, aynı şekilde ensenizi de yıkamanız gerekir. Ense aşırı terleyen, bakteri oluşumuna müsait ve çok çabuk kir toplayan ve toz tutan çok önemli bir vücut bölgesidir. Sivilce oluşmasını istemiyorsanız, bu bölgenin temizliğine çok özen göstermeniz gerekir.

Haberin Devamı

Su içmek, vücudun tüm işlevleri için oldukça önemlidir. Aynı zamanda sivilce oluşumunu önlemek ve vücudunuzun nemini korumak için de bol bol su içmeniz gerekir.

Eğer saçlarınız yağlı ise bu bölgeye temas etmeleri ise sivilce oluşumunu önemli ölçüde tetikler. Uzun saçlarınızı toplayarak ya da keserek ve ensenize değmemesini sağlayarak ense kökünde sivilce oluşumundan kolaylıkla kaçınabilirsiniz.

Sadece aknelerin üzerine bir salisilik asit içeren krem uygulayarak, sivilcelerde meydana gelen iltihaplanmayı kolaylıkla önleyebilirsiniz. Antibakteriyel, antibiyotik ve salsilik asit içeren kremlerin kullanılmasına rağmen sivilceleriniz hala geçmiyorsa dermatoloji uzmanınızdan ağız yolu ile alabileceğiniz bir antibiyotik ilaç isteyebilirsiniz. İçeriğinde sülfür bulunan kremler ve şampuanlar, saç derinizde de onarım etkisi yaratır.

Haberin Devamı

Evde uyguladığınız yöntemler, antibiyotik ilaçlar ve kullanılan kremler herhangi bir işe yaramadıysa ve sivilce oluşumu hala devam ediyorsa cerrahi bir müdahale gerekir. Bir plastik cerrahının yapacağı bir cerrahi müdahale ile iltihaplı sivilceler kolay bir şekilde alınabilir. Sivilcenin alındığı bölgeye özel olarak da bazı solüsyonlar uygulanarak, daha sonradan meydana gelecek sivilceler de önlenmiş olur.

İltihaplı Sivilce Neden Olur, Nasıl Ge&#;er? İltihaplı Sivilceye Ne İyi Gelir?

 İltihaplı Sivilce Neden Olur?

 Enflamatuar sivilceden kaynaklanan komedonlar, iltihapla dolu oldukları için sarımsı görünebilir veya mini kistlere dönüşenler için şişmiş bir görünüm olabilir. Yanağınızda yalnızca bir tane iltihaplı sivilce varsa, buna gerçekten iltihaplı sivilce denemez. Bu tip sivilce, sivilcelerin çok sayıda olmasına, yüzün çeşitli bölgelerine dağılmasına neden olur.

 En iyi çabalarınıza rağmen iltihaplı sivilcenizin geçmediğini düşünüyorsanız, bunun nedeni doğru tedaviyi almamanız olabilir. Aslında, bu çok özel sivilce türü hedeflenen bakımla tedavi edilmelidir. Hafif sivilceyi tedavi ederken onu hafifletmeyi ummak imkansız.

 Enflamatuar sivilceler mutlaka doğru bakımı ve doğru tedaviyi reçete edecek bir dermatolog tarafından yapılmalıdır. Evde ayrıca, kişiye özel bir rutin benimsemelisiniz. Sabah ve akşam cildinizi, arındırıcı ve sebum düzenleyici tedavilerle (örneğin çinko, salisilik asit, asit glikolik içerir ) tedbirli bir şekilde temizleyin.

 İltihaplı Sivilce Nasıl Geçer?

 Sebum üretimini düzenleyerek cildi matlaştırarak parlak görünümü sınırlandırır. Ayrıca, hasar görmüş cildin kendini korumak için daha fazla sebum üretme riski altında kurutmamak için epiderminizi iyice nemlendirmeyi unutmayın. Sebum, yağ bezleri adı verilen saç köklerine bağlı bezlerin ürettiği yağlı bir maddedir.

 Akneli kişilerde bu bezler ölü deri hücreleriyle karışan ve folikülleri tıkayan bir tıkaç oluşturan fazla sebum üretir. Hormon aktivitesi, akne oluşumuna veya lezyon sayısında artışa neden olabilir. Ergenlik hormonları, yağ bezleri tarafından sebumun büyümesini ve üretimini güçlü bir şekilde uyarır. Yağ bezleri hormonal değişikliklere son derece duyarlıdır. Yağ bezleri üzerinde en belirgin etkiye sahip olan hormonlar, androjenik erkek hormonlarıdır. Erkekler ve kadınlar tarafından salgılanırlar ancak erkek vücudunda seviyeleri daha yüksektir.

 İltihaplı Sivilceye Ne İyi Gelir?

 Sivilce teşhisi lezyonların özelliklerine göre konur. Doktorunuz bu lezyonlar için diğer olası açıklamaları ekarte etmek için bir fizik muayene yapabilir ve tıbbi ve kişisel bir geçmiş alabilir.

İltihaplı Sivilce Belirtileri Nelerdir?

 Sivilce belirtileri kişiden kişiye değişir, şu şekilde kendini gösterebilir:

Derin sivilce sıklıkla sırtta ve göğüste görülür. Genellikle tedavisi en zor akne şeklidir ve yara izine eğilimlidir. Derin sivilce, çoğunlukla cilt yüzeyinde veya bazen cildin daha derin katmanlarında görülen püstül ve kistlere sahiptir. Kırılırsa, salınan irin başka lezyonların oluşmasına neden olur.

 Derin sivilce iz kalmasına neden olabilir. Derin sivilcelerden kadınlara göre daha sık etkilendikleri için erkekler daha sık yara izleri yaşar.

Sa&#; Derisinde Neden Sivilce &#;ıkar?

Saç derisinde çıkan sivilceler, oldukça rahatsız edici bir durumdur. Saçların arasında olduğu için dışarıdan görünmese de, şişlik, kızarıklık ve kaşıntı hissi ile kişiyi rahatsız edebilir. Ayrıca saçınızı tararken de canınızın acımasına sebep olabilir. İşte, saç derisinde sivilce çıkmasının nedenleri ve çözümü:


Saç Derisinde Neden Sivilce Çıkar?

  1. Saç derisindeki sivilcelerin birden fazla nedeni olabilir. Bu sorunun en yaygın nedeni, fazla sebum üretimidir. Özellikle yağlı saç derisinde görülen bu durum, sebumun ortaya çıkardığı aşırı yağlanma neticesinde görülür. Fazla yağlanma olan saçta gözenekler tıkanabilir ve sivilce oluşumu hızlanır.
  2. Saç derisini temizlememek, aşırı nem ve hava kirliliği de sivilceye neden olur.
  3. Saç köklerinin sürekli terlemesi ve saçları çok sıkı bir şekilde toplamak, köklerin nefes almasını engeller. Bu da sivilce oluşumuna zemin hazırlar.
  4. Saç derisindeki kistler, seboreik dermatit ve kepek de sivilcenin nedenleri arasındadır. 
  5. Stres, uyku eksikliği, seyahat ve kortizol seviyelerinin yükselmesi de vücudun yağ üretme olasılığını artırır.

Saç derisindeki sivilce sorunu geçmek bilmiyorsa veya çoğalıyorsa, en kısa zamanda dermatoloğa başvurmanız gerekir.


Saç Derisindeki Sivilce Nasıl Geçer?

  1. Sivilceli kafa derisi için, peeling özelliği olan şampuanları tercih edebilirsiniz.
  2. Sebum oranını dengeleyen şampuanlar, saç derisine bakım yaparak sivilce oluşumunu azaltır.
  3. Nem oranını korumak için, jöle, sprey, wax gibi ürünlerden uzak durmak gerekir. Bu tür saç şekillendiriciler, gözeneklerin tıkanmasına yol açar.
  4. Saç şekillendiricileri saçların ucuna ve boylarına sıkmak daha az risksiz olacaktır. 
  5. Sivilceli saç derisini kaşımak ve sert bir şekilde taramak da sivilcelerin yayılmasına neden olabilir.
  6. Saçlarınız çok yağlanıyorsa, bir süre saç bakım yağları kullanmayı erteleyebilirsiniz.

Hafif ve orta dereceli sivilceler için, aşağıdaki bileşenlerden oluşan saç bakım ürünlerini deneyebilirsiniz.

  1. Glikolik asit: Mikro bakterileri öldürür.
  2. Salisilik asit: Ölü deri hücrelerini eksfoliye eder.
  3. Çay ağacı yağı: Antibakteriyel özelliği ile sivilcelerle savaşır.
  4. Jojoba yağı: Şampuanın içerisine jojoba yağı ekleyerek sivilceleri azaltabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Saçlar neden yağlanır?
  2. En iyi saç bakım yağları
  3. Saç kırıklarına ne iyi gelir?
  4. Saçın kabarması nasıl önlenir?

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir