edp parfüm kalıcı mı / Eau De Toilette Nedir? Eau De Toilette ve Parfüm Farkı - Trendyol Blog

Edp Parfüm Kalıcı Mı

edp parfüm kalıcı mı

Eau De Toilette Parfüm: Eau De Toilette Nedir?

Eau De Toilette Parfüm: Eau De Toilette Nedir?

Parfüm, çeşitli notalara sahip kokuların birleştirilmesiyle ortaya çıkan bir karışımdır. Bu karışımlar, farklı şekillerde oluşturulabilir. Bu durum farklı parfüm türlerinin çıkmasına neden olur. Eau de toilette, neredeyse herkes tarafından bilinen bir parfüm türüdür. Bir diğer tür ise eau de parfum olarak isimlendirilir. Peki bunlar ne anlama gelir?

“Eau de toilette parfüm ne demek?” sorusuna, kısaca kalıcılığı 4-6 saate kadar olan kokular şeklinde cevap verebiliriz. Eau de parfumlerin kalıcılığı ise daha yüksektir. Kokuların üzerinde yer alan bu ibareleri bildiğinizde kendiniz için uygun olan parfümü çok daha kolay bir şekilde seçebilirsiniz.

Eau De Toilette Ne Demek?

Eau De Toilette Ne Demek?

“Eau de toilette nedir?” sorusunun cevabı, sadece kokunun kalıcılık süresi ile ilgili değildir. Fransızca kökenli olan bu ifade, parfümün koku konsantrasyonunu belirtmek için kullanılır. EDT parfümler içerisindeki koku bileşenlerinin oranı yaklaşık %5-15 aralığındadır. EDP’lere göre daha az yoğun olan eau de toilette parfümler, bu sayede günlük kullanım için uygun hâle gelir. Yoğun bir kokuya sahip olmamaları sayesinde kullanan kişiye ve çevreye rahatsızlık vermezler.

Eau de toilette parfümlerde genellikle üst nota hâkimdir. Dolayısıyla parfümü sıktığınız anda baskın bir koku duyarsınız. Parfümün içeriğindeki alkol, bu baskın kokunun bir süre sonra hafiflemesini sağlar. Zaman içerisinde koku tamamen kaybolur. Bu nedenle EDT parfümlerin gün içinde tekrar uygulanması gerekir. Kendi belirlediğiniz sıklıklarla parfümünüzü tazeleyerek sevdiğiniz kokuyu tüm gün üzerinizde taşıyabilirsiniz. Bu sıklığın 4 saatten uzun olmaması tavsiye edilir.

Eau De Toilette ve Parfüm Arasındaki Fark Nedir?

Eau De Toilette ve Parfüm Arasındaki Fark Nedir?

Eau de toilette ve parfüm arasındaki fark oldukça belirgindir. Aslında her ikisinin içeriğinde de alkol, koku bileşenleri ve su bulunur. Ancak ikisi arasındaki temel fark eau de parfumdeki koku bileşenlerinin konsantrasyonunun daha yüksek yoğunlukta olmasıdır. EDP’lerdeki koku konsantresi oranı %15-20 aralığındadır. Eau de toillette parfümlerin koku yoğunluğu nispeten daha düşüktür.

EDT ve EDP arasındaki temel farklardan biri de etanol yani alkol miktarıdır. EDP’lerde etanol oranı sudan daha yüksektir. EDT parfümlerde ise su oranı etanolden daha fazladır. Bu da EDT’leri günlük kullanım için ideal hâle getirir. Hafif yapıları sayesinde bu parfümler, koku yoğunluğundan kaynaklı herhangi bir rahatsızlığa yol açmaz. Daha yoğun bir etki elde etmek için EDT ibareli parfüm ve deodorant setlerini tercih edebilirsiniz. İki ürünü beraber kullandığınızda hafif yoğunluktaki kokuyu daha uzun süre kalıcı hâle getirmeniz mümkün olur.

Eau De Toilette Nasıl Kullanılmalıdır?

Eau De Toilette Nasıl Kullanılmalıdır?

Parfümden yüksek verim alabilmek ve kokunun kalıcılığını uzun süre korumak gibi önemli noktalar için “Eau de toilette nasıl kullanılır?” sorusunun cevabı önem kazanır. Bu konuda dikkat edilebilmesi gereken ilk nokta mevsimdir. Sıcak ve nemli havalarda eau de toilette parfüm kullanılması önerilir. Düşük etanol miktarıyla bu parfümler, sıcak havalarda EDP’lere kıyasla daha uzun sürede buharlaşır. Ayrıca eau de toilette kokular, hafif yapıları sayesinde sıcak havalarda cildi rahatsız etmez.

Eau de toillette kullanımına dair önemli bir nokta da parfümün tazelenmesi gerekliliğidir. Özellikle yaz aylarında parfümlerin yanı sıra vücut spreyi gibi ürünleri de kokunuzu tazelemek için tercih edebilirsiniz. EDT kullanımına dair bir diğer nokta ise bu parfümlerin uygulanma yeridir. EDT parfümler temiz ve kuru cilde sıkılmalıdır. Birbirinden eşsiz kokulara sahip EDT parfümler ile baş döndürücü bir etki yaratmak için bu püf noktalara ve Trendyol’a güvenebilirsiniz. Birkaç tıklamayla sipariş verip parfümünüzü adresinizden teslim alabilirsiniz.

Parfüm Sınıflarıyla İlgili Sıra Dışı Bilgiler

Parfüm Sınıfları ve Parfüm Sınıflarında Jammy Perfume’nin Yeri

Biliyoruz ki parfümler kendi aralarında Eau De Cologne (EDC), Eau De Totilette (EDT) ,Eau De Parfüm (EDP) ve Perfume olmak üzere  4 sınıf olarak ayrılmaktadır. Peki ya bunların arasındaki farklar nelerdir? Gelin bir onları ele alalım. Aslında parfümleri böyle ayıran içinde ki esans oranıdır. Şimdi esans oranlarına göre azdan-çoğa doğru sıralayalım.

EDC(Eau De Cologne)

Yoğunluk oranı en az olan parfümlerdir. İçerisindeki esans oranı %5’i geçmez. Genellikle aşırı kokuya hassasiyeti olan kişiler tarafından tercih edilir. “Hafif” diye nitelendirilen bir parfüm olduğundan çok fazla tercih edilmez. Kalıcılığı ve yoğunluk bakımından en zayıf olanıdır.

EDT(Eau De Toilette)

Yoğunluk oranı edp parfüme göre daha düşük, orta seviyededir. İçerisindeki esans oranı %5-7 civarına kadar çıkabilmektedir. Günlük kullanım için ideal, her mevsim kullanılabilen parfümlerdir. Kalıcılığı orta derecededir.

EDP(Eau De Parfume)

Yoğunluk ve kalıcılık olarak ikinci sıradadır. Esans oranı %7-15 civarına kadar çıkabilmektedir. “Kalıcı parfüm” diye nitelendirilen parfümlerin tamamı Edp’dir. Günlük olarak pek tercih edilmezler. Yazın çok ağır olacağından, genellikle kışın kullanılan parfümlerdir. Özellikle yaz akşamlarının vazgeçilmezidir.

PERFUME

Kalıcılık oranı en yüksek parfüm segmentidir. İçerisinde %15 ve %40 arasında değişen bir oranla koku özü bulunur. Kokuların en güçlü ve kalıcısıdır.En yoğun kokuya sahiptir.

Jammy Perfume sizlere “Perfume” segmenti ürünler sunmaktadır. En yoğun ve en kaliteli kokuya Jammy Perfume sayesinde sahip olabilirsiniz!




Ayrıca {{ başlık }} içinde

Eau De Parfum ile Eau De Toilette Arasındaki Fark Nedir?

Sonsuz çeşit koku arasından parfüm seçmek çok zor, bunda hemfikiriz. Parfümler temelde Eau de parfum ve Eau de toilette olarak ikiye ayrılır. Aslında ikisinde de koku esas olarak aynıdır. Ancak alkol ve sudaki parfüm yağı oranına göre parfümlere isim verilir. Bu yazıda eau de parfum ve eau de toilette arasındaki gerçek farkı açıklıyoruz!

Parfümünüzün konsantrasyonu kokusunun cildiniz üzerinde ne kadar süre kalacağını belirler. Eau de parfum ile eau de toilette arasındaki temel fark, parfüm yağı hacmindedir.

Eau De Parfum ile Eau De Toilette Arasındaki Fark Nedir

EDP ​​parfüm

Bir Eau de parfum (EDP), yaklaşık % 15-20 oranında yüksek dozda parfüm yağları ile yapılır. Kalıcılığı yaklaşık 6 saat kadar devam eder. EDP parfümlerin üst notaları (bir parfümün serbest bıraktığı ilk koku) solduktan sonra, orta notaları veya kalp notaları belirginleşir. Bunlar bir eau de toilette'den çok daha yoğun olduğu için, akşam giyimi ve gece eğlencesi için idealdir. 

False

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası