wifi ağında oturum açın superonline / Ev İnterneti İsim ve Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır? | Vodafone Blog

Wifi Ağında Oturum Açın Superonline

wifi ağında oturum açın superonline

Yeni bir internet bağlantısı yapıldığında veya belirli periyotlarda var olan bağlantının Wi-Fi ismi ve şifresinin güncellenmesi gerekebilir. Bu yazımızda evde Wi-Fi ismi ve şifresini pratik ve kolay bir şekilde nasıl değiştirilebileceğinden bahsettik.

Evde İnternet (Wi-Fi) İsmi Nasıl Değiştirilir?

İnternet sağlayıcıları sayesinde pek çok bilgiye anında ulaşmamız mümkün kılınır. Günümüzde evlerin çoğunda internet erişimini sağlayacak kaynaklar bulunmaktadır. Bu kaynaklara Wi-Fi ile birden fazla cihaz aynı anda giriş yapabilmektedir. Bu giriş için bağlanacağız Wi-Fi ismini ve şifresini bilmeniz gerekmektedir. Bazı durumlarda ise Wi-Fi ismini değiştirmek isteyebiliriz. Bu durumların başında ise elbette güvenlik gelmektedir. Evde düzenli olarak kullanılan kablosuz ağ internet adını değiştirmek önemli bilgilerimizin korunmasında etkili rol oynamaktadır. 

Günümüzde siber suçlar ile müdahale etmek için bizlerde dikkatli olmalı ve verilerimizi elimizden geldiği kadar korumaya özen göstermeliyiz. Bunun için evde internet ismini ve şifresini düzenli aralıklarla değiştirmeliyiz. Bu işlem zannedildiği kadar zor değildir. Modem markaları arasında farklılıklar olsa da temelinde aynı işlemler yapılmaktadır.  Evde Wi-Fi ismini değiştirmek için sahip olduğunuz modem markasının IP adresinden kullanıcı adınız ve şifreniz ile arayüze girerek bu işlemi yapabilirsiniz.  Böylece evde internet adı değiştirme işlemini çok kısa sürede tamamlayabilirsiniz. Yazının devamında ise evde Wi-Fi şifresi nasıl değiştirilir? Sorusunun yanıtı da bulabilirsiniz.

Evde İnternet (Wi-Fi) Şifresi Nasıl Değiştirilir?

Wi-Fi ismini değiştirmek kadar bir diğer önemli şey ise Wi-Fi şifresini değiştirmektir. Bu iki işlemi gerçekleştirmek için aynı adımlar izlenir. 

  • Öncelikle cihazınızın internete bağlı olduğundan emin olun. 
  •  “Gelişmiş” seçeneğine tıklayın.
  • http:// sitesine “İlerle” komutuna tıklayarak devam edin.
  • Mobil cihazınızın internetini açın.  Adres çubuğuna varsayılan IP adını yazınız. Bu işlemden sonra sistem sizi modeminizin arayüz paneline yönlendirecektir.
  • Adres çubuğuna http://  yazın ve tıklayın.
  •  Kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yapın.
  •  Kablosuz ağ ayarları Wi-Fi sekmesine tıklayın. Açılan sayfada yer alan güvenlik şifresi ya da ağ şifresi kısmından önceki şifreyi silerek kendiniz yeni Wi-Fi ismini yazabilirsiniz.

Şifre belirlerken dikkatli olmanız gerekmektedir. Pek çok şifre akla gelebilir veya kolaylıkla kırılabilir. Bu sebeple daha karmaşık şifreler tercih etmelisiniz.  Şifreniz en az 8 karakterden oluşmak zorunda olması aslında iyi bir şeydir.  Karakterler arttıkça ve kullanılan karakterler çeşitlendikçe çözülmesi daha karmaşık olacaktır. Bu sebeple şifrenizin içinde harf, sayı, sembol kullanmanız sizin için çok daha güvenli olacaktır. Kolaylıkla bulunabilecek doğum tarihleri, özel günler, ardışık sayılar gibi şifreleri tercih etmemeniz en doğrusudur.

Daha güçlü fireler için kelimeler kullanabilirsiniz. Sevdiğiniz bir dizi veya film olabilir. Bunun için ise sesli harfleri çıkarıp şifre yapmak daha güvenlidir. Örneğin Game of Thrones dizisinin hayranısınız. Bu dizinin ismini şifre yapabilirsiniz. “Gmfthrns” 7  karakter oldu. 8 karakter zorunluluğunu unutmayın. Buna ek olarak sayı ve sembol girmeniz en doğru seçenek olacaktır. Hatta harflerin bazılarını büyük bazılarını küçük yapabilirsiniz. “GmFtHrNs1” gibi bir şifre ortaya çıkacaktır. 

Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise daha önce kullanılan şifrelerin kullanılmaması ve başka hesaplarda kullanılan şifrelerin Wi-Fi şifresi olarak tercih edilmemesi gerektiğidir. Wi-Fi şifrenizi birileriyle paylaşırken aynı anda özel hesaplarınızın şifresini paylaşmak istemezsiniz.

Bu yazımızda sizlere adım adım evde internet şifre değiştirme işleminin yanı sıra Wi-Fi adı ve şifresinin belirli aralıklarla güncellemenin öneminden bahsettik. Sizler de verilerinizin gizliliği ve güvenliği için şifrelerinizi sıklıkla değiştirerek daha güçlü bir güvenlik ağı oluşturabilirsiniz. 

Ev İnterneti İsim ve Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır?

 

Teknolojik cihazların kablosuz olarak internete bağlanmasını sağlayan Wi-Fi teknolojisi, kablosuz bağlantı alanı anlamına gelir. İşyerinde veya evinizde şifre koymanız durumunda, modeme izinsiz girişler engellenebilir. Bu nedenle de kütüphane gibi herkese açık alanlar dışında internet erişimi şifre ile kısıtlanır. Wifi şifresi sayesinde internetinize izinsiz şekilde girmek isteyen kişileri engelleyebilirsiniz. Wi-Fi şifresi kablosuz bağlantıda güvenliği sağlamak için belirlenen özel şifre olarak da tanımlanabilir. Kablosuz ağ güvenlik ayarlarını güçlendirmek internetinizi başkalarının kullanmasını engellemek gibi farklı nedenler doğrultusunda şifre koymayı tercih edebilirsiniz. Güvenliği arttırmak için Wi-Fi adı ve şifresi değişimi önemlidir. İnternet servis sağlayıcıları size internet bağlantısı verirken Wi-Fi adını ve şifresini de sizin adınıza belirler. En başta belirlenen bu ad ve şifre internet servis sağlayıcının belirlediği güvenlik ayarları ile şekillenir. Siz isterseniz zaman içerisinde veya internetiniz bağlanır bağlanmaz kendi internet ağ bağlantınıza özel bir isim verebilir ve şifrenizi de kendiniz de belirleyebilirsiniz. Peki, ev internet şifresi değiştirme nasıl yapılır?

 

Ev İnternetinde Değişiklik Yapmak

 

Ev internet modem şifresi değiştirme işlemi oldukça kolaydır. Fakat şifrenin girilme süreci sizin belilediğiniz zorluğa ve uzunluğa göre değişkenlik gösterebilir. Evinize misafir gelen kişiler internete bağlanmak istediğinde bu zorlu adı ve şifreyi hatırlamak zaman zaman sizi zorlayabilir. Ev internet wifi şifresi değiştirme işlemi aynı zamanda internetinizi özelleştirmenizi ve kolaylaştırmanızı sağlar. Diğer yandan dışarıdan gelen izinsiz kullanımların önüne geçmek de mümkün olur. Bu nedenle de evdeki wifinin şifresini değiştirme yönünde yapılan araştırmalar oldukça geniş kitlelere yayılmaktadır. Biz de bu anlayış ile sizler için ev interneti isim ve şifre değiştirmehakkında detaylı bir yazı hazırladık.

 

Wifi Şifresi Nedir?

 

Evdeki wifi şifresini değiştirme işleminin detaylarına geçmeden önce Wi-Fi hakkında detaylı bilgi edinmek avantaj sağlar. Kısaca, kullandığınız internet ağını diğer kullanıcılardan koruyan parolaya Wi- Fi şifresi adı verilir.  İnternet aboneliği satın aldığınızda internet sağlayıcınızın size verdiği bir şifre vardır. Fakat bu şifre isteğe bağlı olarak özelleştirilebilir.  Ev interneti şifre değiştirme aslındaverilen bu güvenlik parolasını kendi belirlediğiniz yeni bir parolayla değiştirmektir. Wi-fi şifresi her kullanıcının kendine ait bir giriş anahtarı olarak kabul edilebilir. Anahtarınızı kendi kafanızda rahatlıkla tutabileceğiniz bir isimle ve şifreyle kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Wi-fi size özel bir internet ağı alanı sunmanın yanı sıra, internetinizi güvenli şekilde kullanmanıza da yardımcı olur. Bu alanı korumak ve kendi istediğiniz gibi kullanmak için evdeki modemin şifresini değiştirme yoluna gidebilirsiniz. Eğer seçtiğiniz şifre güçlü değil internet ağınız herkesin kullanımına açık olacaktır. Bu nedenle güçlü ve sadece sizin bildiğiniz bir şifre belirlemeye odaklanmalısınız. 

 

Wifi Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır?

 

Kablosuz ağınızı güvenli şekilde kullanmak için ev wifi şifre değiştirme işlemini yapabilirsiniz. Modem şifresi değiştirme ile wifi şifresi değiştirme kavramları aynı anlama gelir. Aslında Wifi modeme giden önemli bir bağlantıdır. Wifi şifresi ne kadar güçlü ve benzersiz olursa ağ bağlantınızı da o kadar koruma altına alabilirsiniz. Bu nedenle şifre değiştirirken yeni şifrenizin güçlü bir şifre olması için şifrede sayı veya farklı işaretler kullanabilirsiniz. Ev interneti isim değiştirme aşamasında, seçeceğiniz adı kendi adınız olarak belirlememeniz önemlidir. Çünkü, Wifi ağınız bu şekilde kolaylıkla bulunabilir ve çeşitli şifre denemeleri ile zaman içerisinde kırılabilir. Ev modem şifre değiştirme nasıl yapılır merak ediyorsanız izlemeniz gereken adımlar aşağıdaki gibi listelenebilir;

  • • Wifi bağlantınızın açık olup olmadığını kontrol edin,
  • • Wifi ağınıza bağlı olan herhangi bir cihazdan web tarayıcısını açın
  • • İnternet tarayıcısının adres alanına “” sayılarını yazın
  • • Sayfanın açılmaması durumunda “”, “” veya “” sayılarını ard arda deneyebilirsiniz,
  • • Ekranınızda açılan sayfada modem arayüzüne girmek için kullanıcı adı ve şifre istenir,
  • • Kablosuz ağı bağlantınızın adını ve şifresini bilmiyorsanız internet sağlayıcınız ile iletişime geçerek kolaylıkla öğrenebilirsiniz,
  • • Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan menü aracılığıyla “Kablosuz Ağ Ayarları” seçeneğine tıklayın,
  • • Bu alandan “Ağ Şifreleme” bölümüne ilerleyin,
  • • Ağ Şifreleme kısmından kolaylıkla wifi adını ve şifresini değiştirebilirsiniz.

 

Telefon Üzerinden  Wifi Adı ve Wifi Şifresi Nasıl Değiştirilir?

 

Ev interneti adı değiştirme veya şifre değiştirme işlemleri için bilgisayar kullanmanıza gerek yok. Bu işlemi telefon üzerinden de kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Telefon üzerinden, internet şifre ve ad değişimi için aşağıdaki yolları takip etmeniz yeterli;

  • • Modem arayüzüne girmek için Wifi bağlantınızın açık olup olmadığını kontrol etmelisiniz,
  • • Telefonunuz üzerinden herhangi bir internet tarayıcısını açın. Bu Google veya farklı bir tarayıcı olabilir.
  • • Sayfada yer alan adres çubuğuna yazıp enter tuşuna basın,
  • • Açılan sayfada mevcut olan kullanıcı adı ve şifrenizi girin.
  • • Giriş yaptıktan sonra “Kablosuz” yazan bölüme tıklayarak kablosuz ağ ayarlarına kolaylıkla erişim sağlayabilirsiniz.
  • • Kablosuz ağ şifreleme ya da “Kablosuz Ağ Ayarları’’ kısmına ulaştıktan sonra ilgili bölüme tıklayarak var olan şifrenizi ve Wifi kullanıcı adınızı hızlı şekilde değiştirebilirsiniz.

 

Yeni WiFi Şifresi Belirlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Ağ güvenliğiniz için güçlü bir WiFi şifresi oluşturmak oldukça büyük önem taşır. Aşağıdaki yöntemlerden yararlanarak kendinize güvenli ve kırılması zor bir WiFi şifresi oluşturabilirsiniz;

  • • Seçeceğiniz Wifi şifresi minimum 8 karakterden oluşmalıdır: Harfler, sayılar ve sembollerin bir karışımını elde etmeli ve şifrenizin kolay tahmin edilmesinin önüne geçmelisiniz. Fakat sık sık tekrarlanan ve kişiler arası yaygın olan şifrelerden de kaçınmalısınız. bu durumda şifreniz ne kadar uzun olursa olsun kolaylıkla kırılabilir.
  • • Kelimeleri yanlış yazarak tahmin edilmesini zorlaştırabilirsiniz. Eğer şifrenizde bir kelime kullanacaksanız bu kelimeleri farklılaştırarak kullanmanız mümkün Örneğin; İstanbul yazmak yerine İstnbl şeklinde yazarak şifrenizi oluşturabilirsiniz.
  • • Rakam ve harflere ek olarak sembol de kullanarak şifrenizi daha güçlü bir hale dönüştürün. !,’,^gibi işaretler sayesinde oldukça basit bir şifreyi dahi kırılması zor bir hale dönüştürebilirsiniz.
  • • Başka hesaplar için kullandığınız şifreyi,WiFi şifresi olarak kullanmaktan kaçının. Birden fazla hesap için aynı şifreyi kullanmaktan ve tarihi geçmiş şifrelerinizi yeniden uygulamaya sokmaktan geri durmalısınız. Örneğin banka için kullandığınız bir şifreyi aynı zamanda WiFi şifreniz olarak belirlediğinizde kendinizi farklı alanlarda riske sokmuş oluyorsunuz. İstemeden karşılaşmak istemediğiniz durumlara maruz kalmamak için, şifrelerinizi benzersiz yapmanız oldukça önemli.

 

Vodafone Modem Şifresi Değiştirme

 

Vodafone modem şifre değiştirmek için tarayıcınızın adres çubuğuna yazarak başlayabilirsiniz. Adres çubuğuna yazdığınız ibare sonucunda, karşınıza bir adres çıkacak. Bu adresin giriş ekranında kullanıcı adı ve şifre kısmına admin yazarak kolaylıkla giriş yapabilirsiniz.  Açılan arayüzde ayarların altında yer alan kablosuz ağlar kısmına tıklayarak, modem şifre ve isim değişikliğine gidebilirsiniz. Vodafone aracılığı ile şifre değiştirmenin yanı sıra daha pek çok eylemi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin, Vodafone resmi sitesi üzerinden karşılaştığınız sorunlara yanıt bulabilir veya ADSL internet nedir gibi soruların cevaplarına ulaşabilirsiniz. Vodafone ile internet kullanımı sağlamak üzere fiber internet paketlerini inceleyebilirsiniz.

 

 

 

 

Kablosuz ağıma neden bağlanamıyorum?

Modeminizin kablosuz bağlantı özelliği kapalı olabilir, internete bağlanmaya çalıştığınız cihazın ayarlarını yeniden yapılandırmanız gerekebilir.
Modeminizin WLAN ışığını aşağıdaki tabloya göre kontrol ettikten sonra WLAN özelliği kapalı ise modeminizin kurulum kitapçığından faydalanarak modeminizin kablosuz özelliğinin açık olduğundan emin olunuz.​

WLAN
Yavaş Yanıp Sönüyor Veri Transferi ​Yapılıyor.
Hızlı Yanıp Sönüyor​ WPS Bağlantısı Kuruluyor.
Sabit Yanıyor Veri Transferi Yapılmıyor.
Yanmıyor WLAN Özelliği Kapalı.

Bilgisayarınızın sağ alt köşesinde bulunan kablosuz işaretinden bilgisayarını​zın kablosuz özelliğinin açık olduğundan emin olunuz. Bilgisayarınızın kablosuz ağ anahtarını açtıktan sonra kablosuz ağınıza bağlanmayı tekrar deneyiniz.

Kablosuz ağ adınızdan ve şifrenizden emin değilseniz Online işlem merkezimizde “Abonelik ve Servislerim” menüsü altında “Kota ve İşlemler” kısmından kablosuz ağ adı ve şifre bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.

Üye Girişi

Giriş Yapıldı!

Birazdan yönlendirileceksiniz.

Verifying your signature, please wait.

Lütfen bekleyin.

Giriş yapılıyor.

Hata

Bir Hatayla Karşılaştık

Servis bağlantılarımızda bir hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.

Yükleniyor

Ağda Oturum Aç Sorunu (Çözüldü)

  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Teğmen
    Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Binbaşı
    Mesaj
    Acaba t&#;m markalarda aynı ayarlar funduszeue.infoe ş&#;yle bir durum var.

    DSL-N17U aldım. Boşa cikan dsl-N10e modemi router olarak kullanayım dedim. İnternetten bu model i&#;in router ayar videosu veye başka birşey bulamadım. Bende benzer bir videodan kisa bir ayar yaptım. N10e modemi 17u nun bir erhernet portuna taktım. N10 e ninde 1 nolu portuna taktım. N10e router olarak &#;alismaya başladı ve bununla internete girebiliyorum.



    Ancak şoyle bir durum oldu router &#;alisirken ana modem olan n17u wifi bağlantısı bir muddet sonra internete girmemeye başliyor. Router ı kapatinca duzeliyor sonra aciyorum bir muddet calisiyor sonra yine internet gidiyor.







    Yalniz soylede ilgin&#; bir olay oluyor. Tum bunlar olurken n17u nun hiz sinirlamasi koyduğum misafir ağı bu durumdan etkilenmiyor. O sorunsuz internete giriyor.



    Acaba dsl-n10e nin router ayarlarınımı yanlis yapiyorum. Yoksa ethernet portlarinami yanlis bağlıyorum.



    Not. Bu arada n17u nun wifi bağlantısı olmasina rağmen internet gidince aray&#;z ede giremiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Binbaşı
    Mesaj
  • Binbaşı
    Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Konu Sahibi
    Rica ederim, Dağıtıcı modemde kullanıcı adı - şifre girmeye gerek yok. Dağıtıcı modemin ip adresini "" yaparsanız daha sağlıklı olur. Eğer "" yaparsanız farklı ağ alanına girdiği i&#;in, iletişim protokollerinde sıkıntı &#;ıkabiliyor.

    Ana modemden herhangi bir ayar değiştirmeye gerek yok. Dağıtıcı modem ayarlarını doğru yaptığınız takdirde problemsiz ağ yapısına sahip olmanız gerekmektedir.
  • Binbaşı
    Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Binbaşı
    Mesaj
    Dağıtıcı modem dediğiniz router olarak kullandığım modem dimi. Onun ipsini değiştiedim. yaptım. Bu adresten girebiliyorum.



    Ana modemde ise dediğiniz DHCP bol&#;m&#;nde ip olarak ana modemin ipsini yani yani kendi ip sini girmeye &#;alışıyorum. Burda kabul etmiyor. Yoksa bu ayarımı yanlış yerde yapıyorum.



    Bu arada 2. Modemi cikardım akşam. Sabah kontrol ettiğimde ana modemde hi&#;bir sıkıntı yoktu halen takır takır &#;alışıyordu. Demekki dediğiniz gibi dsl-n10e modemi ayarlayamadım. O y&#;zden sorun oluyormuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Binbaşı
    Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • yeni mesaja gitYeni mesaj
    Bilgi ikonYeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme

Benzer içerikler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası