necla çarpan / Mesaj Veriyor Öte Alemden Atatürk Sesleniyor - Necla ÇARPAN - Kitap - TL + KDV

Necla Çarpan

necla çarpan

Garabetler diyarında talim ve terbiye

Bu ülkede yaşayarak öğrenmenin dayanılmaz çekiciliğine her gün nice misaller bulmak mümkün. “Mesele ağaç değil sen hala anlamadın mı?” diyenlerin berat ettiğini bildiren haberden sonra, bu ülkede vandalizmin yani işyerlerini, kamu araçlarını, caddeleri yakıp yıkmanın bir cezası olmadığını öğreniyorsunuz.

Dindar kimlikleriyle en üst makamlara gelmiş devletlülerin, görevleri bitip de köşesine çekildikten sonra yaptıkları güzellemeleri duyuyorsunuz. Böylece kimi İslamcıların, zamanla batılılardan çok daha makyavelist olabileceğini öğreniyorsunuz.

Kimliği, adresi, durumu belli olsa da basit bir şikayet yüzünden entelektüel dindar insanların gece yarısı karakola alındığını görüyorsunuz ve kerameti kendinden menkul işgüzarlığın ne boyutlara ulaştığını öğreniyorsunuz. Tıpkı bir büste kartopu atmanın cezasının başka okula sürgün gitmek, tehditle korkutulup susturulmak olduğunu öğrendiğiniz gibi.

Sanki senseyler, daha geçen yıl, leb demeden leblebiyi anlayan uygarların iki bin beş yüz liraya alacakları kitabın kuyruğuna herkesi katmak için çok kıymetli bilgileri sürekli güncelleme ihtiyacı hissediyorlar. Suç, tabi ki öğrenme ve hatırlama kusuru olan zavallı yığınlarda. O zaman öğrendiklerimizi unutmaya bir son verelim ve hafifçe geçmişe gidip müstesna hatıraları yad edelim.

Mesela, ötelerden uyarılarla memlekete eşsiz katkıda bulunan yazar Necla Çarpan’ı neden unuttuk? Bu büyük vebalin altında kalmayalım diye bu meşhur kadını 12 yıl önce Yeni Şafak da, tafsilatıyla yazmıştı.

Efendim, yaşanan hikaye şu: Neclâ Çarpan, bir yazar. İlk baskısı yılında yapılan “Öte Âlemden Atatürk Sesleniyor: İlâhî Nutuk” diye sayfalık bir kitap yazıyor. Kitabında Mustafa Kemal ile mesajlaştığını, kendisine mesajlarını el yazısıyla gönderdiğini iddia ediyor ve bunları neşrediyor. Gelen bu mesajlar hemen her konuda çözüm önerileri ihtiva ediyor. Örneğin; “televizyon yayınları çift kanal üzerinden yapılıp yaygınlaştırılmalı”, “komünizmin önüne geçilmeli”, “Devrim Konseyi kurularak askeri bir millî güvenlik tezi plan ve programı hazırlanmalı ve böylece ülke cahil bir zümrenin siyaset ve politika yaptığı ortamdan kurtarılmalı” gibi..

Yazar bu kitabıyla her ne hikmetse o zaman Adlî Tıp’a sevk ediliyor. Adlî Tıp, bu yazar hakkında özetle; “Demek ki Allah isterse, geçmişteki birinden bugün yaşayan birine mesaj iletebiliyormuş” şeklinde bir rapor yazınca, Anadolu Ajansı, haberlerinde söz konusu yazar için; “Kemal Atatürk'ün ruhu ile temasta olduğu ilmen sabit görülen bayan medyum” ifadesini kullanıyor.

Tabi haliyle o dönem, Necla Çarpan, artık devlet adamlarının itibar ettiği birisi oluyor. Kendisiyle sık sık görüşüp taltifte bulunanlardan bazıları gazetelerde şöyle sıralanıyor: Başbakan Süleyman Demirel, Senato Başkanı Kemal Arıburnu, Genelkurmay Başkanı Cevdet Sunay, Dışişleri Bakanı ihsan Sabri Çağlayangil, Sanayi ve Ticaret Bakanı Mesut Erez, Hava Kuvvetleri Komutanı Muhsin Batur, Jandarma Genel Komutanı Fuat Doğu, Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'ün Yaveri, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Kemalettin Gökakın, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Avni Akyol, TRT Genel Müdürü Musa Öğün.

Tabi personelin bu yazardan istifade etmesi için tarihli ve Tümgeneral Kurmay Başkanı Reşat Gülsoy imzalı bir yazıda da Jandarma Genel Komutanı’nın emriyle yazar ve eserleri tavsiye ediliyor.

Necla Çarpan, görüştüğü zatlara, “İlahî Nutuk” da dediği kitabının yeterince ilgi görmemesinden yakınırken eserinin devletçe komple satın alınmasının lüzumuna değiniyor. Ve talebi olumlu bulunarak gereği yerine getiriliyor. Kitabının bütün nüshaları devlet tarafından satın alınıyor. Sonra şöhreti sınırları aşıyor. Öyle ki, Şah Rıza Pehlevi kendisini Tahran'a davet ederek yüklüce kitap satın alıyor. Pehlevi'nin eşi Şahbanu da kitabı Farsça'ya tercüme ettiriyor. Rauf Denktaş da, Çarpan'ı Kıbrıs’a davet ediyor.

Elhasıl, Bu Ülkede sürpriz yok, şans var. Unutmak yok, öğrenmek var. Şaşırmak yok alışmak var.

Atatürk öbür dünyadan sesleniyor!

Hatırlayacaksınız, şu anda tutuklu yargılanmakta olan bir hanım, Konya'daki Mevlana türbesinden gökyüzüne bir lazer ışını yükseleceğini, Atatürk'ün bu ışına tutunarak aşağı ineceğini ileri sürmüştü Aydınlık günler bizi bekliyordu
Hanımın yattığı ilçe Silivri midir Bakırköy mü, pek emin değilim.
Meğerse ışın mışın beklemeye gerek yokmuş, Atatürk'le çoktan bağlantı kurmuş başka bir hanım varmış. Soyadını söylemeye gerek yok, Necla Ç. deyip geçelim (Behzat Ç. oluyor da Necla Ç. niçin olmasın?)
Bu hanımın "İlahi Nutuk" isimli bir kitabı varmış. 'te yayınlanmış.
Alt başlığı da "Atatürk Öte Alemden Sesleniyor"
Necla Hanım bir medyum. Atatürk'le görüşüyor. Atatürk ona, ölümsüz eseri Nutuk'un ikinci cildini yazdırıyor.
Bitmedi, aynı hanım ayrıca Mevlana ile de görüşüyor, Celaleddin-i Rumi Hazretleri de Mesnevi'nin devamını yazdırıyorlar
Gençliğimden hatırlıyorum, altmışlı yıllarda kitap ilgimi çekmişti. Öyle ya, Mevlana Farsça'yı bir yana bırakmış, ilk kez Türkçe yazıyordu! Fakat bu Yeni Mesnevi'nin 60 cilt tutacağını (yazıyla, altmış) öğrenince, benim naçiz okurluk kapasitemi aşacağını düşünmüş, vazgeçmiştim.
Necla Hanım'dan öğrendiğimize göre, Atatürk yetmişli yılların başlarında, TRT televizyonu yayınlarının yurt çapında genişletilmesi ve ikinci kanalın açılması yönünde talimat vermiş. Fakat özel televizyonlar konusunda bir şey söylememiş.
Atatürk, Kıbrıs harekatında Ecevit'in "orduyu çok müşkül duruma düşürdüğünü" söylüyor ki bu görüşe ben de yüzde yüz katılıyorum. Fakat Kuzey Kıbrıs'la yetinmiyor, "gerekirse On İki Ada, Dedeağaç, Karaağaç ve elbette Selanik'in de geri alınmasını" istiyor.
Gençliğin "sapık ideolojilerden" korunması gerektiğini, yabancı dilde eğitim veren "ecnebi kolejlere" artık gerek kalmadığını, çünkü oralardan yetişenlerin "Türklüğünü, an'anesini, dinini unuttuğunu" belirtiyor.
Türk milletinin bariz vasfının "kromozom" özelliği olduğunu, "İslamiyet'ten önce de Müslüman olarak yaşadığını" söylemeden geçemiyor.
Necla Ç. sözkonusu kitapta üç yıl kadar hapis yattığını da açıklamış fakat konuyu gündeme getiren tarihçi Cemil Koçak bu yatmanın Bakırköy'de gerçekleştiğini, çünkü Necla Hanım'a "şizofren" teşhisi konulduğunu ima ediyor.
Buraya kadar tuhaf olan hiçbir şey yok, hatta bu konuda yazı yazmaya bile değmez.
Tuhaf olan kısmına şimdi geliyoruz:
"Yeni Nutuk", Milli Eğitim Bakanlığı tarafından liselere tavsiye edilmiş. Sinop'un Boyabat Lisesi Müdürlüğü'nde bu tavsiyenin belgesi var.
Bitmedi. "Yeni Mesnevi" de, gerek Genelkurmay Başkanlığı, gerekse Jandarma Genel Komutanlığı tarafından ve yıllarında askeri okullar ve askeri kütüphanelere tavsiye edilmiş.
Bravo. Memleketin en kısa zamanda "Tayyip'in elinden" kurtarılmasını ve bu tür Atatürkçüler'in eline teslim edilmesini isteriz.
Milletçe aç kalırız ama çok eğleniriz.
Gerekirse ekonomik kriz çıksın, yeter ki Atatürk'le kurulmuş olan bu bağlantı kesilmesin.

'Öte âlem'den yazılan kitap

Prof. Dr. Zekeriya Beyaz'ın başı dertte. Bediha Bülent Çorak isimli bir kadının, “kendisine uzaydan vahiy geldiğini, birçok Kur'an ayetinin dejenere olduğunu, şahsının Mevlana'nın enkarnesi, Atatürk'ün de başka bir varlığın enkarnasyonu olduğu” yönünde ifadelerinin bulunduğunu iddia ederek, bunlara cevap verince, mahkeme mahkeme gezer oldu. Son davaya geçtiğimiz hafta Tekirdağ'da katılan Beyaz, kimi mahkemelerde bu davalardan mahkumiyet aldığını ve 15 bin YTL tazminat ödediğini de söylüyor. “Mevlana'nın enkarnesi olduğunu” iddia eden birisinin mahkemelerce “haklı” bulunması ilginç elbette. Ancak bu, “ilk vaka” değil. Bir “Necla Çarpan'ımız” vardı ki, değme fantastik senaryolara taş çıkartırdı.

“ATATÜRK ÖTE ALEMDEN SESLENİYOR” DEMİŞTİ

Çevresi Necla Çarpan'a ilk önceleri 'ların başları- “âlem bir kadın” diye, biraz da tebessümle bakmıştı. İşte, “bir devlet büyüğüne yönelik aşırı sevgisiyle 'biraz farklı düşünür olmuş' bir kadıncağız…” Çünkü; önce dediğine, sonra yazdığına göre “Atatürk öte âlemden sesleniyor”du Çarpan'a. Bir süre bu tezlerini “konferansvari” toplantılarda anlatan Necla Çarpan, daha sonra “Mesaj Veriyor - Öte Âlemden Atatürk Sesleniyor” isimli; büyük boy, sayfalık bir kitap koyunca ortaya, işin “ciddiyeti” anlaşılmaya başlanacaktı. Çarpan'a göre, “mesajlar” kendisine “Atatürk'ün el yazısıyla” geliyordu ve mesajlarda hemen her konuda çözüm önerileri vardı.

Kitabın ismine ve içeriğine rağmen yine de iyimserliği elden bırakmayıp, “Ne var, herkes her konuda kitap yazabilir” diyenler ise bir süre sonra fena halde yanıldıklarını anlayacaklardı. Çünkü, “Necla Çarpan vak'ası” artık gazete haberlerine de konu oluyor; haberler de okuyana, “Yok canım daha neler!” dedirtiyordu. Ama haberler doğruydu. Bakın; Necla Çarpan, koltuğunun altında bu kitap olduğu halde, 'dan 'e kadar kimlerle görüşebilmişti: “Senato Başkanı Kemal Arıburnu, Genelkurmay Başkanı Cevdet Sunay, Başbakan Süleyman Demirel, Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil, Sanayi ve Ticaret Bakanı Mesut Erez, Milli Eğitim Bakanı, Maliye Bakanı, Hava Kuvvetleri Komutanı Muhsin Batur, Jandarma Genel Komutanı, MİT Başkanı Fuat Doğu, Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'ün Yaveri, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Kemalettin Gökakın, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Avni Akyol, TRT Genel Müdürü Musa Öğün, Cezaevleri Genel Müdürü.” Necla Çarpan, bütün bu görüşmelerinde en büyük sorunun, “İlahî Nutuk” da dediği kitabının yeterince ilgi görmemesi olduğunu dile getirerek, eserinin devletçe toplu satın alınmasının “sorunu çözeceğini” anlatıyordu. Görüşmeler olumlu sonuç verecek ve “sorun çözülecekti.” Bu arada; ülkede esen “Çarpan rüzgârı”ndan İran Şahı Rıza Pehlevi de etkilenecek, kendisini Tahran'a davet edecek, ondan yüklüce kitap da satın alacaktı. Pehlevi'nin eşi Şahbanu ise kitabı Farsça'ya tercüme ettirecekti. Kıbrıs Türk Federe Devleti Başkanı Rauf Denktaş da, Çarpan'ı ülkesine davet eden bir başka isimdi.

Bir ara, merhum Alparslan Türkeş'le “evlenme niyetini” de izhar eden ancak Başbuğ'un yakın çevresinin -gayet doğal olarak- kendisini yaklaştırmaması nedeniyle meramını anlatma imkânı bulamayan Necla Çarpan, “kitabiyat”ına “Yeni Mesnevî”yi de katmıştı. “Tez” yine ayınıydı: Mevlana Hazretleri, ona “yeni bir Mesnevî” yazdırmıştı! Çarpan bu süreçte; bir ara üç ay hapis yatıp, sonra tıbbî müşahede altına alınmıştı. Necla Çarpan için Adlî Tıp'ın, “Demek ki Cenab-ı Hak isterse, bir insandan diğerini dinletebiliyormuş” minvalinde bir “rapor” yazması, Anadolu Ajansı'nın da Çarpan'la ilgili bazı haberlerinde, “Kemal Atatürk'ün ruhu ile temasta olduğu ilmen sabit görülen bayan medyum” diye sözetmesi ise olaydaki önemli iki “detay”dı. Bütün bu gelişmeleri yakından takip eden Örsan Öymen, Milliyet gazetesindeki 1 Ocak tarihli yazısında, Çarpan'ın üst düzey devlet yetkilileri ile görüşebilmesini eleştirerek, “Ben, Atatürk'le konuştuğunu ileri süren bu hanımefendiyle sosyal şizofreni dalının uğraşması gerekli diye düşünmüş ve gülüp geçmiştim. Gene de tanımıyorum ama tanıyanlar var” diyordu.

İslâm, reenkarnasyonu reddediyor

Tekrar doğuş anlamına gelen; ruhun öldükten sonra başka bir bedenden başka bir bedene, hayvana, bitkiye ya da tam tersi hayvandan ya da bitkiden insana geçmesine ilişkin batıl inancın adı reenkarnasyon. Tarih boyunca görülegelmiş; Eski Yunan'da felsefeci Eflatun'un sıkı müdafilerinden olduğu, Hindu ve Budistler'de de varolan tenasüh inancını İslâm şiddetle reddediyor. Kur'an-ı Kerim'de net bir şekilde reenkarnasyonun olmadığı, tekrar dirilmenin sadece Kıyamet Günü ve sadece bir kereye mahsus yaşanacağı yer alıyor.

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller, yıllar önce reenkarnasyona inandığını söylemiş, ilaveten “bundan önceki hayatında Rus Çarı olduğunu” da deklare etmişti! Bay Çiller'in bu açıklaması o günlerde pek çok DYP milletvekilinin tepkisini çekmişti. Çiller ailesi ile yolsuzluk iddiaları ile dosya savaşına girişen dönemin ANAP Milletvekili Mehmet Seven de bu konuyu es geçmemiş; Özer Çiller'e, “Sayın Rus Çarı” hitabıyla başlayan bir mektup göndermişti. Özer Çiller cephesinde Nisan itibarıyla son durum ise Sabah'taki bir habere göre şu: Yirmiikinci göbekten torunu olduğunu söylediği Mevlana Celaleddin-î Rumî Hazretleriyle “konuştuğunu” iddia ediyor!

* İngilizce; vücutça var olan, vücut bulma eylemi. Enkarnasyon olayını gerçekleştirerek maddeye, yani yoğun bir bedene bağlanmış ruhsal varlık.

YENİ MESNEVİ 2 NECLA ÇARPAN

KONDİSYON:ÇOK İYİ YAYIN YILI ÇEVİRİ: KONDİSYON:ÇOK İYİ YAYIN YILI ÇEVİRİ:

YENİ MESNEVİ 2 NECLA ÇARPAN, NECLA ÇARPAN tarafından kaleme alınmıştır. Kitap UYCAN tarafından yayınlanmıştır. YENİ MESNEVİ 2 NECLA ÇARPAN adlı eser Türkçe dilindedir.

Kitap KARTON KAPAKLI cilt bilgisi ile yıllar önce eklenmiştir.

YENİ MESNEVİ 2 NECLA ÇARPAN adlı eser, Kitap > Edebiyat, Kurgu > Roman kategorisinde İkinci El olarak satıştadır.

Kondisyon: Çok İyi

Ürün kondisyonları ürün açıklamalarında belirtildiği ve/veya ürün fotoğraflarında görüldüğü gibidir. Açıklamada yer alan veya fotoğrafta görülen üründen farklı nitelikte bir ürün gönderilmesi halinde siparişin iadesi/iptali funduszeue.info güvencesi ile sağlanabilmektedir.

Kargo Ödeme Durumu

Alıcı Öder

Ürün ANKA-AKADEMİ -DENİZLİ tarafından, PTT, Yurtiçi, Aras veya Sendeo Kargoyla gönderilecektir. Kargo ücreti TL dir ve sipariş anında ödenir. Aynı mağazadan veya ortak kargo anlaşmalı mağazalardan bu ürünle birlikte alacağınız diğer ürünler için ek kargo ücreti ödemezsiniz.

ANKA-AKADEMİ -DENİZLİ - Mağaza Hakkında

Merhabalar

Amaç okumak, bilgiye erişmek ve bunu geleceğin  kültürel varlıkları arasında var etme uğraşıysa tam da bunun için varız diyebiliriz. SAYGILARIMIZLA!

Sipariş verdiğiniz kitapları sizlere Aras Kargo  ile ulaştırıyoruz.
Tek seferde yaptığınız   Lira  ve üzeri siparişleriniz de  kargo ücretsizdir.

Hafta içi saat , pazartesi ve   Cumartesi günleri ise saat ' a kadar satın almış olduğunuz ürünleri aynı gün mutlaka kargo firmasına teslim ediyoruz.
Satışa sunduğumuz ürünler hakkında her türlü sorularınızı bize mesaj yolu ile  sorabilirsiniz. Mesajlarınızı en kısa süre içerisinde yanıtlamaya çalışacağız.

Sevgi ve saygılarımızla 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası