pirzola pişirme tarifi / Kuzu pirzola nasıl pişirilir? Tepside fırında pirzola nasıl yapılır?

Pirzola Pişirme Tarifi

pirzola pişirme tarifi

Fırında Kuzu Pirzola Tarifi

1. Marine etmek için uygun bir kaba zeytinyağı, rendelenmiş soğan, sarımsak, biber salçası, kekik, karabiber ve pul biberi alarak güzelce karıştıralım.

2. Kuzu pirzolayı da hazırladığımız sosun içine alalım ve iyice sosa bulayalım.

3. Etlerimizin üzerini streç film ile kapatarak saat buzdolabında dinlendirelim.

4. Fırın tepsimize içi pişirme kağıdı dışı folyo olan sar pişiri yerleştirelim.

5. Dinlendirdiğimiz etleri tepsiye dizelim ve kapta kalan sosu üzerlerine gezdirelim.

6. Son olarak biraz tuz serpelim.

7. Sar pişirden bir tane daha alalım ve üzerine kapatalım.

8. Kenarlarınızı açılmayacak şekilde kapatalım. Bu sayede etlerimiz kendi buharıyla ve lezzetli bir şekilde pişecek, tepsiniz kirlenmeyecektir.

9. Kuzu pirzolalarımızı önceden ısıtılmış °C fırında 1 saat pişirelim.

Pişen etlerimizin üstünü açalım ve üzerlerinin birazcık kızarması için 5 dakika daha fırına verelim.

Fırında kuzu pirzolamız hazır. Dilediğiniz bir pilav eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Pirzola Tarifi

Pirzola çeşitleri arasında en zahmetli pişirme dana pirzolada olmaktadır. Dana pirzola; döküm tavada, ızgarada ya da fırında pişirilebilmektedir. Pirzola pişirmeden önce dikkat edilmesi gereken ilk püf nokta etin oda sıcaklığında olmasıdır. Yani pirzola soğutucudan çıktıktan sonra, birkaç saat ılıması için dışarıda bekletilmelidir.

Pirzola Nasıl Pişirilir?

Izgara ya da tavada pişecek pirzola üzerine yağ, tuz ve baharat sürülmesi yeterli olmaktadır. Et için başka herhangi bir uygulama yapmaya gerek yoktur. Pirzolanın orta pişmiş seviyeye gelmesi için 5 dakika kadar tava ya da ızgarada pişmesi gerekmektedir.

Fırında pişirilecek etin ise öncesinde mutlaka mühürlenmesi tavsiye edilmektedir. Fırında pişirilecek pirzola için uygun fırın derecesi derece seviyesidir. Bu sıcaklıkta etler en fazla 20 dakika içerisinde yenmeye hazır hale gelmektedir. Fırında pişirilen pirzola, yanına domates, mantar ve biber gibi sebze eklenerek de tatlandırılabilmektedir.

Fırında ve Tavada Tavuk – Kuzu Pişirme Yöntemleri

Tavuk ve kuzu pirzola, dana pirzolaya kıyasla daha kolay pişirilebilmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken husus, etleri dövdürmeden almaktır. Ayrıca pişirme sırasında eti çevirmek için mutlaka maşa kullanılması gerekmektedir.

Çatal gibi delici aletler etin suyunu kaybetmesine neden olmaktadır. Etin marinasyonu da lezzet açısından oldukça önemlidir. Buna göre kuzu pirzola pişmeden bir gün önce soya sosuna yatırılabilmektedir. Soya sosu sevmeyenler için de süt ve soğan suyu karışımı ile marinasyon yapmak mümkündür. Önceden yapılan marinasyon, pişirme sırasında etin daha sulu ve yumuşak olmasına yardımcı olmaktadır.

Tavuk ve kuzu pirzola önceden kızdırılmış tavaya biraz yağ ve baharat eklenerek atılmaktadır. Etlerin pişme süresi damak zevkine göre değişmektedir. Orta pişmiş bir kuzu pirzola her iki tarafı 1 dakika ateşte beklediğinde yenilebilir kıvama gelmektedir.

Bu pirzolalarda fırınlama işlemi yapılırken mühürleme yapmak mecburiyeti bulunmamaktadır. Ancak tavuk pirzolaya baharatların pişmeye yakın atılması tavsiye edilmektedir.

Kuzu Pirzolalı Tarifler: Lokum Tadında 11 Tarif

(4 oy, ortalama: / 5)
Kuzu Pirzolalı Tarifler: Lokum Tadında 11 Tarif Tarifi

Kırmızı etin en lezzetli kısımlarından pirzola; bir de kuzu etinden ise tadına doyum olmaz. Kuzu pirzola, hem yağlı hem yumuşak yapısıyla mutfak acemilerinin bile en lezzetli şekilde pişirebileceği bir ettir. Elinizde kesin tutan birkaç pirzolalı tarif varsa bugün sofranın yıldızı siz olacaksınız demektir.

Kuzu pirzolayı yemek yapmaya fazla zaman ayırmak istemediğiniz günlerde, uzun sürelere gerek olmadan pratikçe pişirebilirsiniz. Lezzeti garanti bir et olduğu için misafirlerinize akşam yemeği olarak sunabilirsiniz. Yanına patates püresi veya pilavla enfes bir menüye dönüşecektir.

Kuzu pirzola nasıl pişirilir? enfes tarifleri eşliğinde birkaç püf noktasına ihtiyaç duyuyorsanız tam da doğru yerdesiniz. Kuzu pirzola tarifleri listesine buyurun hep birlikte göz atalım.

 

--

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

#1 Lokum Gibi Kuzu Pirzola Tarifi

Yasemin Atalar
Lokum Gibi Kuzu Pirzola Tarifi

Kuzu pirzola marinesi için birkaç saat boyunca dinlendirdiğiniz etleri enfes bir tarifle pişirme vakti! Kuzu pirzolanın bu tarifinde tepsinin üzerini sar pişir ile kaplamanız gerekir, bu şekilde kendi buharında pişeceği için lezzeti tam kıvamında olacaktır. Tarif videosunda da göreceğiniz üzere servis önerisi olarak salçalı bulgur pilavı ile sunulan kuzu pirzola yemeğini, siz de kolaylıkla kendi mutfağınızda pişirebilirsiniz.

Tarif için: Lokum Gibi Kuzu Pirzola Tarifi

#2 Enfes Soslu Pirzola

Şule&#;nin Saray Mutfağı
Enfes Soslu Pirzola Tarifi

Pirzola, salçalı sos eşliğinde piştiğinde lezzetini daha çok beğenenler buraya! Tam ölçüsünde ayarlanmış baharatları ile güzel bir pirzola yemeğine hazır olun. Yanında sunulan pirinç pilavı ile şölen tadında bir sofra kuracağınızın garantisi bizden!

Tarif için: Enfes Soslu Pirzola

#3 Ankara Tava (Pirzolalı)

İkosun_kitchen
Ankara Tava (Pirzolalı) Tarifi

Farklı farklı et çeşitleri ile pişirebileceğiniz Ankara tava, pirzola ile hazırlandığında ayrı bir güzel olur. Üstelik pirzola eti kolay piştiğinden, Ankara tava yemeğini tahmin ettiğinizden çok daha kısa sürede hazırlamanızı sağlar. Pirzolalı Ankara tava yemeğinde ister kuzu ister dana pirzola kullanabilirsiniz. Her haliyle lezzeti garanti olacak bir tarif sizleri bekliyor.

Tarif için: Ankara Tava (Pirzolalı)

#4 Yumuşacık Kuzu Pirzola Yapımı (Özel Marinasyon)

Tuğçe&#;nin Renkli Mutfağı⭐️
Yumuşacık Kuzu Pirzola Yapımı (Özel Marinasyon) Tarifi

Kuzu pirzola marine ederken kullanılması özellikle tavsiye edilen taze kekik ve tane karabiber ile saat dinlendirilen pirzola bu tarifinde döküm tavada pişiriliyor. Yumuşacık enfes bir tada kavuşan lezzeti ile bu akşamın menüsüne kuzu pirzola hazırlamayı düşünürseniz bu tarife göz atabilirsiniz.

Tarif için: Yumuşacık Kuzu Pirzola Yapımı (Özel Marinasyon)

#5 Fırında Kuzu Pirzola Tarifi

Deniz
Fırında Kuzu Pirzola Tarifi

Kuzu pirzola ile yapılan yemeklerden etlerin fırınlanmadan önce mühürlendiği gayet leziz bir tarif daha! Tavada mühürleme aşaması etin suyunu içine hapsettirdiği için fırına verilen mühürlü kuzu pirzolalar, sebzeler eşliğinde çok güzel pişiyor.

Tarif için: Fırında Kuzu Pirzola Tarifi

#6 Arpacık Soğanlı Ve Patatesli Yumuşacık Kuzu Pirzola

pukumutfakta
Arpacık Soğanlı Ve Patatesli Yumuşacık Kuzu Pirzola Tarifi

Kuzu pirzola ile yapılabilecek yemeklerden bu kez tencerede pişirilen bir tarif için mutfaklardayız. Kuzu pirzolanın yanına patates ve soğan eklenerek hazırlanıyor. Eti pişirmeden önce mühürlemeniz ise etin sulu kalması açısından çok önemli! Tarifini birebir uygularsanız siz de aynı lezzeti kendi sofranıza taşıyabilirsiniz.

Tarif için: Arpacık Soğanlı Ve Patatesli Yumuşacık Kuzu Pirzola

#7 Nohutlu Bulgur Pilavı Eşliğinde Kuzu Pirzola

Funda Özyurt
Nohutlu Bulgur Pilavı Eşliğinde Kuzu Pirzola Tarifi

Haşlanmış nohutla pişirilmiş, dumanı üzerinde mis gibi bulgur pilavı ve üzerine kızartılmış kuzu pirzola parçaları! Bu haliyle çok doyurucu ve lezzetli görünen yemeğinizin yanına bol yeşillikli bir salata yapabilirsiniz.

Tarif için: Nohutlu Bulgur Pilavı Eşliğinde Kuzu Pirzola

#8 Fırında Kuzu Pirzola

Keriman Diril
Fırında Kuzu Pirzola Tarifi

Fırına verilirken soğan ve sarımsak kullanılan bu tarifi ile kuzu pirzola, fırında bir saat kadar pişirilir. Servis ederken şık görünmesi açısından uçlarına alüminyum folyo sarılır. Ayrıca kuzu pirzola yemeği hazırlarken yanına patates püresi ilave ederseniz çok leziz bir sunum yakalayabilirsiniz.

Tarif için: Fırında Kuzu Pirzola

#9 Keskin Tava

Teyzemmutfakta
Keskin Tava Tarifi

Kırıkkale'nin meşhur yemeği Keskin tavayı evinizin mutfağında hazırlamanız mümkün! Sanki Kırıkkale'de yiyormuşsunuz gibi leziz bir tava yemeği hazırlamak için tarif detaylarına dikkat etmelisiniz.

Tarif için: Keskin Tava

#10 Tavada Yumuşacık Sebzeli Pirzola

Sema Kozan
Tavada Yumuşacık Sebzeli Pirzola Tarifi

Şimdi de tavada kuzu pirzolanın, domates ve biberler ile pişirildiği bir tarifi var. Baharatlarla karıştırılan irice kesilmiş sebzelerin pirzolanın yağı ile güzel bir lezzete kavuştuğu tavada sebzeli pirzola tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif için: Tavada Yumuşacık Sebzeli Pirzola

#11 Pirzola Değil Lokum (Döküm Tavada Kuzu Pirzola)

Kübiktatlar
Pirzola Değil Lokum (Döküm Tavada Kuzu Pirzola) Tarifi

Kuzu pirzola, mangal tadında olsun isterseniz döküm tavada pişirmek en uygun seçim! Çoğu pirzola tarifinde olduğu gibi öncesinde marine ederek kuzu pirzolanın lezzetine lezzet katabilirsiniz. Kuzu pirzola marinesinde süt yerine balzamik sirke kullanılan bu tarifi sizler de denemelisiniz.

Tarif için: Pirzola Değil Lokum (Döküm Tavada Kuzu Pirzola)Kuzu pirzola sadece üç malzeme ile "süt, zeytinyağı ve tuz" içerisinde marine edilebilir. Birkaç saatlik marinasyon süresinin ardından istediğiniz tat ve yumuşaklığa kolayca kavuşur. Bazen marinesinde süt yerine sirke de kullanılabilir. Sirkenin kokusunun ete geçeceğinden yana kuşkunuz hiç olmasın, sirke burada sadece yumuşatma görevi görür ve miktarı az olduğu için kokusu yemeğe sinmez. Tane karabiber, taze kekik ve biberiye kuzu pirzola tarifinde aroma sevenler için ideal tatlardan olabilir, marinasyonunda kullanabilirsiniz.

Kuzu pirzolaların fırında yaklaşık bir saatlik pişirme süresi vardır, çok yüksek derecelerde pişirmeniz tavsiye edilmez. Hatta ağır ağır pişmesi için güveç kapları kullanabilirsiniz. Fırın yerine ocakta pişirmeyi düşünüyorsanız döküm tava tercih edebilirsiniz. Döküm tavada pişen kuzu pirzolalar 10 dakikada mis gibi bir lezzete kavuşacaktır.

Kuzu pirzola marinesi kadar mühürlemesi de lezzetine çok katkı sağlayan aşamalardandır. Fırına vermeden önce çok iyi kızdırdığınız tavaya az miktarda sıvı yağ ekleyerek kuzu pirzolaların mühürlenmesini sağlayabilirsiniz. Sonrasında fırında veya ocakta pişirilmeye uygun hale gelecektir.

Bu konularda ilginizi çekebilir:

Etin Yanında Ne Yenir? Lezzeti Katlayacak 10 Yardımcı Tarif

Kuzu Gerdan Tarifleri: Enfes ve Pratik

Kuzu Eti Yemekleri: Yumuşacık Pişen 33 Tarif

Dana Eti Yemekleri: Yumuşacık 35 Farklı Tarif

Marineden Pişirmeye Pirzolanın 7 Lezzet Sırrı

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Son aradıklarımtemizle

  • Yükleniyor..

Üye OlSiz de nefis yemek tariflerinin paylaşıldığı bu ortama katılın

Hemen Kayıt Ol

Haberdar olmak ister misiniz?

Popüler tariflerden ilk siz haberdar olmak ister misiniz?

Evet seçeneğini seçtiğinizde sitede en çok ilgi gören tariflerle ilgili bildirim alacaksınız. Bu bildirimleri istediğiniz zaman buradan katabilirsiniz.

Evet istiyorum

Daha sonra

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası