scorp app android / Scorp Jobs, Internships and Company Culture - Youthall

Scorp App Android

scorp app android

Türkiye çıkışlı sosyal medya uygulaması Scorp Android’te

 

Koç Üniversiteli iki öğrencinin geliştirdiği Scorp uygulaması, merakla beklenen ve Android kullanıcıları tarafından uzun süredir talep edilen Android versiyonunu geliştirdirdiğini kamuoyuna duyurdu. Kullanıcılar artık App Store’un yanı sıra, Google Play Store’dan da Scorp’u indirebilecek. Scorp kullanıcıları, belli kategorilere ait başlıklar altında, 15 saniyelik videolar yükleyerek bir konu hakkında görüş belirtiyor.

İnsanların her kategoriden aradıkları soruların cevabını bulabileceği, güncel sorunlar ve popüler konular üzerine 15 saniyelik mikro-videolar aracılığıyla içerik üretebildikleri Scorp, 7 Şubat ’te AppStore’da yayına girmişti.

Scorp, Koç Üniversitesi’nde lisans düzeyinde eğitime devam eden 2 gencin, Sercan Işık ve İzzet Zakuto’nun girişimi. Projeyi geliştiren ekip arasında Övünç Dalkıran, Kaan Uğurlu, Eda Alfasa, Sintia Behar, Barış Şenkal ve Şeyda Gündoğdu da yer alıyor. 2 üniversite öğrencisiyle başlayan çalışmada şu anda 'den fazla üniversite öğrencisi, bir takım halinde çalışıyor. Türkiye yapımı bir sosyal medya uygulamasının da pekala küresel bir markaya dönüşeceği inancıyla geliştirilen uygulama, 6. haftanın sonunda AppStore’da en çok indirilen uygulama listesine girdi. 12 haftada binden fazla kullanıcıya ev sahipliği yapan Scorp, Haziran sonunda bin kullanıcıyı gördü.

Uygulamanın kullanıcı kitlesinin yaş ortalaması ise 22,5. 3 ayda kullanıcıların çektiği video sayısı 1 milyon. Kullanıcıların görüşlerini belirttiği mikrovideolardan derlenen videolar, internette ila 3 milyon kişiye ulaşıyor. Android uygulaması gelmesi ve ilk ay beklenen indirme sayısıyla beraber, kullanıcı sayısının yarım milyona yakın bir rakama ulaşması hedefleniyor.


Scorp

About Us

Scorp Inc. is a fast-growing mobile-focused tech company based in Istanbul and San Francisco reaching millions of users worldwide!

We have created a number of mobile applications, including the ‘world’s most genuine social network’ Scorp app. With over 16M users worldwide, Scorp app has successfully re-defined the social network in Turkey. Now, we are on a mission to redefine the social and entertainment scene with our newly launched mobile applications.

We have more than 60 million registered users. We are available in more than countries. Our applications support 25 different languages, constantly top-ranked and available on both IOS Appstore and Android Google Play.

We value preserving our start-up culture while growing. We are building a culture with hard-work and constant learning. We are creating an environment in which every voice is heard and every contact brings innovation.

Global Vision.

Cutting-Edge Technology.

Meaningful Connections.

Empowering Connections Through Technology.

At Scorp Group, our passion is to foster deeper connections across the world. Our integrative live streaming and social platforms build new connections everyday. We strive to build a more connected world. Our integrative technologies are a catalyst for everything we deliver—from live streaming platforms to social discovery. We serve society as a whole, bridging connections across millions in over countries.

Çapa 1

more than 25
languages

25+

more than countries

+

About Us

M+

more than million registered users

+ employees worldwide

+

AS FEATURED ON

Back to the future.

Scorp began as a pioneer social video app.

Scorp reaches 25 million registered users to become one of the most popular social networking apps.

Scorp pivots to build live-streaming, video chat and communication apps, quickly becoming an industry leader.

With over employees located in offices around the world, Scorp is in a strong position to re-shape the social genre.

Career

Scorp Nedir? Nasıl Kullanılır?

Avatar

11 MAR 16

Şubat ayında ilk olarak App Store’da yayınlanan Scorp ilk 9 gün içinde 5 bin kez indirilmiş ve aktif tekil kullanıcı sayısına ulaşan Scorp beş ay içinde bine ulaşmıştı. iOS’te ilk uygulamasını yayınladıktan sonra Temmuz ayında ilk Android uygulamasını yayınlayan Scorp 1 ay içinde bin yeni kullanıcı kazanmıştı. Android uygulaması büyümesini hızlandıran en önemli etkenlerden biridir. Şuan Scorp’un 1,7 milyon kullanıcısı var. Kullanıcı sayısının artışıyla doğru orantılı olarak içerik sayısının da arttığı Scorp’a yüklenen video sayısı 4, bin.

scorp
Hedef kitlesi gençler ve yaş ortalaması 21 olan Scorp Koç Üniversitesi’nden İzzet Zakuto ve Sercan Işık’ın ortak projesi. Scorp tamamen ücretsiz ve reklamlardan gelir sağlayan bir uygulama. Scorp’un İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya gibi şehirler başta olmak üzere toplam 27 üniversitede temsilcileri bulunuyor. Türkiye dışında ABD’de Carneige Mellon Üniversitesi’nde de temsilcileri bulunuyor.

Zakuto ve Işık Scorp’u diğer sosyal medya uygulamalarından farklı kılan en önemli şeyin “samimiyet” olduğunu söylüyor. 15 saniyelik videolar ile paylaşım yapılan Scorp 7 saniyelik videolar yüklediğimiz Vine ile de benzerlik gösteriyor. Kurucuları bu iki birbirine benzeyen uygulama ile ilgili “konu odağımızın olması bizi Vine’dan ayırıyor” diyorlar. Scorp, bir konu hakkında farklı insanların o konu ile ilgili fikirlerini 15 saniyelik videolarda anlatması. Vine ise kendinizi yada bir partneriniz ile komedi-show tadında 7 saniyelik video çekmeniz demek. Vine’da videonuzu çekiyorsunuz ve sizi takip edenlerden başka kimse görmüyor fakat Scorp’ta kişiler tarafından yada Scorp Ekibi tarafından açılan başlıklara videolar göndererek sohbetlere katılıyorsunuz.

Peki kısa videoların paylaşıldığı bir çok ağ varken Ekşi Sözlük modelini uyarlayan Scorp nasıl kullanılıyor.

1. Kullanıcı adı ve şifrenizi yazarak giriş yaptıktan sonra ana sayfada “takip ettiklerim” ve “haber kaynağı” diye iki bölüm göreceksiniz. Takip ettiklerimi seçerseniz takip ettiğiniz insanların videolarını, haber kaynağı bölümünü seçerseniz eğer açılan tüm başlıkları ve takip ettiğiniz yada etmediğiniz tüm insanların videolarını izleyebilirsiniz

2. Profil sekmesine girdiğinizde yaptığınız paylaşımları, beğendiğiniz videoları, takipçi ve takip edilen sayısının yanı sıra kaç kez izlendiğinizi görebilirsiniz.

3. Keşfet sekmesine girdiğinizde açılan tüm başlıkları ve o başlığa kaç video eklendiğini görebilirsiniz. Başlıkları inceledikten sonra istediğiniz konuyu seçerek ister videoları izler isterseniz konu ile ilgili videonuzu çekip sayfaya yükleyebilirsiniz. Konu başlığı altında “takip et” butonundan o konuyu takip edebilirsiniz. Uygulama bildirimleriniz açıksa konu ile ilgili her yeni videoda bildirim gelir ve konuyu yakından takip ederseniz yada bildirimlerinizi kapalı tutarak uygulamayı açtığınız zaman yeni videoları görürsünüz. Açtığınız başlık “öne çıkanlar” ve “yeniler” diye ayrılmış. Öne çıkanlar bölümü, en çok izlenilen videoları size gösteriyor. Yeniler bölümü ise sondan başa doğru videolar zamana göre sıralıyor.

4. Scorp çek sekmesinden video çekerek yeni bir başlık ekleyebilirsiniz.

Scorp’un son gelişmesi ise kısa sürede Türkiye’de geliştirilen en başarılı sosyal ağlardan biri haline gelen Scorp’n genç girişimcileri İzzet Zakuto ve Sercan Işık’tan geldi. Hedeflerinin büyük olduğunu, yurtdışına açılma düşüncelerinin olduğunu söyleyen girişimci ikilinin ilk hedeflerinin “Almanya ve Amerika” olduğunu söylemişlerdi. 1 sene sonunda Scorp ikinci yatırım turunu kapatarak, yurtdışı açılımına başlıyor. İlk olarak Almanya’ya açılacak olan Scorp, resmi lansmanını 1 Şubat itibari ile yapmayı planlıyor.

Son dönemde viral kampanyaların artmasıyla birlikte Scorp bir çok markanın dikkatini çekmiş bile. Bu markalardan bazıları; Doritos, Nike, Mavi, Penti, Ruffles ve DenizBank.

Penti Scorp’ta rekor kırdı!

“İçimden geldi” mottosunu kullanan Penti reklam filmini Scorp ile dijitale entegre etti. Proje süresince gençler #İçimdenGeldi cingili ile dans ederek videolar yükledi. Kampanya sonunda konu başlığına video yüklendi, kişiye erişildi, 2, yorum ve 43, beğeni aldı. Videoların toplam izlenme sayısı ise Sonuçlara bakıldığında Scorp’u kullanan ilk kadın markası olan Penti, hedef kitlesini en doğru mecrada yakaladığını söyleyebiliriz.

Mavi ve Scorp Ortaklığı

scorp mavi

Mavi, Orta Anadolu ve Ekokojik Araştırmalar Derneği (EKAD) ile birlikte gerçekleştirdiği ve nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağalarını koruma altına almayı amaçlayan sosyal sorumluluk projesi İndigo Turtles’ı yeni mecra Scorp ile gençlere ulaştırmayı başardı. 24 Temmuz tarihine kadar “Caretta caretta olarak doğsaydım” başlığıyla Scorp’a videosunu yükleyen ve en çok beğenilenler Mavi’nin micro sitesine yüklenir. “Caretta caretta olarak doğsaydım” başlığı içinden Mavi tarafından seçilen 3 kişi, Ağustos tarihlerinde kampa katılarak yavru kaplumbağalarının mucizevi yaşam mücadelesine tanık olma şansını yakaladı. Scorp ile sosyal sorumluluk projesine farklı bir eğlence katan Mavi, hedef kitlesini oluşturan genç, dinamik ve sosyal kişiler ile yüksek etkileşim yarattı.

En Cesur Doritos Severler Scorp’ta

Doritos yılına özel Scorp tutkunlarına “Son 20 yılda yaptığınız en cesur şey nedir?” diye soru sordu. Son derece keyifli ve bir o kadarda çılgın cevapların geldiği ’e yakın videodan en çılgın videoyu seçip micro sitelerine yüklediler.

Okan Bayülgen ve Beyaz’da Scorp’ta
Markaların dışında televizyon kanalları ile de anlaşan Scorp, Okan Bayülgen ve Beyazıt Öztürk aracılığı ile ekranlara getirdi. Beyaz, “Değişik ve komik bir video çekip Scorp’ta yayınlayın. Videoların içinden en iyilerin en iyisini seçip, Beyaz Show’a konuk olarak alacağız” dedi. Okan Bayülgen ise stand up programı Dada’da Scorp videolarına özel bölümler ayrılacağını Instagram hesabından ve Scorp’tan duyurdu.

Scorp’un başarısı ile birlikte markalarında kampanyalarını iyi bir strateji izleyerek, doğru şekilde entegre edip, hedef kitleye ulaşmayı başaran ve etkileşimi arttıran markalardan bir kaçı. Özellikle üniversiteli gençler arasında en popüler uygulamalardan biri haline gelen Scorp, kısa sürede yakaladığı büyük başarıyla dikkat çekiyor.

En güncel Scorp yazımızı okumak için buraya tıklayın.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası