icralık dosya taksitlendirme / Hacizden Önce Borcun Taksitle Ödenmesi

Icralık Dosya Taksitlendirme

icralık dosya taksitlendirme

İcralık borçlar için devlet desteği: Elektrik, su, doğalgaz ve telefon borçları silenecek mi?  (Destek paketinin ayrıntıları belli oldu)

İCRALIK BORÇLAR İÇİN DEVLET DESTEĞİ

Paketin ikinci ayağını ise takibi varlık yönetim şirketleri tarafından yapılan icradaki borçlar oluşturacak.

Bir milyona yakın vatandaşın varlık yönetim şirketlerine devredilmiş 2 bin liraya kadar olan icra takibindeki borçlarını devlet üstlenecek.

BAKAN NEBATİ: 30 MİLYAR LİRAYA YAKIN BORÇ TASFİYE EDİLECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati düzenlemeyi NTV’ye anlattı.

Nebati, vatandaşlara destek sağlanacak borçların önemli bir kısmının temel ihtiyaçlara tekabül eden elektrik, su, doğalgaz, telefon aboneliklerinden kaynaklandığını belirtti.

Bakan Nebati, “Kamu maliyesine önemli bir yük getirmeden bu borçların tasfiyesini amaçlıyoruz. Bu borçlarda varlık yönetim şirketleri ve işletme hesabına göre defter tutan şirket veya kurumlar alacaklı tarafı oluşturuyor. Borçlular ise gerçek kişi. Vatandaşlar 30 milyar liraya yakın icra borç yükünden kurtulacak. Bu sayede küresel ekonomik kriz ve salgının en fazla etkilediği alt gelir düzeyindeki vatandaşların icralık borçlarının tasfiyesi gerçekleşecek.” dedi.

Düzenleme Meclis’ten yasa çıkarılarak yürürlüğe girecek.

Hukuk Desteği

fft_mfBorçlu, borcunu satış talebinden önce öderse, haciz düşer. Borçlu borcunu tek seferde ödeyebileceği gibi muntazam taksitlerle ödemeyi taahhüt ederek ve ilk taksidi de peşin ve  derhal verirse taksitle ödeme imkanı da mevcuttur.

Taksitle ödemenin iki şekilde gerçekleşebileceğini ifade edebiliriz:

  1. İki tarafın anlaşmasıyla taksitle ödeme
  2. Borçlunun tek taraflı müracaatıyla taksitle ödeme

İki tarafın anlaşmasıyla taksitle ödeme, haciz sırasında olabileceği gibi, icra dairesinde veya haricen tarafların taksitle ödeme anlaşması yapmaları yoluyla da gerçekleşebilir. Haricen iki tarafın taksitle ödeme anlaşması yapmaları halinde anlaşmanın icra dairesine bildirilmesi gerekir, aksi halde haciz işlemleri ve haciz için  uygulanan süreler devam eder. Taksitle ödeme anlaşmasının geçerli olması için,

  1. Taksit miktarlarının belirli olması gerekir.
  2. Ödeme zamanlarının belirli olması gerekir.
  3. Borçlunun ilk taksidi derhal vermesi gerekir.

Taksitle ödeme anlaşmasının yapılmasıyla (eğer haricen yapıldıysa icra dairesine bildirilmesiyle) icra takibi durur. Borçlu taksitle ödeme anlaşması hükümlerine uygun olarak taksitleri icra dairesine ödediği sürece icra takibine devam edilmez, satış isteme süreleri de durur. Borçlu, taksitleri vaktinde ödemediği takdirde alacaklı borcun tamamı için icra takibine devam edilmesini, dolayısıyla haciz ve satışı isteyebilir. Eğer borçlunun taksidi ödememesi geçerli bir mazerete dayanmıyorsa, alacaklı borçlunun İcra ve İflas Kanunu madde uyarınca tazyik hapsiyle cezalandırılmasını isteyebilir. Taksitle ödeme anlaşmalarında süre 10 yıldan uzun tutulamaz, 10 yıldan uzun süren yapılandırma anlaşmalarının varlığında satışı durdurucu sürenin korunmasından bahsedilemez.

Haciz gerçekleştikten sonra borçlu, satış isteminden önce tek taraflı olarak borcunu muntazam taksitlerle ödemeyi taahhüt ederse alacaklının kabulüne gerek kalmaksızın icra takibi kendiliğinden durur, satış süreleri işlemez. Borçlunun taksitle ödeme talebinin kabul edilmesi için birtakım şartlar aranmaktadır:

  1. Taksitle ödeme talebinin, alacaklının satış talebinden önce yapılması gerekmektedir.
  2. Borçlunun, borcu ödemeye yetecek kadar malının haczedilmesi gerekmektedir.
  3. Her taksidin borcun 1/4’ünden az olmayacak şekilde belirlenmiş olması gerekmektedir.
  4. İlk taksidin taksitle ödeme talebini müteakip derhal verilmesi gerekir.
  5. Taksit mühletlerinin 3 aydan fazla olmayacak şekilde belirlenmesi gerekir.

Yukarıda saydığımız şartların varlığı halinde borçlunun talebi üzerine taksitle ödeme kabul edilir, alacaklının muvafakati aranmaz. İcra takibi durur, mal üzerindeki hacizler devam eder ancak satış süreleri durur, malların satışı istenemez.

Borçlu taksitlerden birini zamanında ödemezse, borcun tamamı için icra takibine devam edilir, alacaklının talebiyle malların satışı gerçekleşir. Borçlu, icra müdürü satış işlemlerini başlattıktan sonra taksidi ödemeye çalışsa dahi satışı durduramaz. Ancak alacaklı muvafakat gösterirse icra müdürü satışı geri bırakır. Yine taksitle ödeme anlaşmasındaki gibi, borçlunun taksidi ödememesi geçerli bir mazerete dayanmıyorsa alacaklının şikayeti üzerine borçlunun tazyik hapsi ile cezalandırılması istenebilir. Taksitle ödemenin her halinde faiz işlemeye devam eder, eğer taksitle ödeme anlaşması mevcutsa aksi kararlaştırılabilir.

Hukuk Desteği

iletisim: [email&#;protected]

hacizicra borcuicra borcu kaç taksitte ödeniricra borcu kredi kartıyla ödenir miicra borcu nasıl ödeniricra borcu ödemekicra borcu taksite bağlanır mıicra borcu taksitlendirmeİcra dosyasıicra taksitkredi kartıyla icra borcutaksittaksitle icra borcu ödemek

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası