kyk yurt başvurusu sonucu / Yurt Başvuru Sonucu Sorgulama

Kyk Yurt Başvurusu Sonucu

kyk yurt başvurusu sonucu

KYK Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı Mı?

KYK Yurt Başvuru Sonuçları

KYK yurt sonuçları 5 Eylül de KYK tarafından öğrencilerin bilgilerine sunulacağı tahmin ediliyor.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında barınma talebinde bulunan öğrencilerin yurt başvuru sonuçlarının açıklanması bekleniyor

KYK Yurt Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

Başvuru sonuçları kurumun resmi web sitesi https://sonuc.kyk.gov.tr adresinden öğrenilebiliyor.

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI TIKLA ÖĞREN

Yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, kayıtlarını e-Devlet üzerinden kolayca yapabilecek. Öğrencilerin Eylül 23.59 a kadar e-devlet şifresiylehttps://www.turkiye.gov.tr adresinden kayıtlarını yaptırmaları yeterli olacak. Dileyen öğrenciler, kazandıkları yurda giderek de şahsen kaydolabilecek.

Yedek yerleştirmeler Eylül'de

Öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için ilk üç yedek yerleştirme tarihi de açıklandı. Buna göre ilk yedek yerleştirme Eylül’de, ikinci yedek yerleştirme Eylül’de, üçüncü yedek yerleştirme de Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Ayrıca yıl içerisinde hizmete açılacak yeni yurtlara da kurumsal internet sitesinden duyuru yapılmak suretiyle yurt başvurusu alınarak öğrenciler yurtlara yerleştirilmeye devam edilecek.

İlk kayıt ücretleri Ziraat Bankası üzerinden ödenecek

Yurt hakkı kazanan öğrencilerin kendilerine verilen süre içerisinde öncelikle Ziraat Bankası şubelerinden, ATM’lerinden veya http://yurtkur.gsb.gov.tr adresinde yer alan E-ÖDEME ekranından ilk kayıt ücretini ödemeleri gerekiyor. İlk kayıt ücreti içerisinde güvence bedeli, gün bazında yatak ücreti ve yurt kimlik ücreti yer alıyor. Ödenmesi gereken ilk kayıt ücreti, T.C. kimlik numarasıyla ödeme ekranlarından sorgulama yapıldığında otomatik olarak ekrana çıkıyor.
İlk kayıt ücreti öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösteriyor. Yerleştirme işlemini takip eden ay itibariyle sadece aylık yurt ücreti ödenecek. Güvence bedeli ise bir defaya mahsus alınmakta olup yurttan kayıt sildirildiğinde iade ediliyor. KYK yurtlarının aylık ücretleri, 500-700 TL arasında değişiyor. KKTC yurtlarında bu rakam 800 TL olarak uygulanıyor.

Yurt kayıtları e-Devlet üzerinden yapılacak

İlk kayıt ücretini ödeyen öğrenciler yurt kayıt işlemlerini, e-Devlet şifresi ile turkiye.gov.tr adresi üzerinden YURT KAYIT İŞLEMLERİ linkinden taahhütname onayı yaparak tamamlayacak. Öğrencilerin kayıt işlemi için yurdun olduğu şehre gidip başvurma zorunluluğu bulunmuyor.

Yurtta barınmaya başlanıldığı tarihten itibaren 30 gün içerisinde en az 4 adet fotoğraf, kan grubu belgesi, öğrenci belgesi ve Kurum tarafından yapılması muhtemel geri ödemelerde kullanılmak üzere öğrencinin kendisine ait bir IBAN numarasının yurt müdürlüğüne teslim edilmesi gerekiyor.

Öğrencilerin kaydoldukları üniversitenin akademik takvim başlangıcına göre yurtta barınmaya başlaması gerekiyor. Akademik takvim başlangıcına göre barınmaya başlamayan öğrencilerin yurt müdürlükleri ile iletişime geçerek durumlarını bildirmeleri gerekiyor.

Öncelikli öğrenciler

Başvuru esnasında özel ve öncelikli durumu olduğunu beyan eden öğrencilerin yurtta barınmaya başladığı tarihte ilgili belgeyi yurt müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor. İlgili belgenin ibraz edilmemesi durumunda öğrencinin yurt hakkı geçersiz sayılacak.

İl ve yurt müdürlüklerine ait adres ve telefon numaraları yurtkur.gsb.gov.tr adresinden öğrenilebilecek.

Kredi/Burs Başvuruları Daha Sonra Alınacak

Kredi burs başvuruları tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınacak.

  • Facebook
  • Google

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki KYK Kredi ve Yurtlar Kurumu'na başvuran milyonlarca üniversiteli, kendisine yurt çıkıp çıkmadığını araştırıyor. KYK'nın öğrencilere sunduğu yurt imkanından faydalanmak isteyen üniversiteli öğrencilerin arama motorlarında araştırdığı 2022 Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt sonuçları açıklandı mı? sorusunun cevabı ve KYK Yurt Başvuru Sorgulama Ekranı haberimizde...

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

KYK yurt başvurularının açıklanmasına ilişkin geri sayım devam ederken Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan konuya ilişkin beklenen açıklama geldi. Bakanlık, yurt başvurularının sonuçlandığını ve sonuçların belli olduğunu duyurdu.

KYK YURT BAŞVURU SONUCU SORGULAMA

KYK yurtları için başvuruda bulunan öğrenciler, başvuru sonuçlarını e-devlet üzerinden öğrenebilecekler. KYK yurt sonuçlarının belli olmasıyla sorgulama ekranındaki bilgileri eksiksiz dolduran vatandaşlarımız, başvuru sonuçları sorgulaması yapabilecekler.

e-DEVLET YURT BAŞVURU SONUCU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

2021-2022 KYK yurt başvurusu sonuçları e-Devlet üzerinden de öğrenilebiliyor.

KYK kredi ve burs başvuruları ne zaman başlayacak?

\n

KYK yurt sonuçları belli oldu mu, ne zaman açıklanacak? 2022 GSBson dakika duyuruları ile e devlet KYK yurt sonucu sorgulama

Giriş Tarihi: 5.9.2022 10:18Son Güncelleme: 6.9.2022 10:53

E devlet KYK yurt sorgulama ekranı üniversite öğrencilerinin gündemindeki yerini koruyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde gerçekleştirilen süreçte yurt başvurusu yapan öğrenciler KYK yurt sonuçları 2022 sorgulama için gsb.gov.tr üzerinden duyuruları takip ediyor. KYK yurt başvuru sonuçlarıson dakika açıklamasını bekliyor. Peki, KYK yurt sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak, bugün açıklanır mı? İşte, son durum…

KYK yurt sonuçları belli oldu mu, ne zaman açıklanacak? 2022 GSB son dakika duyuruları ile e devlet KYK yurt sonucu sorgulama

KYK yurt sonuçları son dakika açıklaması için geri sayıma başladı. Geçtiğimiz haftalarda sona eren başvuruların ardından gözler Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda! Geçtiğimiz günlerde yurt kapasitesiyle ilgili açıklama yapan Bakan Kasapoğlu'ndan KYK yurt başvuru sonuçları sorgulama işlemlerini başlatması bekleniyor. Peki, 2022 KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı? İşte, e devlet KYK yurt sorgulama ekranı!

KYK YURT BAŞVURULARI SONA ERDİ!

24 Ağustos tarihinde başlayan KYK yurt başvuruları, 28 Ağustos 2022 tarihinde sona erdi.

KYK YURT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK yurt sonuçlarının açıklanacağı tarih hakkında henüz bilgi verilmedi. KYK yurt başvuruları bu sene 28 Ağustos'ta sona erdi. Geçtiğimiz yıl KYK yurt başvuru sonuçları eylül ayında açıklanmıştı. Bu yıl da aynı şekilde olması bekleniyor.

Başvuru ve sonuç açıklamaya ilişkin her tür bilgiye internet sitesinden ulaşılabilecek.

KYK YURT KAYITLARINDA İSTENİLEN BELGELER

1. Öncelik Belgesi (Önceliği Olanlar İçin); Öğrencilerin öncelik durumları, Bakanlığımız tarafından ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından doğrulanmaktadır. Doğrulaması yapılamayan öğrencilerin, sonuç ekranında belirtilen belgelerden engel raporunu yurtta kalmaya başladıkları tarihten itibaren en geç bir ay, diğer öncelik belgelerini ise yurtta kalmaya başladıkları tarihten itibaren en geç 7 gün içinde yerleştirildikleri yurt müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir. Bakanlığımız tarafından doğrulanamayan belgeyi verilen sürede teslim edemeyen öğrencilerin kayıtları, kayıtlı kaldıkları günlerin bedeli tahsil edilerek yanlış beyandan silinir.

• Şehit eşi ve çocukları, şehidin çocuğu yoksa bekar kardeşleri ile gazi ve gazi çocukları (Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından alınan Seyahat Kartı veya Sosyal Güvenlik Kurumundan ilgili kanun maddelerine göre aylık bağlandığını gösterir belge),

• % 40 ve üzerinde engelli olduğunu beyan eden öğrenciler ( Tam teşekküllü hastaneden alınacak rapor),

• Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar (Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından alınacak belge)

ARKADAŞINA GÖNDER

KYK yurt sonuçları belli oldu mu, ne zaman açıklanacak? 2022 GSB son dakika duyuruları ile e devlet KYK yurt sonucu sorgulama

SON DAKİKA

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır