postane çalışma saatleri 2018 / PTT Çalışma Günleri ve Saatleri | PTT Cumartesi ve Pazar Açık mı? » TechWorm

Postane Çalışma Saatleri 2018

postane çalışma saatleri 2018

PTT Çalışma Saatleri ve Mesai Saatleri

PTT Saat Kaçta Açılıyor, Kaçta Kapanıyor?

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü ya da kısa adıyla PTT, Türkiye&#;nin posta örgütüdür. yılı Mayıs ayında TBMM&#;de kabul edilen tasarı ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi haline gelmiştir. Osmanlı Devleti&#;nin tüm halkının ve yabancıların posta ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla Nezaret olarak 23 Ekim tarihinde kurulmuştur. PTT ya da diğer adıyla postane ülkemizdeki en kalabalık ve en çok işlem yapılan kamu kuruluşlarının başında yer almaktadır. PTT ile ilgili herhangi bir işi olan vatandaşlar ise PTT saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor, kaça kadar açık merak etmektedirler. Yazımızın devamında PTT çalışma saatleri, mesai saatleri ve çalışma günleri yani hangi günler açık, hangi günler kapalı hakkında detaylı bilgiler verdik.

PTT Çalışma Saatleri

Genel itibariyle çoğu PTT şubesi sabah saat ’da açılmakta ve ’de kapanmaktadır. PTT şubeleri saat ile arasında öğle tatiline girerler ve kapalı durumdadırlar. Ancak bazı merkezi genel müdürlüklerin çalışma saatleri farklıdır. Bu sebepten dolayı PTT çalışma saatleri hakkında net bilgi elde etmek adına BURADAN en yakın PTT servisi uygulamasına giriş yapmanızın ardından il ve ilçe seçimini gerçekleştirdikten sonra çalışma saatini öğrenmek istediğiniz şubeyi seçmelisiniz. Akabinde ilgili şube açılış saati ve kapanış saati ne zaman öğrenebilirsiniz.

PTT Saat Kaçta Açılıyor : PTT şubeleri genel olarak her sabah saat &#;da açılır.

PTT Öğle Arası Ne Zaman : PTT şubeleri ile arasında öğle tatiline girerler. Bu saat aralığında hizmet vermemektedirler.

PTT Saat Kaçta Kapanıyor : PTT şubeleri akşam saat &#;de kapanmaktadır.

PTT Hafta Sonu Açık Mı / Çalışıyor Mu : PTT şubeleri hafta sonu yani Cumartesi ve Pazar günleri bazı şubeleri hariç kapalıdır. Ancak bazı merkez şubeleri hafta sonu hizmet vermektedir. Cumartesi günü açık olan PTT şubeleri yukarıda vermiş olduğumuz bağlantı sayesinde bulabilirsiniz.

PTT Bayramda Açık Mı, Kapalı Mı : PTT, Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı gibi dini bayramların yanı sıra 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos, 15 Temmuz, 1 Ocak gibi diğer resmi tatillerde çalışmamaktadır. Yani kapalıdır.

Postane çalışma saatleri

Bu yazımızda PTT çalışma saatleri yani açılış saatleri ve kapanış saatleri hakkında bu yazımızda detaylı bilgiler sunduk. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebileceğiniz gibi “ 1 ” PTT çağrı merkezi telefon numarasını kullanarak da dile getirebilirsiniz.

Resmi tatillerde Rus Postasının çalışma saatleri. Rus postaneleri için çalışma programı nedir Postane çalışma programı tatilleri

Rusya Federasyonu'nun birçok vatandaşı Yılbaşı Gecesi'nde sevdiklerine ve akrabalarına tatil tebrikleri ve hediyeler göndermeye çalışıyor. Bu nedenle, Yeni Yıl tatilleri için postane programıyla ilgileniyorlar.

Yılbaşı Gecesi Rus Postası

Zaten Aralık ayının ortalarında, Rus postası üzerinden posta akışı birkaç kez artıyor. Garip değil, ancak bilimsel ve teknolojik ilerleme çağımızda, renkli Yeni Yıl kartları göndermek çok popüler bir etkinlik olmaya devam ediyor. Ayrıca, hediyelik eşya ve her türlü Yılbaşı hediyesi içeren küçük paketler de talep görmektedir. Dürüstçe şu soruyu cevaplayın: “Almak ister misiniz? parlak kartpostalÜçlü at üzerinde Noel Baba ve hediye olarak yumuşak sarı bir köpek mi? Cevap açık. Bu nedenle, Rusya'nın postasının Aralık ayının on beşinde zaten değişmesine şaşırmayın. gelişmiş mod 30 Aralık 'ye kadar süren çalışma. Ayrıca, yaklaşık en büyük Rus postanesi sabah sekizden akşam ona kadar kesintisiz çalışıyor. İzin günleri bile yok. Cumartesi ve pazar günleri sabah 9'dan akşam 6'ya kadar açıktırlar. Bu, her Rus'un tatili hissedebilmesi ve zamanında bir Yeni Yıl hediyesi alabilmesi için "Noel Baba'ya yardım" değil mi?

Moskova'da postanenin çalışma programının daha da yoğun olacağına dikkat edilmelidir. Örneğin, başkentin ana postanesi 17/31/17'de akşam 9'a kadar açık olacak ve 01/01/18'de sabah saat on'da açılacak. Sonraki tüm tatillerde çalışmayı bırakmayacak. Çalışması günün her saati olacaktır. 24 saat çalışma programı olan diğer iletişim kurumları da benzer şekilde çalışacaktır. Örneğin:

  • postane st. Ural;
  • Smolenskaya Meydanı'ndaki postane.

Posta Yılbaşı tatillerinde nasıl çalışır?

Sıradan devlete ait işletmelerin Noel de dahil olmak üzere 01/01/18 ile 01/08/18 arasında süren Yeni Yıl tatilleri varsa, Rus Postasının çok fazla tatil günü yoktur. Şubeleri, 31 Aralık ve 6 Ocak tarihlerinde, yani resmi tatillerin arifesinde, indirimli bir programla çalışır. Yani, Ocak tatillerinde yapılan çalışma şöyle görünüyor:

  • 1 ve 2 Ocak - Yeni Yıl tatilleri;
  • 7 Ocak - Noel.

01/03/18 - 01/05/18 ve 01/08/18 tarihleri ​​arasında normal iş günleri olacaktır. Bu günlerde, Rus Postası aşağıdakiler için olağan hizmet yelpazesini sağlayacaktır:

  • posta gönderme ve alma;
  • para transferlerini almak ve göndermek;
  • sosyal yardımların ve emekli maaşlarının verilmesi;
  • çeşitli ödemeleri kabul etmek;
  • dergi ve gazetelere abonelik;
  • tüzel kişilere hizmet vermektedir.

Posta yazışmaları ve para transferleri için teslimat süreleri:

Hizmetlerin maliyetine gelince, bir mektup göndermek bir Rus on dokuz rubleye mal olacak. Rus Postası, paketi yüz elli rubleye teslim etmeyi taahhüt eder. İki kilograma kadar göndermek yüz yetmiş rubleye mal olacak. 1 bin ruble para transferi için. 99 ruble ödemek zorunda kalacak.

biraz tarih

Posta servisimiz Avrupa'nın en eski servislerinden biridir. Postanın kökeni bin yıldan fazla bir süre önce başladı. Her şey, devletin her temsilcisinin prens habercilere yardım etmek zorunda olduğu bir yam görevinin olduğu Kiev Rus döneminde başladı. On üçüncü yüzyıla, ülkenin en uzak bölgeleriyle iletişim kuran ilk posta istasyonlarının (çukurlar) yaratılması damgasını vurdu. yüzyıllarda, askerlik görevi Daha fazla gelişme. Rusya genelinde her mil'de bir posta istasyonları oluşturuldu. Posad halkı yam görevini taşıyarak habercilerin ihtiyaçlarına hizmet ederdi. 'da, mektupların teslimini düzenleyen ilk Yamskaya kararnamesi yayınlandı. yılında Çar Alexei Mihayloviç, Hollandalı J. Svedenny ile ülkemizde tam teşekküllü bir postane kurulması konusunda bir anlaşma imzaladı. Bunun sonucu, Moskova ile kuzey başkenti ile Riga ve Arkhangelsk arasındaki posta iletişiminin organizasyonuydu. Bundan sonra, Sibirya şehirleriyle bir posta mesajı çıktı.

Aynı zamanda St. Petersburg, Moskova ve Riga'da postaneler açıldı. 'te posta yolları on bin milin üzerindeydi. 'ta birçok büyük Rus şehrinde postaneler vardı. 'den beri sadece kargo ve mektupları değil, aynı zamanda postayla da para transfer etmek mümkün oldu. On dokuzuncu yüzyılda demiryolu iletişiminin gelişmesiyle birlikte posta hizmeti daha da hızlı gelişmeye başladı. Yüzyılın sonunda, Rus postanesinde 34 binden fazla çalışan çalıştı. 'te posta reformu gerçekleşti, ardından zarflarda pullar belirdi ve kullanarak mektup gönderme yeteneği. posta kutuları. 'daki sayıları yaklaşık on beş bin parçaydı.

Rus postası bugün

Şu anda, merkezi Moskova'da bulunan devlete ait stratejik bir kuruluştur. Rusya Federasyonu Telekom ve Kitle İletişim Bakanlığı'na bağlıdır. yılında şirket devletten sübvansiyon almayı durdurdu. Artık şirket makro-bölgesel bir yapıya kavuştu. Yönetiminde bölgesel esasa göre inşa edilmiş 82 şube bulunmaktadır. yılından bu yana omurga bir şirket olmuştur. Sayısı yaklaşık bin çalışana ulaşıyor. Son yirmi yılda, şirket yeniden yapılanmanın birkaç aşamasından geçti. Yeni hizmetlerle sonuçlandı:

  • yılında Rospost ofisi kendi perakende ticaretini kurdu.
  • yılında ortaya çıktı yeni hizmet"CyberMoney" - elektronik para transferi.
  • Aynı yıl yabancı ağ "EMS"nin de katılımıyla ekspres teslimat organize edildi.
  • yılında Rambler, Kodak ve postanemiz bir fotoğraf baskı hizmeti düzenledi.
  • Aynı dönemde, ÇHC'ye para transferleri ortaya çıktı.
  • yılında kendi abonelik çevrimiçi ajansının sunumu gerçekleşti.
  • Aynı yıl bir hizmet ortaya çıktı - doğrudan posta "Doğrudan posta"
  • Ayrıca "Online Kurye" ve "Online Parsel" gibi hizmetler de hayata geçirilmiştir. Bundan sonra teslimat daha ekonomik hale geldi ve bir terim garantisi vardı.
  • Şu anda, Rus Postası, çevrimiçi mağazalara hizmet vermek için bir izleme hizmetiyle övünebilir.
  • yılında bir hizmet kurumsal çevrimiçi kaynağı ve sanal bir katalog "Post Market" ortaya çıktı.
  • 'de Rus Postası başlatmayı planlıyor yerleşim sistemi. Bu yenilik 1,4 milyar ruble gerektirecek. Fonların bir kısmının, sonunda bir uzlaştırma bankası haline gelecek olan Posta Bankası tarafından tahsis edileceğine söz verildi.

Rusya şehirlerinde bulunan postanelerin çoğu, hafta içi beş tam iş günü, "kısaltılmış" bir Cumartesi ve Pazar tatili içeren tek bir programa göre çalışır.

Tipik olarak, postanenin çalışma saatleri aşağıdaki gibi dağıtılır:

  • Pazartesiden Cumaya- - arası, öğle yemeği arası - arası;
  • Cumartesi günü- - arası, öğle yemeği - hafta içi - arası.

Ancak, işin özelliklerine ve belirli bir postanenin "yüküne" bağlı olarak, program ayarlanabilir. Bu nedenle, küçük kasabalarda veya seyrek nüfuslu konut sitelerinde faaliyet gösteren Rus Postaneleri bir veya iki saat sonra açılabilir ve işi daha erken bitirebilir (örneğin, öğle yemeği olmadan 9'dan 16'ya kadar çalışır). Büyük şehirlerin merkezinde bulunan şubeler ise tam tersine öğle yemeği molası vermeden 'ye kadar çalışıyor.

Postane Pazar günü nasıl çalışır?

Pazar günleri, çoğu postane kapalıdır, ancak çoğu durumda şehir sakinleri bir koli, koli postası veya posta gönderme fırsatına sahiptir. kayıtlı mektup genellikle daha yoğun bir programda çalışan ana postanede - tatil günleri ve öğle yemeği molaları olmadan.

Genel postane çalışma saatleri aşağıdaki gibidir:

  • Pazartesiden Cumaya sabah 8'den akşam 10'a kadar,
  • cumartesi ve pazar günleri sabah 9'dan akşam 6'ya kadar.

Ayrıca büyük şehirlerde sadece ana postane değil, şehrin farklı yerlerinde bulunan birkaç postane de tatil günlerinde çalışabilmektedir. Kural olarak, Pazar günleri sadece günün ilk yarısında ve öğle yemeği olmadan çalışırlar, işe sabah 9'da başlarlar ve öğleden sonra 2 veya 3'te biterler.

Buna ek olarak, Moskova ve St. Petersburg'da 24/7 çalışan, yani günün her saati, tatil günleri ve molalar olmadan Rus Postasının şubeleri vardır. Moskova'da, bunlar Myasnitskaya, 26 (metro istasyonu "Chistye Prudy") adresindeki merkez postane, Smolenskaya Meydanı 13/21 ("Smolenskaya Meydanı") ve Uralskaya Caddesi, 1 ("Shchelkovskaya") şubeleridir. Kuzey Başkentinde, yalnızca St. Petersburg postanesi 9A Pochtamtskaya Caddesi'nde (Admiralteyskaya metro istasyonu) bu modda çalışır.

İkamet yerindeki postanenin çalışma takvimi nasıl bulunur

En yakın postanelerin hangi tarifede çalıştığını öğrenmek için, kullanabilirsiniz. özel servis Rus Postasının resmi web sitesinde.

"Departmanlar" bölümüne (funduszeue.info) gidin ve Arama dizisi konumunuzla ilgili veriler (şehir, sokak, istenirse - ev numarası). Belirli bir adres girdiyseniz, evinize hizmet veren postanenin konumu ve çalışma saatleri ile ilgili tüm bilgileri ve yakındaki diğer şubelerin listesini görebileceksiniz.

Şehrinizdeki hangi postanelerin hafta sonları çalıştığını görmek için arama kutusuna şehrin adını girip "Pazar günleri çalışır" filtre düğmesini tıklamanız yeterlidir.

Ve size gönderilen bir mektubu veya paketi almak için postanenin çalışma saatlerini öğrenmek istiyorsanız, internette bilgi aramanıza bile gerek yok. Aldığınız bildirime dikkatlice bakabilirsiniz. Adres, telefon numarası ve postane saatleri, tüm bildirimlerin "damgalandığı" damgada belirtilecektir.

Rus Postası, memurlar için çok önemli bir rol oynayan bir devlet kurumudur. Gerçek şu ki, ülkedeki çoğu işletmenin işçileri ücretlerini Rus postası aracılığıyla alıyor.

Ocak 'de posta nasıl çalışır? Yeni yılın başında, ülke sakinleri inanılmaz derecede uzun bir hafta sonu geçirecekler. Yaklaşan kutlamanın şerefine, hükümet işçilere 10 gün kadar dinlenme süresi verdi. Tatiller 30 Aralık'tan 8 Ocak'a kadar sürecek. Bankacılık kurumları ve Rus postaneleri de dahil olmak üzere özel bir programa sahip olacak bir dizi kuruluş var. Bu tür kurumlar 10 gün boyunca kapanmaz.

Her şeyden önce, çalışma programı hakkında böyle bir soru, emekli maaşı, sosyal yardım ve diğer sübvansiyonları alan emeklilerle ilgili olabilir. Çalışma takvimini ve bankacılık işlemlerini mutlaka yapması gereken kişileri bilmek önemlidir. Bu öncelikle elektrik faturalarının ödenmesiyle ilgilidir.

Güvenilir kaynaklardan öğrenildiği gibi, parselin veya kiranın ödenmesi hala mümkün olacak. Böyle bir kurumun çalışma programı, genel kabul görmüş durumdan önemli ölçüde farklıdır. Posta çalışmaya devam edecek.

Hafta sonları yalnızca 1, 2, 7 Ocak tarihlerinde olacaktır. Bunlar geleneksel, zorunlu izin günleridir. Postacılar bugünlerde iyi dinleniyorlar.

Diğer işletmelerin aksine, ülkenin postanesi 3, 4, 5, 8 Ocak'ta tam olarak faaliyet gösterecek. Bu her yerde görülecektir.

Azaltılmış modda çalışmak için günler kaydedilir. 31 Aralık ve 6 Ocak'tan bahsediyoruz. Bu günlerde, işçiler eve gidebilmeleri ve kutlamaya tam olarak hazırlanabilmeleri için çalışma bir saat azaltılacaktır.

24 saat çalışan departmanlar ve görev departmanları var. Ancak bu seçeneklere yalnızca St. Petersburg ve Moskova'da izin verilecek. Evet, sırasında yeni yıl tatilleri Moskova'nın bazı ana postaneleri günün her saatinde hizmet verecek. Tek istisna 31 Aralık ile 1 Ocak arasıdır. 3 ve 8 Ocak'ta şubeler sadece sabah 8'den itibaren çalışacak.

Postanın nasıl çalıştığına dair resmi veriler

Yeni Yıl tatillerinde, Moskova ( şubesi, Moskova, Myasnitskaya st., 26) ve St. Petersburg ( şubesi, St. Petersburg, Pochtamtskaya st., 9) ana postaneleri günün her saati ziyaretçilere açık olacaktır. 31 Aralık - 1 Ocak arasındaki dönem hariç.

Diğer postanelerin çalışma saatleri

31 Aralık ve 6 Ocak'ta postanelerin çalışma günleri bir saat azaltılacak. 31 Aralık ve 6 Ocak tarihlerinde 24 saat hizmet veren Moskova (Uralskaya st., 1) ve Moskova (Smolenskaya pl., 13/21) şubeleri 'e kadar açık olacak.

1, 2 ve 7 Ocak , ülke genelindeki postaneler için izin günleridir.

3, 4, 5, 8 Ocak 'de postaneler her zamanki gibi çalışacak, 3 ve 8 Ocak'ta Moskova (Uralskaya St., 1) ve Moskova (Smolenskaya Meydanı, 13) 24 saat çalışan şubeler /21 ) 'den itibaren çalışacaktır. Emekli maaşlarının ve sosyal yardımların, posta gönderilerinin ve süreli yayınların kesintisiz ve zamanında teslimi için, bazı kırsal postaneler için farklı bir çalışma şekli oluşturulabilir. Tatillerde emekli maaşlarının ve yardımların teslimi, belirli bir bölgede teslimatlarını organize etmenin özellikleri dikkate alınarak, Rusya Federasyonu Emekli Sandığı bölge müdürlükleri ile anlaşarak gerçekleştirilir.

Rus Postası mobil uygulamasının kullanıcıları, çalışma programını hızlı bir şekilde kontrol edebilir veya harita üzerinde en yakın açık postaneyi bulabilir. Mobil uygulama Rus Postası için kullanılabilir mobil cihazlar iOS, Android, Windows Phone platformlarına dayalıdır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası