gyno lomexin kullanıp hamile kalanlar / GYNO-LOMEXIN KULLANILIRKEN BİRLİKTE OLUNUR MU HAMİLE KALMAK TEHLİKELİ Mİ? - 1463418

Gyno Lomexin Kullanıp Hamile Kalanlar

gyno lomexin kullanıp hamile kalanlar

Gyno Lomexin Krem Nasıl Kullanılır

Gyno Lomexin Fitil Nedir?

Bu kremin faktör maddesi fentikonazol nitrat isminde olan bir maddedir. Bunun haricinde bu kremin destek maddeleri sıvı parafin, beyaz vazelin, soya lesitin, jelatin, gliserin, titanyum dioksit, sodyum etil parahidroksibenzoat ve sodyum propil parahidroksibenzoat adlı maddelerdir.

Gyno Lomexin Krem Fiyatı

Bu kremin şu andaki fiyatı 55.52 Türk Lirası’dir.

Gyno Lomexin Krem Eşdeğeri 

Enzofen vajinal krem, Enzofen ovül, Gyno-Fem vajinal yumuşak kapsül ve Gyno Lomexin ovül bu ürünün eşdeğerleridir.

Gyno Lomexin Vajinal Krem 

Bu kremin antifungal bir özelliği vardır. Çeşit çeşit türlerde mantarların cilt üstünde çoğalmasını ve büyümesini engeller. Vajinal pamukçuk denilen hastalığa neden olan candida albicans isminde olan mantarı iyileştirir. Bu krem ovül şeklindedir. Ovüller bir tek vajina bölgesinde kullanılır.

Gyno Lomexin Krem Ne İçin Kullanılır?

Bu krem çoğunlukla türlü türlü tiplerdeki mantar hastalıklarını tedavi eden bir cilt ürünüdür. Vajinal pamukçuk gibi cilt rahatsızlıklarını iyileştirir.

Gyno Lomexin krem, yüksek etkiye sahip birinci derslik bir mantar önleyici preparattır. Vajinal mantar enfeksiyonları, bilhassa vajinal kandidiyaz için son derece tesirli bir tedavi seçeneğidir. Gyno Lomexin krem üç spesifik seviyede tesir eder.  Mantarların salgıladıkları proteinaz ve oksidoredüktaz enzimlerinin üretimini direkt bloke ederek mantarların büyümesini ve yapışmasını engeller. Sitokrom P450 3A enzimini inhibe ederek mantar hücre duvarı stabilitesini bozar. Oksidaz ve peroksidaz enzimlerini bloke ederek mantar hücre zarının normal çalışmasına müdahale eder.

Gyno Lomexin krem çoğunlukla  vulvovajinal kandidiyazis, vajinal trichomoniasis vajinit, vajinal pamukçuk, vaginalleucorrhoeas (mantar yada bakteri kaynaklı), vajinanın gram enfeksiyonları ve bakteriyel enfeksiyonlarının tedavisinde ve bu tür enfeksiyonların Tamamıyla iyileştirilmesi için kullanılır.

Gyno Lomexin Krem Kullananlar

“Bende şu an 32 haftalık gebeyim idrar testimde enfenksiyon çıkmıştı tabip bunu verdi. Şu an akıntım kesildi. bana iyi geldi. Bebeğe de bir zarar vereceğini zannetmiyorum şundan dolayı zarar verecek olsa tabip vermez. Aslolan zarar ilacı kullanmazsanız doğumda bebeğe geçer ve bu tür enfeksiyonlar düşüğe neden oluyor diye biliyorum. Size tavsiyem uyumadaN öncesinde sırtüstü yatın ve öyleki uygulayın o vakit çıkmaz.”

“devamlı mantar tedavisi için verirdi doktorum belkide ben anlardım mantar olduğumu direk eczaneden alıp kullanıyordum evinizde dahi hep yedek olurdu gebe değil iken . Hamileyken de fazla akıntım vardı alttan muane ettiğinde farketti tabip o Sebeple vermişti.”

Gyno Lomexin Krem Ne İşe Yarar?

Bu vajinal krem vajina ve öteki cilt iltihabı hastalıkları için kullanılır. Bu krem çoğunlukla, bu ilaç rehberinde listelenmeyen hedefler için de kullanılabilir. Ek olarak bu ilaç mantar ve mayaların hücre zarlarına müdahale ederek çalışır.

Gyno Lomexin Krem Nasıl Sürülür?

Bu kremin nasıl kullanılacağı, ne kadar süre kullanılacağı ve hangi sıklıkta kullanılacağını hekiminiz size söyleyecektir. Bu kremi gece yatağa girmeden önce bir defa kullanmalısınız. Yatağa sırt üstü uzandıktan sonrasında dizlerinizi yukarı kaldırmalısınız ve bacaklarınızı aralamalısınız. Arkasından bu ovülü olabildiği kadar vajinanın derinine yerleştirin. Bu işlemin arkasından kesinlikle ellerinizi sabun ve su ile yıkamalısınız.

Gyno-Lomexin 2 Vajinal Krem 

Bu krem, vajinal pamukçuk olarak malum genel bir vajinal enfeksiyon tedavi edilmesinde kullanılır.

16 yaşından büyük gençler ve yetişkin insanlar için uygundur. 60 Yaşından büyük hanımlarda tedavi için kesinlikle tabip kontrolü gereklidir.

Gyno Lomexin Fitil Yorumlar 

“bende kullandim 3 gun ara ile dedi dr ben 2. Gun kanama yasadim pembe kahverengi sonrasında tabip tahris dedi agrim akintim vr diye 1 hafta sonrasında kln 1 taneyi kullandim gene 2 gun sonrasında kanamam oldu 4 gun surdu insallah sizi tahris etmez”

“slm,,ben 17 haftalık gebeyim akıntıdan ötürü doktorum vermişti bu fitili bi türlü kullanmaya cesaret edemedim..durdu durdu ilaç şimdi 4 beş hafta sonrasında şu demek oluyor ki şimdi bi kaşıntı başladı..kullansam mı ya bilemiyorum.(doktorum izne çıkınca daha farklı bi hekime daha gördündüm .o arada bu kremi sormuş oldum beş aya kadar ben önermiyorum plesanta emiyor bu tür ilaçları dedi daha çok kafam karıştı .kaşıntı da var ya hastalık ilerlerse diee…ufff midem de fazla ağrıyor yanıyor resmen ..midesine bişe kullanan var mı ya hergün ağrıyo gaz var sanırım”

Gyno Lomexin Fitil Fiyatı

Bu fitilin güncel fiyatı 22.06 liradır.

Gyno Lomexin Fitil Yararları

Bu fitilin çoğunlukla yararları türlü türlü cilt mayaları ve mantarları için etkilidir. Bilhassa vajinal pamukçuk tedavi edilmesinde kullanılır.

Gyno Lomexin Krem Neye Yarar?

Bu kremin etken maddesi antifungal bir madde olan fentikonazol nitrat ihtiva eder. Çeşit çeşit çeşitlerdeki mantarların ve mayaların tedavi edilmesinde kullanılır.

Gyno Lomexin Fitil Yan Tesirleri

Bu kremin yan tesirleri içinde hafifçe kızarıklık, yanma hissiyatı veya alerjik etkenler vardır. Bu şekilde yan etkisinde bırakır gördüğünüz anda ilacın kullanımını derhal durdurmalısınız ve hekiminizin danışmalısınız.

Gyno Lomexin Kullanmadan Öncesinde Bilinmesi Gerekenler

    • Bu kremi kullanmadan öncesinde kesinlikle prospektüsünü iyice okumalısınız. Bu kremin içindeki herhangi bir maddeye karşı alerjiniz var ise bu ilacı katiyen kullanmamalısınız.
    • Bu kremi kullanırken ve tedavi sonrasında kesinlikle bireysel temizliğinize dikkat etmelisiniz. Yeni bir mantar enfeksiyonu yaşamamak için bilhassa genital bölgenizi temiz tutmalısınız. İç çamaşırınızı devamlı değiştirmeli, pamuklu ve rahat iç çamaşırları kullanmalısınız.
    • Bu kremi hekiminizin önerilmiş olduğu biçimde ve sürelerde kullanmalısınız. Hastalığınız son bulsa dahi kesinlikle hekiminizin belirttiği süre süresince bu kremi kullanmalısınız.
    • Bu ilaç bir kondom ile etkileşim ederse prezervatifin zarar görmesine sebep olabilir.
    • Bu ilacı kesinlikle adet döneminden sonrasında kullanmanız gerekmektedir.
    • Gebelik ve emzirme dönemlerinde bu kremi tabip kontrolünde kullanmalısınız.

Gyno Lomexin Krem ile İlgili Sık sık Sorulan Sorular

Bu krem ile ilgili kafanıza takılan bütün soruları sizin için cevapladık.

Gyno Lomexin Fitil Kullanıp Gebe Kalanlar Var Mıdır?

Bu fitil, gebe kalma durumunu herhangi bir halde etkilemez.

Gyno Lomexin Fitil Hamilelikte Kullanımı Nasıldır?

Bu fitil, tabip kontrolünde gebelik döneminde kullanılabilir.

Gyno Lomexin Vajinal Fitil Nedir?

Bu krem, mantarların ve mayaların engellenmesine yönelik bir ovül şu demek oluyor ki fitildir.

Gyno Lomexin Fitil Adet Geciktirirmi?

Hayır, bu fitil regl gecikmesine neden olmaz.

Gyno Lomexin Fitil Hamilelik Döneminde Kullanılır Mı?

Evet, tabip kontrolünde fazla rahat bir halde kullanabilirsiniz.

Gyno Lomexin Fitil Sonrası Kaşıntı Oluşur Mu?

Hayır, bu fitil aslına bakarsan vajinal kaşıntıyı iyileştirmek ve tedavi etmek için kullanılır.

Gyno-lomexin Fitil Nasıl Uygulanır?

Bu ovülü gece yatarken bir kez kullanmalısınız. Sırt üstü yatağa uzanın, dizlerinizi yukarı doğru kaldırıp bacaklarınızı açın. Sonrasında ovülü, vajina içerisine itebildiğiniz kadar içeri itmelisiniz. Bu işlemden sonrasında ellerinizi yıkamalısınız.

Gyno Lomexin Fitil Kanama Yaparmi?

Evet, yapabilir. Bu gibi durumlarda derhal hekiminizi bilgilendirmeniz gereklidir.

Gyno Lomexin Krem Hamilelik Kategorisi Nedir?

Bu kremin hamilelik kategorisi C’dir.

Gyno Lomexin Krem Erkeklerde Kullanımı Nasıldır?

Günde 1 defa, gece yatağa girmeden önce genital bölge üstüne ince bir katman durumunda uygulanır.

Gyno Lomexin Vajinal Krem Nasıl Kullanılır?

Gece yatağa girmeden önce genital bölgenizi sıcak su ile ve sabunla yıkamalısınız. Arkasından bu bölgeyi kurulayın. Sonrasında, bu kremi vajinanın dış kısmına ince bir tabaka biçiminde uygulayın.

Gyno Lomexin Fitil Sonrası Akıntı Olur Mu?

Evet, akıntı oluşabilir. Bu gibi durumlarda hekiminizi bilgilendirmelisiniz.

Gyno Lomexin Fitil Sonrası İlişki Olur Mu?

Hayır, fitil kullanırken cinsel ilişki önerilmez.

Gyno Lomexin El Kremi Olarak Kullanılır Mı?

Hayır, bu krem sadece genital bölge için kullanılır.

Gyno Lomexin Fitil Regl Döneminde Kullanılır Mı?

Hayır, regl süreci bitiminde fitili kullanabilirsiniz.

Gyno Lomexin Fitil Kullanırken Cinsel İlişki Nasıl Olur?

Fitil kullanırken cinsel ilişkiye girmemeniz gerekmektedir. Bu nedenle cinsel ilişkiden sonra fitili yerleştirebilirsiniz.

Gyno Lomexin 2 Vajinal Krem Ne İçin Kullanılır?

Vajinal pamukçuk ve vajinal mantar tedavisi için kullanılır.

Gyno Lomexin Fitil Yanma Hissine Neden Olur Mu?

Hafifçe bir yanma hissiyatı oluşabilir.

Gyno Lomexin Krem Yuze Surulurmu?

Hayır, bu krem sadece genital bölge içindir.

Gyno Lomexin Krem Gebelerde kullanılır mı?

Gyno Lomexin Kremin tabip onayı olmadan gebelerde kullanılması doğru değildir. Bundan dolayı hekiminizin Gyno Lomexin Krem yazması durumunda kesinlikle gebe bulunduğunu bildirmeniz gerekmektedir.

Gyno Lomexin Kremi Emziren Anneler kullanabilir mi?

Emziren annelerin Gyno Lomexin Kremi tabip onayı olmadan kullanımı doğru değildir. Bundan dolayı Gyno Lomexin Krem tedavisine başlamadan öncesinde kesinlikle hekiminize emziren bir anne olduğunuzu bildirmeniz gerekmektedir.

Gyno Lomexin krem, hamilelerin kullanımı bakımından zararı olan olabilmektedir. Bundan dolayı Gyno Lomexin Krem gerektiren bir tedaviye başlamadan öncesinde kesinlikle hekiminiz ile görüşmeli, gebe olduğunuz bilgisini vermelisiniz. Hekiminiz tarafınca kullanabileceğinize dair onay alırsanız Gyno Lomexin kremi kullanabilirsiniz. Aksi takdirde hamileyken kullanmanız tavsiye edilmemektedir.

Emziren annelerde, anne bir ilaç kullanıyorsa emzirme esnasında anne sütü yöntemiyle ilaçtaki faktör maddeler bebeğe geçebilmektedir. Bu durum bir tek hap için geçerli olmayıp merhem gibi ilaçlarda da geçerlidir. Bundan dolayı Gyno Lomexin krem kullanmaya başlamadan öncesinde, emziriyorsanız hekiminize kesinlikle bunun bilgisini vermelisiniz.

Hamilelerin akıntı ve kaşıntı, mantar gibi (vajinit, vajen enfeksiyonu) gibi nedenlerle fitil kullanması gerekebilmektedir. Hamile kadınlar fitilin rahim içerisine gidebileceği veya bebeğin su kesesine değebileceği gibi konularda endişe edebiliyorlar. Normal bir hamilelikte veya hamile olmayan bir kadında fitil sadece vajina (hazne) içerisinde kalır ve daha geriye rahim içerisine gitmesi imkansızdır. Bu nedenle fitil (ovül) denilen ilaçların temas yoluyla bebeğe veya gebeliğe zarar vermesi imkansızdır.

Donaxyl, Mixovül, Neopenetran, Zalain, Gyno-Lomexin ovül gibi fitil formatındaki çeşitli ilaçlar hamile olan ve olmayan kadınlara sık reçete edilmektedir. Kullandığınız fitilin gebeler için uygun olup olmadığını mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Bu fitillerin yanı sıra bazen krem de reçete edilir ve kremler vajina içerisine değil dış kısımdaki cilde (vulva kısmına) sürülür. Doktorunuza hamile olduğunuzu bildirdiğinizde size gebelik kategorisi uygun ilaçları reçete edecektir.

Fitil veya ovül şeklindeki ilaçların genellikle gece uyumadan önce vajinaya yerleştirilmesi önerilir, bunun sebebi kayarak düşmesini engellemektir. Gündüz ayakta geçen zamanlarda fitil vajina içerisinden kayıp düşebilir, ancak çok derine geriye yerleştirilerek bu önlenebilir. Fitilin derine yerleştirilmesinde bir sakınca yoktur, ne kadar derine konsa bile gebeliğe veya bebeğe temas etmesi, zarar vermesi mümkün değildir.

Hamilelik sırasında bazı fitil şeklinde ilaçlar makat yoluyla da kullanılabilmektedir. Doktorunuzun reçete ettiği ilacın hangi yolla kullanılacağı konusunda emin olmalısınız.


İlgili Konular:
- Gebelikte İlaç Kullanımı ve Zararlı İlaçlar


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı

Vajinal Fitil Nedir, Nasıl Kullanılır? Mantar Fitili Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 Mantar fitil demek vajinal fitil anlamına gelir. İkisi de aynı anlamı ifade eder. Vajinada kullanılan klasik bir fitil uygulamasıdır. Neden dolayı kullanıldığı konusu ise yazıyı okuyanlar tarafından anlaşılacaktır.

Vajinal Fitil Nedir, Nasıl Kullanılır?

 Vajinal fitil vajinada oluşan mantar hastalığının giderimi için kullanılan fitil tedavisidir. Fitil vajinal mantarın giderilmesi için en etkili yöntemdir. Bu yüzden de sıklıkla tercih edilir. Üstelik kullanımı da gayet kolaydır.

 Vajinal fitil kullanımında fitil vajinaya yerleştirilir. Yerleştirilen bu fitil bir süre sonra kendiliğinden erir yani çözülür. Vajinal fitilin kullanımı bu kadardır. Elbette ki fitil kullanımından sonra bir yan etki mevcuttur. Bu yan etki fitilin dışarı atılması ile ilgilidir. Eriyen çözülen fitil işlevini gördükten sonra dışarıya atılmalıdır. Vücut bunu kendisi yapar.

 Fitil dışarıya atılırken ilaç çözüldüğü için vajinada akıntı daha yoğun hissedilir. Oluşan bu yoğun akıntı yan etki olarak kabul edilip ilacın çözüldüğünün göstergesidir. Aynı zamanda da bu akıntı ile fitil dışarıya atılır.

Mantar Fitili Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 Mantar fitilinin vajina bölgesinde kullanıldığı ifade edildi. Mantarı giderici etkisi bulunmaktadır. Bu amaçla vajinasında mantar olan kadınlar tarafından kullanılır.

 Elbette ki mantar fitili kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Öncelikle bilinmelidir ki kesinlikle doktor kontrolünde fitili doktorun vermesi sonucunda kullanımı olmalıdır.

 Mantar fitili kadınlara özel olarak üretilmiştir. Aynı zamanda bu fitil mantar enfeksiyonu dışında doğum kontrol, vajinal kuruluk gibi amaçlarla da kullanılabilir.

 Kullanım amacı ne olursa olsun aynı şekilde fitil vajinaya yerleştirilir. Dikkat edilmesi gerekenler de her kullanım amacı için geçerlidir.

 Mantar fitili kullanırken dikkat edilmesi gerekenler şöyledir:

Uygulama öncesi eller iyice sabun ile yıkanmalıdır. Uygulama sonrasında da yıkanmalıdır. Temizlik ve hijyen mantar enfeksiyonunun gitmesi için en önemli konudur. Temiz eller ile vajinaya fitil yerleştirilmelidir.

Fitil bir ekipman ile vajinaya yerleştirilirse daha hijyenik ve sağlıklı olacaktır. Bu yerleştirme ekipmanı aplikatör olarak bilinir. İğnesiz enjektöre benzer. Yerleştirilecek fitil bu alete koyularak vajinaya eklenebilir.

Fitil ayakta ya da yatarak yerleştirilebilir. İdeal olan ve kolay olan ise yatarak yerleştirmektir.

Temizlik, hijyen ve iğnesiz enjektör kullanımına dikkat edilerek bu işlem yapılabilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası